Bebelusi de sept-oct 2004 (12)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Georgiana, am reusit sa vad pozele pana la urma. Cred ca a fost o eroare de moment. Sa-l tina pe Damian tot asa si sa faca singurel de acum inainte!

Marlen, am vazut si pozicile voastre.

Mama lui Licurici va dorim un botez pe cinste si bebe sa nu planga deloc ci sa gangureasca cu preotul. Va asteptam sa ne povestiti cum a fost!
Posibil sa fi fost satul atunci sau sa nu fi avut chef de lapte praf. Nu-l forta, lasa-l pe el sa decida daca mai vrea completare sau nu.

Danyce, Alexia cand face kk se incordeaza si ia o fata de om serios dar nu scoate nici un zgomot...totul e pe muteste la noi...hihihi. Dupa ce termina rade satisfacuta si e foarte cumintica apoi.

Punctulete albe (de grasime)are si bebelina mea. De pe fata s-au dus dar i-au mai ramas pe corp. Are una chiar unde e fontanela. Nu-i nici o problema cu ele, se vor duce in timp.

A mea si in seara asta a mancat 100 ml lapte praf si a adormit singura. Inainte trebuia s-o mai legan pe picioare pana adormea, dar acum, cu burta plina adoarme imediat chiar de e galagie mare in casa (ca acum de ex, cand tati se uita la un dvd si boxele alea rasuna asa tare de se zguduie si geamurile).

Pupici!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 4 luni +
Evenimentele din viata mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Zilele astea am cam lipsit de la apel, dar am ceva de lucru si nu prea am mai avut timp. Recuperez dupa ce termin...
Vad ca multe dintre voi ati inceput diversificarea. Noi mai asteptam pt. ca Elena este destul de mica (aproape 3 luni). Cred ca si eu o sa incep tot cu cereale.
Anielas si mama lui Licurici mult succes la botez.
Mihaela am pus o poza cu orhideea de care ti-am zis, daca vrei sa o vezi. Am luat si albumul din Cora aseara. Azi m-am chinuit sa-i fac conturul mainii si piciorului.
Cam atat pt. azi ca nu avem noutati...

Elena

Eliana si Elena (23.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne33 spune:

Pupici la toata lumea.Si noi ,adeca Giulia are nasucu plin de cateva saptamani,mai precis de la Craciun si am ajuns si pe la doctor care ne-a prescris ceva antibiotice,sirop si pastiluta pentru rosu in gat.Asta e,le trecem pe toate ca n-avem incotro.Si Giulia duce tot la gurita ,are gingiile intarite,oare sa fie vorba de dintisori la doar 5 luni?Caci e maraita rau de tot de cateva zile si parca o incearca si un pic de febra,adica intre 36 cu 9 si 37 cu2.Mai e vreuna dintre voi cu probleme de acest gen?Va pupesc din nou si fug caci s-a trezit Giulieta. Aniela ,succes la botez si sa vi cu pozici sa ne arati si noua.MAMA LUI LICURICI,am citit din urma intrebarea ta.Da intr-adevar,am fost acolo la HD la sanitar,dar de nabadaioasa ce am fost nu am terminat acolo,ceva probleme cu pedagoga,si a trebuit sa-mi iau transferul pt Bacau.Dar,ma stii cumva de pe acolo,erai si tu,sau cum de ma stii?Ce mica e lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Sa va scriu si eu despre DIVERSIFICARE dintr-o brosura pe care am primit-o aici de la maternitate.

- Preferabil sa se introduca diversificarea de la 6 luni la bebeii alaptati si de la 4 luni la cei hraniti cu formula.
Mai devreme de 4 luni sistemul digestiv si cel imunitar al bebeilor nu e destul de dezvoltat si exista riscul aparitiei alergiilor

- Asteptati sa vedeti semne din partea bebeului ca e pregatit pentru diversificare:
-isi tine bine capul sus
-sta in fundulet sau sprijinit,
-deshide gurita cind ii apropiati de buze o lingurita cu mincare de bebei
-bebeul pare inca flamind sau nu s-a saturat dupa masa de lapte
-isi rontaie miinile si jucariile
- se uita la tine cum maninci si incearca sa-ti ia mincarea ( asta e haioasa)

