Bebelusi de sept-oct 2004 (13)
Raspunsuri - Pagina 6
vali02 spune:
Hai sa dam si noi raportul, ca n-am mai facut-o de mult, numa' tragem cu okiu' la ce scriu altii.
Ioana creste bine, are 6800g la 3 luni si 3 sapt. Apropo, Mihaela (Roandre), fetita ta e departe de categoria "fulg", Alexandra mea avea la 6 luni 6500g si tot a ras dr. cand m-am dus speriata ca "nu creste fata" - cica daca un copil e vioi, mananca si ia constant in greutate, nu-i nimic daca e mai subtirel. Ioana e mare mancaciosa, ar sta toata ziua cu tzatza in gurita si mami are lapte din belsug. Rau e ca s-a invatat sa adoarma tot asa si nici la mesele de noapte nu renunta, desi noaptea suge doar 2-3 minute la o masa (cred ca de sete, dar nu vrea ceai). Ziua efoarte activa, se rasuceste spate-burta si daca o sprijin pe perna la 45de grade, se ridica in fundulet daca o tin de manute, fara sa o trag eu (isi incordeaza umerii si spatele)- faza dupa care e tare multumita.
Mi-am adus si eu aminte de vremea de acum un an, cand am ramas insarcinata...a fost pe 18 cred, testul pozitiv l-am facut pe 12 febr., dupa o saptamana de stare de rau si greturi in care sarcina era ultima explicatie la care ma gandeam (prima data mi-au trebuit 4 ani si o groaza de tratamente si medicamente). Acum trei ani eram disperata ca nu pot face copii (incercasem tot ce se poate, mai ramasese fiv-ul) si acum am doi! Alexandra are deja 1 an si aprope 10 luni si e indragostita de sora ei: o pupa, o mangaie, o spala (cand ii facem baie Ioanei, prima cu manecile suflecate si cu sapunul in mana e Alexandra!), ii impinge caruciorul si ii zdrangane o jucarie cand plange...ce mai, si-a intrat in rolul de sora mai mare. Nu am vazut inca semne de gelozie, dar ma straui si eu cat pot sa le impac pe amandoua. Sa vedeti ce frumos "dansez" cu Ioana la piept si cu Alexandra de mana, ca toata ziua vrea muzica si dans. Sau la amiaza cum incerc sa le culc pe amandoua in acelasi timp, una in dreapta si una in stanga si le mangai pe amandoua ca sa adoarma, apoi stau ca cerberul de paza sa nu se trezeasca una si sa tipe. Greu, da merita. De cand o am pe Ioana, le recomand tuturor mamicilor sa faca si al doilea copil (da nu chiar la un an jumatate diferenta...).
Vali si bebelusele
LiliaToma spune:
Bre fetelor, daca mai scrieti mult pe aici cite kile au ai vostri eu o sa incep sa pling.Ca noi ne incadram numai la categoria usoara( dar usoara rau nu asa) cu nici 5 kg ale noastre.
Dar cred ca pin acum recordul il tine bebeul tau, Cami, atitea kile, fata?
Noi cred ca o sa avem atit la un an.
Vali02, vezi ca tu ai un doctor de treaba care stie sa te incurajeze( asta cind te-ai speriat tu la primul ca nu creste), nu ca a mea care stie numai sa strige, aoleu, putin, putin, indoap-o, da-i ce faci, nu vezi ca nu creste? de parca ii vrea ea mai mult bine copilului meu decit mine.
Ce sa fac, daca nu vrea sa manince. Oare s-o transmite genetic, ca mama zice ca parca ma vede pe mine mica, nu vroiam sa maninc nimic.
Azi mi-am facut timp si am vazut toate pozele. Nu ca nu as fi avut ce face, ca imi stau toate aruncate pe ici colo, patul nefacut, dar am zis, gata ia sa las eu totul si sa vad ce mai e nou prin pozici.
