Reusiti sa va motivati copiii sa citeasca?

Reusiti sa va motivati copiii sa citeasca? | Autor: anatolia

Link direct la acest mesaj

Daca da,cum ,caci eu am epuizat orice mijloace?A durat aproape un an sa citeasca 3 volume cu "Harry Potter",dupa ce m-au inebunit cu rugaminti sa le cumpar aceste carti...In afara de calculator...pauza!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria m m spune:

Buna ,
Si eu ma confrunt cu aceiasi problema.Eu si sotul citim foarte mult.A fost un timp in care fiica mea citea,dar acel timp s-a dus,si atunci citea pt ca nu avea de ales,ori citea 50 de pag. pe zi ,ori nu se uita la tv...asa prinsese gustul lecturii si incepuse sa citeasca de placere(asta cu obligatul nu a tinut mult,cam 2 saptamani ca pe urma citea de voia ei).Acuma,in timpul scolii nu prea are timp si ,nemaistiind cum s-o determin sa citeasca,am lasat-o in pace.
Eu cred ca ,in primul rand trebuie sa ii iei o carte care sa-i placa,care o citesc prietenele ei(e mare influenta).Am vazut ca fetele tale au citit Harry Potter,de ce nu le iei si urmatoarele volume?Fiicei mele i-a plcut mult aceasta care si ultimul volum l-a citit in 2 saptamani.
Acum citeste o carte cu o fetita vrajitoare(ea a ales sa o citeasca).

maria, de Paula (1 an) si Miruna (13 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

M-ai lovit unde ma doare mai rau .
Cred ca vina e a mea in primul rand,a avut de mic calculator si tv in camera si si 2 biblioteci pline ochi de carti pe hol(!) care il lasa rece si azi!Nu stiu daca vina e din cauza compartimentarii in apartament sau a dorintei de a-i da totul...cert este ca nu functioneza nici o metoda,intr-un timp i-am impus:o carte pe luna(nu stufoasa!).Pe de alta parte,replica vine mereu"de ce sa citesc cartea ca am filmul pe cd?"Nu stiu,dar daca exist o solutie cat de mica,as da orice sa iubeasca cartile asa cum o faceam eu cand eram ca el!

Once Abu Umamah asked the Prophet about the rights of parents over their children. The Prophet replied, “They are your Paradise and they are your Hell.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

Cred ca cine nu se confrunta cu problema asta e fericit!!!!

Si la noi exista problema asta. Eu si sotul citim foarte mult.
Pustoaica mea citeste foarte rar deoarece asa vrea ea....si atunci isi baga ochiul mai mult in revistele mele Cosmo, Avantaje.....

Citeste insa pt ca nu are de ales cite 25 de pag. pe zi. Le da de la scoala lectura, chiar daca nu le-ar da, i-as da eu ...

La calculator o las foarte rar....poate o ora, doua in wk....scoala ii umple timpul, face meditatii si la engleza si la franceza....

Imi este mila de ea, ca munceste destul de mult, ca asa trebuie, nu ca ar fi foarte constiincioasa insa ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Fetelor, vedeti ce s-a discutat si aici:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28619&whichpage=1

Vara trecuta Maria, la sfarsitul clasei a cincea , a citit cate o carte pe saptamana. Adica 12 carti in trei luni. Dar cred ca asta o sa ramana recordul ei personal :), fiindca de cand a inceput scoala a citit doar doua carti. E drept ca destul de ocupata, dar o vad ca nu citeste cu destula placere. Nu se pierde in carti, sa nu le poata lasa din mana.

_
Sapte dintr-o lovitura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

quote:
Originally posted by descintec
Vara trecuta Maria, la sfarsitul clasei a cincea , a citit cate o carte pe saptamana. Adica 12 carti in trei luni. Dar cred ca asta o sa ramana recordul ei personal :), fiindca de cand a inceput scoala a citit doar doua carti. E drept ca destul de ocupata, dar o vad ca nu citeste cu destula placere. Nu se pierde in carti, sa nu le poata lasa din mana.

