Dumnezeu si cei 50.000 de copii morti
Raspunsuri - Pagina 2
mariagi spune:
am citit mai demult,ca trebuie sa fim pregatiti in orice moment pentru intalnirea cu Dumnezeu.dar niciodata nu cred ca suntem cu adevarat pregatiti.vrem sa amanam cat mai mult plecarea din aceasta lume.de langa cei dragi."si clipa cand va veni, nimeni nu va stii"
Maria
lucia_cs spune:
quote:
Sunt convins ca va rugati pentru odihna sufletelor lor...dar de intrebat il intrebati pe Dumnezeu de ce a lasat sa se intample una ca asta?
Ma bucur ca ai vazut diferenta intre "a lasat sa se intample" si " a facut sa se intample".
Consider ca este destul de greu sa-ti pot da un raspuns clar si satisfacator daca nu ai niste cunostinte despre Dumnezeu si daca nu crezi in El. (indraznesc sa cred ca nu crezi in El datorita expresiei tale de la inceput "Intrebari pentru credinciosi")
Cum a spus si mara03, pentru moment, in aceasta lume sunt doua forte: binele si raul. Credinciosii se incred in Forta Buna condusa de Dumnezeu, dar chiar daca ne incredem in ea, nu suntem feriti de forta rea.
Noi credinciosii stim ca pedeapsa pacatului este moartea, dupa ce omul a mancat din copacul interzis "a inceput sa moara".(pacatul vine de la forta rea)
Noi credinciosii stim ca pentru o perioada Dumnezeu permite suferinta, care este mereu datorita pacatelor noastre.
Da, sunt si copii nevinovati, dar pentru ca noi credinciosii credem intr-o "Viata Vesnica" stim ca Dumnezeu le va da o sansa acelor copii nevinovati si tuturor oamenilor care au pacatuit pentru ca nu au stiut Adevarul.
Stiu ca ai vazut criminali care traiesc pana la adanci batraneti si maicute care mor de tinere si te-ai intrebat poate "De ce?". Ei bine acest raspuns nu ti-l pot da nici eu, nu pot sa stiu care este diferenta, dar stiu ca toti oamenii care merita si se caiesc ajung sa beneficieze de Viata Vesnica.
Bineinteles ca si noi crestinii suferim cand pierdem pe cineva, suferim pentru ca este uman, dar totodata avem o speranta cu care traim, speranta ca daca vom avea un trai curat o sa ajungem in Viata Vesnica si o sa ne intalnim pentru vesnicie cu cei dragi care au plecat dintre noi.
Este foarte greu sa dam un raspuns exact pentru ca noi credem intr-un Dumnezeu superior si nu putem ajunge niciodata sa-i stim toate caile.
Poate de multe ori ti s-a parut ciudat ca o persoana care e mai buna a suferit mai mult decat una mai rea sau situatii asemanatoare, aici mai vreau sa-ti spun sa nu-l judeci pe Dumnezeu pentru ca El priveste omul dupa ceea ce este in inima lui si nu dupa aparente. Nu e o certitudine ceea ce-ti spun eu acuma, zic asta doar pentru ca poate fi una dintre posibilitati.
Ne-ai intrebat daca noi il intrebam pe Dumnezeu de ce a permis o asemenea catastrofa. Raspunsul meu este ca acum chiar daca il intrebam nu putem primi nici un raspuns, dar tot dupa credinta noastra stim ca va veni o vreme cand va fi lumina si ni se va raspunde la aceste intrebari.
Daca mai ai intrebari iti raspund cu cea mai mare placere in masura credintei si cunostintei mele.
_
Lucia sotia lui Csaba.
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny
lucia_cs spune:
quote:
Originally posted by DARAEL
Ai auzit de pacate platite pana la a 7-a generatie ?
Adrian, partea cu plata pacatelor pana la a x-a generatie este valabila numai in Vechiul Testament. O data cu venirea Domnului Isus Hristos pe pamant fiecare raspunde de faptele proprii.
Daca vrei mai multe detalii ti le pot da cu cea mai mare placere.
quote:
Cat despre relatia mea sau a altora cu Divinitatea, indiferent cum o denumim fiecare, cred ca este o treaba strict individuala si personala si este lipsit de decenta sa intrebi ce discutam fiecare cu Dumnezeu, Allah sau Krishna... sau macar cu propria constiinta !
Consider ca omul intreaba din dorinta de a cunoaste mai multe. Noi cei care credem in Dumnezeu (cel putin in Dumnezeul in care cred Crestinii)suntem datori sa incercam sa raspundem.
quote:
Pe tine te intreaba cineva ce discuti cu partenerul tau de viata in clipele tale cele mai intime ?
Cele doua nu se compara.
