Bebelusi de sept-oct 2004 (12)
Raspunsuri - Pagina 5
crini spune:
Mama lui Licurici, distractie placuta la botez si sa va intoarceti cu bine! Ce frumos ca il faceti la munte! Cred ca e zapada la Sinaia. Sa ne povestesti cum a fost!
Davina, multumesc pentru lamuriri, habar n-aveam de boala asta. Pare foarte grava asa ca nici un pic de miere inainte de 1 an. Dupa nu mai e nici un risc, adevarat?
anne33, fetitei mele i-a iesit primul dinte in ziua in care aimplinit 4 luni, al doilea pe la 5. Tot asa, era nervoasa si avea un plans inconsolabil. Deci nu-i exclus sa incepeti si voi cu dintisorii.
frosa, ce frumos ca se inteleg bine copiii tai! E mare lucru sa nu fie gelos cel mare! Si fetita mea il iubeste teribil pe-asta mic, se joaca cu el si sufera cand ea ii vorbeste si el plange.
anne33 spune:
Crini,mersi mult de raspuns,deci nu e prea devreme la 5 luni,azi le implineste ,sa apara problemele de gingii si dintisori.Mihaela,37 cu 2 e febra,mai ales cand se mentine,poate anunta o infectie,oricum eu sunt mai paranoica de felu meu.si ale me ele fete se inteleg de minune,deocamdata,poate cand incepe cea mica sa vorbeasca,cine stie.Oricum la ale mele e totusi o diferenta de 11 ani,si cea mare din gradinita imi reprosa ca ea nu are frati sau surioara ca unii dintre colegi,mereu venea acasa si imi zicea direct,"uite,pana si Rebeca,are o surioara.Daca nu vrei sa mai faci un bebe,hai sa luam de la orfelinat",locuiam la vremea aceea la cativa pasi de un camin de acest fel,si vara i vedea mereu pe micuti iesind in curte sa se joace.Amintiri...
roandre spune:
Anne33, febra este peste 38 grade la bebelusi. Bebelusa mea are mai tot timpul temp intre 37-37.5 si nu are nici un fel de infectie sau alta problema. Sper sa nu gresesc, dar eu asa stiam si asa mi-au spus si medicii. Tu cum ii iei febra? Eu i-o iau numai rectal.
Wow....LA MULTI ANI pt micuta-marea Giulia! 5 luni?!?!? Ce repede a trecut timpul. Deci, va pregatiti de primul dintisor? Pai sa iasa repede si fara dureri!...si sa-i faci si pozica.
Ce frumos ca se inteleg bine fratiorii si nu sunt gelosi pe cei mici!
Pupici!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 4 luni +
Evenimentele din viata mea
LiliaToma spune:
Salutare,
Anne 33, si eu stiu ca la bebelusi, febra este cind e aproape de 38. Amelia are mereu 37, 37 si 2 si nu este febra.
Asta daca e luat intr-adevar rectal( dar la bebelusi asta e relevanta).
Elyanne, super floare! e a ta? Mie nu prea imi plac florile de camera(adica imi plac, dar as aiba altcineva grija de ele)dar asa o floare merita sa ai timp ptr ea.
Ionella 3003 si eu mai fac asa cu cintarul, dar tot mai bine ar fi sa am unul ptr bebei special. Pina se prind si farmaciile din Romania...
pupici
Lilia si printesa ei Amelia
Kittie spune:
Ce mai fac fetele?
Am vazut ca bine, din cat am mai reusit sa citesc pe ici pe colo..
Noi am inceput completare si sunt deprimata foc.. Mi se pare ca n-a luat in greutata cum tb (are 5950 si 64cm la 3 luni dupa ce s-a nascut cu 3750 si 54)..mananca la 2 ore (greu sa-l pacalesc la 3) si noaptea la fel..
Vaz ca sunteti in discutii mari cu diversificarea.. Si semnele alea care-ar trebui sa dezlege misterul lui bebe pregatit de alta hrana - pai al meu cand ne vede ca mancam langa el incepe sa planga.. ar trebui sa-i dau copanul de pui, direct
Aseara am dat primul biberon (intreg) si cand l-am pus la san n-a mai vrut decat 5min si-a adormit bustean si mami a plans un sfert de ora..
Orhidee am si eu (vreo 4) anu' trecut am mai avut una. Ba chiar am si carte despre, da' aia de anu' trecut mi-a murit rapid, astea deja nu mai au flori si nu dau semne ca s-ar simti bine, cu toate ca au conditiile mentionate in carte.
e cineva prin floreasca?
elyanne spune:
La multi ani pt toti bb care mai implinesc astazi inca o luna!
Anne in leg. cu febra: se considera febra o temp. a corpului (masurata rectal) care depaseste 38°C. Temp. normala se situeaza intre 36,5°C (dimineata) si 37,2°C (dupa amiaza). Temp. este mai ridicata la copii dupa amiaza, dupa alimentatie, plans sau agitatie.
Lilia in leg cu cantarul cel mai bun e unul electronic pt ca eu am unul care nu e electronic de la chicco si nu reusesc sa o cantaresc niciodata pt ca se agita, da din maini, din picioare si se misca intr-una liniuta care indica...
Mihaela nu m-am gandit la metoda asta de a-i lua amprenta Elenei. Eu i-am facut conturul... iar tati ne facea poze in timpul asta, ca sa-i arate Elenei cand o fi mai mare cum o chinuiam...
Orhideea o am din dec. si nu i s-a ofilit nici o floare, chiar au mai inflorit si are si mai multi boboci (dupa ce i-au cazut cativa cand am adus-o)... Eu asta le-am facut cadou naselor (a mea si a Elenei) de Sf. Ion.
