Bebelusi de sept-oct 2004 (12)
Raspunsuri - Pagina 10
aissa spune:
Cred ca daca nu ar avea nasul asa infundat nu s-ar mai trezi pana la 6, dar de 2 nopti e teroare. Culmea e ca nu "gasesc" mucul care o supara. Se aude, se chinuie saraca si trage aer cu forta, chiar am observat ca incearca sa impinga aerul afara, ca si cum si-ar sufla nasul (precoce copil am Doamne!), dar degeaba. Cu tot ce i-am pus pe nas, cu tot aspiratul cu pompita, nu iese aproape nimic. Se aude cum trage aerul si ca are narile curate cu exceptia acestui zgomot pe care il face ca si cum undeva totusi e un muc. nu stiu ce sa mai fac.
Iar a 2-a chestie noua este ca vrea sa stea in fund. Nu am incercat pe pat, dar dupa ce papa eu o ajutam sa scoata aerul apoi o lasam din nou in jos, in brate la mine si o pazeam sa o sterg de laptele pe care-l da inapoi (daca ne-ati vedea, sta inconjurata de prosopele peste tot plus cele pe care le am eu in mana si totusi cand da laptele afara si-l baga sub costumas si e uda toata). E, si de ieri fata nu vrea sa mai stea culcata. m-am gandit ca e din cauza nasului, i-o fi mai bine ridicata?? Oricum, trage de cap in sus si face abdomene la mine in brate (stiti cum e cand nu te poti ridica si te ajuti si de picioare, asa face si ea) - isi ridica picioarele si capul si incearca sa se ridice. Va dati seama ce inseamna asta pentru ea care si asa vomita. De atata efort imi umple 4 batiste de lapte. Asa ca o tin calare pe piciorul meu, cu spatele lipit de mine. Si va intreb: ii poate dauna la spate pozitia asta?. Repet, o sprijin de mine, sta calare dar greutatea e lasata la baza coloanei si nu stiu daca e bine. Si a mai facut ceva azi. Am pus-o eu pe o parte sa ii pun in nas spray. De obicei cand o pun pe o parte se lasa imediat pe spate. Dar azi a mentinut pozitia foarte bine, chiar statea cu piciorul de sus un pic ridicat pentru a-si tine echilibrul...
Cristina, mamica de Alexandra (30.09.2004) mai noi
crini spune:
Da, si la noi, la telejurnalul de pe Rai, au acordat un spatiu destul de larg mamei de 67 ani. Eu citisem un subiect pe forum despre ea si stiam despre ce e vorba. La subiectul ala parerile erau impartite, majoritatea o acuzau, pe ea si mai cu seama pe medicii care au ajutat-o, dar unii ii gaseau scuze. Aici au prezentat-o ca o 'maniaca' si au acuzat statul roman ca permite un comportament de 'vestul salbatic', si ca nu se conformeaza legislatiei europene, care interzice sa ajuti sa procreeze o femeie care nu mai are varsta fertila.
roandre spune:
Am vazut si eu la TV stirea cu mama de 67 ani. Nici nu vreau sa-mi dau cu parerea...e alegerea ei!
Tot aseara am vazut la TV cel mai mic copil nascut (la 22 sapt si avea doar 63 gr) si care a supravietuit. Acum avea 11 ani si era perfect sanatos si chiar a fost o minune!
Mina, bebelina mea doarme in sacul de dormit de mai bine de o luna. Uite un link de la o pozica unde doarme bebe in sac http://community.webshots.com/photo/227310992/228919486XUxqud
Nu-mi fac griji ca-i va fi frig la manute pt ca si daca o invelesc, tot si le scoate afara si in plus in camera nu este foarte frig. Eu o culc cu pantalonasi cu botosel si body cu maneca lunga iar apoi o bag in sacul de dormit. Mie mi se pare foarte bun pt ca inainte ma tot chinuiam sa-i ancorez paturica sa nu se dezveleasca si o bagam pe sub saltea ca s- tina. Oricum fata mea dadea asa mult din picioare ca o gaseam in permanenta langa ea.