Fericito

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

cititul este un obicei old fashioned in intreaga lume. Iar cei care citesc citesc carti de gen Sndra Brown sau politiste sau action. Copii nu citesc pt. ca le e mai usor sa vad filmul si pt. ca nu au timp si pt.ca e mai ntersant sa stea pe computer. Am un teenager care nu citeste si va jur ca l-am invatat de la 2 ani sa citeasca in speranta ca va citi tot ce n-am citit eu si ca va ajunge un om f. cultivat. Sa va spun ce a citit/citeste? Benzi desenate, Mickey Mouse si romane de action. La 18 ani s-a abonat la Pif si dupa ce a cintarit profesia de programator vrea sa se faca medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Mie mi-a placut mult sa citesc.Si acum cum am timp liber citesc cate putin.In schimb varul meu nu a citit 3 carti pana la 22 de ani.ce mai mare realizare a lui a fost 'Singur acasa' citita in 4 luniNu suporta, nu vroia...Mama lui este invatatoare si normal ca ii parea rau, nu reusea in nici un fel sa il faca sa citeasca.Sansa lui am fost eu.Am avut intodeauna caiet cu rezumatele tuturor cartilor citite.Asa a facut scoala generala, liceul si slava Domnului ca nu e la profil filologic ca o incurca.
Cui ii place ii place, cui nu asta e.Nici siliti nu cred ca merge, vor avea o repulsie pe viata , iar pe parinti ii vor uri.
Pe noi ce ne va astepta??Ce-as rade sa-i citesc eu cartile pentru scoala(of Doamne).

-----------------------------
'Babies come into the world holding joy in their hands and when they open those small fingers, the whole world's supply is replenished.'

www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html" target="_blank"> BotezPrimele luniAlbum2
Sfarleaza
Bubu Plimbaret

Gabriela si Phillip (6.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nichita7 spune:

eu nu am copii dar sunt studenta si am terminat filologie am citit mult in liceu dar acum nu mai am timp fiindca sunt la contabilitate ...v-as sfatui sa fiti putin severa cu copii si sa-i lasati in anumite intervale orare sa sa joace pe calculator ,nu-i obligati sa citeasca ce nu le place si incercati sa le starniti d-voastra interesul pt.citit
sa stiti ca un copil are nevoie si de putina severitate fiindca ei nu au capacitate de a selecta ce e folositor si ce nu pentru ei ,fiti un pic mai "rea" cu ei acum ca sa nu va para rau mai tarziu cand o sa devina virusati de calculator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Nu sint de acord ca trebuie sa fii sever(a) cu ei. Copiii i-au deobicei exemplu de la parinti cu cititul.
Am trei copii si toti citesc cu foarte mare placere, chiar si fiica cea mica care are doar 3 ani si jumatate i-a cartea care ii place din biblioteca ei si citeste, adica se uita la poze si spune poveste dupa capusorul ei.
Baiatul m-a asteptat astazi cind am iesit de la lucru si i-am cumparat 3 carti in engleza. Sint aproape sigura ca in scurt timp imi va spune ca le-a citit pe toate si ar dori sa-i cumpar iarasi.
Fiica cea mare la fel, citeste destul de mult, cu toate ca nu prea are timp fiind in clasa XI si e in perioada examenelor si bacalaureatului. Zilele trecute imi spunea ca trebuie sa apara Harry Potter volumul 6 si la inceput va fi doar in engleza dar ea vrea sa-l citeasca in engleza si pe urma sa-i cumpara si in hebrew.
Calculatorul nu cred sa aiba vreo influenta la cine ii place sa citeasca...noi avem 3 calculatoare in casa .

"Un sfirsit e un inceput..."

ella&com.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Ioana citeste de la 5 ani; pana la 11 ani a citit o gramada de carti. Cand era mica nu voia sa doarma si zicea s-o mai las putin inainte sa adoarma. O lasam putin...mai mult, apoi nu a mai trebuit sa-i spun.
Aud adeseori de parinti suparati ca televizorul sau calculatorul ocupa majoritatea timpului liber al copiilor lor; nu inteleg de loc, pe bune, cine-i obliga pe acestia sa fie de acord cu ceva ce considera nociv, chiar daca pruncii lor o cer?
Acuma sa nu credeti ca totul este si ramane roz; cititul s-a rarit la Ioana de cand a aparut Teodora, fata sotiei mele; o joaca intre fete este mai spumoasa...
Totusi, cumpar carti mai departe, iar fata mea citeste...si sper ca si Tea se va molipsi. Iar calculator si TV, cu portia.

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput