Bebelusi de sept-oct 2004 (12)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danina spune:

Kittie si fetita mea mananca la 2 ore ziua, acum a mai inceput din cand in cand, fiindca ii mai dau un pic de ceai intre mese, sa manance la 2 si 1/2 iar noaptea la 3 ore e adevarat ca sunt terminata uneori dar imi trece cand imi da un zambet asta mica. Pai ea se uita asa la mine cu jale cand bag ceva in gura si isi baga si manutele in gura uneori incearca pe amandoua si rad de nu mai pot dar nu o sa incep sa ii dau si alceva pana la 4-5 luni desi mama ma bate la cap ca ea cu mine a inceput de la 3 luni.
Am facut si noi progrese isi ea jucariile care le-am pus deasupra ei si le duce la gurita e haioasa ca sa nu mai zic ca o prind de manute si se ridica in fundulet si inca nu am facut 3 luni mai avem 6 zile ......
Ne-am tot bucurat de vreme frumoasa dar a venit si ziua schimbarii, eu una m-as bucura daca ar ninge nu sa ploua ufff.
Fetelor mie imi e tare dor de o discoteca (desi am fost de sarbatori la tara), sotu mi-a propus sa o tiram maine seara dar nu ma indur de asta mica sa o las, desi stiu ca ar dormi, constiinta nu ma lasa .
Am facut o crema de zahar ars si ma duc sa manac putin.
Pupici pt cei mici si mamici.

Danina si Lady D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Ana, micul meu are 4 luni si cateva zile. Insa lui ii place sa stea pe burta f tare. De cand era de 3 saptamani il puneam pe burta pe mine, sau pe pat, ca doar asa ii treceau colicile si ragaia mai usor, probabil de aceea ii place asa tare. Acum ma rog de el sa mai stea si pe spate, cum scapa cum se intoarce pe burta.

Sa va spun ceva amuzant: zicea cineva ca e momentul sa diversifici cand incepe bebe sa se uite dupa mancare. Azi la masa de la ora 17 am luat copilu cu mine in bucatarie, l-am pus pe masa in scaunul de masina si=i faceam biberonul. In timp ce biberonul era in chiuveta la racit, eu am inceput sa mananc un mar, ca mi=era foame, si sa ma joc cu bebe. Ce sa va mai zic, se uita la marul ala cum il duc gura ca la alta aia, si se agita asa cumva, nervos si curios, mai mai sa-mi ceara o muscatura hi hi hi ....

Acum a papat si ma rog de el sa doarma dar el nuuu, sta pe burta si tipa la un ursulet. Poate se oboseste si doarme....

Mina mami de Matei Costin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Am scris mesajul si cand l-am trimis mi-a dat eroare asa ca revin, culmea ar fi sa apara de 2 ori.

Deci... va spuneam ca sunt tare mandra de Damian ca si azi a facut kk singurel, nu foarte mult pentru ca s-a inecat intre timp si nu se poate concentra la doua lucruri deodata dar e ceva. Si el se inroseste cand face dar nu foarte tare, in schimb este super haios pentru ca atunci cand se screme se uita foarte urat la prima persoana de langa el.

Fetele care dati cereale la bebei, de care le dati? Mie Capraru mi-a recomandat Milubrei.

Despre performantele lui Damian nu pot fi foarte mandra (Capraru zicea ca e mai mult inteligent decat gimnast), zambeste, rade in hohote, chiuie, gangureste toata ziua dar la capitolul miscari stam mai prost. Il stimulez sa prinda jucariile dar nu prea vrea, in schimb daca i-o pun in mana o tine destul de mult si zdrangane din ea nevoie mare, daca il tin in brate isi tine capul, si el se tine bine in general, daca il pun pe burta pe mana mea ridica capul de zici ca-i girofar dar daca il pun pe masa de infasat sau pe pat pe burta nu vrea sa ridice capul deloc si plange nervos. Capraru zice ca nu-i bai dar pe mine ma oftica!

Geo si Damian (nascut pe 01.10.2004)

http://community.webshots.com/user/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

Dragi mamici-pentru ca am promis am sa posztez subiectul cu jocuri-scuzati daca suna aiurea in romana cateodata-dar incer sa traduc rapid.

Gangureli

Beneficiu: ajuta la dezvoltarea abilitatilor lingvistice

Bebelusul dumneavoastra poseda de la nastere un limbaj specific de gangureli. Cand vede ceva interesant va raspunde excitat cu sunetele pe care le rosteste in mod natural. Dar de cum va invata ca aceste sunete va fac placere sau primeste un raspuns special, va incepe sa rosteasca mai multe sunete.