Pai, ce sa va spun? Taaare frumosi bebei,
DAR !!!!! nu va suparati fetelor, toti sunt frumosi, dar eu as pune-o in top pe Alexia Mihaelei( roandre), bineinteles dupa pitica mea, hihihi. Dar Alexia are asa niste ochi albastri, si o mutrita de iti vine sa o papi.
Bineinteles ca nici ceilalti nu sunt mai prejos, am vazut si fetele tale Anne33( m-am uitat repede sa vad cum arata tipa care batea lumea la internat, sunt frumusele foc si ele, mai ales mi-a placut poza Giuliei cu Mos Craciun.
Ale cui le-am mai vazut? aaa, am vazut-o pe Mara ta Timea, e tare grasunica si simpatica, si pe Andrei al tau, Adela, care e un flacau ce o sa le rupa inima la fete, se vede de pa acum.
Pufimic, mi-a placut tare mult site-ul si pozele voastre.
Nu mai stiu, ale cui le-am vazut, parca pe Mihail, l-am avzut, cred ca o sa concureze cu Andrei, si pe Alexandra, care e o papusica.
Apropo, Cristina( aissa) si al nostru tati e cu cartile si revistele la indemina, nu cumva sa incalc ceva, el care nu avea idee pina acum de copii
Anne33, sa stii ca la mine jumatatea( sotiunea) mai pune el masa de multe ori, nu asteapta sa ii pun eu, daca sunt ocupata sau dorm, mai face el surpriza sa o puna sa ma cheme la masa.
Si nu te invidiez deloc, eu cu un copil si nu stiu ce sa mai fac intii, iar tu cu doi....
Roandre de unde ai luat super farfurioarele de hranit pitica, ca poate ii fac si eu pofta cu asa tacim?
Noi raportam o noapte dormita super bine, de la 22 la 9, cu pauza de la 5 cu incercare ei de a minca.
DAr ne plingem cu o raceala cobza la toti trei. Tratamente la greu pentru toti trei, dar inca nici un rezultat, sa speram ca ne revenim.
In rest veselie, chiote, dat din miini si din cap( ca din picioare nu avem cum, numai labuta piciorului sting o are libera si o invirte nonstop)
La capitolul mincare nu ma opresc... greu o ducem, dar m-am mai gindit eu ca nu a fost luna sa nu ia maca cite de ci tin greutate, adica nu sta pe loc, sa o vad eu linistita si vesela ca mai crestem noi, ca na, maica-sa la 24 ani avea 46 kile inainte de sarcina( acum cred ca am vreo 49, ca am lasat cintarul la socri si nu am ajauns sa ma cintaresc de ceva timp).
Pupici, pupici
Lilia si printesa ei Amelia
LiliaToma spune:
Andreea, eu asa si nu reusesc sa iti vad pozele.
Voi, fetelor, ati reusit sa ii vedeti pozele?, sau e numai de la mine o problema, desi am zis, pe ale Cristinei le vad, si tot pe yahoo sunt
Lilia si printesa ei Amelia
muttzi spune:
Salutare mamicilor!
Eu citesc de multa vreme mesajele de pe acest forum, dar nu prea am avut timp sa scriu si eu.
Am si eu un baietel de 3 luni si o saptamana (nascut pe 14 Oct. 2004) si bineinteles ca ma confrunt cu aceleasi probleme ca si voi. Si noi ne putem lauda cu 7 kg si vreo 61 cm. S-a nascut cu 3.860 g si 51 cm si este un adevarat mancau.
Noi am inceput diversificarea de la 3 luni (adica de o saptamana) cu suculet de morcovi (proaspat stors). Am inceput cu 2-3 lingurite ca sa vad cum il tolereaza si acuma a ajuns sa bea 40 ml (traiesc cu impresia ca ii place )
Muttzi si bebe Patrick
Davina spune:
Buna mamici ,abia am terminat de citit tot ce ati scris dar nu mai am timp sa raspund ca Deanna plinge deja si trebuie sa o culc .
