Copilasi de Aug-Sept 2003 (45)
Raspunsuri - Pagina 8
dana_ene spune:
Gianina, brrrrr , teribila cazatura. Bine ca nu a patit nimic rau, dragul de el. E-he-he... lasa ca l-am admirat si noi in costum, asa ca ai dreptate sa-l lauzi, ca tare scump mai era .
------------
Felicia, stai linistita ca nici Oana nu are un vocabular prea bogat. In schimb, cum bine spui si tu, turuie pe limba ei tot timpul.
Cuvinte mai clare: TATA, AMA (= mama), LAI-LA (= combina muzicala, muzica in general), TATAI (=tataia), VAAAU-VAAAU (= miau-miau), CACA (nu mai e nevoie de explicatie, nu ?), DAI (= da-mi)...
In rest, raspunde constient dand din cap pentru DA si NU, lucru de care sunt foaaaarte multumita, caci o pot intreba daca-i e foame, sete sau vrea sa faca nani si aflu cum sta treaba .
In rest, foarte multa mimica, multe gesturi, multe strambaturi...
Acum e tare scumpa, au invatat-o ai mei cum sa gesticuleze pe poezioara "Pasarica alba-n cioc".
Toata povestea e cam asa:
La versul "Pasarica alba-n cioc" duce un degetel la nasuc,
La "Subtirica la mijloc" incearca sa se cuprinda de mijlocel, dar nimereste soldurile,
La "Tragi cu pusca" miscarea e de a mima un ochit cu pusca, ii reusea mai bine pana acum, dar in ultimul timp isi arata degetele (pusca s-a transformat intr-un pistolas, ceva...)
La "Pasarica-i cu noroc" aplauda.
Ei, acum v-o puteti imagina .
------------
Stiti cat a dormit copila mea ?
De aseara de la ora 19,30 pana in dimineata asta la 8,30.
Pe la ora 11 aseara mi se facuse un dor de eaaaaa .
Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://community.webshots.com/user/oana_maria200 POZE NOI !!!!!!
cristinamh spune:
mei, ca la nebuni la mine acasa.... parca toate imi merg aiurea....
noaptea trecuta, chef deasupra... ce sa mai povestesc, ca stiti deja cum e... la 4 cand m-am dus la ei, erau manga... abia se tineau pe picioare. pe la 5 s-a facut liniste, dar copilul meu se trezise si incepuse sa cante in patut...intr-un final a adormit, dar pe la 8 au inceput sa schimbe faiata si sa darame ziduri aia de sub mine. cica n-ar fi chiar sub mine, ci doua etaje mai jos, dar se aude de parca imi bate mie in casa! asa ca-s chiauna....
si m-am trezit cu o greata de nedescris. adica nu m-am trezit, ca aveam ochii lipiti. mi-am facut o cafea tare, asa ca in autobuz spre spital a inceput stomacul meu sa protesteze... super senzatie... si ma gandeam, daca tot a inceput ziua prost, poate se imbunatateste pe parcurs. da' de unde.
la spital iar vesti proaste... prima injectie n-a avut efect. a doua si ultima am facut-o azi. nu mai e timp sa mai incerce. daca nu reactioneaza pana miercuri ma opereaza... creste in continuare, juma de mm pe zi... nu stiu ce mai urmeaza... dar nervii mei nu stiu cat o sa mai reziste. nu vreau decat sa se termine o data!
si, ca sa inchei intr-un tot mai vesem, musai sa va povestesc ceva... vineri, cand l-am lasat pe andrei cu viitoarea mea cumnata (daca peste 3 ani tot mai vrea!)... mi-a povestit frate-miu ieri, ca venise fata pregatita, nu numai sufleteste sa stea cu andrei. adica nici o problema sa-i dea sa manace, sa se joace cu el, sa-l culce.... problema era ca un copil mai face si kk. ei bine, fata constiincioasa si-a adus manusi de cauciuc! acum nu stiu de care erau, chirurgicale sau de menaj... desi alea demenaj cred ca sunt mai bune, ca au si buburuzele alea antiderapante.... si atunci mi-am dat seama ca data viitoare trebuie sa-i las fetei chiar tot cei trebuie!.
Cristina si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
mihaela_s spune:
HB-ista cum sunt, am uitat sa transmit felicitari pentru danat: sa-ti traiasca finutul, sa creasca mare si sanatos!