Elena
Eliana si Elena (23.10.2004)
mina spune:
Salut fetelor!
Si eu stiu la fel, febra la bebelusi e peste 38. La temperatura masurata rectal se scad 2-3 gradatii sau chiar mai multe daca bebe se agita sau plange.
Eliana, si eu am cantar din ala de la chico si la fel patesc. Cel mai bine este sa incerci s-o cantaresti in somn (daca ai norocul s-o prinzi, mie nu prea imi iese).
Kittie, nu mai plange mama draga, copilul sa fie sanatos. E frustrant sa nu se mai sature de la san, dar acuma ce vrei sa faci? Tine-te cu firea ca nu e sfarsitul lumii.
In continuare raspund la intamplare, ca nu reusesc sa retin care ce a intrebat.
Punctele albe: si al meu pui a avut si au disparut de la sine. Avea 2 pe fata , unul pe fundulet si parca unul pe burtica. Au disparut fara sa le fac nimic.
Eu Vigantol ii dau cate 2 sau 3 picaturi seara. Uneori nimeresc 2, uneori 3.... dr a zis ca nu e problema, e bine.
Noi raportam progrese remarcabile: se intoarce de pe spate pe burta si retur, apuca jucariile, le duce la gura, si=a descoperit picioarele si nu prea intelege de ce nu le poate aduce la gura hi hi hi, mananca din lingurita cerealele si, spre deosebire de biberon la care alimentarea se face non stop lingurita face pauze si bebe e tare contrariat de treaba asta. Ce mai face.... gagaie, tipa, face vocalize numai de dragul de a se auzi, nu vrea sa stea singur ca nu are cu cine sa "vorbeasca". Daca nu ajunge la o jucarie se enerveaza si mai intai tipa la ea sau se screme dupa aceea se pune pe plans cinstit....
La capitolul boacane: ieri era sa cada din pat de langa mine, acum era aici, peste o secunda se rostogolise catre marginea patului, mai avea o rotatie si cadea... deci nu-i mai puneti in patut fara grilaj ridicat. Eu pentru sufragerie am sa cumpar un tzarc, ca nu mai am curaj sa-l las in canapeaua desfacuta inconjurat de perne.
E uimitor cum fac progrese de la o zi la alta. Ma gandeam aseara ca asta e probabil cea mai minunata perioada, cand vezi copilul progresand de la o zi la alta.
A, aseara avea un muguras de dinte de pe maxilarul de sus inflamat. Abia astept sa ajung la medic, sper sa mai intarzie un pic eruptia dentara.
Cam atat despre noi, va pupam si va dorim week-end minunat.
Mina si BebeCostin
roandre spune:
Kittie, lasa ca nu-i nimic daca ii dai si completare.... Ideea este sa-i dai completare dupa ce suge la san si nu inainte. Eu o pun pe bebelusa la ambii sani si numai dupa aceaa ii mai dau si biberonul cu lapte.
Mina, pai sunteti mari daca ati invatat sa va rostogoliti. De abia astept sa experimenteze si a mea exercitiul asta, desi ma gandesc ca n-o sa mai pot sa stau eu asa linistita ca acum mai ales ca eu o tin mai mult in pat singurica.
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 4 luni +
Evenimentele din viata mea
mina spune:
Mihaela,
obisnuieste-te inca de acum s-o "asiguri" cu multe perne in jurul ei, ca azi nu se misca si maine o ia din loc... eu am crezut ca lesin cand am vazut cat de aproape era de margine, e uimitor cat de repede progreseaza omuletii. Bine, la al meu e boala grea, ca nu sta locului o clipa, tot timpul se misca. Cand o incepe sa mearga sa vedeti voi cura de slabire pe mine hi hi hi.
mina, mami de Matei-Costin
ana_a spune:
Kittie, nu fi necajita...si eu de azi incep sa-i dau seara completare, sa vedem ce o iesi...va spun maine sau mai la noapte...hehe
Mina, pai cate luni are puiul tau? ce frumos ca a invatzat asa de multe! Al meu se intoarce pe ambele parti, doar ca nu se intoarce pe burta si invers, nici nu-i prea place pe burta, poate daia... nu e curios!
In schimb la capitolul performantze, si noi stam bine. Gangureste nevoie mare, tzipa daca il las singur, ca si cum m-ar certa, nu-i place, daca vede o jucarie pe pat intinde manutza sa o prinda, mai nou are o placere sa traga de jaluzelele verticale de pe hol, e innebunit dupa perdele, intainde manutza si se uita sus de tot sa vada...de unde vin si astea... e un dulce!
Doar ca inca nu ne intoarcem, in funduletz de ieri l-am pus intre perne, cate putin, i-am pus si o perinitza in bratze, si azi a uitat ca nu-l mai tin de manutze si statea singurel, cu perinitza in bratze si se juca cu o jucarie cu ambele maini, tare dragutz!
Noi mai avem un pic si facem 5 luni... cand va aud ca povesti-ti de dintzisori ma apuca groaza cand stiu ce dureros este pentru ei, trebuie sa-mi pregatesc si eu Calgel, dar mi-a zis cumnata mea ca ar fi alceva pe piatza mai bun, doar din plante, natural cu care il poti da de mai multe ori, dar nu stiu cum se numeste, azi am sa o intreb si va spun, Calgel am inteles ca e medicament si doar de 3 ori pe zi se poate da pe gingii
Cam atat.
AAA si frumoasa floare!Orhideea! CHIAR frumoasa, si eu am multe flori, dar mi-ar place sa am si asa ceva, cum o cresti? da-ne detalii te rog!!!
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!