Bebelusi de sept-oct 2004 (12)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Anamari, multumim pt articol. In mare ne jucam si noi asa cum scrie in articol, dar mai avem de invatat.
Eu aseara am vrut sa-i dau bebelinei mai mult de 100 ml lapte praf si s-a enervat asa tare incat de abia am mai linistit-o.
Fetelor, mie pediatra mi-a zis sa incep cu 30 ml lapte in prima zi, apoi sa cresc cantitatea treptat. Ana_a, eu in prima seara i-am dat 30 ml, a doua seara am sarit direct la 60 ml pt ca nu se saturase si plangea ca mai vrea si apoi la 100 ml iar bebelina nu a patit nimic.
Si a mea de cand ii dau lapte praf la ultima masa adoarme singura si foarte linistita. Chiar daca se trezeste noaptea si se foieste sau isi suge degetul eu nu ma trezesc sa-i dau sa pape pana dimineata pt ca n-as vrea sa-si faca un obicei din asta.
Eliana, dar cu seringa accepta asa usor lapticul? Ai mai incercat cu biberonul?
Completarea cu lapte praf se da dupa ce papa la san si nu inainte. Daca se dau si cereale atunci astea se dau inainte de laptic.

Pupici

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 4 luni +
Evenimentele din viata mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

buna mamici
cred si noi o sa incepem in seara asta ori cu completare ori ii fac niste cereale, pt ca azi a tot cerut papa la 2 ore.
mina, eu tot cereale humana am luat am luat o cutie de gris pt 4 luni si una de piure de fructe tot pt 4 luni,eu as incepe cu grisul ca alea cu fructe au vreo 4 feluri si mi-e teama sa incep din prima cu asa multe fructe.
nu stiu cum sa fac sa ma mulg vreo 50 de ml si ii dau cu lingurita sau fac lapte praf? va rog luminati-ma si pe mine.
in rest totul e bine se intoarce de pe spate pe burta si ea in mod frecvent, rade in hohote, intinde usor manutele dupa jucarii le ia in mana si le tine destul de mult timp. de dormit nu reusim sa o facem sa doarma mai repede de 12,30 cateodata ma apuca disperarea cate odata chiar ma amuz.
sambata viitoare ne botezam abia astept desi am emotii.
kittie, te cred ca esti suparata ca nu a luat in greutate, eu inca nu am verificat-o as vre a sa ma duc luni pt ca de cand cu nemernica aia de raceala nu mananca bine deloc si sunt convinsa ca nu a luat bine in greutate.
mihaela, tu ii dai bebelac completare? ca din ala am si eu, bine ca ai spus cum ii dai sa avem exemplu.
ana ma bucur ca Stefan a dormit bine azi noapte!
eliana la mai mare cu atatea ore somn! pupici Elenei pt reusita!
andreea si ilinca mai trage cate un mama cand plange evident prima dara am ramas tablou dar apoi mi-am dat seama ca sunt varza, ca nu poate vorbi la 3 luni, dar m-am bucurat chiar daca a fost fara referinta.
georgiana felicitari pt kk singurei.
va pup ma duc cu cateii afara ca acum am 2 catei, unul e al sora-mii l-au lasat la noi pana la botez

