Bebelusi de sept-oct 2004 (12)
Raspunsuri - Pagina 9
marimar spune:
quote:
Originally posted by ana_a
salut!
Fetelor, eu de saptamana viitoare vreau sa incep cu papica, sa diversificam, si as vrea sa ma ajuta-ti, fetele care au inceput deja diversificarea, cum ati inceput?cu ce? cat? cum face-ti supica, si mai ales programul pe ore. Adica la ora cutare ce, cat...s.a.m.d.
Cum sa facem sa scriem cumva separat retete de papa, combinatii de legume, fructe care au placut bb deja initziati, ca sa ne inspiram si noi!Eu maine ma duc la piatza sa cumpar legume, o sa iau din fiecare, si apoi vad eu cum fac...cred ca prima data e mai greu.
Cerealele vreau sa le dau in continuare, dar seara, oare e bine? cum sa pregatesc? Cat?
Si inca o intrebare : se da prima data supica sau pireul de legume si apoi laptele de la san? sau invers? dar seara? lapte de la san si mai apoi cereale cu lapte?
ufff... cate intrebari...
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!
ana_a, ideal e sa incepi cu cite o leguma doar, fiarta si data prin sita, sau razatoare, amestecata cu laptic sa aiba o consistenta foarte moale, de regula dupa a 2-a masa de lapte, 1/2-1 lingurita pe zi, timp de vreo 3 zile. Apoi poti sa introduci alta leguma si tot asa si sa maresti cantitatea, in functie de apetitul bebeului.
-------
De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului si stimuleaza lactatia
ana_a spune:
mersi mult marimar! Da, tre sa imi schimb medicul!Astept vaccinul de la 6 luni si apoi o sa-i zic ca ma duc in alta parte...imi este cam groaza...
Foarte bine ca incepi doar de la 6 luni, si eu am vrut initzial sa fac asa, m-am certat chiar si cu pediatra pe aceasta tema, dar de cateva zile nu-i mai ajunge laptele meu, ii dau si lapte praf..asa ca... am zis ca daca tot s-a produs o schimbare in ritmul lui sa incep incet si cu cate ceva in plus.
se pare ca e liniste pe aici...si eu nu am somn! Toti ai casei dorm...adica ala mic + sotul, si eu nu am somn! Si in alte zile as dormi si ei nu ma lasa!....uff
Mada spune:
buna fetele!
Diana sanatate multa lui Ianis!
Multumesc pt sfaturi siincurajari fetele! azi am facut baie i-am dat tata si am pus=o in cosulet dupa cam 15 minute s-a trezit a mai paapt un pic si am pus-o din nou in cos acum astept reactii.
azi am inceput sa-i dau si eu pt ptima data altceva decat lapte. dupa ce am cumparat vreo 4 feluri de cereale si toate gresite,pt ca toate aveau fructe si mi-a fost teama sa incep cu prea multe odata am mai fost azi inca odata la cumparaturi si am luat milupa doar orez fara adaos de lapte si fara fructe.
m-am mult vreo 20 d ml si am pus 2 linguritte mici de cereale si a papat de n-am avut treaba adica vreo 10 lingurite au iesit de o zeama lunga fara nici un gust ca orezul asta nu are sare, nu are zahar. sincera sa fiu cred ca dupa ce am terminat a facut asa o mutra ca ce fac nu ii mai dau????i=am dat tata si s-a culcat.
i-am facut si cateva poze cu prima papa cu lingurita o sa va pun cateva.
fug ca iar s-a trezit
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
http://community.webshots.com/user/madaspa
crini spune:
Azi puiul meu a implinit trei luni.
Ce repede a trecut timpul!
Parca ieri eram graviduta!
Mada spune:
Neata!
La multi ani! pt ieri cu intarziere pentru
Sofia, Ilinca, Manuella, Mihail Andrei
Azi nu avem sarbatoriti...
noi am dormit bine s-a trezit aseara am pus-o rapid langa mine in pat am tinut=o un pic de manute si a adormit la loc apoi dupa vreo 20 de minute am mutat-o in pat si a dormit pana la 5 cand a papat tata. S-a mai trezit si la 8 si acum dormim din nou.
Va tot spun de somnul ei ca nu imi vine sa cred ca s-a reglat singura cu somnul, saptamana trecuta ma plangeam ca se culca la 3 si acum ... sper sa nu revina la programul vechi.
oricum nu mai doarme asa mult ziua de pe la orea 16 nu prea mai doarme sau mai fura cate o juma de ora si asta ma bucura ca poate asa ne fixam si noi un program.
fetele care au avut tort la botez de unde l-ati comnadat si cat v-a costat? trebuie sa ma duc sa fac si eu comanda si nu stiu cofetarii bune decat Ana si Alice din Iancului? ce parere aveti? unde as putea sa ma duc? ELiana voi unde ati facut tortul ala frumos?
