Unde sunt musulmancele mele?(6)
Raspunsuri - Pagina 2
hannen spune:
Aysha mi-ai luat locul?
Cu riscul sa devin cicalitoare draga Corina,vreau sa te corectez cu privire la unul din posturile tale de la generale,ala de se cearta Aysha
Nu am vrut sa o fac acolo deoarece presimt ca se lasa cu ca multe alte subiecte incheiate la fel anul trecut si pe cuvint ca este ultimul lucru de care are nevoie comunitatea aceasta.Sunt destule razboaie in lume ,sa mai facem si noi unul aici.
Ai zis ca acum stii ca Raiul nu il obtin doar cei favorizati de religie si ca cei buni ,care nu au ucis ,etc ,etc...vor avea parte de rai.
Mi se pare inca o greseala in legatura cu dogmele islamului.Cum?E simplu,daca cel care desi a facut bine toata viata,binele ii este in van daca nu a respectat cea mai de pret porunca,sa nu ii faca asociati lui Allah.Acesta este si scopul si acesta a fost dintotdeauna scopul mesajelor trimise omenirii.Sa nu ii facem asociat lui Allah,sa pastram credinta pura,monoteista.
Allah nu iarta doua pacate,zic eruditii islamului.
1) Pacatul de a-i face asociati.
2)Pacatul de a te indoi ca Allah nu te poate ierta pt. pacatele adunate de-a lungul vietii.Pt. ca Allah si-a prescris sie insusi indurarea.Nu este altul mai milostiv decit EL.
In speranta ca nu te-am suparat,te pup dulce
Aysha spor la cit despre faxa cu gura mare,facem de'o gasca?
http://community.webshots.com/user/nicoleamira
aysha spune:
quote:
Originally posted by hannen
Aysha mi-ai luat locul?
Cu riscul sa devin cicalitoare draga Corina,vreau sa te corectez cu privire la unul din posturile tale de la generale,ala de se cearta Aysha
Nu am vrut sa o fac acolo deoarece presimt ca se lasa cu ca multe alte subiecte incheiate la fel anul trecut si pe cuvint ca este ultimul lucru de care are nevoie comunitatea aceasta.Sunt destule razboaie in lume ,sa mai facem si noi unul aici.
Ai zis ca acum stii ca Raiul nu il obtin doar cei favorizati de religie si ca cei buni ,care nu au ucis ,etc ,etc...vor avea parte de rai.
Mi se pare inca o greseala in legatura cu dogmele islamului.Cum?E simplu,daca cel care desi a facut bine toata viata,binele ii este in van daca nu a respectat cea mai de pret porunca,sa nu ii faca asociati lui Allah.Acesta este si scopul si acesta a fost dintotdeauna scopul mesajelor trimise omenirii.Sa nu ii facem asociat lui Allah,sa pastram credinta pura,monoteista.
Allah nu iarta doua pacate,zic eruditii islamului.
1) Pacatul de a-i face asociati.
2)Pacatul de a te indoi ca Allah nu te poate ierta pt. pacatele adunate de-a lungul vietii.Pt. ca Allah si-a prescris sie insusi indurarea.Nu este altul mai milostiv decit EL.
In speranta ca nu te-am suparat,te pup dulce
Aysha spor la cit despre faxa cu gura mare,facem de'o gasca?
Hannen,ai vazut Shrek 2?
Shrek la un moment dat zicea "Welcome in the club! We have jackets"
Asa si eu....hai la....razbel virtual.
Pe mine ma calca unu tare de tot pe coada si n-am timp sa bandajez insa sint ready de atac.
En Garde!
Pup la fete.La toate.
Tot nu spuserati... care mergeti la Hajj anul asta?
Va abateti vreuna prin Emirate?
Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."
corina iulia spune:
quote:
Originally posted by hannen
Aysha mi-ai luat locul?
.com/user/nicoleamira
a, deci ma cunosti?
eu credeam ca-mi spui cum te-ai descurcat cu cimbrul.
"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina
corina iulia spune:
eu nu am zis niciodata ca ii caut asemanare lui allah, sau lui d-zeu, sau lui god. d-zeu e doar unul, orice religie ai avea. ca preotii si-au facut legile lor, asta e alta poveste. si e lunga, intr-adevar.
eu nu am sa ma lupt cu nimeni am sa incerc sa ma documentez bine si apoi am sa-ti raspund cat mai corect posibil.