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
http://community.webshots.com/user/madaspa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Mada, eu ii dau doar Bebelac completare. Am luat si eu tot Humana cereale cu orez, piersica si fructul pasiunii cu lapte si altele fara lapte cu orez si banana. Inca nu incepem cu cerealele, o mai las putin. Acum imi accepta foarte usor biberonul, dar a fost ceva de munca la inceput s-o conving. Ca sa accepte laptele a trebuit ca acesta sa fie ceva mai caldut (are gust mai bun decat daca e mai rece). Eu nu stiu cat de tare il incalzesc pt ca pun apa in bibeorn si o tin in cuptorul cu microunde cam 10 sec, apoi pun laptele praf, agit bine, gust eu sa vad cat e de cald si apoi fuga cu el la bebe. Eu ii dau numai dupa ce suge ca sa mai pape si de la mine caci altfel nu mai vrea sa suga.
Mada, daca poti sa-i dai completare tot de la tine ar fi perfect. Eu mai reuseam sa pun cam max 50 ml dimineata in biberon dupa ce papa ea dar nu-i ajungeau si tot trebuia sa fac lapte praf si m-am lasat batuta. Oricum e destul de mare si trebuie sa incepem si cu cereale care au ele lapte praf in componenta. Eu o sa incep cu cereale fara lapte pe care i le voi pun in biberonul cu Bebelac cateva zile iar apoi vom trece la lingurita. Cand mergem la controlul de 5 luni o s-a intreb si pe pediatra sa vedem ce ne recomanda, desi parca vad ca-mi zice sa incep cu sucurile de mar si morcov.

Pupici!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 4 luni +
Evenimentele din viata mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Se vede ca e week-end. E cam pustiu pe forum...
Eu astept sa se trezeasca pitica sa-i fac baie si apoi sa pape.
Mihaela am incercat sa-i dau din nou cu biberonul si tot nu a vrut, asa ca i-am dat tot cu seringa si aseara. Sa vedem asta seara daca reusesc cu biberonul. Nici azi nu am reusit sa pun lapte de la mine, asa ca tot lapte praf o sa-i dau. Aseara i-am dat (dupa ce a mancat la san) completare 30 de ml si dupa ce i-am dat plangea, asa ca am mai pus-o un pic la san sa se linisteasca si tot a mai mancat ceva... Asa ca azi o sa-i fac 60 ml. Poate reusesc sa-i dau cu lingurita sau cu biberonul.

Am mai pus cateva poze noi... tot in albumul Elena 1-2 luni

Elena

Eliana si Elena (23.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Buna seara, fetelor,

Vad ca e cam liniste pe forum azi si ca nu sunt singura care a lipsit de la apel pana acum.Noi avem scuza ca a aparut tati ieri din delegatia in Elvetia si am fost in oras si i-am facut poze Almei pentru pasaportul ei, iar apoi ne-am rasfatat amandoua prin magazine si plimbandu-ne prin centru.
Alma e deja asa de mare ca poarta deja marimea 68 care e pentru bebei de 4-6 luni aici. Pantalonii 62 ii sunt pur si simplu prea scurti, iar bluzitele de aceeasi marime ii explodeaza pe burticaNu mai zic ca rochitele nu le poate purta nici pe post de bluzite (ma refer la aceeasi marime).In rest, e din ce in ce mai scumpica (nu ca n-ar fi fost tot scumpica foc pana acum) si vrea sa stea din ce in ce mai des in fundulet si povesteste toata ziulica de parca ar fi om mare (cu incruntaturile sau zambetele de rigoare in functie de intonatia pe care o are - ea o fi stiind despre ce vorbeste).Marti mergem si noi sa ne cantarim ( de fapt pe Alma, ca eu am ocazia in fiecare zi
Tot domnisoara Alma cu zambetul ei cel dulce a reusit sa-l convinga pe un prieten de-al lui tati sa vrea sa devina i el tatic si aseara am aflat ca dorinta omului s-a implinitAsta sa vedeti ce poate face un bebe mic si dulce (trebuie sa mentionez ca omul asta era foarte reticent in privinta bebelusilor inainte sa o vada pe Alma).
Si ce a mai reusit Alma? Sa stea in camaruta ei de la 11 seara (pe atunci se juca si radea in hohote) si sa doarma pana la 7.30 dimineata. Spun asta pentru ca de obicei ramanea acolo doar pe la 1 noaptea.
Ma duc sa o imbaiez. Pupici,

Daniela Veuger si bb Alma Bianca
Alma, sufletel mic si iubithttp://community.webshots.com/user/danyce103

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

salut!

