Copilasi de Aug-Sept 2003 (45)
Raspunsuri - Pagina 7
NicoletaF spune:
copii nostri sunt trasi la indigo, nu mai am nici un dubiu pentru ca si Andrei da cu palma si se amuza ca plescaie. Mai da si cand e nervos cu palma in carut sau in mobila ca sa obtina ce vrea. Incerc sa-l calmez si inventez diverse metode.
Andrei a dormit ieri dupa amiaza 3 ore, de la 17.30 la 8.30. Mai devreme nu a putut pentru ca vecinul de sus isi face modificari si...
apoi ne-a tinut de joaca pana la 2.30
Cristinace mai faci?
Va pup si va doresc numai bine!
Nicoleta si Andrei Catalin(17.09.2003)
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
iuliana spune:
Nicoleta si Danateu, reteta de fete nu pot sa v-o dau eu ci tati, iar pe tati nu-l dau...n-aveti decit sa va luati barbati sa va faca fete.
Si Emma ne mai da si ea scatoalce, eu ii spun ca "auuu,ma doare, Emma" si fac o fata din aia suferinda si apoi (nu intotdeauna) vine si ma pupa. Nu reactioneaza cind ma fac ca pling si imi acoper fata cu palmele...mai mult, crede ca ma joc cu ea de-a v-ati ascunselea si cind ma vede ca ma smiorcai incepe sa se hlizeasca. Ieri imi dadea cu o sticla goala de plastic peste miini si picioare, unde nimerea, si i-am dat si eu ei, nu tare, dar asa incit sa vada ca nu e confortabil:). E o smecheroiaca alintata...cade pe jos sau se loveste fffff. putin si se uita la mine sa-mi vada reactia. Daca ma vede speriata, incepe sa se miorlaie, iar daca se loveste un pic (chit ca e in alta parte a corpului) vine si imi arata la picior. O intreb "te-ai lovit?" si ea imi arata unde:).
Voi ce le mai dati seara de mincare ca eu pur si simplu innebunesc ca nu mai stiu ce? Nu mai am deloc inspiratie.
Nicoleta, ma asteptam ca, avind cumva experienta, sa nu ma emotionez asa de tare cind am vazut printesa mica...dar de unde?....imi venea iar sa pipi ochii:). Cred ca si 5 copii daca as avea, m-as emotiona la fel de tare.
Am citit intr-o revista, apropos de zis cuvinte, ca chiar si o silaba daca e spusa cu directie e considerat cuvint. Asa ca ieri am facut listuta ca tot ma intrebau oamenii ce cuvinte zice Emma si nu imi veneau in minte decit vreo 5-6 si printesa mare zice 45 de cuvinte, semi-cuvinte si japonezeli cu directie:). Aaaa, si i-am aratat si lui Alex articolul, ca el zicea ca fata lui nu spune decit citeva cuvinte (vreo 15-20) corect, asa ca acum s-a lamurit.
Mihaela_s, si pe mine ma incurca Emma citeodata cu vocabularul ei la citeva cuvinte: de ex, la degete zice "dgete" si la sosete "cetete", asa ca trebuie sa ma uit ce imi arata ea ca sa o aprob:). La cercei zice "ceci" si mai nou cint vede un tub de crema incepe sa se dea cu un degetel pe fata si e f. incintata cind aduc crema si ii zic "hai, sa te dau cu crema" si recunoaste cremurile si in reviste. Si a mai invatat unde e fata, imi arata obrajorii. Cu barbia e mai greu ca eu o intreb unde e barba si ea e cam confuzata ca nu stie unde are ea barba, cind numai Mos Craciun are (acolo stie sa imi arate:). Stie si unghiutele sa mi le arate, insa tzitza sint si tzitzisoarele si buricul:), dar important e ca stie ca sint sub tricou ca incepe sa le caute. Mai daunazi o auzeam cum dadea cu piciorul intr-un balon si zicea "dau", adica go. Cam seamana goooool cu go, dar stie fata ca ceva trebuie sa se miste.
Vinerea viitoare incep scoala si nu vreaaaauuuuuu. Bine macar ca e o data pe saptamina.
Va pup!!!
poze 1,poze 2,poze 3
danat spune:
A nascut prietena mea cea buna Carmen, acum la ora 20:30, un baietel blondutz cu ochisori albastri, de 3,750 kg, care se va numi Rares Andrei. Noi vom fi nasi de botez (am aflat ieri si tare m-am bucurat ca s-au decis asupra noastra ).
Nasterea era programata pt Marti, cezariana, dar se pare ca bebe nu mai avea loc si s-a grabit sa iasa. In seara asta i s-a rupt fetei apa si m-a sunat de pe drumul spre spital, ca mi s-au taiat picioarele cand am auzit vestea cea mare. Singura chestie care nu a fost asa cum se astepta, este ca i-a facut anestezie epidurala (ea ar fi vrut generala, de frica ) dar eu, in calitate de nasha a bebeului ma bucur ca a iesit asa, ca si-a vazut bebeul din prima, l-a pupacit si alea-alea.
Eu atit am vrut sa va zic deocamdata, ca plesneam daca nu vorbeam cu cineva...