Cum se joaca
- tineti un obiect viu colarat precum o esarfa, jucarie sau o floare cam la 20 cm in fata ochilor copilului dvs. Cand gangureste ca raspuns, raspundetii cu un sunet asemanator si o imbratisare. Incercand un obiect dupa altul veti afla ce face placere bebelusului dumneavoastra.

Sa facem zgomot
Beneficii dezvolta auzul
Acest joc dezvolta atat atentia auditiva a bebelusului cat si vazul.
Cum se joaca

Tineti bebelusul in poala. Zdranganiti o zdranganea intr-o parte a capului, apoi in partea cealalta.Mai inati incet, apoi rapid. Bebelusul va uramri zgomotul cu ochii.Cand il vedeti rasounzand la sunet, rasplatitil cu o imbratisare sau un sarut.

Prinde-l in manuta
BeneficiuDezvolat putere in manuta si coordonare.
Cand degetelele bebitului devin mai puternice si poate sa le deschia, inchida singur.
Cum se joaca-Tineti o jucarie micuta in fata bebelusului ca sa o vada. Atingetii palmuta cu jucaria si ajutati-l sa inchida degetelele. Lasati-l sa tina jucaria singur. cand ii da drumul ,incercati din nou cu cealalta mana. Pentru experiente tactile diferite incercati cu jucarii de materiale diferite.

albinuta
Beneficiudezvolta spiritul de observatie
Puteti ajuta bebelusul sa-si dezvolte concentrarea cand se uita la o serie de evnimente in desfasurare.
Cum se joaca- Stati intr-un scaun confortabil si tineti bebelusul in brate. tineti aratatorul in aer si bazaiti. Miscati degetul9albinuta) in timp ce bazaiti. aterizati pe bebelus cu o usoara gadilitura. Repetai de multe ori. Apoi ridicati degetelul bebelului in aer. Miscatil in acelasi mod bazaind si aterizati pe obrazul dumneavoastra.

Incearca sa apuci jucaria

Beneficiu.Ajuta dezvoltarea motorie.
In jur de 3 luni bebelusii incearca sa apuce diverse obiecte. Acest joc va ajuta bebe-ul dvs, sa-si inatreasca muschii...
Cum se joaca, tineti bebelusul in poala si dati-i sa tina o jucarie favorita. Jucati-va cu el si cu jucaria. Apoi agtati jucaria un pic mai sus decat poate ajunge cu mana. Incurajati-o sa incerce sa apuce jucaria. Laudati-o si premiati-o dandu-i jucaria sa se joace cu ea.

Indemanatic mic

Beneficiu. Imbunatateste aptitudnii motorii si coordonare ochi-mana
In perioada 3-6 luni, catre 6 luni, bebelusul va incepe sa mute un obiect dintr-o manuta in cealalta.
Cum se jooacaPuneti o jucarie mica in una din manutele ei. Miscati manutta cu zornaitoarea in ea. Apoi punet manuta liberea pe zornaitoare, si o va apuca automat. Deschideti degetele primei manute si rasplatiti-o sarutand fiecare degetel in parte.

Intoarce-te, intoarce-te, intoarce-te
Beneficiu: incurajeaza rostogolirea.
cu cat jucati mai mult jocul acesta, cu atat mai curand bebeul dvs. va realiza ca se poate intoarce singur.

Cum se joaca Puneti bebeul pe spate. Tineti o jucarie in fata ochilor ei pana ii atrageti atentia. Candeti sunt sigure ca i-ati captivat atentia miscati jucaria intr-o parte-foarte incet si incurajati-o sa apuce jucaria. Repetati aceeasi activitate dar acum mutati jucari in partea cealalta. Daca se intoarce datii-i jucariia. Daca isi intoarce numai trunchiul, nu ezitati a o ajuta impingand-o putin.

Sa ne miscam.
Beneficiu -prepara bebeul pentru tarat
cu aceasta activiate bebe va realiza ca poate sa inainteze in pozitia pe burta
cum se joaca. Puneti bebe-ul de 5-6 luni pe stomac. Ingenunchiati in spatele lui si puneti palmele pe picioruse...el va incerca sa inainteze impingandu-se in mainile dumneavoastra. Cand va reusi rasplatiti-l...

anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993
poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_si_Doru spune:

Of of greu ma mai misc sa mai scriu si eu un mesaj, sau macar sa citesc ceaa ce ati scris voi...

Rolul de proaspata si tanara mamica si sotie necesita foarte multe responsabilitate si rabdare... si... intelegeti voi :) Nu-mi ramane timp pentru nimic. Cand doarme bebelina imi scriu temele ca sa termin si eu cu liceul asta :)

Totusi sunt foarte mandra! Fata mea nu mai vrea sa stea deloc pe spate, nici macar in fundulet, ci direct in picioruse.

