Bebelusi de sept-oct 2004 (12)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

P.S please, dati-mi un remediu de raceala( cu efect cit mai rapid)(stiu ca au fost multe dintre voi racite)
Tusesc de nu mai pot
si am vazut la cineva in poze ca avea o masca, ca sa o protejez cit de cit pe bebelina, se gasesc in farmacii?

Lilia si printesa ei Amelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lui Licurici spune:

Lilia, pentru raceala ia oscillococcinum, vezi ca scrie pe prospect cum trebuie sa procedezi cand a debutat deja raceala si eu mai folosesc un ceai superconcentrat de lamaie (la o jumatate de litru de apa clocotita pun o lamaie mare sau doua mici, taiate felioare subtiri ca sa iasa bine zeama. Dupa ce am pus lamaia las sa dea dou trei clocote, nu mai mult si acopar oala.
In privinta faptului ca se joaca cu mancarea sa stii ca eu cred ca ii dai prea des. Incearca sa ii dai la 4 ore, macar ca sa vezi daca mananca cu pofta. Succes! Si nu mai sta nici tu ingrijorata ca sa stii ca bb-ii ne simt starea de spirit si ii influentam. Relaxeaza-te!!!(ma rog, teoretic suna usor, practic....si eu stau prost la capitolul asta cand am vreo problemuta!)

Angela si Licuriciul ei mic
DAVID LICURICI mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

buna ziua!

imi pare rau ca n-am mai avut timp sa scriu; am incercat sa va citesc insa cat am putut de des.

va rog sa ma ajutati in urmatoarele probleme:
1. cum fac copiii inainte de a le aparea primul dinte?
2. cum v-ati descurcat cand si daca ati cautat o persoana care sa va ajute cu copilul? eu as avea nevoie sa-l pot lasa cu cineva macar cateva ore (sa pot ajunge si eu la dentist, de exemplu), iar peste 6 luni, cand probabil voi relua serviciul, sa ma pot baza pe ea cam 10-12 ore pe zi...
oare cer imposibilul? mentionez ca nu pot apela la parinti sau alte rude...
multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

am uitat ce era mai important si mai stresant pentru mine: al meu copil ar sta ziua numai in brate daca ar putea; sta cam 30 de minute in patut sau in carut, apoi incepe sa planga ca a obosit si vrea sa adoarma, dar nu poate decat in brate; si nu oricum in brate, ci in pozitie verticala - care a inceput sa-i placa de cand avea colici.
dupa ce adoarme il pun inapoi in pat, unde daca am noroc mai doarme 30 de minute; si o luam de la capat. Am citit undeva ca poate fi dezvatat daca il lasi sa planga, ca plange prima oara 30 de minute, apoi 20, apoi 10 si in cele din urma adoarme in patut...
dar mi-e frica sa-l las; am incercat 2 minute (!) si era deja grena si se ineca... HELP!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Dupa ce ieri scriam ca pitica mea a mancat la biberon, aseara nu a mai vrut nici in ruptul capului sa manance la biberon . Am Tinut-o o jumatate de ora cu tetina in gura si nu a vrut. A plans aproape incontinuu si cand am pus-o la san a luat-o somnul imediat. Nu cred ca a mancat mai mult de 50 ml. In schimb doarme de la 11 seara pana la 1 ziua, cu pauza pe la 8-9 de mancat. I=o tine somnul de mancare
Am zis ca renunt sa-i mai dau la biberon. Sa manance cat am si cat vrea. Mai rau o chinui.
Herra si eu patesc la fel cu tinutul in brate ziua. Sta in patut 10-15 minute si vorbeste, rade la calutii de la carusel sau la o ratusca de pe aparatorile de la pat si pe urma se pune pe un plans... Eu am lasat-o sa planga 30 min. in patut dar nu a dat nici un rezultat. Daca nu vrea sa doarma pot sa-i fac orice, ca nu reusesc sa o culc.
Angela ai pus de la botez? Sa vedem Licuriciul...
Eu i-am spalat lucrurile de la inceput cu detergen obisnuit, cu balsam special Lenor sau Cocolino si separat de ale noaste, la masina. Spal de mana doar ce stiu ca se decoloreaza. Si i le calc pe toate. Dar nu pentru mult timp...

Elena

Eliana si Elena (23.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Eliana si eu cred ca somnul le tine de foame. A mea doarme si cate 12 ore legate si nu cere de mancare. Ma duc eu s-o trezesc sa-i dau sa pape ca altel ea n-ar cere.
Pitica mea de foarte multa vreme nu a mai plans ca-i e foame.
Oricum si asa mananca foarte putin, dar n-am ce-i face.

Angela, subscriu si eu pt pozici.
Mada, ziceai de o poza cu lingurita cand ii dai sa pape. Unde este ca nu am vazut-o?
Sper s-o tina pe Ilincuta si sa fie mai linistita de acum inainte.