Aissa, eu o tin pe bebelina in fiecare zi calare pe piciorul meu. Ei ii place la nebunie asta si cand nu mai vrea sa stea pur si simplu se "scurge", adica se incordeaza toata si aluneca.
Mada, tortul eu i l-am facut la cofetari Alice (si Eliana tot acolo l-a facut). A costat 200000 lei poza si 190000 lei kg de tort. Torutl meu a avut cam 6 kg si ceva dar a fost prea mult pt 35 persoane.
Pupici!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 4 luni +
Evenimentele din viata mea
crini spune:
Multumim pentru urari.
Sa dea Dumnezeu sanatate copilasilor nostri si noua sa-i crestem, sa-i facem mari!
Aissa, si eu il tin asa si asistenta mi-a spus ca pot sa nu-l mai sprijin de mine (el are 3 luni), deci nu cred ca are ceva rau pozitia.
Frosa, intre copiii mei e diferenta de 5 ani si jumatate.
Si fiindca a venit vorba si am vazut ca multe mamici se gandesc si la al doilea bebe imi spun si eu parerea. Diferenta dintre frati e bine sa fie de macar 3 ani, pantru ca pana la aceasta varsta copiii se vad foarte dependenti de parinti, mai ales de mama, au mereu nevoie de ea si le e greu sa o imparta cu cineva. De-aici vine dificultatea de a accepta fratele si gelozia fata de el.
Subliniez ca e parerea mea, poate nu e adevarata, sau poate e adevarata cu exceptii. Asta ca sa nu dea nimeni cu pietre.
Nu neg ca mai tarziu poate se inteleg bine, se joaca impreuna, au alte avantaje. Pana la urma e alegerea fiecarui cuplu si probabil nu e o reteta, dar eu asa am concluzionat eu vazand cuplurile cu mai multi fii din jurul nostru.
aissa spune:
Multumesc de raspunsuri. Asa ma gandesc si eu, ca daca nu ii e bine spune singura.
Crini, a mea are 3 luni jumate deci prind curaj sa o tin asa.
Misto sacul roandre, eu o invelesc doar pana la piept si tot se dezveleste.
Cristina, mamica de Alexandra (30.09.2004) mai noi
elyanne spune:
Mada noi am facut tortul la Alice de la Iancului si parca a costat 1.200.000 (4 kg + poza + transport). A fost diplomat special. Foarte bun!
Aaaa... vad ca ti-a raspuns si Mihaela!
Am reusit aseara sa-i dau sa manance cu biberonul !!! De fapt nu eu, bunica-sa... I-am pus de dimineata lapte de la mine si aseara i-am dat intai biberonul, ca m-am gandit ca daca ii este foame il accepta mai usor decat daca il dau dupa ce mananca la san. Bine-nteles ca a plans vreo 10-15 minute pana s-a hotarat sa manance. Azi ii dau la fel ca sa se obisnuiasca cu biberonul si de maine vreau sa-i dau dupa ce mananca la san. Apoi sper sa pot sa o pacalesc si cu lapte praf.
Gata, ca am ceva de lucru acum.
Elena
Eliana si Elena (23.10.2004)
danina spune:
Aissa si eu am patit la fel cu Dienutza si acum numai asa o tin nu cred sa aiba nimic ca altfel ar plange ca mai nou asa face daca nu ii place pozitie tipa de fapt.
Acum doarme de 2 ore si 1/2 si are 3,5 ore de cand nu a papat dar acum e o minune ca nu se intampla des sper sa se trezeasca singura ca imi este mila de ea.
Cat despre mamica la 67 de ani nu vreau sa comentez dar mi se pare curata nebunie.
