Bebelusi de sept-oct 2004 (12)
Raspunsuri - Pagina 8
lizzy spune:
Dragele mele, taaaare mult ati mai scris de cand n-am mai intrat noi pe forum. Am avut necazuri cu strumful. Avem inca... Acum cateva zile i s-au pus pe picioruse (de la degete pana la genunchi) un mulaj din polistiren care ii blocheaza miscarea din glezna, ii tine laba piciorului intinsa, parca e balerin. Trebuie sa le poarte minim 1 luna. La spital nu a plans deloc, dar acasa a realizat ca nu mai poate pedala si sa vezi chin si efort! Mi se rupea inima, imi venea sa i le dau jos!
Saracutul, nu se mai odihneste bine, nu mai mananca bine, e mai mereu suparat. Dr. a zis ca se obisnuieste in cateva zile dar nu mai pot sa-l vad cum se chinuie. Nu pare sa-l doara, dar il jeneaza teribil, simte ca e ceva in plus acolo, pe picioruse.
Simteam nevoia sa ma descarc...
Diana si bebe Ianis (14.09.2004)
http://www.babiesonline.com/babies/i/ianis
Poze: http://photos.yahoo.com/dianarus78
marimar spune:
aissa, se recomanda sa se astepte pina la 6 luni pentru ca un bebe sa doarma toata noaptea legat. Ezista o reteta, recomandata de moase, de carti, de medici. E cam dura, zic eu, dar se pare ca da roade, esential e sa rezisti tu ca mama !!! Metoda dureaza vreo zile.
Cind implineste 6 luni, intr-o seara ( de preferinta vineri, ca sa ai tot week-endul la dispozitie sa va odihniti...) pui fata in pat dupa tot ritualul: baita, masaj, mincare, in mod obisnuit si o lasi sa adoarma. Cind se trezeste peste noapte, te duci la ea, o mingii dar nu o iei in brate deloc. O invelesti, ii dai suzeta eventual, vorbesti cu ea soptit, o mingii iar si iesi incet dar ferm din camera. O sa plinga probabil mult, tu trebuie sa intri in camera tot mai rar ( cam la 5-10 min, apoi la 15, etc) dar sa nu o iei in brate. O lasi sa plinga, poti sa intri sa vezi daca e ok dar nu o iei in brate.
In prima noapte poate sa plinga 3-4 ore dar in final va adormi.
A doua noapte vreo 2 ore.
A treia noapte vreo 1/2-1 ora
A patra noapte nu se va mai trezi deloc.
Asta e metoda si daca ai nervii tari se pare ca e garantata. Nu exista copil care in 4 zile sa nu fie invatat sa doarma toata noaptea astfel.....
Mie sincera sa fiu mi-e groaza de momentul acesta ! As vrea sa nu fiu prezenta, imi vine sa fug de acasa si sa-l las pe tati sa se ocupe de asta.....
-------
De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului si stimuleaza lactatia
aissa spune:
dianarus, dar ce ati patit la piciorus? de ce e nevoie de imobilizare?
marimar, draguta, problema mea este ca fata mea nu plange (nu ca as vrea, doamne fereste!). Ea se manifesta in mod original prin varsaturi. Si nu o pot lasa uda, asa ca trebuie sa o iau in brate. Dar la mine am gresit eu. Avem 5 mese pe care i le dadeam aiurea in sensul ca ultima masa era cand se trezea ea noaptea, ora 1-2, iar spre dimineata (in jur de 5) ii dadeam un pic de ceai. Prima masa i-o dadeam pe la 8. Pana m-am dumirit ca nu e ok asa si am hotarat sa-i dau la 6 prima masa, ultima la 10 seara iar cand se trezeste ceai. Pentru ca la ceai nu stam asa mult treze. Il fac de seara, il tin pe calorifer si doar ii dau o gura-doa sau cat vrea, apoi o culc. Ceea ce inseamna progres fata de cum era la inceput cand ma plimbam cu ea in brate 2 ore, iar acum in ultima vreme puteam sta pe marginea patului sa o legan vreo ora. Asa cum am spus, cred ca azi daca nu o trezeam eu pentru ca nu am mai suportat sa o auzim cum fornaie pe nas, nu cred ca se trezea pana la 5 cel devreme (eu am sculat-o pe la 4,30). Asa ca sper ca in curand sa ne reglam si sa dormim de la 11 la 6 (sau macar 5).
Cristina, mamica de Alexandra (30.09.2004) mai noi
ionella3003 spune:
dianarus suntem aproape de tine, ca si de lilia si ne rugam ca bebeii vostri sa treaca cu bine peste probleme si mamicile lor sa fie tari pt. ca toate or sa se rezolve cu bine!
noi ne prezentam la raport pentru ca sa ne laudam ca, in sfarsit, am descoperit manutele! Cam tarziu, ce-i drept, insa e bine si-asa! A ras mama de mine o gramada de dimineata ca-mi pusese un body cu manecutele cam lungi si, cand bagam manuta in gura nu mai avea acelasi gust si ma uitam nedumerit la ea si nu intelegeam ce se intampla!!!
si o intrebare pt. mamicutele care alpteaza exclusiv: cand incepeti diversificarea? pediatra noastra ne-a recomandat sa incepem la 4 luni jumate.
Cat despre adormit singurel>>> dureroasa problema ca de cateva zile nu imi mai place sa adorm decat in brate la mama, asa ca...
va lasam acum pt. ca o sa mergem la plimbare, e soare si frumos afara asa ca... haideti si voi!!!
Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
http://community.webshots.com/user/ionella3003
Kittie spune:
Multumesc de raspunsuri, am inceput sa ma obisnuiesc cu ideea biberonului, asta e, pana la urma.. Se pare ca intr-adevar linisteste :(, am reusit sa-l fac sa manance la 3ore, cateodata cd nu mai are rabdare ii dau ceai si-i place...Cel mai ingrijorator e faptul ca se uita cu multa pofta dupa mancarea pe care o mananc eu (pe langa el) , ma gandesc ca poate vrea sa incerce si el altceva...
Metoda cu dormitul toata noaptea mi se pare ingrozitoare, nu cred c-as putea rezista...
Cam atat pentru noi, va urez multa sanatate si numai bucurii !
timea spune:
Mada... ls mine de mult adoarme la mine in poat... dupa ce-i adormita o mut...asta este... dar doarme asa toata noaptea...de la 8-9 la 6 cand ii dau sa suga, o las la mine in pat si mai doarme inca pana la 8 asa ca avem aproape 12 ore de somn pe noapte...
Eu zic ca la capitolul diversificare e cel mai bine sa va ascultati pediatrii... ei urmaresc copii si isi cam dau seama cand este momentul...
Mara mea tot nu da semane de intors...sunete scoate in fiecare zi altele... acum a invatat ceva sunete la care se ajuta de limba... cand rade in hohote se ineaca si ii ies mai mult tusituri decat hohote.. dar mami intelege...:)
Faza cu adormitul singur o fi o solutie dar eu nu cred ca am sa pot sa-mi las copilul sa planga 3-4 ore... nu am inima nici de 10 min legate...asa ca:(
Asta-i tot...
Numai bine la toti bb:)
Timea si Mara 10 sept.
lizzy spune:
aissa, n-am patit nimic in mod deosebit la picioruse. asa s-a nascut, dar nu s-a vazut pana acum. adica se vede la stangul ca e putin in afara. se numeste talus valgus. dr. care l-a diagnosticat mi-a zis ca probabil e asa din cauza pozitiei in uter (a stat f.mult cu picioarele in plamanii mei).
in legatura cu dormitul legat noaptea, aissa eu zic ca procedezi corect. da-i doar ceai noaptea, ca e maricica acum. rabdare si vei vedea ca nu se va mai trezi pana dimineata.
pupici si multam pt incurajari
Diana si bebe Ianis (14.09.2004)
http://www.babiesonline.com/babies/i/ianis
Poze: http://photos.yahoo.com/dianarus78
ana_a spune:
salut!
Fetelor, eu de saptamana viitoare vreau sa incep cu papica, sa diversificam, si as vrea sa ma ajuta-ti, fetele care au inceput deja diversificarea, cum ati inceput?cu ce? cat? cum face-ti supica, si mai ales programul pe ore. Adica la ora cutare ce, cat...s.a.m.d.
Cum sa facem sa scriem cumva separat retete de papa, combinatii de legume, fructe care au placut bb deja initziati, ca sa ne inspiram si noi!Eu maine ma duc la piatza sa cumpar legume, o sa iau din fiecare, si apoi vad eu cum fac...cred ca prima data e mai greu.
Cerealele vreau sa le dau in continuare, dar seara, oare e bine? cum sa pregatesc? Cat?
Si inca o intrebare : se da prima data supica sau pireul de legume si apoi laptele de la san? sau invers? dar seara? lapte de la san si mai apoi cereale cu lapte?
ufff... cate intrebari...
am mai citit pe aici prin carte si sunt sigura ca in curand voi deveni experta! hehe, am emotzii...eu care ziceam ca abia astept! Dar sa va spun ca azi a papat fff frumos cu linguritza si radea cu gura pana la urechi plin de cereale! tare haios!
eu nu cred ca as rezista sa-l las sa planga atatea ore...nu pot nici 3-4 minute legate, de fapt Stefan nici nu prea plange, isi suge degetele si il si iau in patul nostru...nu stiu cum ar fi daca l-as lasa mai mult, poate ar plange.
dianarus78 dar se va face bine nu? cred ca iti este foarte greu sa-l vezi asa.
mada, si Stefan adoamre la mine in pat dupa ce papa de la san, dar nu il tin decat maxim 3 minute, dupa care il iau frumos si-l pun la el in patutz (tot la noi in dormitor) si uneori se trezeste dar adoarme la loc daca a eructat tot aerul din stomacel.
timea, intradevar e bine sa ascultam de pediatrii...dar mea ne-a sfatuit sa punem sare in supica...!!! si miere de albine in ceai.
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!
marimar spune:
quote:
Originally posted by ionella3003
si o intrebare pt. mamicutele care alpteaza exclusiv: cand incepeti diversificarea? pediatra noastra ne-a recomandat sa incepem la 4 luni jumate.
Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
http://community.webshots.com/user/ionella3003
Ionella3003 eu alaptez exclusiv si din cit am citit si m-am informat eu, cel mai bine e sa incep diversificarea la 6 luni. Eu asa doresc. Laptele matern e cel mai bun pentru copil, are tot ce-i trebuie pentru 6 luni si nu vreau sa-l privez de nici un strop. Nu are nevoie de nimic altceva pina la 6 luni, asa ca noi vom incepe de la 6 luni cu diversificarea !
-------
De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului si stimuleaza lactatia
marimar spune:
quote:
Originally posted by ana_a
intradevar e bine sa ascultam de pediatrii...dar mea ne-a sfatuit sa punem sare in supica...!!! si miere de albine in ceai.
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!
ana_a eu zic sa schimbi pediatra la ce sfaturi ti-a dat !!!! Auzi , sare in supica si miere in ceai
-------