Dumnezeu si cei 50.000 de copii morti

Dumnezeu si cei 50.000 de copii morti | Autor: cipcipcip

Link direct la acest mesaj

Intrebari pentru credinciosi:

Cum va explicati ,din punctul de vedere religios al lucrarii Divine al cailor incurcate ale Domnului...moartea celor 50,000 de copii nevinovati ca urmare a tragediei din Asia.

Cum va explicati moartea sutelor de mii de oamenii nevinovati,cei mai sarmani dintre sarmani?

Sunt convins ca va rugati pentru odihna sufletelor lor...dar de intrebat il intrebati pe Dumnezeu de ce a lasat sa se intample una ca asta?

http://community.webshots.com/user/roxanabella

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Puteai sa pui subiectul direct la zona zoster !

Esti plina de o curiozitate demna de o cauza mai buna, asa ca nu am sa raspund decat cu alta intrebare retorica evident: de unde stii ca erau nevinovati ? Ai auzit de pacate platite pana la a 7-a generatie ? Daca nu ai aflat inca, poti sa afli acum si nu spun eu asta, ci o spun toate marile carti sacre ale omenirii, inclusiv Holly Bible pe care o poti gasi in US in orice hotel si motel mai de Doamne ajuta !

Cat despre relatia mea sau a altora cu Divinitatea, indiferent cum o denumim fiecare, cred ca este o treaba strict individuala si personala si este lipsit de decenta sa intrebi ce discutam fiecare cu Dumnezeu, Allah sau Krishna... sau macar cu propria constiinta !

Pe tine te intreaba cineva ce discuti cu partenerul tau de viata in clipele tale cele mai intime ?

Sa fii iubita !

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

DARAEL,

Este dreptul oricui sa(-si) puna intrebari si sa caute raspunsuri. Subiectul nu mi se pare nici deplasat nici potrivit pentru ZZ. "Esti plina de o curiozitate demna de o cauza mai buna" - cam ostila replica, si cam... suficienta.

Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

Ne explicam prin ignoranta noastra fata de Dumnezeu, fata de poruncile Lui, fata de Invatatura Lui. Din moment ce noi oamenii, in proportie foarte mare, Il uitam pe Dumnezeu si traim numai dupa propriul plac si legi, oare de ce El nu ne-ar uita pe noi ?!

Cati dintre noi mergem la biserica, cati dintre noi ne rugam zilnic, cati dintre noi tinem post si rugaciune ca sa Ii cerem Creatorului ceva? Cati dintre noi incercam sa fim mai buni, sa dam ajutor celui care are nevoie, sa nu mai barfim pe colegul de serviciu, sa nu mai invidiem pe vecinul care si-a luat masina noua? Cati incercam sa iertam cand cineva ne greseste cu ceva, in loc sa ne razbunam ?

Iisus s-a coborat la nivel de om si a spalat picioarele ucenicilor Sai !! Cati dintre noi ne putem cobori la aceasta semerenie fata de semenii nostri ?! FOARTE PUTINI ! si atunci ma intreb...de ce oare Dumnezeu nu ne-ar uita si El pe noi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

quote:
Initial creeata de cipcipcip

Intrebari pentru credinciosi:

Cum va explicati ,din punctul de vedere religios al lucrarii Divine al cailor incurcate ale Domnului...moartea celor 50,000 de copii nevinovati ca urmare a tragediei din Asia.

Cum va explicati moartea sutelor de mii de oamenii nevinovati,cei mai sarmani dintre sarmani?

Sunt convins ca va rugati pentru odihna sufletelor lor...dar de intrebat il intrebati pe Dumnezeu de ce a lasat sa se intample una ca asta?

http://community.webshots.com/user/roxanabella

Nu ne explicam si ceea ce este si mai interesant e ca nici nu trebuie sa ne explicam. Si da, ne rugam pentru odihna sufletelor celor disparuti.

Cu toata stima, Q, sunt sigura ca felul in care cipcip a pus aceasta intrebare va declansa dispute. Sunt atat de rea incat cred ca cipcip a fost constienta ca va isca dispute. De cand cu plecarea lui Pulstar, n-au mai prea fost certuri pe "Cuvinte...".

Serban

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

De noi(voi) depinde daca subiectul se va transforma in disputa sau daca se mentine in limitele schimbului de idei. Daca acordam(acordati) autorului subiectului prezumtia de buna-credinta, daca incercam(incercati) sa ne(va) spunem(spuneti) opiniile fara patima si fara dorinta de a le impune, daca admitem(admiteti) ca nu suntem(sunteti) detinatorii adevarului absolut, exista sansa unui dialog. Cel putin eu asa sper.

Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

"de unde stii ca erau nevinovati ? Ai auzit de pacate platite pana la a 7-a generatie ? Daca nu ai aflat inca, poti sa afli acum si nu spun eu asta, ci o spun toate marile carti sacre ale omenirii, inclusiv Holly Bible pe care o poti gasi in US in orice hotel si motel mai de Doamne ajuta !"

Darael, cu tot respectul si fara vreo intentie belicoasa : da-mi voie sa cred ca, printre sutele de mii de victime, au fost si multi nevinovati ... foarte multi ... Dumnezeu sa-i odihneasca !

"si mai interesant e ca nici nu trebuie sa ne explicam"

Roxana1974, cu acelasi respect, eu zic ca e mai mult comod decat intersant ...

vlad

vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Probabil ca cineva credincios ar putea sa iti raspunda ca nu ai cum sa intelegi motivele lui Dumnezeu, care este deasupra noastra a tuturor. Nu vreau sa fiu ironica, asta e explicatia pe care as da-o eu. Este ca si cum o furnica ar incerca sa inteleaga un panou publicitar.

Partea cu pacate platite pana la a 7-a generatie -- eu nu as putea sa cred intr-un Dumnezeu atat de crud!!!

Eu cred ca Dumnezeu este de fapt indiferent (nu rau, dar indiferent) si de aceea nu ii pasa. Sau poate dormea in timpul ala.

How I wish to dream again...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara03 spune:

de obicei evit sa intru in discutii de genul asta, dar totusi o sa va spun ce cred eu personal:

in lumea asta exista Bine si exista Rau (Bine = D-zeu, Rau = Satana, Lucifer sau cum mai vreti sa-i spuneti). de aici pare relativ simplu de explicat totul!

nu cred nici eu intr-un Dumnezeu rau, cinic, razbunator si alte atribute negative...

Andreea & Majestatea Sa Tudor (9 dec 2003)
primul anisor :)
noutati!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Nu suntem noi in masura sa judecam de ce face Dumnezeu un lucru sau altul. Dar cand i-a inecat pe toti la potop, pe timpul lui Noe? Spune ca omenirea ajunsese foarte rea. Dar, probabil erau si atunci copii mici nevinovati, dar s-au inecat si ei, nu?
Omenirea din zilele noastre probabil e mult mai rea decat cea de pe timpul lui Noe...

Ramonika si pisica
O MINUNE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Pina sa cred personal intr-un Dumnezeu bun, iertator , care este dragoste, ma intrebam cum de e posbil atita rau in lume, cum de lasa Dumnezeu oameni, mai ales copii fara aparare, prada atitor orori.
Cum de oamenii bisericii pot suporta acest rau din lume?
Dar Biblia spune ca Dumnezeu ne iubeste, Lui ii pasa de ce ni se intimpla, vrea ca nimeni sa nu piara in dezastre, calamitati, pentru El toti sintem copii sau fii. Depinde insa de alegerea noastra.
In cazul unui copilas care piere intr-un incendiu, inundatie, accident etc. cred ca sufletul lui ajunge la Dumnezeu. Chiar daca parintii, bunicii, stra-stra bunicii au avut pacate, acelasi Dumnezeu bun si iertator le va ierta si va primi acel suflet la El.
Si poate caile Domnului sint neintelese, insa nu sint incurcate, deoarece El este lumina!
Iar aceasta Carte data de multe ori pe nedrept de-o parte ca invechita: Biblia, contine niste principii adevarate, care odata intelese pot arata omului drumul in viata si explica ceea ce i se intimpla.
Dar omul cu inteligenta, stiinta lui ajunge sa se auto-distruga. De ce?
Un singur verset, numit si versetul de aur m-a facut sa inteleg aceste lucruri si sa cred ca Isus este singura salvare: " Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede In El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica" (Evanghelia dupa Ioan, cap. 3)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Nu stiu de ce s-a intamplat tragedia din Asia,dar eu cred in bunatatea si purtarea de grija a lui Dumnezeu.Mesajul pe care l-am receptat eu este ca in orice clipa trebuie sa fiu pregatita,pe cat posibil,pentru sfarsitul vietii,fiindca nu stim ceasul...Mi-a ramas in minte o imagine de la tv:o femeie in costum de baie,moarta pe plaja si pe care valurile o leganau de colo-colo...S-o fi gandit ea,cand a plecat de acasa,ca e ultima ei zi pe acest pamant?Nu cred.Dumnezeu sa ma ierte,ca si eu uit de multe ori ca in orice clipa El ma poate chema la Judecata...Nevinovati sau nu,toti vom muri...Intrebare pentru credinciosi(pt. crestini):sunteti pregatiti?Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput