Dumnezeu si cei 50.000 de copii morti
Raspunsuri - Pagina 3
conchita spune:
quote:
Originally posted by Witchie
Daca acceptam ideea ca Dumnezeu e in principiu acelasi pentru toata suflarea omeneasca, nu cred ca se mai aplica divizarea oamenilor in drept-credinciosi (crestini) si necredinciosi (adica aceia care cred in Buddha, in allah sau in copacul de la marginea drumului). Asadar nu tine chestia cu jurisdictia.
foarte frumos mesaj, felicitari, l-am citit cu mare placere.
ai dreptate tu, dar si eu am dreptate in sensul in care m-am referit. nu imi exprimam convingerile proprii, ci semnalam ca nu e fair tentativa de a-i aduce pe calea cea buna a ateismului doar pe crestini pentru ce se intampla in tarile care oricum se inchina la Buddha, Mahomed sau zei pagani. ori ii intrebi pe toti, ori pe niciunul.
credinta mea e ca Dumnezeu este Unul pentru toti, dar nu despre asta comentam eu, ci despre o intrebare adresata incorect si tendentios. nu cred ca poate raspunde nimeni de-aici in numele Sau. plus de asta, chiar mi se pare trista intentia de culpabilizare generala a celor care cred in Dumnezeu pentru un fenomen pur natural. eu nu ma simt raspunzatoare pentru tsunami. si n-am sa renunt la credinta mea pentru tsunami, cum sugereaza autoarea topicului ca ar cam fi cazul sa facem. am trecut prin 4 uragane cumplite vara asta, acum un an prin tornado de zile mari, acum doi ani printr-o furtuna de gheata, de multe ori prin cutremure, un incendiu, cateva accidente de masina, o revolutie, cateva mineriade, tragedii personale, etc. la finalul listei nu pot decat sa concluzionez ca maine mi se poate intampla si mie sa ma duc pe lumea ailalta. iar daca Dumnezeu a avut vreun amestec in toate catastrofele din viata mea, a noastra, in tsunami recent, o sa aflu atunci.
si bineinteles ca s-a ajuns iarasi in situatia in care trebuie sa ne justificam noi credinta in loc sa-si justifice autoarea topicului propriile speculatii.
-----------------------
Nu exista libertate in ignoranta. (manual american)
casandra spune:
Nestiute sunt caile Domnului.
De moarte nimeni nu scapa. Cei care au pierit, Dumnezeu sa-i odihneasca, ca si noi, ceilalti, la un moment dat si-ar fi dat duhul. Dumnezeu i-a chemat mai devreme la el. Copiii nevinovati, cu siguranta au devenit ingerasi.
Ramonika spune:
quote:
Originally posted by lucia_cs
Stiu ca ai vazut criminali care traiesc pana la adanci batraneti si maicute care mor de tinere si te-ai intrebat poate "De ce?". Ei bine acest raspuns nu ti-l pot da nici eu, nu pot sa stiu care este diferenta, dar stiu ca toti oamenii care merita si se caiesc ajung sa beneficieze de Viata Vesnica.
_
Lucia sotia lui Csaba.
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny
Pai maicutele si-au incheiat "datorita" pe pamant. Criminalilor le-a lasat timp sa se intoarca la D-zeu.
Moartea e ceva rau in conceptia noastra. Poate unora le e mai bine dupa moarte, cine stie?
Ramonika si pisica
O MINUNE