Fotografi si cameramani (2)
Raspunsuri - Pagina 2
Iael spune:
Nici eu nu am contractat inca fotograf dar cred ca trebuie sa ma decid la cineva.Am vazut si eu fotografiile prezentate la Sofitel de singurul fotograf care a participat , mi s-au parut dragutele.
Era o firma care avea poze superbe , dar ei se ocupau si de amenajari , insa costa 350 Euro.
Stie cineva cum pot gasi "Fotografi si cameramani (1)"? Nu gasesc .
Pupici,
Iael
Am postat linkul in primul mesaj al acestui subiect, iata-l din nou:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=23925" target="_blank">Fotograf si cameraman
vrabiuta spune:
martiana - la ce cred ca trebuie sa fiti atente:
1. aparatul pe care il foloseste fotograful/cameramanul. daca sunt "tip sapuniera", cu obiectivul cat unghia de la degetul mic si cu blitz incorporat puteti sa spuneti pas din start. un astfel de aparat este bun pentru pozele facute la mare pe plaja, nu pentru un eveniment unic cum este nunta. in cazul in care aparatul este digital, mare atentie la numarul de megapixeli si la tipul de zoom, este de preferat zoom-ul optic, nu digital.
2. albumul de prezentare. sa va uitati cu atentie la poze. ele sunt maximum de reusita profesionala a fotograful respectiv. daca pozele sunt dragute, dar nu prea grozave... mai bine nu. este de remarcat in fotografiile din album:
- incadrarea - cat de bine se incadreaza persoanele in cadru, cum este ales fundalul, daca sunt elemente deranjante sau nu
- lumina - sa nu fie zone de supraexpunere deranjante (frecvente in fotografiile de nunta, unde rochia miresei este in contrast cu celelalte elemente din fotografie, iar un fotograf slab nu va sti sa expuna corect), sa nu fie umbre deranjante pe fetele mirilor (de ex fotograful se gandeste sa ii puna sub un copac, iar umbra frunzelor le face fata un adevarat domino de lumini si umbre - un fotograf profesionist compenseaza cu o lumina suplimentara)
- expresia mirilor - este cel mai complicat aspect in fotografiile de nunta, caci stim cu totii ca desi este o zi extraordinara, stresul este pe masura... dar fotograful bun va reusi sa destinda atmosfera macar in jumatatea de ora a sedintei foto pentru album.
eu sunt fotograful oficial al evenimentelor firmei la care lucrez, asa ca daca mai aveti intrebari sunt aici.
cam atat.
marcela si alexandra lia
album: http://community.webshots.com/user/vrabiuta9
povestea nasterii: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37669
Simonitza spune:
Sper sa nu vi se para cel mai stupid subiect,dar eu concret chiar nu stiu nimik in legatura cu asta si as vrea ca cele care ati facut nunta sa ma ajutati si pe mine.La nunta ai obligatia sa asiguri cameramanului,fotografului si dj-ului meniu,la fel ca celorlati meseni?Sau le comanzi ceea ce vor ei? Oricum nu poti sa-i tii nemancati atata timp...voi cum ati procedat?
quote:
Originally posted by vrabiuta
martiana - la ce cred ca trebuie sa fiti atente:
1. aparatul pe care il foloseste fotograful/cameramanul. daca sunt "tip sapuniera", cu obiectivul cat unghia de la degetul mic si cu blitz incorporat puteti sa spuneti pas din start. un astfel de aparat este bun pentru pozele facute la mare pe plaja, nu pentru un eveniment unic cum este nunta. in cazul in care aparatul este digital, mare atentie la numarul de megapixeli si la tipul de zoom, este de preferat zoom-ul optic, nu digital.
2. albumul de prezentare. sa va uitati cu atentie la poze. ele sunt maximum de reusita profesionala a fotograful respectiv. daca pozele sunt dragute, dar nu prea grozave... mai bine nu. este de remarcat in fotografiile din album:
- incadrarea - cat de bine se incadreaza persoanele in cadru, cum este ales fundalul, daca sunt elemente deranjante sau nu
- lumina - sa nu fie zone de supraexpunere deranjante (frecvente in fotografiile de nunta, unde rochia miresei este in contrast cu celelalte elemente din fotografie, iar un fotograf slab nu va sti sa expuna corect), sa nu fie umbre deranjante pe fetele mirilor (de ex fotograful se gandeste sa ii puna sub un copac, iar umbra frunzelor le face fata un adevarat domino de lumini si umbre - un fotograf profesionist compenseaza cu o lumina suplimentara)
- expresia mirilor - este cel mai complicat aspect in fotografiile de nunta, caci stim cu totii ca desi este o zi extraordinara, stresul este pe masura... dar fotograful bun va reusi sa destinda atmosfera macar in jumatatea de ora a sedintei foto pentru album.