Vroiam sa va zic doar ca am pus pozici cu minunea noastra si sper sa le puteti vedea .
http://community.webshots.com/user/davina25
o zi buna la toti.
ionella3003 spune:
Ne laudam si noi: azi implinim 4 luni!!!!!! Si le uram si noi "LA MULTI ANI!!!" "surioarelor noastre de zi" Elisa Nicola si Iulia Maria
Cat despre indemnizatie - n-am fost prea explicita in celalalt mesaj dar asa este, trebuie sa luam 7800000 lei indemnizatia pt. cresterea copilului. Am vb. deja cu o mamica care a si luat primul "salariu" pe anul aceste si atat i-au dat. Sper sa se limpezeasca o data apele!!!
Cat despre ceai eu fac de doua ori pe zi, o data dimineata, cand ii dau vigantolul si a doua oara seara pe la 7, inainte de a adormi. Daca-l tii mai mult isi schimba gustul.
Multumesc roandre pt ca m-ai linistit in lag cu faptul ca face kk mai rar! Si acum au trecut mai bine de 48 h si nu da vreun semn ca ar vrea sa faca...
A inceput din nou galagia asa ca... mai vb!
Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
http://community.webshots.com/user/ionella3003
http://www.babiesonline.com/babies/g/gandacel/
roandre spune:
Bine ai venit Muttzi si sa-ti traisca feciorul! Pt listuta da-ne mai multe detalii si te asteptam sa ne spui despre voi!
Eu am zis ca o sa pun pozele pe net dar nu am anuntat ca le-am si pus si voi tot v-ati uitat. Hehehe, pai daca nu aveam somn aseara ce sa fac si eu?
Adela am vazut pozicile voastre de aseara si am vrut sa si scriu dar mergea atat de prost netul incat m-am lasat pagubasa. Oricum, super ca Andrei a facut cunostinta deja cu zapada. Bebelina mea nici nu stie ca exista...hihihi.
Pozele Andreei nici eu nu am putu sa le vad. Se pare ca nu mai are share-uit albumul.
LiliaToma, ma faci sa rosesc....nu pot spune ca Alexia mea nu e frumoasa dar sa sti ca mai am si eu momente cand ma uit la ea si zic ca nu e chiar atat de frumoasa....hihihi....iar alteori imi vine s-o pap de dulce ce e. Stiti, vorbeam cu sotul despre cum araat bebe cand era mica, mai ales dupa ce s-a nascut. Acum a recunoscut ca nu era chiar asa frumoasa, ba chiar i se parea uratica dar nu mi-a spus ca sa nu ma supar. Sincer, eu atunci o vedeam foarte frumoasa, dar acum cand ma uit la poze nu mi se mai pare chiar asa extraordinara cum o vedeam atunci. Era mica, slabuta, galbena-tiganca de la icter....dar era a mea si asta conta!
Sotul chiar se amuza ca toata lumea care o vedea, poate doar din bun simt spunea ca e foarte frumoasa iar lui i se parea urata dar incerca sa-si imagineze ce vad ceilalti la ea frumos...
Castronelul l-am primit cadou dar am vazut si in Cora sau Carreforu. In seara asta sau maine ma duc prin Cora si va spun daca mai sunt pe acolo. E foarte practic pt ca ai posibilitatea sa-l tii bine (Alexia mea trage de el, baga mainile in el...e o adevarata lupta operatiunea "lingurita") si mai are si jucaria aia care o atrage. Lingurita e foarte moale, din cauciuc si nu prea ai cum s-o ranesti.
Mamicilor cu 2 copii, ce va invidiez ca va descurcati! Eu ma tot gandesc daca o sa ot face fata cu 2 copii atunci cand s-o intampla sa vina si bebe 2 pt ca niciodata nu se stie!