Nu stiu care este pozitia ta exacta cu privire la Dumnezeu, dar probabil ai avut si tu nelamuriri cu privire la anumite actiuni ale Lui. Este normal sa intrebam daca nu stim, asa putem ajunge la cunoastere.
_
Lucia sotia lui Csaba.
annie_xtreme spune:
Eu sunt departe de a fi o buna crestina in spiritul ..cartilor. Tocmai am avut multe discutii cu prieteni preoti legat de dorinta mea de a trece la catolicism (dar asta ii alta discutie). Ma rog, in conceptia mea, de om nedus prea mult la biserica, lucrurile stau asha:
e tare usor sa il implicam pe Dumnezeu in chestiile nasoale: de ce a lasat, de ce a facut, de ce nu a dres. Oh well, o data e chestia cu pacatele platite pana la a 7a generatie (si aici io nu cred ca e o chestie de cruzime, ci hmm, sa zicem o motivatie mai mare sa nu pacatuim. Ca nu avem doar responsabilitatea noastra ci si a generatiilor viitoare). In al doilea rand poate si Lui ii mai ajunge de magariile noastre...e ca un fel de "scuturare" daca vrei (si aici, trebuie sa iti spun ca dupa ce am trecut peste socul initial, ca au murit atatia copii, atatia oameni nevinovati - am facut o asociatie idioata, imi cer scuze anticipat dar Thailanda- "paradisul sexului" + catastrofa = seamana a Sodoma si Gomora ...ma rog, a fost doar un flash). Pe de alta parte Biblia ne vorbeste de multi oameni credinciosi a caror credinta a fost "incercata". Poate e o incercare nu?
Ideea principala e ca nu e un capriciu divin (asta daca accepti ca exista Dumnezeu, evident) si ca intamplarile astea ar trebui sa ne faca sa ne gandim mai mult la cat suntem de mici si insignifianti. Nu in raport du Doamne Doamne, daca nu iti place de el, ci in raport cu natura, pe care nu suntem in stare sa o intelegem, daramite sa o controlam.
Don't get mad, get even!
lucia_cs spune:
Inca ceva...
Moartea oamenilor din Asia in mare parte (90% ?) este din cauza nepasarii si a lacomiei oamenilor.
Au avut sistem de avertizare, dar au decis sa nu le mai intretina. Cei care trebuia sa fie la datorie in cazul catastrofelor, s-au dus in concediu.
Oamenii astia au preferat sa traiasca mai bine, decat sa-si indeplineasca indatoririle pentru care au fost alesi in functiile lor.
Au cele mai inalta cladiri din lume, si nu are sistem de avertizare tsunami.
Putem oare pune aceste lucruri tot in "carca" lui Dumnezeu?
De cele mai multe ori platim pentru faptele proprii. Exemple sunt multe...
_
Lucia sotia lui Csaba.
conchita spune:
quote:
Originally posted by lucia_cs
Moartea oamenilor din Asia in mare parte (90% ?) este din cauza nepasarii si a lacomiei oamenilor.
Au avut sistem de avertizare, dar au decis sa nu le mai intretina. Cei care trebuia sa fie la datorie in cazul catastrofelor, s-au dus in concediu.Oamenii astia au preferat sa traiasca mai bine, decat sa-si indeplineasca indatoririle pentru care au fost alesi in functiile lor.
Indonezia are ceea mai inalta cladire din lume, si nu are sistem de avertizare tsunami.Putem oare pune aceste lucruri tot in "carca" lui Dumnezeu? De cele mai multe ori platim pentru faptele proprii. Exemple sunt multe...
asta e si parerea mea. sa-l tragi pe doamne-doamne de maneca sau sa ii ispitesti pe credinciosi cu intrebari insidioase (la care, inconstient, din buna credinta, incearca sa raspunda, fara sa se gandeasca mai intai daca intrebarea e corect pusa), e ca si cum l-ai condamna pe basescu pentru accidentul rutier comis pe soselele lui de catre nea gheorghe ca nu si-a schimbat bujiile cand trebuia.
oricum, intrebarea initiala este indoielnic formulata si pentru ca il implica pe dumnezeul celor trei mari religii, nu si pe zeii pagani, pe copacii insufletiti din hindu sau pe fanii UFO.
-----------------------
Nu exista libertate in ignoranta. (manual american)
conchita spune:
quote:
Originally posted by DARAEL
de unde stii ca erau nevinovati ? Ai auzit de pacate platite pana la a 7-a generatie ?
una la mana, ca nu merita nimeni sa moara si nu noi suntem aceia alesi pentru o asemenea judecata.
a doua, pacatele la a 7-a generatie se plateau pe vremea vechiului testament, dar a venit Iisus si au fost iertate.
a treia, nu poti sa aplici judecata Bibliei la populatii hindu sau musulmane. nici macar Dumnezeu nu si-ar permite asa o eroare de justitie.
