Bebelusi de sept-oct 2004 (12)
Raspunsuri - Pagina 11
aissa spune:
Eu spal cu Ariel si folosesc lenor alb. Nu am avut probleme. Daca nu sunt pufoase rufele e de la apa. Si eu de cand m-am mutat am problema asta si o simt si la pielea mea nu numai la rufe.
Roandre, mare vorba ti-a iesit cu calcatul. Chiar nu trebuie calcate rufele? Ca eu calc tot ce pot, mai putin ce are plastic. Cele de afara nu ca am fost asa vrednicuta ca am calcat niste pantaloni de fas si am ramas cu fasul pe talpa fierului. Si tare greu imi e, chiar sunt cu fierul in mana mereu ca si a mea vomita la fiecare masa in mai multe reprize (asa ca mereu schimb hainele, patul, iar de prosopele ce sa zic am vreo 50), acum spal - acum am ligheanul plin.
Si inca ceva, eu spal in masina, separat de rufele noastre. Voi spalati de mana?
Cristina, mamica de Alexandra (30.09.2004) mai noi
roandre spune:
Aissa....ha, sa spal de mana? Am facut asta de vreo doua ori cu cate o bluzita de a ei si imediat mi s-au iritat mainile rau de tot. Nu pot pur si simplu sa spal de mana. Lucrurile ei i le spal doar la masina. De ceva vreme am inceput sa le mai bag si cu lucrurile noastre (nu cu lenjeria intima a noastra) daca sunt putine. De calcat, adio...nu le calc pur si simplu si bebelina n-a patit nimic. Bineinteles ca prima ora cand i-am dat hainute fara sa le calc eram tare stresata sa nu se irite bebele dar vazand ca e ok am continuat asa.
Aissa, te inteleg foarte bine cum e cu schimbat de o mie de ori si cum e sa ai in permanenta rufe de bebe pline de laptic.
Am uitat sa spun ca si eu pun balsam de rufe si tot nu ies asa pufoase ca in reclama tv dar nici nu zgarie .
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 4 luni +
Evenimentele din viata mea
crini spune:
Eu ii spal rufele la un loc cu ale noastre, cu detergent normal de cand s-a nascut. Adaug la el si desinfectant. Nu le spal de mana, le bag la masina.
De calcat, le calc pe toate, ca asa stiu de la mama, ca sa se distruga microbii.
timea spune:
Salutare...
noi raportam un sculat noaptea la 3.. mancat si apoi plansete.... am incercat sa o legan, in brate... nimic... pana la urma am cedat, am pus-o in patut a plans cam 10 min... si a adormit...ca tot ziceam ca-mi pare barbar lasat copilul sa planga la el in patut...aproape ca ma tineam de pat sa nu ma duc langa ea...
Cu faza cu tqnti aia car a facut bb la 67 de ani... eu pe ea o inteleg... ce nu inteleg sunt medicii care au facut lucrul asta... la noi stirea a fost fara nuante...numai ca fapt divers...
Cu spalatul eu ii spal la masina... am spalat de 2 ori si nu imi place cum ies rufele.. mai scortoase ...eu nu calc...le usuc in masina de uscat... e temperatura destul de mare acolo... nu avem probleme cu pielea ei... detergent folosesc Tide...
Numai bine
Timea
danyce spune:
Fete, cucuiete,
Ne-am intors si noi de la plimbare. Si eu chiar asta fac acum (pardon, chiar acum am pauza de cafea),eu calc de zor hainutele Almei si ale mele (ca tot se discuta despre asta). Eu calc mereu toate hainele, doar lenjeria intima nu o calc. Nu mi se pare ca ar arata estetic hainutele necalcate, mai ales ca Alma are tot felul de rochite, fustite si pantalonasi. Pana si pijamalutele si salopetelele din velours (eu astea tot pe post de pijamalute le folosesc) i le calc. Chiar si atunci cand usc hainele in uscator, eu tot le calc.Imi place si ca stau mai bine, mai ordonat in dulap si mai bine pe fetita. Nici eu nu stau toata ziua cu fierul in mana, ci imi aleg 1 zi, doua pe saptamana cand mai calc si haine pe langa alte activitati. A propos de spalat, eu ii spal hainutele cu ale noastre de la inceput si folosesc acelasi detergent de haine ca al nostru ( de obicei Persil) si balsam de rufe normal. Nu are fata absolut nimic , nu e deloc sensibila si n-are alergii de nici un fel.
In saculet de dormit nu sta Alma ca ei ii place sa aiba loc mult de desfasurare, sa dea din picioruse si sa se invarta.Am incercat sa o pun in vreo 3 tipuri diferite de saci de dormit si apoi am lasat-o balta ca daca ea asa de incapatanata ca mine o inteleg
Ma duc diseara sa ma inscriu la inot ca poate, poate invat inainte sa invete fata si sa rada de mine(aici toata lumea inoata ca multi au facut obligatoriu inot la scoala cand erau mici in loc de educatie fizica)
Deocamdata ma intorc la rufele mele. Pupici la mamici si bebici,
Daniela Veuger si bb Alma Bianca
Alma, sufletel mic si iubithttp://community.webshots.com/user/danyce103
ana_a spune:
Buna fetelor!
Dupa o serie de plansete care m-au scos din mintzi a adormit si Stefan dupa ce l-am leganat si i-am cantat "Vine Mos Craciun" ca asta mi-a fost in minte...
Cred ca trecerea asta la laptic praf i-au produs crampe, ma gandesc eu... ca nu degeaba e asa de agitat, mai ales ca azi mi-a plans destul de mult si numai in bratze a vrut! Nu am putut sa merg nici la toaleta de el! Daca incercam sa-l pun jos incepea sa planga si imi era mila de el ca zicea ma-ma-ma-ma de imi rupea sufletul, ma gandesc ca or fi si gingiile ca parca saliveaza mai mult si roade jucariile insistent mai ales cu buza de sus. Nu stiu, poate toate la un loc, poate stresul care fara sa-mi dau seama l-am acumulat eu...in fine, sper ca in cateva zile sa ne revenim amandoi la normal.Azi doar de dimineazta mi-a ras si am reusit sa ma joc cu el...in rest..doar plimbat si uitat pe fereastra in curte la catzel...
Ca tot vorbitzi de detergentzi, eu spal cu ce gasesc la sac mai mare, si in functie de buget, cu cocolino v-am spus ca pun degeaba..., m-am gandit sa pun calgon, voi folositi calgon? poate imi imoaie apa, sa stiti ca nu as fi eu asa de necajita ca nu am rufele pufoase daca nu as fi vazut cat de pufoase sunt ale cumnatei mele!!! Exact ca in reclama!!! Eu spal cam o data la 2 saptamani sau la o saptamana jumate, nu le calc ca nu mai am timp, le calcam cand era Stefan mai mic, acu calc doar cele care chiar sunt urate sifonate.Deocamdata i le spal separat.
V-am tot vazut povestind de botez, eu am facut botezul fff simplu, doar noi trei si nasii la biserica greco-catolica de aici, si atat, pe urma au venit nasii la noi acasa si am mancat de amiaza impreuna.Fara invitatii, fara tort, fara cadouri.Asa am vrut eu, ca nu mi-am permis sa dau o masa la restaurant si nu am vrut sa imi fac chef in casa sa-l obosesc pe Stefan.
Cam atat, ma duc la culcare .
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!
mama lui Licurici spune:
Salutare!
Ne-am intors si noi de la Sinaia cu una bucata crestin (David) in plus!!!
A plans mititelu' la biserica non-stop de ni se rupeau sufletele la toti cei prezenti. Mie cel putin imi venea sa il iau nasei din brate fiindca eram convinsa ca eu pot sa il linistesc.
In schimb, la petrecere nu numai ca a fost prezent de lacap la coada (de la ora 15 la 23)dar a fost si foarte activ a dormit doar vreo 2 ore puse cap la cap. A stat sa faca poze cu toti invitatii... a ras cu ei, a "vorbit" numai de baut a baut in intimitate cu mami!!
Oricum botezul si baita de a doua zi, pe care noi am facut-o la nasi, l-au doborat. Azi mi-a dormit toata ziua, desi dormise bine si peste noapte.
Pozici pun cat pot de repede!!
Mihaela, multumim mult de poze, le-am primit!
Anne33, si eu am facut Liceul Sanitar la HD si nu cred ca ne-am cunoscut, dar ai un nume mai special si eu le-am auzit pe colegele de camera (stateam in internat) vorbind despre tine (nu mai stiu daca de bine sau de rau - hihihi.
Revin mai tarziu, acum vad ca s-a trezit crestinu' meu!
Va pup!
Angela si Licuriciul ei mic
DAVID LICURICI mic
Mada spune:
buna gagici!
cum va spuneam s-a mai linistit fetita mea si azi noapte a dormit de la 11 pana la 5 si apoi pana la 8.
azi mergem sa comandam tortul multam fetele pt informatii.
va pupam
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
http://community.webshots.com/user/madaspa
Mada spune:
La multi ani! Ana Larisa sa cresti mare si sa fii cuminte!
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
http://community.webshots.com/user/madaspa
LiliaToma spune:
Buna fetelor,
Va scriu repejor ca am ceva de lucru si nu prea am timp.
Amelia a dormit bine noaptea asta.
Am urma sfaturile voastre de pe aici. Cind se trezea nu ii mai dadeam sa manince ci ii bagam suzeta si adormea la loc. Asa pina la 6 cind a mincat ceva si s-a trezit abia la 9( cu niste scinceli mici intre ptr ca nu avea suzeta in gura).
Problema noastra cea mai mare este ca nu maninca!!!!. Nu vrea, imi face niste nervi. Si nu plinge, caci as zice ca nu ii place, scuipa si ride. nu stiu ce sa mai fac. Poate stiti voi ceva ca sa ii creasca pofta de mincare. Caci ea maninca pe zi jum din cantitatea care ar trebui.
Am o intrebare la fetele care ii dau biberon: cit dureaza o masa? cit pot sa insist cu o masa? eu daca nu maninca uneori o chinui si pina la o ora jum. Cite 10 cite 10 si ne tirim si noi la 80-90 in acest timp.
Credeti ca trebuie sa insist mai putin timp si pe urma sa o las trei ore fara sa ii dau ceva?
De spalat, si eu spal la masina, nu le amestec pina cind cu ale noastre, spal cu Persil, si le calc de obicei pe toate.
Ana_a, bebe poate fi agitat si din cauza ta, ai zis ca esti stresata ca nu mai ai lapte suficient
Dar vezi si daca nu este mare gaura la tetina. Asta le da dureri de burtica, eu am patit asa ca plingea si se agita mult dupa ce minca pina am schimbat tetina.
Si nu va ma stresati si tu si Kittie ca nu mai ajunge lapte, mai rau le faceti bebeilor.Si eu am trecut prin asta, acum insa as fi fericita sa manince, macar si din biberon dar nici asa nu vrea.
Din cauza stresului scade si mai tare laptele
V-am pupat pina cind
Lilia si printesa ei Amelia