Dana - mama lu' Radu Stefan
Poze la: http://community.webshots.com/user/danateu
iuliana spune:
Danateu, sa ii traiasca mamicii bebelusul si tie finutul. Pregateste-ti bine buzunarul si scoate repede paralele:). Daca e primul vostru fin, cica e f. bine ca primul sa fie baietel...aduce noroc.
poze 1,poze 2,poze 3
danat spune:
Iuliana imi imaginez ca ma asteapta cheltuieli, sper sa nu fie astronomice... deja am inceput cu unele asa, de nastere si de bun venit pe lumea asta! Ma incanta alegerea si sper sa fie cum zici si tu, cu noroc si pt noi dar si pentru bebicul nou nascut! Acum urmeaza sa vedem cand or alege parintii data botezului, ca eu i-am anuntzat cum e cu postul Pastelui.
Azi sper sa pot ajunge sa-mi vad finutzul, ca si eu imi aranjasem ceva trebi, ca deh, nu stiam c-o sa fie asa grabit
Pupilai!
Dana - mama lu' Radu Stefan
Poze la: http://community.webshots.com/user/danateu
dana_ene spune:
Danat, sa-ti traiasca finutzul !
Si eu stiam ca e bine sa botezi baietei.
Sa stii ca indiferent cat te va costa, merita. E o legatura deosebita. Si eu imi doresc foarte, foarte mult sa botez. Astept inca... provincia .
-----------------
Sambata am avut o experienta tare frumoasa. Au venit la noi Luca si parintii. Oana si Luca s-au jucat atat de frumos, in liniste (nu plansete, nu tipete, nu nervi), timp in care noi, parintii am jucat rummy. Va dati seama ? Am fost incantata cat de cuminti au fost. Ca doi copii mari, manca-i-ar mama pe ei !
-----------------
Ce mai face Cristina ?
Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://community.webshots.com/user/oana_maria200 POZE NOI !!!!!!
felicia0606 spune:
quote:
Originally posted by NicoletaF
copii nostri sunt trasi la indigo, nu mai am nici un dubiu pentru ca si Andrei da cu palma si se amuza ca plescaie. Mai da si cand e nervos cu palma in carut sau in mobila ca sa obtina ce vrea. Incerc sa-l calmez si inventez diverse metode.
Intr-adevar parca sunt trasi la indigo! Si Alex face la fel.
Si mai face ceva hazliu: cand se loveste de ceva se duce si bate acel obiect si uita de plans in felul asta.
Multa sanatate Cristina.
Dupa cate citesc eu aici, incep sa cred ca bb al meu are probleme. Copii vostri vorbesc bine si al meu spune la un an si 4 luni numai vreo 6 cuvinte si acelea stalcite rau. In rest scoate sunete specifice sau arata cu mana.
Felicia si Alex
http://www.babiesonline.com/babies/a/alex2003
http://community.webshots.com/user/felicia0606
Alex_2003 spune:
Cristina, iti doresc mult curaj si putere sa treci peste perioada asta.Nu ne-am vazut on line chiar acum cand poate ar fi trebuit, dar am fost ocupata ca am fost la un botez si pe langa toate astea am si ajutat foarte mult la pregatire.Ma simt putin vinovata pt ca tu ai fost alaturi de mine atunci cand am avut mare nevoie.Oricum capul sus, Dumnezeu nu isi intoarce fata de la oamenii buni.
Iuliana, sa iti traiasca fetitele, emotionaant sa traiesti din nou momentele -dutei.
Irinuca, ma bucur ca esti multumita de achizitia ta, este foarte important sa iti placa locul unde iti petreci timpul cu cei dragi.
Rodica, frumusel carliontatul.
Dana_Ene,stiam noi ca ai o cumintica de fetita.Este foarte bine ca este sociabila, acum descopera si ei ce inseamna sa imparti jucarii,etc. se socializeaza.
Despre noi: cuvinte noi in vocabular " gacaaaa: la gata , cand il schimb, sau cand terminam de facut o treaba, eu ii spun gata si el repeta - gacaa.Ieri il incaltam, el a spus primul " gaca" , la care eu ii spun " nu e gata mami" , la care el "tebi" ( adica trebuie).Am facut pe mine.
Orice lucru bun e recompensat cu bravo de mami.Ma ajuta sa itind rufele, el era cu cutia de carlige si imi dadea unul- doi, ii voia inapoi dar eu il laudam cand imi dadea - cu bravo.Imediat il aud si pe el "bavaaaaa".Se tine de cap, da din el si spune "va, va, va", adica vai, vai, vai.
Am avut o cumpana, fetelor.
Am fost la botez sambata.L-am imbracat in costumul lui de "ginerica", era ....dar orice cioara...dar pe cuvant toti intorceau capul dupa el.
