Fotografi si cameramani (2)
Raspunsuri - Pagina 3
danamunti spune:
Avind in vedere ca oamenii aia muncesc toata ziua si toata noaptea gasesc ca nu trebuie sa se faca diferenta intre ei si ceilalti invitati si ca atare ar trebui sa li se dea acelasi meniu.Asta bineinteles,fiecare cum crede de cuvinta!
florin_costache2002 spune:
la o nunta mi s-a intamplat ceva f interesant, am fost chemat sa fac poze inainte de eveniment si la slujba, era la catedrala catolica sf iosif, cateva poze de primire la restaurant la marriot, niste invitati ajunsesera mai tarziu, din irlanda, apoi la fiecare masa era pus un aparat de unica folosinta, cu 24 de pozitii pe film. cei de la masa se fotografiau intre ei, iar la sfarsit, mirii strangeau aparatele, developau filmele, 30 000 lei buc si scoteau index print-uri, 25 000 lei pentru un film, apoi alegeau ce poze sa faca. e f cool, mai cu seama ca vei avea poate 20 de aparate care sa te fotografieze la tort s.a.m.d.
era o idee, voi faceti cum credeti
dragelor, chiar credeti ca sta cineva sa se uite la o caseta sau la un cd de 3 h. importante sunt slujba, sosirea la restaurant, valsul si cateva imagini. apoi oamenii incep sa se imbete si nu mai sunt fun. Mai rarut ca-i mai dragut
lectia de fotografii
Dragelor, am citit tot ce ati scris si dupa ce va voi dezvalui ca asta este meseria mea, imi voi permite sa va dau niste hint-uri
1. eu cred ca nunta este cel mai frumos eveniment care se paote intampla in viata cuiva
2. acest eveniment trebuie rememorat
3.rememorarea se poate face cu imagini still-foto, sau imagin i in miscare-film
4. s-a impamantenit ideea, in romania, ca o poza de nunta costa 1euro, iar un operator 150, in care sa stea de dimin pana seara, sa dea nu stiu cate casete si nu stiu cate dvd, sa faca montaje, etc
inainte de a mai scrie, le rog pe cele din alte tari sa isi faca timp sa scrie cateva tarife de la nuntile lor din strainatate
imi veti spune ca da, dar nunta se face in romania
raspunsul e simplu. o fotografie 13X18, costa la masina 15000, medie. adica 0.4e filmul nu se mai pune, caci e pe digital. mai adugam transportul omului 10e taxi, cu dus poze, luat poze, venit la voi. mai adaugam cd-ul pe care se scrie 1e un cd bun, punem cat mai face el in photoshop care la o agentie ieftina de publicitate e 15e/h, albumele, unul civilizat-dupa mine e 10e, colturile foto-alea in carese pun pozele 400 colturi-5e si hai sa vedem ce ne iese
0.4X150poze=60e
10e taxi
15e manopera de photoshop, contrast, culori de modificat, etc
10e-albumul
5e-colturile
TOTAL 100e
continuare
Voi platiti 150e, raman 50e, pentru 14 ore de munca, aprox 3e pe ora. jenant, ma scuzati. nu vreau sa mi-o luati in nume de rau, insa nu puteti avea ce se gaseste in franta, uk, spania, ger, pentru 3e pe ora. ganditi=va cat castigati de la fiecare invitat si adaugati 5e pentru fotografi si operatori. la 100 de invitati, veti vedea ca aveti 500e extra pentru aceasta cheltuiala.peste cei platiti de voi, in bugetul initial, poate inseamna ceva.
si, ca o parere personala, totdeauna am crezut ca fotografiind nunti te umilesti si te plafonezi intelectual. apoi am vazut cateva nunti in alte tari si am inteles ca cei de acolo sunt clienti profi, si prestatori profi. e adevarat, impostorii de pe piata romaneasca se multumesc si cu ce ramane, meniuri incomplete, ce se gaseste.
im ipare rau ca sunt putin trist despre ceea ce citesc, ceea ce vi se ofera si ceea ce acceptati. inainte de toate, cautati pe www-uri, poze de nunti cum se fac afara. o sa vedeti ca suntem departe
Martiana spune:
Asa, am promis ca va spun si voua ce am aflat!
La capitolul poze m-am lamurit aproape complet, am dat de un bun prieten care este foto reporter si mi-a explicat o gramada de lucruri. Si-a cerut scuze ca nu ma poate ajuta, dar m-a sfatuit in compensatie.
Vrabiuta este intocmai cum ai zis (multumesc de indrumari), trebuie fugit de aparatele mici, ca si la video. Mai mult de atat, 1 euro/fotografie este bine, numai daca respectivul lucreaza deja in bransa si are unde sa le scoata in conditii mai ieftine. Altfel, inseamna ca se multumeste cu putin, pozele vor fi foarte mici si tot rezultatul va fi pe masura.