Am o mica problema voi cu ce spalati hainutele bb, daca da cand a fost trecerea la detergent? . eu acum spal numai cu saoun de bb dar as schimba cu detergent, noi mai avem 3 zile si facem 3 luni.
Astazi este ziua bunicii care este in drum spre Italia si asteptam pana diseara cu urarile.
Acum va tuc si pe curand.
Danina si Lady D
ana_a spune:
salut!
Danina, eu de la inceput am spalat cu detergent, si folosesc si balsam de rufe din sticlutza alba. Dar daca tot veni vorba de asta, vreau sa va intreb si eu ceva.Desi spal cu detergent de calitate, pun si balsam cocolino, lenor...etc le-am incercat pe toate, rufele mele nu sunt niciodata moi!!! Dar am vazut la cumnata mea care foloseste exact ca si mine atat produsul cat si cantitatea pusa in masina de spalat...si rufele ei sunt FFFF pufoase!!! Care o fi baiul la mine? Mai are cineva aceasta problema? M-am gandit ca apa mea e diferita, cum as putea sa fac sa fie si rufele mele la fel de pufoase?
Stefan de ieri e tare matzait, inca nu stiu de ce, eu sunt tare stresata, poate si de aia, sper ca in cateva zile sa ma linistesc, aseara am plans ca nu mai am lapte destul. Se poate sa il deranjeze gingiile? Tzipa asa dintr-o data de la ras trece la plans in cateva secunde, si abia il linistesc!
aissa, si Stefan doarme in sacul de dormit de cand l-am adus acasa de la maternitate, cand era mic aveam unul cu manecutze, tare dragutz, acuma avem unul cam ca si a lui Mihaela, doar ca mai mare, cred ca ii va fi bun si la un an jumate numai sa mai vrea sa stea in el.E foarte comod si nu se dezveleste
La noi a venit iarna nu gluma! E frig, zapada, ieri mi-am lasat puiul cu sotul 2 ceasuri si am fost la sky, m-am mai relaxat si eu un pic, a fost super. Mi-ar place sa putem merge si noi la Predeal dar ...anul asta ne sare randul, poate la anu!
Cam atat, ma duc si eu sa iau masa de pranz pana nu se trezeste piciul! ca e tare pofticios!
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!
roandre spune:
Mina, saculetul ni l-a adus tati din Polonia dar banuiesc ca se gaseste si pe la noi. In Cora si Carreforu am vazut saculeti dar sunt din bbc, materialul acela de cearceaf. Al nostru e din bbc, dar materialul e acela de bluzite in interior iar in exterior e plusat.
Danina, hainutele bebelinei le spal cu Persil lichid. Am cumparat detergent Teo Bebe dar nu mi-a placut pt ca nu se dizolva bine si ramanea pe hainute bobite de detergent. Pana acum nu a avut nici un fel de alergie sau problema de la Persil. De calcat rufele i le-am calcat doar vreo 2, maxim 3 saptamani iar apoi i le mai calc doar pe cele cu care iese afara (si se vad...). La ritmul cu care o schimbam pt ca vomita tot timpul cred ca trebuia sa stau doar cu fierul de calcat in mana.
Eliana, imi aduc aminte ca si eu am procedat asa. I-am dat lapte praf inainte sa suga ca s-o fac sa-l accpete ca altfel nu-l vroia.
Acum plange dupa el....hehehe
Super daca ai reusit s-o faci sa-l accepte si daca reusesti sa-i dai si doar lapte de al tau ar fi ideal.
Noi suntem la regim...adica bebelina ca eu mananc ciocolata...hahaha. Ieri a mancat doar de 4 ori toata ziua si nu prea mult. Astazi, pana la ora asta a avut doar 2 mese si nu foarte mult a papat. Partea nasoala e ca sanii mei sunt plini si trebuie sa ma mulg....si urasc chestia asta! Oricum, in ritmul asta papa numai lapte de la mine.
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 4 luni +
Evenimentele din viata mea