eu sunt fotograful oficial al evenimentelor firmei la care lucrez, asa ca daca mai aveti intrebari sunt aici.
cam atat.
marcela si alexandra lia
blanca000 spune:
La fel ma intrebam si eu cum fac cu meniul pentru ei caci ma gandeam ca sunt 4 meniuri in plus , dar normal ca trebuie sa manance si ei. Initial comandasem pt ei aperitivul si un fel principal. Dar cum pe la ora 2 au plecat vreo 5 invitati i-am spus sefului de sala ca sa dea in continuare meniul complet pt. cameraman, foto, dj si asa pana la urma le-am dat meniu complet.
Si toata lumea a fost multumita...mai ales ca nunta me a ainceput la ora 20.30 si sa terminat la ora 7.00 dimineata si oamenilor li s efacea foame..
http://community.webshots.com/user/blanca_000
vrabiuta spune:
la nunta noastra le-am asigurat meniul ca tuturor celorlalti invitati - dar oricum cu dj-ul mai lucrasem si inainte, iar fotograful si cameraman-ita sunt cunostinte mai vechi, asa ca ni s-a parut firesc sa facem asa.
marcela si alexandra lia
ralucah spune:
E o chestie omeneasca sa le oferi cate un meniu...parerea mea!
Si de-as avea darul prorociei si tainele toate le-as cunoaste si de-as avea atata credinta incat sa mut si muntii din loc iar dragoste nu am...nimic nu am!
ioana07 spune:
Am intrebat si eu la restaurant cum se procedeaza cu fotografii, cameramanii si ceilalti si mi-au spus ca pt ei se fac niste meniuri speciale, care nu vor cuprinde toate felurile de mancare si care, bineinteles vor fii mai ieftine. Intreaba-i si tu pe cei de la restaurant pt ca sigur vor stii cum sa faca...
Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume.
bibyrox spune:
Nu am nimic cu parerile voastre.. vi le respect! Eu personal nici nu ma gandesc sa nu le dau acelasi meniu ca la toti ceilalti invitati! Oamenii astia muncesc in ziua si noaptea aia si cred ca pe langa onorariul pe care il platesc, trebuie sa manance si ei ca oamenii... nu?!
Cel putin asa gandesc eu!
Pupici
Orice este posibil daca nu stii despre ce vorbesti...
Roxxy
Creatiile mele
Pt. Miresicile 2005
Martiana spune:
De acord cu bibiroxy!!!
Si eu cred ca nu ar fi deloc o idee buna sa se simta tratati diferential sau sa interpreteze asta drept lipsa de respect fata de ei si munca lor. Si cine, tocmai echipa de care depind cele mai importante lucruri din nunta mea, atmosfera petrecerii si amintirile noastre! Nu, clar, o economie la acest capitol cred ca nu are nici un sens, mai ales daca risti sa se intoarca impotriva ta!
Eu pana acum am contactat deja 3 echipe diferite si am o gramada de preturi si informatii (unele se bat chiar cap in cap). Zilele astea trebuie sa imi fac timp sa va impartasesc si voua ce am aflat si poate ma ajutati sa iau o decizie...
Mai vreau sa vorbesc si cu cei despre care a fost vorba in prima parte, sa ma conving singura ce se spune despre ei si cat este de adevarat.
Multumesc din inima pe aceasta cale tuturor celor care m-au ajutat deja cu diferse sfaturi si numere de telefon pe privat!
Simonitza spune:
quote:
Originally posted by ralucah
E o chestie omeneasca sa le oferi cate un meniu...parerea mea!
Si de-as avea darul prorociei si tainele toate le-as cunoaste si de-as avea atata credinta incat sa mut si muntii din loc iar dragoste nu am...nimic nu am!
Multumesc mult de tot fetelor pentru ca mi-ati impartasit parerile voastre.Sunt perfect de acord cu voi si ma bucur ca nu gresesc...
Va pup
All the best