Danyce m-am uitat pe pozicile voastre e o scumpa Alma. am observat ca avem biberoane identice, PLaytex nu?
va pup si va urez o saptaman cat mai placuta
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
http://community.webshots.com/user/madaspa
ana_a spune:
LA MULTI ANI!!! crini pentru puiul tau! sa fie sanatos si voinic!!
frosa spune:
Buna fetelor,
anne33 si eu am cunostinte ai caror copii cereau un fratior si cind a venit si fratiorul se razgindisera nu mai vroiau dar era oricum prea tirziu...
crini ce diferenta de virsta este intre copii tai?
danina ha sa stii ca eu am fost la sfirsit de saptamina la prima petrecere si a fost SUPER. Am lasat bona cu copii si noi ne-am dus si ne-am distrat .. este drept doar pina pe la 12 noaptea dar a fost f bine.
georgiana david eu i-am dat celui mare cereala de la milupa si erau f bune (nu faceau cocoloase) spre deosebire de cele de la Nestle care sunt groaznice , fac cocoloase si sunt greu de amestecat.
dianarus78 si baiatul meu cel mare a avut problema cu piciorusele cind a fost mic, tot de la pozitia din burta. Avea labele picioarelor mai spre exterior. Doctorii au avut pareri diferite unul a spus sa punem gips altul a zis ca nu este nevoie isi revin cind incepe sa mearga. Ei bine a fost asa cum a zis cel de-al doilea adica si-a revenit cind a inceput sa mearga. Noi am luat decizia sa nu-i punem gipsul. Oricum depinde de la copil la copil. Te inteleg pt ca si eu eram groaznic de necajita in perioada aceea si am stat totusi cu un mic stres pina a inceput sa mearga.
marimar asa este apropop de dezvatatul noaptea. Eu asa am procedat cu cel mare pe la 2 luni (eram epuizata de nesomn si am avut taria sa-l las sa plinga) Ce-i drept am fumat un pachet de tigari in 2 ore jumatate dar a 2a noapte nu s-a mai trezit. Oricum nu mai rezistam sa-l las sa plinga si urmatoarea noapte.
aissa si eu procedez la fel cu baiatul cel mic. Las ceaiul pe calorifer si pe la 5 dimineta il dau. In rest suzeta daca miriie. Sper sa se dezvete singur de trezitul la 5.
Monica mama a 2 super baieti
blue77 spune:
Salut fetelor
ma indepartez un pic de subiectul deschis de voi...din cauza unei stiri pe care am vazut-o aseara ....femeia de 67 de ani care a nascut....ce m-a dat peste cap e ca o cunosc , mi-a fost profa la facultate....am ramas intepenita pe canapea....
Aici e interzis sa mai ajute femeile ce au depasit 42 de ani...in fine m-am gandit sa ma descarc un pic caci m-a tulburat un pic vestea.
Pupici
noi si bebe Marc
danyce spune:
Buna dimineata, fetelor,
Ce cumintica s-a facut Alma (nu ca n-ar fi fost si pana acuma) ca sta singurica de pe la 11 in camera ei (dupa ultima masa si schimbat de scutecel), unde adoarme singurica si se trezeste pe la 8.30 sau 9 dimineata cand vrea papa.Asa ca eu am de ceva vreme parte de nopti super linistite.
Mada, tortuletul de la botezul Almei l-am facut eu cu manutele mele. De ce nu incerci si tu? Te costa mult mai putin si iti poti pune imaginatia la contributiesi iese si mai gustos.Tortul ce i l-am facut Almei a fost cu nuci, sirop de zahar si lamaie si crema de ciocolata (reteta luata de pe undeva de pe forum, de "la bucatarie", de la torturi) si a fost gata in no time, desi a avut 3 etaje.Merci mult de aprecieri la adresa Almei. Si Ilincuta ta e o scumpa. Biberoanele le-am primit din America de la prieteni.
Revin mai tarziu ca am ceva treaba. Pupici,
Daniela Veuger si bb Alma Bianca
Alma, sufletel mic si iubithttp://community.webshots.com/user/danyce103
mina spune:
Salut
Intru si eu un pic sa povestesc ca apoi am ceva de lucru.
Fetelor, mie metoda cu lasat bebe sa planga noaptea mi se pare o barbarie... nu zic ca nu o fi eficienta si poate ca pana la urma as admira pe mama care rezista sa o aplice dar tot barbarie mi se pare. Mai ales ca la varsta asta bebe nu intelege de ce mami il lasa sa sufere. Nu dati cu rosii, asta e parerea mea.
Matei s-a cam dezvatat de sculat noaptea... daca ma prindeam eu mai demult de ce se scoala demult nu se mai scula... pe la 3-4 copilu se dezvelea si se agita. Eu, nauca de somn, parca eram teleghidata: ma sculam, il luam in brate, il schimbam si, fie ca ii era sau nu foame, il hraneam. Intr-o noapte mi-a venit valoroasa idee sa-l invelesc la loc si sa astept sa vad ce se intampla. A adormit la loc... Evrika! am exclamat eu in soapta.....
Cine zicea ca tine pe bebe in sac de dormit? E comod si eficient? Oare nu i-e frig la manute? Ma gandesc sa adopt si eu metoda, ca sa nu se mai dezveleasca...
Mamica la 67 ani... si mie mi s-a parut exagerat... si apoi m=am gandit la ce ar fi fost viata mea fara galusca si m-am intrebat daca nu as fi facut la fel, sa ma agat de orice speranta... adevaru e undeva pe la mijloc.
tre sa ma apuc de lucru ca nu se face singur... va pup!
Mina mami de Matei-Costin