Toate au fost bune si frumoase dar aproape la sfarsitul petrecerii, o fetita in jur de 14 ani l-a luat pe Alex in brate si s-a impiedicat pe scari.Ea era in capul scarilor, eu la baza lor.Numai ce i-am vazut intinzandu-se.Au venit cu capul in jos, spanzurand pe scari, intinsi pe burta.Ea saraca nu i-a dat drumul lui Alex din brate in cadere, l-a tinut cat a putut.Ma cutremur cand imi vine in cap imaginea.S-au lovit , Alex un pic la cap- a sters cu capul bordura scarilor , un pic la mana si piciorul drept si deasupra buzitei.Oricum e bine fata de ce putea fi.
De lovit ne mai loveste si el dar f rar.A fost rau o perioada ca ne zgaria pe fata, mai mult pe tati, vad ca a trecut.In schimb cam trage de par.
Sa stiti ca are o mare influenta cu cine se joaca.La noi au fost 2 fetite, se jucau - nu stiu de-a ce dar tipau ca descreieratele.A doua zi numai ce il aud si pe Alex ca tipa din nimica toata.Influente sunt si de la caregiver unde mai sunt inca 2 copii.Sunt neputinciaosa in fata unor manifestari, ma consum de una singura, stiu ca de acolo le are ca la noi nu a vazut multe dintree ele.Daca continua sa se adune sunt hotarata sa scriu la firma, cu toate riscurile ce le implica.
Alex face de la vreo 8-9 luni la olita, daca il pui el face.Efectiv nu vrea sa il puna, mi-a spus ca nu sta , motivand ca vede ceilalti copii.
Nu vreau sa il vad la 4 ani cu pampers asa cum sunt 90% dintre copii de aici.Spune-ti si voi cum sa procedez.
Azi m-a sunat sa imi spuna ca Alex are niste bubite pe corp, sa vin sa il iau.Am fost la dr si mi-a spus ca e din cauza transpiratiei, a fost graznic de cald sambata si dumineca.Ea e o femeie de treaba , alex o indrageste dar parca ...........mai bine ma abtin.
Hai ca m-am intins cam mult.
Va pupicesc pe toate.
Sa auzim de bine.
PS.Sper din toata inima ca totul e ok.
mihaela_s spune:
quote:
Originally posted by felicia0606
Dupa cate citesc eu aici, incep sa cred ca bb al meu are probleme. Copii vostri vorbesc bine si al meu spune la un an si 4 luni numai vreo 6 cuvinte si acelea stalcite rau. In rest scoate sunete specifice sau arata cu mana.
Felicia si Alex
Felicia, stai linistita, Alex nu are nici o problema! Atata vreme cat pricepe ceea ce-i spui, va vorbi si el, nu toti copiii au acelasi ritm de dezvoltare.
Ca sa te linistesc, nici Silvia nu spune altceva in afara de mama si tata, in rest sunt cuvinte pe care nu le intelegem, in japoneza cum imi place mie sa spun , sau silabe din cuvinte: am-am=ham-ham, bac-bac=oac-oac sau mac-mac, au=miau, ai=hai, puuuuf= buuuf, tetzi care inseamna muuulte lucruri. Asa cum am mai spus, am auzit si alte silabe care insemnau dop, pom, beeee, dar nu le mai spune. In schimb stie prin gesturi sa se faca inteleasa. Nu iti mai spun cum cara sticla de apa dupa ea(cea de 2l) ca sa ne "spuna" ca ii e sete, sau cum imi arata in revista reclama la ciocolata, facand "mmmmm" si mergand apoi la dulapiorul din bucatarie pe care mi-l arata cu degetul ca sa-i dau ciocolata, stie ca acolo o tin.
Ai sa vezi ca dupa 2 ani n-ai sa-l mai poti opri din povesti!
multi!
felicia0606 spune:
quote:
Originally posted by mihaela_s
Felicia, stai linistita, Alex nu are nici o problema! Atata vreme cat pricepe ceea ce-i spui, va vorbi si el, nu toti copiii au acelasi ritm de dezvoltare.
Ca sa te linistesc, nici Silvia nu spune altceva in afara de mama si tata, in rest sunt cuvinte pe care nu le intelegem, in japoneza cum imi place mie sa spun , sau silabe din cuvinte: am-am=ham-ham, bac-bac=oac-oac sau mac-mac, au=miau, ai=hai, puuuuf= buuuf, tetzi care inseamna muuulte lucruri. Asa cum am mai spus, am auzit si alte silabe care insemnau dop, pom, beeee, dar nu le mai spune. In schimb stie prin gesturi sa se faca inteleasa. Nu iti mai spun cum cara sticla de apa dupa ea(cea de 2l) ca sa ne "spuna" ca ii e sete, sau cum imi arata in revista reclama la ciocolata, facand "mmmmm" si mergand apoi la dulapiorul din bucatarie pe care mi-l arata cu degetul ca sa-i dau ciocolata, stie ca acolo o tin.
Ai sa vezi ca dupa 2 ani n-ai sa-l mai poti opri din povesti!
Asa-mi spune toata lumea Mihaela, dar eu tot imi fac griji si chiar imi pare si rau un pic ca este asa 'inapoiat' fata de alti copii.
El deja turuie continuu, dar pe limba lui. Si se uita saracutul la mine asteptand probabil un raspuns iar eu nu stiu ce vrea sa spuna, decat uneori.