- se incepe prin introducerea unui tip de mincare solida doar( cereala, baby rice, 1 leguma) cam 1/2-2 lingurite, lasati copilul sa guste si sa suga lingurita.
Oferiti mici cantitati la inceput si gradual mariti cantitatea in urmatoarele 2 saptamini pina ajungeti la 2-4 linguri
-se incepe introducerea la masa de prinz, in general, sau cind sinteti amindoi relaxati ( dupa a doua masa a zilei sau dupa somnul de amiaza)
-la inceput se ofera solidele dupa masa de lapte
-asteptati 3-4 zile inainte de a introduce un alt aliment-
-daca bebeului nu pare sa-i placa un anumit tip de mincare sau un anumit aliment, nu insistati dar incercati din nou peste citeva zile. Uneori bebeii au nevoie sa guste de 10 ori un aliment pina sa ajunga sa-i placa.
- majoritatea bebeilor vor avea 3 mese de solide pina vor avea 7 luni

lasati apetitul bebeului sa va ghideze

-------
De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului si stimuleaza lactatia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Buna,

Roandre (Mihaela) ha... nu am cum sa dispar deoarece a devenit deja un fel de drog sa intru pe forum.
Timea deci suntem la 4 luni amindoua. Ai facut vaccinul? Noi il facem pe 17 pt ca si primul vaccin a fost facut un pic mai tirziu pt ca a fost racit.
Copii mei se inteleg neasteptat de bine (cel mare are 4 ani). Baiatul cel mare nu este deloc gelos, noaptea nu se trezeste cind mai plinge cel mic si ii da tot ce are el (inclusiv paturica lui de care nu se desparte niciodata) ceea ce inseamna ca si racelile. Deci cum se imbolnaveste cel mare hop si cel mic .

Vorbeati de durerile de spate de la epidurala, sa stiti ca eu nu am si nu am avut nici o durere, in schimb prietena mea care a facut rahie a avut dureri de spate ceva timp.

Noi am inceput diversificarea cu sucul de mere si am introdus si un pic de morcov. Dupa asta o sa incep si cu cerealele.

Nu mai alaptez de la 1 ianuarie, laptele nu mai era consistent, vroia sa manince mai repede de 2 ore si incepuse sa nu mai vrea biberonul. Deci 100% formula.

Va salut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

Buna,
Crini iti raspund la intrebarea ta de ce sa nu dam la copii miere inainte de 1 an -pentru ca fac botulism .Am citit despre aceasta rara dar extrem de serioasa boala de pe internet care ataca sistemul nervos si poate cauza moarte .
simptome :constipatii persistente ,plins slab din cauza slabirii muschilor,se alimenteaza si suge foarte prost ,nu-si poate tine gitul ,miinile si picioarele si pare intotdeauna obosit.
mai poti contacta aceasta boala si de la mincarea negatita bine .
marimar -si noua ne-a dat aceeasi brosura ,e identic ce ai scris .

fug ,nu mai pot scrie ca imi tipa copila in leagan .
o zi buna la toti .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionella3003 spune:

lili, am intrebat eu la o farmacie cu renume daca inchiriaza cantar si s-au uitat crucis la mine, parc-as fi fost de pe alta planeta. Oricum mi-am propus sa insist, poate le dau vreo idee. Ca sa am catusi de cat o idee in leg. cu greutatea lui bb ne cantarim impreuna pe cantarul de baie si imediat ma cantaresc singura si fac diferenta. E o solutie eficienta in lipsa unui cantar de bebei.
In rest, raportam si noi, la 3 luni si 3 sapt. ca deja ma intorc de pe burtica pe spate, de pe spate pe o parte, mai ales cand simt miros de titi, duc la gura tot ce se poate de la jucarii, manute, pana la paturica si mana lui mami, ma caznesc sa ma ridicin fundulet, ma imping pe calcaie si cu capul cand stau pe spate de fac podul aproape, topai intr-o veselie cand sunt tinut de sub brate... insa inca nu mi-am descoperit manutele.
Si mai raportez ceva: am inceput sa radem in hohote!!!
Deocamdata atat, azi o sa mergem la dr, sa vedem cum facem cu vigantolul daca mai scade putin cantitatea (ii dau 1 pastila jumate) pt. ca a cam inceput sa i se inchide fontanela.
Sa avem o zi minunata!!!

Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
http://community.webshots.com/user/ionella3003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Pitica mea a dormit de aseara de la 11 pana la 9 dimineata, deci 10 ore! Am incercat sa-i dau aseara din nou lapte praf (dupa ce a mancat la ambii sani si nu se saturase) cu biberonul, cu lingurita si nu am reusit. Asa ca i-am dat cu... seringa. Nu stiu daca e bine sau nu, dar asa i-am putut da 30 de ml. Poate dupa ce se obisnuieste cu gustul de lapte praf o sa-i pot da si cu lingurita sau biberonul. Ma gandesc ca a dormit atat si pt. ca a mancat mai bine aseara.

Elena

Eliana si Elena (23.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

salut vois la toata lumea!
Vai da ce ati mai scris... eu aseara am fost foarte obosita si am adormit, nu stiu de ce, dar de cateva zile ma simt tare obosita, sfarsita chiar, ma doare si spatele de la greutatea bb si ma simt parca de 80 de nai...hehe. Ar trebui sa incep o cura de vitamine ca tare ma tem ca am ceva lipsuri pe aici...

mama lui licurici eu as lua apa de izvor, dar nu stiu sa fie asa ceva pe aiic, o sa intreb la supermarket, multumesc de sfat. Eu iau apa plata la 5 litri imbuteliata si e ok, dar am sa ma uit dupa apa de izvor cum ai zis tu.

crini si eu voi incepe cu cereale deci e bine ca ai venit cu acele completari!

anielas, mama lui licurici bafta la botez! sa fie bebelusii cuminti!

si eu vreau sa incep de azi sa-i dau completare seara pentru ca nu-i ajunge, nu plange dupa ce papa dar mi se trezeste de vreo 3 ori noaptea sa mai papa cate un pic si e obositor, poate de aceea ma simt si eu asa obosita. Sunt curioasa sa vedem cum primeste tetina pentru ca cu ceai am avut mare problema ca nu a vrut deloc sa vada tetina...

anamari
abia astept sa ne traduci articolul de care ai zis, si multumesc de lamuriri despre reflex.

Povesteati pe aici de bucite albe de grasime, Stefan nu are asa ceva dar in schimb are altele, rosii care tot apar si dispar, ca niste pete.

georgiana am vazut pozele, sunt frumoase, vreau sa complectez si eu un album pe Yahoo dar mereu intervine ceva si nu am timp
Ma bucur ca Damian a facut kk singur...abia astept sa-l vad si pe al meu si sa ma bucur si eu ca si tine....

Stefan cere papa deci am fugitttt
va pup!!!

Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Eliana super orhideea, arata fosrte bine....dar o tine in apartament? Eu multe ghivece cu flori le-am luat si incasa n-au tinut asa mult. Daca gasesc, o sa-i iau asa ceva.

Daca a papat cu seringa insemna ca-i era clar foame. Daca nu-i mai era fomica nu accepta sub nici o forma laptele. Mie doctora mi-a zis ca se incepe cu 30 ml prima data, apoi se creste cantitatea in ficare zi. Deci nu trebuia in nici un caz sa-i dai mai mult de 30 ml in prima seara. O sa invete ea si cu biberonul, mai lasa-i timp. Dar tot n-ai reusit sa pui laptic de la tine in seringa?
hahaha....ce m-a distrat pe mine faza cu luatul amprentei...oricum nu mi-a iesit cum trebuia. Pt manuta, nu am avut acuarele in casa si cu ce crezi ca am dat-o pe mana? Cu ruj lichid si pudra de fata....lol...dar n-au iesit f bine amprentele pt ca nu reuseam sa-i deschid pumnul sa-i pun mana pe foaie. La piciorus a fost mai usor si am avut si acuarela.

Anne33 posibil sa-i iasa dintisorul de acum dar temp aceea nu e nici pe4 departe febra.

Pupici!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 4 luni +
Evenimentele din viata mea

Mergi la inceput