-----------------------
Nu exista libertate in ignoranta. (manual american)
stralucitor1 spune:
Nu are sens sa ne intrebam unde a fost Dumnezeu atunci...eu ma intreb unde a fost lumea "civilizata" in Bangladesh, in 1970, cind au murit 500.000 de oameni (tot seaflood) si nu aproximativ 150.000 ca acum...Daca nu erau turistii occidentali nu ne-ar fi pasat prea mult de ceea ce s-a intimplat acum in S E Asiei....ar fi fost doar o stire din coada telejurnalului(asa cum s-a intimplat in 1970)...
"Imi place munca, ma fascineaza. Pot sta ore in sir si sa ma uit la ea." Jerome K Jerome
Witchie spune:
Daca acceptam ideea ca Dumnezeu e in principiu acelasi pentru toata suflarea omeneasca, nu cred ca se mai aplica divizarea oamenilor in drept-credinciosi (crestini) si necredinciosi (adica aceia care cred in Buddha, in allah sau in copacul de la marginea drumului). Asadar nu tine chestia cu jurisdictia. Dar de ce trebuie sa punem in carca lui Dumnezeu aceasta tragedie? Ok, exista bine si rau. De ce permite Dumnezeu? Poate ca nu a permis, poate ca dimpotriva, Binele cu care il identificam pe Dumnezeu a facut in asa fel incat sa nu moara DECAT 50.000 de copii, si i-a aparat pe restul.
Daca nu acceptam ca Dumnezeu e tot una cu Allah si cu Buddha, inseamna ca nu pe Dumnezeul nostru al ortodocsilor trebuie sa il consideram vinovat, ca nu s-a intamplat asta intr-o tara crestina prin definitie ci pe Buddha. Putem merge mai departe cu nebunia si sa spunem bine, dar pe langa localnici au murit multi turisti europeni sau americani si aia erau crestini, deci Buddha are ceva cu crestinii de fapt. Si de aici ajungem la Jihad, intr-o clipita.
Personal, nu cred ca e relevant de ce a permis Dumnezeu sau Buddha sa moara atatia oameni. Nu cred ca e vorba de un joc intre divinitatile locale si cele de peste mari si tari. Nu imi suna cosher nici povestea cu Sodoma si Gomora sau pacatul pana la a saptea spita. Daca exista televiziune pe vremea sodomei si a gomorei, oare nu s-ar fi mobilizat si atunci vistieriile statelor pentru a ajuta cele doua orase crunt lovite de tragedie?
Poate fi un fenomen natural, cum este un uragan sau un tsunami pus in carca lui Dumnezeu sau a lui Buddha sau vom accepta ideea ca exista natura si legi naturale si fenomene meteorologice si ca nu, cand fulgera nu plesneste Sf Ilie din bici, ci au loc descarcari electrice datorate unor legi pur fizice. Credinta in Dumnezeu ar trebui sa insemne mai mult decat apara-ne Doamne de uragane sau da-ne Doamne ploaie sa ne creasca graul si fereste-ne pre noi de lacuste...
Relevant mi se pare ca un sistem de avertizare nu a functionat din cauze strict omenesti care nu au de-a face cu scaraotchi ori cu doamne doamne ci cu hotararea unor guverne de a ignora plata abonamentului la sistemuld e avertizare. Si sa presupunem ca sunt identificati toti cei vinovati de aceasta neplata, in guvernul fiecarei tari care a suferit pe tema asta. Ce o sa facem? Ii judecam pentru genocid?
Pentru victimele din asia s-au strans miliarde de dolari. Sigur, e induiosatoare compasiunea pe care o starneste o tragedie de asemenea proportii. Ce lectie invata insa cei loviti din asta? Probabil isi vor plati abonamentele si vor baga bani in sisteme sofisticate de acum incolo. Sau vor face ca taranii nostri din Moldova si Transilvania, carora apele le matura casele la fiecare dezghet si in fiecare toamna cand se umfla raurile. Ei nici nu-si muta casele de pe malul apelor, nici nu fac diguri nici nu sapa santuri. Nu, ei doar isi smulg parul din cap si plang in fata camerelor de luat vederi. N-am sa uit niciodata raspunsul unui sinistrat, intrebat de reporter: "e a cincea oara cand pierdeti tot din cauza apelor, ce aveti de gand sa faceti?" "Pai ce sa facem, zice romanul... Asteptam sa vie banii de la guvern sa reparam stricaciunile. ne da de la Bucuresti"...
Cum zicea Asimov? Impotriva prostiei, Zeii insisi lupta in zadar.
Anda, 38+ saptamani, dr. Radoi, Municipal