Da, e cam liniste pe aici... vin si eu cu raportul de seara!
Am incercat sa complectez papica lui Stefan cu lapte milumil 2 si am pus un pic de cereale de porumb(fac bine la kk constipat) dar nu prea s-a omorat dupa el, a papat cam 20 ml si gata, de data asta din sticlutza, ca am avut grija sa fierb o tetina cu gaura mai mare. Poate s-a saturat de la san sau inca nu s-a obijnuit cu tetina, cert este ca eu m-am stresat tare sa-i pregatesc lapticul si el mi-a adormit! S-a trezit in nici 15 minute plangand, dar cand i-am aratat sticlutza se uita la mine de parca cine stie ce grozavie ii dau sa pape! Poate s-o invatza cu gustul pana la urma! Acuma doarme. A trebuit sa-l mangai pe burtica vreo 10-15 minute ca sa poata dormi linistit, am observat ca a devenit o obijnuintza aceste mangaieri pe burtic seara.
Vai ce de bb care se invart pe toate partzile...al meu nu-i curios sa se intoarca pe burtica, nu prea ii place lui nici cand il pun eu...in schimb la gangureli si chicoteli..rasuna casa si la zdranganitul jucariilor la fel! Se rdica tot mai usor in funduletz cand il tin de manutze, dar nici aici nu isi prea da interesul, in schimb ii place la nebunie sa stea in bratze, isi roteste capul peste tot, sa nu piarda nimic din ochi! e foarte atent si deosebeste un loc stain de casa noastra!
Cam atat pentru seara asta, maine vreau sa incep sa-i dau si la amiaza un pic de cereale cu laptic, de data asta cu linguritza si ceva mai consistente.Apoi de saptamana viitoare vreau sa incep cu cate un pic de supica cu legume pisate pentru ca deja implinim 5 luni si lapticul meu nu cred ca-i mai ajunge si vreau ca pana la 6 luni sa stim papa cu linguritza sa ne fie mai usor..asa m-am gandit eu.

Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timea spune:

Salutare...
noi la a 4 masa de cereale deja azi... e destul de cooperanta... eu ii dau dupa ce ii dau sa suga.. efectul e ca cere mai rar... adica dupa masa la care are si cerealele cere la 4 ore distanta nu la 3 cat cere de obicei...
Noi o sa-i dam cereale amestecate cu fructe numai dupa ce ii introduc si fructele.. deocamdata simplu...
poate sa-i mut de maine masa asta mai pe seara.. la 6...
Eu am inceput scoala.. adica ma duc de 2 ori pe sapt. seara cate trei ore...la ultimul curs am fost cu gandul la Mara bine ca s-au facut ceva recapitulatii ale unor chestii pe care le-am facut deja...
Numai bine,
Timea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biamar spune:

Buna fetelor,
Eu am inceput serviciul si nu am mai avut timp sa stau pe net.
LA momentul asta- Andrea are deja 3 luni si ceva eu ii dau lapte praf cam o cincime din ratia zilnica. VAd ca multe din noi au inceput diversificarea. Eu ma gandeam sa incep pe la 5 luni si jumatate ca asa se recomanda acum.Insa deha imi fac notite...Cum Andrea e mai slabuta ma gandeam sa incep cu o masa de cereale-cam care ar fi mai bune? Si oricum cu legume fiindca vreau sa o obisnuiesc cu ele ca sa nu le refuze mai tarziu-adica morcovi, brocoli, dovlecel daca o fi...
Aaa si vroiam sa zic ca nici Andreei nu ii place deloc tetina de la biberon si sunt zile cand nu o vrea asa ca trebuie sa ii dau cu seringa-eu am de la farlin o seringa speciala se cheama dispozitiv de administrare a medicamentelor si m-am descurcat super cu ea ca nu dau un strop pe jos si inghite bine cu ea fara sa se inece.
Evident ca si suzeta e refuzata...in schim degetelel ei sunt super asa ca le molfaie cand le prinde de nu mai poate...Eu tot incerc cu suzeta dar cred ca o sa o obisnuiesc si cu suzeta si tot o sa isi roda degetele
Toate bune,
Bianca si bb Andrea 9 oct 2004
am pus si noi poze pe yahoo la http://photos.yahoo.com/b77mhn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

neata!
in sfasit am reusit sa o fac sa adoarma mai devreme, i-am facut baie pe la 8,30 la 9 a papat si pe la 10,30 a capitulat.s-a mai trezit la 5,30 sa pape.
ce e mai nasol ca de vreo cateva zile o cam culc cu noi in pat. adica o pun fix intre noi fara perna fara nimic ea isi face de lucru cu suzeta sau degetele si adoarme intr-un final singura fara circ, fara urlete, fara leganat. si cand ma trezesc eu stiu depinde de cat de obosita sunt o mutam in cosulet. bine ca am facut de vreo 2 ori greseala sa o mut mai devreme si a belit niste ochi si s-a trezit in urmatorul moment imi venea sa-mi dau pumni.
pana la urma nu i-am mai dat completare si nici cereala ca s-a saturat cu ce i-am dat eu.
miha, cateva zile am facut si eu figura cu mulsul de dimineata si a merrs dar de vreo 3 zile nu imi ramne aproape nimic in sani goleste tot deci nu am ce rezerve sa mai fac nici eu. poate totusi e doar o perioada nasoala. eu la cat sunt de obosita nici nu ma mir ca mi-a scazut productia.
in sfarsit azi ma simt si eu odihnita
va pup si va urez o duminica placuta

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
http://community.webshots.com/user/madaspa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Roandre, laptele din biberon trebuie sa aiba temperatura corpului tau. Picuri un pic la incheietura si nu trebuie sa simti diferenta de temperatura.
Mai, vad ca voi dormiti noaptea...ce-o fi aia??? Eu ma chinui de 3 zile sa ii respect strict programul de mese ca sa nu ii mai dau lapte noaptea. Nu va pot intreba insa multe ca voi alaptati. Noi avem 5 mese la patru ore, iar acum noaptea ii dau ceai. Dar as vrea sa nu se mai trezeasca nici pentru ceai, sa dorm si eu legat... Oricum, azi-noapte a fost cea mai infundata in nas, nu mai stiu ce sa fac. Eu ii pun ser, care ii ajunge imediat in gura, deci nu e infundata. Trag cu pompa si nu iese nimic, cel mult scot serul inapoi. Si totusi se aude pe nas ceva. Nu mai stiu, a dormit toata noaptea cu gura deschisa, mi-e frica sa nu faca rosu in gat de la respiratia asta pe gurita. In cele din urma am trezit-o eu la 4 jumate (culmea, ea dormea saracuta) si am pus ser. Vazand ca nu are nici un efect ia-m dat cu spray Humex pe care il cumparasem mai demult dar nu am indraznit sa-l folosesc. Pe el scrie ca se da la copii mai mari de 1 luna. Dr. a zis sa-i dau doar cu ser, dar cand am fost la vaccin i-l recomanda unei mamici care avea fetita de 6 luni. Asa ca i-am dat, dar chestia e ca dupa cica trebuie sa ii ridic capul si sa-i sterg nasul. Mai lipsea sa ma puna sa i-l suflu... Ce sa sterg la el??? Dupa a adormit, tot mai fornai dar mai putin. Dar, mare realizare, mare, cand am pus-o in pat, cred ca de nervi ca nu o mai tin, s-a intors de pe spate pe o parte, pentru prima data si cu picioarele ca pana acum sucea doar torsul. Asa ca am fata mare...
De diversificat o sa ma apuc in februarie, vreau sa faca 4 luni si pe urma. O sa incep cu cereale simple, fara fructe si mai vad. Supita nu stiu inca. Dr. mi-a zis sa incep cu mancare groasa avand in vedere faptul ca vomita, asa ca o sa las supele pe mai incolo. Poate sa-i dau pasat, piureuri. O sa vad, oricum abia astept sa-i mai bag ceva la fata.

Cristina, mamica de Alexandra (30.09.2004) mai noi

Mergi la inceput