Dana-ene, mi-o imaginez pe Oana, cum sa nu! Silvia a invatat asa poezia Catelus cu parul cret. Adica imitand cand fura catelul rata si zicand "ATZ" adica hatz, apoi dand din degetel cand "se jura ca nuuuu fura" si apoi ducand mana la gurita la "si l-am prins cu rata-n gura" . Ei, sunt tare scumpi, au modul lor de exprimare taaaare haios!
Gianina, foarte frumusel Alex in costumas, l-am admirat si eu! ca sa uite repede de spaima cazaturii.
Da, am uitat sa spun Felicia ca si Silvia da din capsor la da si la nu, dar nu le spune. Si mai spune "pfuuui" cand vede scutecul ei murdar si-l duce la gunoi.
Mihaela , Diana Alexandra(22 nov 1996) si Silvia Petra(10 sept 2003)
bebelusi august-septembrie 2003
mihaela_s spune:
Offf Cristina, tare rau imi pare! Iti tin pumnii in continuare sa fie bine pana miercuri. multi!
Dana-ene, cum de ai reusit sa o culci pe Oana la ora aceea matinala??? N-a mai prins Silvia legatura ca sa o tina la povesti...:)).
Mihaela , Diana Alexandra(22 nov 1996) si Silvia Petra(10 sept 2003)
bebelusi august-septembrie 2003
dana_ene spune:
Cristina, of, imi pare tare rau. Ce mult as vrea sa ne dai vesti bune miercuri. Sa inteleg ca e prea mare ca sa mai incerce alte injectii, nu ?
Trebuie sa recunosc ca m-am distrat de cumnata ta si manusile. Saracuta .
Te pup si sa stii ca sunt cu gandul alaturi de tine tot timpul .
----------------------
Mihaela, pai n-am adormit-o eu.
A vrut ea.
Dar sa precizez ca toata ziua nu a dormit deloc. N-a vrut!
Asa ca de pe la 7 seara se freca la ochisori, casca de mama focului. I-am dat repede sa pape ceva, apoi am intrebat-o daca vrea nani-nani, a dat din cap ca DA si.. gata !
Ei, dar nu-ti imagina ca va dura . Parca vad ca deseara scoate iarasi untul din noi.
----------------------
Uitasem sa va povestesc ce "bine" mi-am inceput si eu ziua si saptamana .
Dimineata, cand veneam spre serviciu, la o trecere de pietoni mi s-a rupt tocul de la una din cizme. Va dati seama cum am ajuns sontac-sontac la birou, bodoganind si pufnind. L-am trimis pe Cosmin acasa sa-mi aduca alte cizme, unele vechi si urate ....
Mi-am facut o gramada de nervi .
Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://community.webshots.com/user/oana_maria200 POZE NOI !!!!!!
Rodica P spune:
Cristina multa sanatate iti doresc si numai bine
Dana ene daca vrei facem schimb ca pe mine stefan ma trezeste din ora in ora .
Gianina multumim
Si noi la capitolul zgiriat stam bine ca ne zgirie de ne rupe si ne da niste palme asa sincronizat peste amindoua urechile odata sau peste obraji.
De vorbit vorbeste destul zic eu, zice clar mami tati mamaie tataie papa apa plus alte citeva.
Ieri am fost plecati si pe strada a vazut o caruta cu cai si imediat a inceput "cai, cai" si un fel de ihoho.
Dar cel mai mult imi palce cum zice bebe adica el zice dede si face ochii mici si ride sau cind il intreb Stefan plecam la copii afara? si el imi raspunde apasat si dind afirmativ din cap da da da intotdeauna de trei ori dupa care s-a si dus sa isi ia ghetutele.
va pup si sa auzim de bine
Rodica si Stefan-Daniel
poze o-1 an , www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10" target="_blank">poze , Craciun
Elena-Teodora spune:
Cristina, tinem pumnii ca sa fie bine pana miercuri, poate scapi de taietura... Imi pare rau si ma rog ca totul sa treaca repede...
fetita mea are si ea cuvinte noi in vocabular: "aptili", laptele, ite, uite si puuu –pup! Imi vine sa o mananc, nu alta!