Herra, cand le apar dintisorii bebelusii pot avea urmatoarele semne (nu sunt obligatorii toate): sunt agitati, le curg balute la greu, ii mananca gingiile care imflameaza, se umfla si se vede ceva alb, ar roade tot ce prind, pot avea diaree si febra. Cam asta stiu eu.
La a doua intrebare nu stiu sa-ti raspund pt ca eu mai am de gand sa stau ceva vreme acasa cu bebele.

Lilia, eu sunt de parere ca trebuie sa lasi un timp mai mare intre mese si poate asa bebele va manaca mai bine.

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 4 luni +
Evenimentele din viata mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari74 spune:

Salut fetelor!
Gaza mea de vreo 2 zile se rostogoleste iar cand vorbeste pe limba ei clar ca e pe burta si tre s-o intorc!
Vorbeati de spalatu rufelor io i le pun la un loc cu ale noastre in schimb nu folosesc balsam caci stiam ca irita pielea si in plus din ce mi s-a zis aici e mai bine sa fie cat mai putin parfumate lucrurile lor! Io sunt pt calcat !
Lilia o ora jumatate mi se pare cam multicel , io zic sa i dai sa pape cand are ea chef , a mea are zile cand mananca de 7-8 ori pe zi si alteori mai putin.

pupici!

mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Lilia, la noi dureaza cam 20 de minute masa, la un biberon de 150-160 ml. 1 ora jumate e mult prea mult. Si eu zic sa nu -i dai asa, mai bine rareste mesele.
Roandre, ce au fetele astea de nu mai papa? A mea nu doarme 12 ore legat, dar de regula adoarme cand vine vremea mesei urmatoare. Si eu cam o trezesc sa pape ca altfel se duce de rapa programul meu. Alexandra are 5 mese la 4 ore, dar inainte imi manca 160-170 ml, acum abia daca ajung la 140-150. Daca mai scad si ce varsa... Dar ea asimileaza, cel putin pana acum asa a fost si sper sa fie doar o faza. Am luat cereale (orez) de la Hero, dar nu cred ca-i dau inainte de a implini 4 luni. Desi abia astept sa vad daca doar s-a plictisit de lapte si din cauza asta nu mananca. Si mai sunt curioasa daca o sa verse la fel si cand om trece la pireuri.

Cristina, mamica de Alexandra (30.09.2004) mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

buna dimineata mamici si bebebici,

fata mea inca mai doarme.si pe noi ne-a prins o raceala mai ales pe cel mare...si-a dat si frigul pe aici...

in week-end am cumparat niste dvd-uri si ne-am uitat la ele, si altfel am stat si ne-am jucat cu bebita...
si a trebuit sa-i schimbam din nou hainuta ca nu mai incapea in scaunul de la masina-acum i-am luat o paturica care acopea totul, totul -ca sa nu mai folosim hainuta...

tristetile mele- ca mi-am pierdut laptele-stress-ul e de vina-si asta brusc in doua saptamani, si ca bebita nu mai mananca ca inainte...lilia -si la mine tot jumatate din cat ar trebui mananca-uite daca ii dau cu biberonul nu bea mai mult de 100-105 ml-desi am citit ca minimul e 150-la san nu stiu cat ia....altfel suntem fetite cuminti, cuminti- a descoperit degetul mare si ce-l mai suge...si e ataenta, atenta-o vad cum studiaza in jurul ei

herra-si a mea patea asa pana cand am inceput tratament pentru reflux. nu putea sa doarma decat in brate cu capul ridicat...cate nopti n-am petrecut eu treaza pana la 7-8 dimineata cand faceam schimb cu sotul...din fericire acum doarme dusa -macar noaptea.

aissa
-mie mi-a recomandat doctorul sa o tin cu capul in sus cat a avut nasul infundat. respira mai usor...

va las acum

anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993
poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionella3003 spune:

lilia si eu am folosit masca chirurgicala atunci cand eram racita; se gasesc la orice farmacie si sunt ieftine (eu le-am luat cu vreo 6000 lei/buc). Si tot asa, m-am tratat cu ceaiuri cu multa lamaie si miere si din cand in cand cate-un paracetamol.
Herra, in aceeasi situatie sunt si eu, caut pe cineva sa aiba grija de Alex cat ma duc la examene. Am gasit deja o vecina, ma gandeam sa-i dau 100000 pt 4-5 ore de stat cu bb. Ce ziceti, mamicilor e mult, putin???
Am fost astazi si-am vb cu directorul meu, i-am spus ca pana cand implineste bb un an nu calc la serviciu si-a fost extrem de dragut ca mi-a promis ca ma asteapta sa vin la munca oricand ma hotarasc eu. Nu-i asa ca-i un dulce???
Cat despre spalat hainutele lui, i le-am spalat de la inceput cu ariel, separate de ale noastre

Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
http://community.webshots.com/user/ionella3003
http://www.babiesonline.com/babies/g/gandacel/

Mergi la inceput