N-am citit tot, si nici nu stiu cum am sa reusesc sa citesc... dar vreau sa va zic cea mai mare realizare a Nathaliei :)

A ZIS MAMAMA!!!!!!!!!

Nu se referea neaparat la mine, dar important e ca a zis...

Cu Doru e foarte bine si toti suntem sanatosi si fericiti, ceea ce va urez si voua!

O mica intrebare... cand incepeti mancarea cu cereale, nu va e frica ca se ineaca? :| Eu incep de la 4 luni... inca 3 saptamani. Sfaturi?

V-am pupat si multa sanatate!!!

Andreea, Doru si Nathalie

Minunea noastra, Nathalie www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37497" target="_blank">Povestea nasterii www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36133&whichpage=2" target="_blank"> Cererea in casatorie si povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Mina complicat cu cantaritul in somn pt. ca atunci cand adoarme ziua mi-e teama sa o deranjez ca sa nu o trezesc. Ziua doarme f. rar si tresare aproape la orice zgomot. Poate o s-o cantaresc noapte, ca atunci doarme ne-ntoarsa...
Anamaria multumim pt. subiectul cu jocuri. Este foarte util. O sa-l copiez undeva in calculator ca sa-l gasesc mereu.
Ana_a nu prea stiu detalii despre orhidee... doar o ud la 2 zile. Ar trebui sa-i schimb ghiveciul, ca i-au iesit radacinile pe afara dar nici nu stiu cu ce pamant, pt. ca am vazut ca nu prea are pamant decat f putin si are scoarta de copac (?)

Pitica mea s-a trezit iar dupa 10 ore de somn (este a doua seara la rand). I-am dat si aseara lapte praf tot cu seringa, pt. ca n-a vrut biberonul.
Mihaela nu i-am pus lapte de-al meu in biberon ca nu am avut cand. Poate incerc astazi sa-i pun pt. diseara.

Elena

Eliana si Elena (23.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Salut voios!

Eu si aseara am adormit...tare obosita mai sunt! Dar vreau sa va spun ca i-am dat lui Stefan aseara 30ml de lapte cu un pic de cereale simple de porumb, si a papat tot cu linguritza, initzial am pus in sticlutza dar tetina era prea mica si se infunda si am zis sa vad daca papa cu linguritza... si a papat! Treaba este ca dupa ce a papat a mai vrut un pic de san si a adormit fara nici o problema... nu a plans deloc, doar ca a eructat mai greu. Am ajuns la concluzia ca plansul de seara putea fi si de foame, altfel nu-mi explic de ce a adormit atat de linistit si nu s-a trezit pana la 4 dimineatza!! In seara asta oare pot trece la 50 ml? nu stiu exact care sunt cantitatile care tre sa i le dau treptat, am inceput cu 30 ml desi el ar mai fi mancat...acu sa-i dau 50? Cine stie sa ma ajute!!!Cam atat, ma duc sa-mi iau si eu micul dejun ca vad ca a adormit juniorul!Mai revin azi!

Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salut

Ma intreba cineva de cereale.. eu ii dau Humana, din cele pentru 4 luni fara gluten. Asta pentru ca si laptele praf ce i-l dau e tot humana.

Ana, in legatura cu dozarea... pe cerealele humana zice ca la 135 ml apa se adauga 4-5 linguri de cereale si ies 180 g piure de cereale. Eu i-am dat 3 seri la rand cate 50 g, aseara am urcat la 100 si a papat fara probkeme, dupa care a mai vrut si lapte din biberon.
Deci eu pt o portie de 50 g pun 40 ml apa si o lingura mai cu varf de cereale.

Va las ca a inceput sa maraie

Pa

Mina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Anamaria, mi se pare foarte util articolul cu jocuri, o sa incercam si noi cate ceva.
Andreea, ne bucuram pentru tine, ca esti fericita. Profita de perioada asta minunata!
Mihail-Andrei a dormit bine ultimele 2 nopti, sper sa nu fie doar o intamplare ci semnul ca creste.
Noi inca nu ne-am decis daca sa-i spunem Andrei, cum imi place mie, sau Mihail, care e preferatul surioarei. Si cum ea i se adreseaza doar cu 'fratellino', ii spunem si noi la fel.
Va pup si va doresc we placut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Kittie, nu te necaji ca nu ai motiv. E perfect normala greutatea pe care o are la 3 luni ! Are aproape 6 kg, de ce te plingi ? Si fetita mea s-a nascut cu 3,770 kg si 54 de cm, acum la 3 luni si 2 saptamini are 6,150 kg si 64 cm. Incearca sa-i dai lapte praf dupa ce suge de la sin.

Anamari e folositor ce ai scris despre jocuri. Fara sa-mi dau seama am facut citeva din ce ai scris tu si restul le vom aplica miine.

-------
De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului si stimuleaza lactatia

Mergi la inceput