Ieri m-a cam scos din sarite, ca nu a stat locului o clipa sa pape, i-am dat cand in scaunel, cand in fotoliu, cand pe covor, ca fata s-a ganditi sa studieze o carte chiar atunci... Nu mi s-a mai intamplat pana acum, de obicei statea linistita, dar probabil ca e prea rasfatata si de-aia-mi face figuri, ca la bona sta ca sfanta in scaunel si nu se ridica de acolo pana nu papa tot. la mine, ieri (sambata a fost ceva mai bine), daca a papat juma' de castronel cu toate eforturile mele... Asta e! Nici ea nu sta o clipa, iar recenta ei preocupare este sa deschida sertarele de la dulapiorul de pantofi, plus cei pe care ii gaseste pe afara, si-i imprastie in toata casa, razand cu gura pana la urechi!
Fug ca am treaba, va pup!
georgiana si Elena-Teodora
roisin spune:
Salut!
Noi suntem cam stresati, fiica-mea are in continuare probleme cu burtica, astazi sper sa fac rost de recipiente si maine mergem cu probe la coprocultura/coproparazitologie. Mai stresant este ca de 3 zile face si febra, in jur de 37.5-38, si dupa lupte seculare am reusit sa ma uit in gatul ei dar n-am vazut nimic rosu. Dupa ce luam rezultatul de la copro o sa ne viziteze pediatra, poate ne lamurim. Asta sper sa se intample maine.
Colac peste pupaza, cred ca ii ies si caninii, sau cel putin o parte din ei, ca sta toata ziua cu deshtele prin gura... e posibil ca febra sa fie si de la asta, dar eu am dubiile mele, ca fi-mea n-a facut niciodata febra de la dinti.
In rest e bine, mananca bine, e plina de energie, noaptea doarme insa ceva mai prost, da' cred ca inca n-am nimerit noi temperatura ideala, tac-su se plange de frig, io mor de cald... ceva e putred in Danemarca.
Astazi mergem la eco morfo-fetala, sunt curioasa ce face si cum arata zgatia cea mica, poate reusim s-o si inregistram pe caseta. Maine va dau vesti.
Io is moarta de oboseala, dorm prost, ma duc de cinspe ori la baie si orice activitate absolut normala ma seaca de energie in doi timpi si trei miscari. Imi amintesc cum era la prima sarcina cand adormeam foaaarte linistita in fiecare seara la televizor, in jurul orei 9. Acuma la 9 abia ne pregatim de baita si cand in sfarsit adoarme titirezul sunt asa obosita ca nici somn nu-mi mai este.
Georgiana, si pitica mea sta mult mai cuminte la masa cand e cu maica-mea, desi daca ii e foame si ii place mancarea sta si cu mine destul de bine. Eu ii dau ceva de lucru, cateva piese de lego, o seringa de Nurofen, o cutie cu capac si s-o vezi cum casca gura din reflex dupa ce inghite dumicatul... Daca nu si nu, bagam desene sau reclame, astea nu dau gres niciodata.
Felicia, am cetit in Dr Spock ca e absolut inutil sa facem comparatii intre copii, cel putin pana la varsta de doi ani fiecare are ritmul lui iar faptul ca unii vorbesc mai devreme si altii mai tarziu nu inseamna absolut nimic. In nici un caz sa nu crezi ca Alex are vreo problema, si a mea turuie in continuu intr-o limba nepamanteana, si asta e suficient sa ma faca ultra-mega fericita. Noi ne stricam de ras cand in sfarsit dibuim sensul unui cuvant de-al ei si ne umplem de mandrie, dar bietul copil cred ca uneori e exasperat cat de tolomaci is parintii astia, chiar nimic nu pricep din tot ce turuie ea acolo?
Cristina, sper sa cedeze la a doua injectie, si sa se termine odata chinul asta... Din ce am citit, Metotrexatul asta are niste efecte secundare foarte naspa... Bine macar ca ai un medic beton, asta conteaza enorm!
Pupici, ma'c la niste trebi!
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
Anny spune:
Voi dati copiilor cereale d-alea mari? Am luat azi o cutie de cereale nestle (tot ptr copii dar sunt niste cerculete) si am de gand sa experimentez, poate i-or placea mofturosului meu.
Anny spune:
Voi dati copiilor cereale d-alea mari? Am luat azi o cutie de cereale nestle (tot ptr copii dar sunt niste cerculete) si am de gand sa experimentez, poate i-or placea mofturosului meu.