Adela, mda bebelusii sunt de aceeasi varsta de conceptie ca a mea s-a grabit pana la urma sa prinda ultimele zile de vara....asa sunt fetele, mai grabite...hihihi. Chiar pare mare bebelusa mea, mai ales cand o vad in comparatie cu bebelina Elianei. Nici nu-mi vine sa cred ca si pitica mea a fost atat de mica.
Vali, se pare a Alexia mea a luat-o pe Alexandra ta la greutate...hihihi. Oricum eu nu imi fac probleme pt ca arata destul de bine si e foarte vioaie. Ba chiar imi convine asa, mai ales cand o tin in brate .
Pana la urma am uitat sa spun ca bebelina mea aseara nu a mai vomitat deloc. Deci acum banuiesc ca am avut acel incident pt ca a papt prea mult. O sa-i dau si in seara asta cereale si sper sa le manance la fel de bine.
In legatura cu diversificarea asta, trebuie sa renuntam cat de cat la alaptat sau cum se face? Si mancare solida si alaptat? Grea problema, de abia astept sa ajung sa intreb pediatra.
Pupici!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 4 luni +
Evenimentele din viata mea
roandre spune:
pt toti bebelusii ce astazi mai adauga o luna la "inaintata lor varsta"! Sa se faca mari si sa fie sanatosi!
Davina, am vazut pozicile voastre. Ce-mi plac bentitele acelea dragute pt bebeluse. De abia astept sa-i iau si eu mandrei mele.
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 4 luni +
Evenimentele din viata mea
aissa spune:
Nici eu nu pot sa vad pozele Andreei, deci banuiesc ca e de la ea. Nu i-o fi dat share la album.
kk si Alexandra a inceput sa-l rareasca. Ea facea 1 data pe zi, am ajuns la 36 de ore, dar are tendinta de a trece la 2 zile. Si nu prea as vrea, dar nici nu "intervin" inca.
Mihaela, am vazut si eu pozele cu prima masa "solida", foarte cuminte ti-a stat si are niste poze super haioase. Bine, e ca lumea ca ai scaunelul, eu imi fac griji cum o sa fac, cum sa o tin cu o mana, cu una sa o sterg, cu una sa tin lingurita, o, stai ca ma depasit numarul de maini. O sa vad cum o sa ma descurc.
Apropo de poze, si a mea are ochi albastri, dar ii ies rosii in poze (desi zice-se am nu stiu ce led contra ochilor rosii) si trebuie sa-i "aranjez" din soft asa ca se pierde culoarea.
O sa vedeti, pana la urma reusesc eu sa-i scot ochii in evidenta, macar pana nu i s-or schimba la culoare ca tare mi-e ca nu raman asa.
Cristina, mamica de Alexandra (30.09.2004) mai noi
crini spune:
Bine ai venit muttzi!
Cami, noua pediatrul ne-a spus ca nu e voie sa-i dam lapte obisnuit (care nu e special pt bb) inainte de 1 an ca poate face nu stiu ce alergie. Daca ai posibilitatea mai vorbeste cu un medic inainte de a-i da branza de vaci.
Noi am avut o noapte tare agitata. Vroia sa suga intr-una, adormea asa, dar cum il dadeam la o parte se trezea si plangea. L-a luat tati in brate s-a plimbat cu el, adormea si cand incerca sa-l puna in carut se trezea si tot asa, tipa.
Pe la 4 eram amandoi asa de obositi ca l-am pus in carut si l-am lasat sa planga. Intr-un sfert de ora a adormit. Asa ca ma intreb: oare suntem noi cei care nu-l lasam sa doarma?
Ca asa zicea o moasa la maternitate, copiii vor sa fie lasati in pace si noi ii tot agitam.
A dormit linistit si frumos pana azi dimineata pe la 7 cand ne-am trezit toti ca incepea ziua de munca pt tati, gradi pt surioara si trebaluit pt mami.