200 de poze 200 de euro cam este media. Unii dau albume gratis sa faca rost mai usor de clienti, eu prefer sa mi-l aleg singura.
Mai mult de atat, merita fotografii mai scumpi daca au lumini cu umbreluta (clasicul blit se pare ca face fundalul negru) si daca ofera si cateva fotografii in conditii de studio. Altfel risti sa nu ai decat instantanee in album si nici una care sa arate in stilul revistelor de moda.
Mi s-a spus sa merg pe clasicul film pentru ca digitalul este mai bun numai intr-o categorie de pret exorbitanta, care de obicei nu se gaseste in mana fotografilor de la nunti decat foarte rar si numai la super-preturi. De pe film se pot scana si trebuie neaparat sa cer sa le am si pe CD pentru ca hartia fotografica se poate degrada in timp.
Am gasit pana acum doua oferte similare ca pret, dar nimic special. Daca stiti pe cineva care sa corespunda indicatiilor de mai sus, va rog mult sa-mi dati si mie datele lor. Acum ca stiu mai bine ce sa caut, as vrea sa am amintirile cele mai bune posibile de la nunta mea.
Martiana spune:
La filmare nu sunt la fel de bine lamurita, dar am incercat niste recomandari.
Am gasit pe cineva mai in varsta, cu experienta, care ne-a placut ca persoana, dar sotul meu spune ca ce ne-a aratat se vedea foarte prost. Ne cerea doar 125 euro si tragea direct pe caseta mare de video. Aveam filmarea imediat dimineata, dar fara nici un fel de montaj sau prelucrare ulterioara. Nu ne-a placut ca ne-a spus ca de obicei trage peste 6 ore, uneori chiar 9 (?!) si ne-am gandit cu groaza ca nu o sa ne mai uitam niciodata la caseta din cauza asta. Plus ca ce am vazut la dansul erau niste nunti de pe vremea bunicii mele, nu am inteles de ce nu are nimic mai recent.
In alta parte am gasit un baiat mai tanar, dar cu o camera foarte mica. El ne-a spus ca ne da pe DVD filmarea care este digitala, ca banda oricum se sterge singura dupa o perioada mai lunga. Desi camera lui era ca o jucarie, se vedea totul mult mai bine, dar numai ce era tras afara. Si in biserica si pe la dans imaginea parca avea purici pe ecran si pielea parea cam verde (?!). Pe mine m-a cam deranjat faptul ca era foarte miscata imaginea, dar sotul a fost de parere ca e normal, din cauza camerei ca e prea usoara. Erau si cateva momente cand se vedea ca in ceata, dar cica si asta uneori e normal...
Se vedea ca filmul fusese prelucrat la montaj, dar la modul simplist si cu o gramada de efecte, care la un moment dat deveneau obositoare. Pe DVD de la el primeam cam 2 ore (asa mai mergea) si ne cerea 200 euro, dar nici aici nu am fost prea incantati.
Inca mai cautam, se pare ca la filmari e mult mai complicat ca la poze. Pana acum mi se parea ciudat ca am gasit asa usor cativa fotografi si asa greu abia doi cameramani.
ilinca79 spune:
Daca cunoasteti vreun cameraman si/sau fotograf talentat din Cluj va rog mult sa-mi spuneti si mie (eventula un PM ca sa nu suparam pe nimeni)
Ilinca
cao spune:
Si eu sunt in cautare de cameraman si fotograf, stiti cumva pe cineva care filmeaza bine, fara montaje si chestii dastea, ca astea am sa pot sa le fac si eu dupa aia, poate chiar daca nu am experienta, am vazut tot felul de programe pe calculator care fac asta, chiar mi s-au parut usor de realizat.
Ideea este ca vreau un cameraman care are o camera profesionista pentru ca as dori ca imaginile sa iasa de o calitate deosebita.
Daca aveti ceva recomandari le astept pe PM, pentru a nu fi o problema cu politica forumului.
vrabiuta spune:
martiana - ti-am dat recomandarea mea pe privat. cred ca o sa fii foarte multumita si de foto si de video. aparate profesionale, oameni tineri, preturi rezonabile, calitate excelenta.
pupici
marcela si alexandra lia
pozele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37669" target="_blank">cum s-a nascut alexandra lia
toma_lly spune:
Am discutat si eu cu cate cineva la capitolul fotografiat si filmat, dar nu am ramas prea impresionata.
In consecinta, nu am decocamdata cameraman si fotograf...
Ma puteti ajuta ?
toma_lly