Jocul cu de toate (12)
Raspunsuri - Pagina 8
arboria spune:
Pierolapithecus catalaunicus
de pe langa Barcelona, Spania
varsta - aprox. 13 milioane ani
Julia
Donia spune:
Are 40-50 milioane de ani, descoperita in China si este o primata mare cat degetul mare al unui om.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Donia spune:
Cum se numeste procesul de reproducere care nu necesita fecundatie (deci nici prezenta masculului) si la ce vietuitoare se intalneste (dati unu-doua exemple)?
arboria spune:
reproducere asexuata sau vegetativa
ex: unele specii de plante inferioare (alge, bacterii, ciuperci inferioare), plante superioare sau specii din regnul animal (protozoare, unele specii de viermi paraziti si chiar unele specii de insecte)
imi amintesc din clasa a 6-a (parca) despre hidra de apa dulce - reproducere prin inmugurire
Julia
Donia spune:
quote:
Originally posted by arboria
reproducere asexuata sau vegetativa
ex: unele specii de plante inferioare (alge, bacterii, ciuperci inferioare), plante superioare sau specii din regnul animal (protozoare, unele specii de viermi paraziti si chiar unele specii de insecte)
imi amintesc din clasa a 6-a (parca) despre hidra de apa dulce - reproducere prin inmugurire
Julia
Da, Julia!
(Eu asteptam cuvantul partenogeneza, dar esenta asta e.)
Se mai intalneste la unele specii de broaste, de soparle si de pesti. Si chiar la albine - din ouale nefecundate ies trantori
arboria spune:
Un epitet aflat in contradictie evidenta cu cuvantul la care se refera se numeste...
Julia