Reusiti sa va motivati copiii sa citeasca?
Raspunsuri - Pagina 2
marcellinna spune:
La capitolul asta trebuie sa recunosc ca am falit si eu.
Eu citeam mult cand eram adolescenta si mai citesc si in ziua de azi.
Am incercat sa-i imprim oarecum asta si fetei mele,dar n-am reusit.
Am cumparat carti bune...dar nu o incanta sa citeasca.
Profesoara de literatura e f severa si le da lectura obligatorie.Ii verifica punandu-i sa faca rezumat si sa comenteze,la termen de doua saptamani.
Fata mea citeste literatura cu o lehamite ce ma scoate din sarite.
Ultima data a avut de citit "Pianistul" de Wladyslaw Szpilman.
Mi s-a facut un gol in stomac,cand am vazut ca a gasit discul cu filmul si intai s-a uitat la film.
a citit doar apoi cartea...cred ca de n-ar fi fost sa o intrige un pic filmul...ar fi lasat pe ultima suta de metri cititul cartii.
Ramonika spune:
Daca vreti sa nu mai stea cu okii in calculator, nu le luati calculator. noi in tinerete nu am putut trai si fara? strica si okii
Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina si Fetitza Maritza
lilach spune:
quote:
Originally posted by Ramonika
Daca vreti sa nu mai stea cu okii in calculator, nu le luati calculator. noi in tinerete nu am putut trai si fara? strica si okii
Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina si Fetitza Maritza
Da am putut trai si fara pc. dar timpurile s-au schimbat. Eu spun ca nu trebuie sa raminem conservatori trebuie sa fim deschisi la tot ce e nou.
Ce nu strica ochii???? si sa citesti cu lanterna sub plapuma strica ochii si multe altele care chiar nu merita...pina una alta pc. ne ajuta extraordinar de mult...
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.
descintec spune:
quote:
Originally posted by Ramonika
Daca vreti sa nu mai stea cu okii in calculator, nu le luati calculator.
Ramonika si pisicile
si noi?
_
Sapte dintr-o lovitura!
meri-lou spune:
Buna ,
Stiu ca e cam tirzior raspunsul meu dar abia acum am dat de intrebare.
Andruza are doar 11 ani si nu se prea omora cu cititul . Insa asta vara am cumparat "Ciresarii" si am pus-o sa le citeasca si dupa ce a inceput primul volum nu le-a mai lasat din mina pina nu le-a terminat ... pe toate 5 !!! si in vacanta de iarna a recitit cite un volum care i-a placut mai mult , in functie de timpul care l-a avut. De atunci ii dau carti pentru copii . I-a placut sa citesca si o carte despre Decebal si Traian f. frumos scrisa. Deci cautati intii ceva care sa le placa si abia mai tirziu carti mai grele.Eu sper sa-i placa in continuare sa citeasca. Ii tot caut carti pt. virsta ei.
Multi pupici .... si mult noroc la toti
maria m m spune:
Sunt destul de multumita,Miruna a citit intr-o saptamana o carte de 550 de pg,"Diavolul se imbraca de la Prada"-pt mamicile cu fetite,va recomand sa le-o dati,o sa le placa.Intru mai incolo sa scriu si autorul.
va pup.
adrienne12 spune:
Dupa ce am citit ce spuneti voi trebuie sa rectific: cititul este un obicei old-fashioned in America. Pai daca ma uit in avion sau pe plaja ce citeste lumea asta vad: romance (gen Sandra brown), politiste sau action(gen John Grisham) sau non-fiction (gen "French Women don't get fat" sau "Chicken soup for..."). In ziarul de dumnica se publica lista cartilor celor mai vindute in timpul saptaminii. Acelasi clasament. Rar cind mai apare vreun roman. Eu citesc destul de mult dar de fiu-meu nu s-a prins acest obicei. Iar sfatul cuiva ca putem trai fara calculator ca asa era si pe vremea noastra nu tine aici: copiii isi fac temele pe calculator asa cum le faceam noi pe hirtie. E ca si cum pe vremea noastra cineva nu ar fi avut caiete ci tablite, ca pe vremea bunicilor. Pur si simplu scoala presupune ca tota lumea are calculator. Temele se afiseaza pe web-site-ul scolii, la fel si notele si prezenta. Fara computer NU se poate.