Bebelusi de sept-oct 2004 (12)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns timea spune:

salutare...
eu asta noapte la 4.30, in timp ce-i dadeam de mancare la puiut m-am hotarat sa nu mai ma duc la scoala... e sacrificiul prea mare si pentru mine si pentru ea... o sa-mi fac cursurile la toamna si gata... m-am tot gandit daca merita sa o las singura si am tras concluzia ca nu... o data are 4 luni, e prea mica, trebuie sa ma dedic ei 100%...daca nu o alaptam ear alceva...
noi cu mesele suntem tot la 3 ore cam 6 pe zi...sr fi trebuit sa fim deja la 5 dar nu se arata inca... poate-i de vina inca refluxul...
Herra sa stii ca si eu cand ai scris de cum se manifesta bb mi-am adus aminte de Mara inainte sa-i fac tratamentul de reflux... intreaba medicul...
eu de cand am inceput cu cerealele nu mai am copil sa-mi doarma t oata noaptea... nu stiu daca este coincidenta sau ii dau dureri de stomacel...
numai bine
Timea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Salutare, fetelor,

Am fost si noi la biroul de consultatii din cartier si am cantarit-o pe Alma si am aflat ca are 6740g la 3 luni fara 3 zileNu a masurat-o la lungime, dar e deja vizibil mai marisoara decat verisoara ei de 5 luni si jumatate care are 63,5 cm. O sa o masor eu zilele astea in colaborare cu socrul si va spunCred ca o s-o dau la baschet
In rest, eu nu am noutati ca Alma doarme si papa bine in continuare, nu avem probleme de nici un fel. Azi ii cerem pasaportul la primarie (asa se face aici ) ca sa o putem vizita cat de curand posibil pe Ralucule si pentru vizitele noastre in strainatate de anul asta:Franta (martie-aprilie), Romania (iunie-iulie) si la toamna (inca nu stim, subsemnata se gandeste la o surpiza pentru tati).
Si Alma ar vrea sta in brate cat s-ar putea (toata ziua, de-ar fi dupa ea), dar cand simt ca nu mai pot o pun in balansoar si o legan sau o pun in tarculet si fac ture din 5 in 5 minute pana acolo sa-i schimb jucariile si sa o bag in seamaca sa stea linistita.
Ionela, eu zic ca suma la care te-ai gandit e tocmai buna.
Anamari, si Alma mea studiaza tot ce e in jurul ei. La centrul de consultatii bebelusi ea ii studia azi pe ceilalti bebelusi, toti mai pitici ca ea
Trebuie sa o hranesc pe domnisoara, asa ca ma retrag. Pupici tuturor,

Daniela Veuger si bb Alma Bianca
Alma, sufletel mic si iubithttp://community.webshots.com/user/danyce103

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Danyce s-a facut mare Alma! Foarte bine ca nu aveti probleme si nici sa nu aveti.

Bebelina mea imi scoate peri albi cu mancarea. A papat pe la 17 si apoi la ora 21 a mancat dupa plansetele de rigoare doar putin de la un san si apoi numai de la biberon (110 ml)..si atat. Nu mai vrea sa pape! Tare sunt curioasa cat va lua in greutate luna asta la cat de sclifosita a fost. Cred ca de maine incep cu cereale sa vad daca ii plac domnisoarei.
Eu in brate nu o prea tin asa ca nu am probleme din cauza asta. Daca e maraita o pun in scaunelul de masina si o iau cu mine si adoarme singurica. Cu somnul nu avem probleme, dar mancarea ne da de cap. Sper sa nu semene cu mine pt ca eu numai cu forta mancam cand eram mica.

Pupici!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 4 luni +
Evenimentele din viata mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

salutare fetele,
am pus pozele mult promise sunt la albumul 3,4 luni nu sunt multe pt ca imi ia o gramada de timp sa pun.
noi papam in continuae intre 20 si 40 de ml de lapte (al meu) cu 2 sau 4 lingurite de orez ii place inca nu maresc dozajul ca mi se pare deocamdata suficient
in leg cu spalatul noi spalam ori cu omo ori persil, lenor sau cocolino pt bebei. niciodata nu le-am spalat de mina si cele delicate le-am pus la masina la program scurt si temperatura mica. aaa si cele colorate cu detergent color pt protejarea culorii.
de calcat... le calcam mereu si absolut toate lucrurile de cand e mama acasa ca eu le mai saream mai ales la ce program avea acum o luna...
timea felicitari pt decizia luata!
danyce pai e un mic ursulet grasunel Alma! pupici.
ionela eu zic ca e bun pretul. Din cand in cand ii poti face cate un cadouas, o cafea mai scumpa, o cutie de bomboane, ca o multumire in plus.
vad ca multe din noi se plang ca nu papa bine, nici ILinca nu se mai da in vant dupa prietena ei tata si de aia m-am si grabit un pic cu cerealele.
probabil ca eu tot incerc sai dau la 3 ore si ea ar vrea mai rar.. ma tot gandesc ca asta ar fi o solutie sa nu le mai dam la 3 ore cum mai spunea si Angela desi cateodata ziua a mancat si la 5 ore..
in fine sper sa se regleze toti bebelasi sa cresca mari si frumosi
va pup mai stau putin calare pe dc si ma duc la somn

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
http://community.webshots.com/user/madaspa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

timea, ce cereale ii dai? nu de alta...dar si eu ma confrunt cu aceeasi problema, nu stiu daca de la cereale sau de la dintzisori dar de cand i-am dat cerealele imi plange fff mult si nu stiu ce sa mai cred. Eu i-am dat de la bebelac cereale de porumb simple si i le-am amestecat cu lapte praf milumil.

In rest....ce sa va mai zic? maine poate ma duc la doctoritza sa mi-l vada ca azi am tras o spaima cu plansul asta ca a durat o jumate de ora si mai bine!!! si el nu a plans niciodata asa de tare si de mult....

Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

fetelor,
tocmai am vazut ca s-a deschis sectiunea mamici de sept oct 2005
wow m=au luat emotiile, parca acus se face 24 ian un an adica de cand mi=am facut testul de sarcina si a fost pozitiv
ca 6 ianuarie... ziua conceptiei a trecut
voi mai stiti in ce zi ati facut testul de sarcina?
asta ca sa va bine dispun un pic sa mai uitam un pic probleme de zi cu zi
acum chiar ma duc la somn

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
http://community.webshots.com/user/madaspa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dixie spune:

LiliaToma, si eu am avut problema asta cu bebe - nu manca deloc la ore fixe, numai aiurea, nici eu nu mai stiam cand sa-i dau. Si doctorita mi-a spus sa stabilesc un program clar: 9 - 12 - 15 etc... cat de cat si sa nu-i dau mancare intre orele astea. Asa am facut si pe urma am reusit, chiar daca in primele zile plangea... ii dadeam ceai si lapte numai la ore fixe. Despre durata... ar trebui maxim jumatate de ora dar si la mine se poate intampla sa dureze 1 ora!

Fetelor si bebele meu este f. agitat si are bale ... Oare i se imflameaza si lui gingiile? Acum avem 3 luni si 2 saptamani... E ciudat ca am trecut peste o perioada cand era totul ok si am multumit lui Dumnezeu... si acum iar incepe.

Cum ati trecut de la Milumil 1 la Milumil 2? Dupa 4 luni cand ati inceput diversificarea, i-ati dat acelasi lapte praf sau ati trecut la cel 4+ luni? Cum ati facut? Ati combinat in primele zile?

Despre diversificare... vad ca ati inceput toate cu cereale... A inceput cineva cu legume?

Dixie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

fetelor, multumesc de sfaturi. Adevarul e ca eu si asa ii dadeam la ore fixe, la fiecare trei ore( si ii calculam ora de cind a pus ultima data gura pe biberon)
dar nici asa nu merge. Azi am incercat sa ii dau la patru ore, dar nici asa nu a mers, chiar cred ca a mincat mai putin decit de obieci.
La inceput il ia cu pofta, maninca vreo 80 si m scoatem aerul ca ma gindesc ca dupa o sa mai vrae si gata, nimic, poate poate inca vreo 10 grame.
Asta e mincare de copil de 4 luni?
Sunt foarte nervoasa.Cereale, i-am luat de la Milupa si cum le simte gustul urla de zici ca nu stiu ce i-am dat. I-am luat altele de la Bebelac, ca eu ii dau lapte Bebelac si m-am gindit poate sa fie de acelasi fel. Nu le scuipa dar are acelasi efect ca laptele simplu ( eu ii pun dimineata si seara in biberon), nici cu pofta nici fara, deloc.

V-am lasat ca nu mai pot de nervi.
Daca si miine imi faca asa cred ca o iau razna.

Lilia si printesa ei Amelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Eu azi am alergat toata ziua si n-am avut timp sadeschid netul asa ca inca n-am citit ce-ati scris, dar promit s-o fac, sa nu raman in urma. Socrii mei au plecat azi asa ca am fost sa-i conducem, dup-aia am mai avut cate ceva de facut in oras si dupa amiaza am facut ecografia la solduri, care aici e obligatorie pentru toti nou nascutii. Au spus ca e totul bine, n-are nici o problema, asa ca am rasuflat usurata. Aveam ceva emotii dat fiind ca fetita a trebuit sa poarte cam 2 luni divaricatorul si era tare incomod si mi-era tare mila de ea. Cu socrii ne-am inteles neasteptat de bine, cred ca e prima data cand nu avem nici o discutie.
Acum va las si ma apuc sa citesc ce ati scris azi.
Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

salut!

De dimineazta nu a mers forumul, poate au fost ceva probleme.
Stefan doarme acuma, nici nu stiu ce a avut aseara, abia astept sa vina seara de azi, nu-i mai dau cereale, si nici lapte praf desi aseara a baut 60 ml dupa sanul meu si a dormit saracul TOATA noaptea, neintors, eu m-am trezit de vreo 2 ori sa vad ce face...nu-mi venea sa cred ca nu se trezeste. Poate a obosit saracutzu de atata plans! Nu va doresc sa treceti prin ce am trecut eu aseara ca eram disperata! Sotul meu la linistit si abia abia a adormit dupa mai bine de o jumate de ora de plans! Sa fi fost gingiile? sau o indigestie de la cerealele cu lapte? O sa vad azi.
Desi azi am observat ca ma musca de sfarcuri, el nu a mai facut asa ceva, musca doar din gresala cand se intorcea dupa vreun zgomot si uita ca e cu sfarcul in gura. Dar aseara si azi a muscat tare, adica e asa de scump :papa ce papa si se opreste brusc, strange o secunda sfarcul tare in gura ca si cum ar scrasni din dintzi si apoi il lasa usor si mananca din nou.Si tot asa de vreo 5-6 ori, si se mai uita si la mine...cand face chestia asa, de nu ma pot supara pe el.... Asa ceva el nu a mai facut niciodata pana acum, de aceea tind sa cred ca e de la dintzi. Nu stiu cum se comporta alti copilasi in aceasta situatzie...

Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!

Mergi la inceput