"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina
corina iulia spune:
hannen, am raspuns pe topicul" de batalie" pt ca nu cred sincer ca prin simplul fapt ca suntem musulmani raiul ne este asigurat si dupa cum ai sa vezi, am citat din Coran aceste lucruri.
daca crezi ca nu e de ajuns, te rog sa-mi spui, aici sau acolo.
cu drag de forum, corina
Catan spune:
Scriserati fetele nu gluma.Noi nu avem noutati.
Anul nou l-am facut acasa cu una bucata de sot (gripat de revelion si pe 1 ian de ziua lui)cu copiii .
Am citit si eu subiectul de pe generale subscriu celor spuse de Hannen.
Aisha bine ai venitprintre noi .
Eu vreau sa va zic ca am cazut din nou in butoiul cu melancolie.Dar imi revin eu..Va pup pe toate dulce de tot.
Hannen ti-am vazut printesele sint frumoase foc .Pupam dulce .
amoodia spune:
mai fetelor nu va mai certati mai. sunt multi aici care nu stiu altceva decat din ce vad la tv si in presa si dupa aia vin si arunca cu pietre. calmati-va mai fetelor ca numai ALLAH stie ce ne asteapta. doar profetul( pacea fie asupra lui) ne-a spus ca va veni o vreme cand cel care va incerca sa urmeze islamul e ca si cum ar tine un foc in mana.deci nu putem schimba nimci chiar daca ne certam aici pe forum.
Aysha maica pastreaza-ti energia pentru Rashid. nu vei schimba tu mentalitatea cuiva de aici, dar in schimb iti va fi sursa de stres.
inshallah cei cu inima deschisa spre adevar sa cunoasca islamul.
pace in sufletul tuturor
teo
hannen spune:
Wa Salam aleikum !
Fetele sa va iau pe rind.Pupici lui Catanel care este o eroina,mereu se lupta cu familionul gripat.M-ai poti??Sanatate multa tie ,la pui si sotului insanatosire rapida si un an fara prea multa pastilute si injectii.
Corina draga ,uite ca am reusit sa fac putina ordine in cerebel si sa va localizez si in alte topicuri nu numai aici.
Cit despre cimbru ,am folosit din cel adus de acasa si am gasit denumirea corecta intr-un dictionar de fro tonaMi-a scris cumnata ce si cum pe o hirtiuta,asa ca nu stiu sa-ti zic cum il cheama,eventual daca astepti pina incep sa citesc arabadar daca aflu promit sa-ti spun.
Aysha draga mea,sincer sa-ti spun parca nu m-as incumeta iar la artag.Ce-a fost anul trecut pe aici,mama ,mama.Am obosit,e o pierdere totala de timp si energie,iar aceste doua ingrediente imi lipsesc cel mai mult in ultima vreme.
A,Corina uitam,eu nu am zis ca tu ai facut asociati lui Allah ,ci de cei care au facut,chiar daca au facut numai bine toata viata cam degeaba.Iar citatele care le-ai dat arata clar ,este vorba despre oamenii cartii(crestini si evrei)care au CREZUT in versetele lui ALLAH
care isi petrec noaptea in rugaciune ,prosternindu-se.Adica cine?
Acei crestini sau evrei care au inteles ca noul mesaj este de la Creator si care au crezut in el.Ori in zilele noastre eu nu vaz crestin sau evreu care sa creada in Coran.Sa-l insulte poate,dar sa creada si sa urmeze Coranul nu.
Uite fug acum,mi s-a terminat masina de spalat si mai am vreo doua de bagat,mi-am propus sa spal pe jos,deh de-ale casei dar promit sa revin.
Sa stii ca imi face placere sa vorbim si o fac fara nici un sentiment de atotstiutoare sau ca dau lectii .Mai am cale lunga pina sa ajung sa invat pe altii.
Aysha iar uitam,mi-ar face mare placere sa merg la hajj,deocamdata nu sunt vesti.sotul meu a fost la Umra in Ramadan,asa ca cine stie cind ma duce la hajj.
Inca o data
Coscos spune:
Buna fetelor!!
Va urez tuturor un an nou plin de pace si fericire.
Sunt total pe dinafara fata de discutia voastra, si totusi nu ma pot abtine sa va intreb despre ce e vorba? Cine se cearta si de ce?
Acum, as avea si eu o intrebare la voi, dar sper sa nu incing spiritele cu asta: ca femei de religie islamica, ce parere aveti despre dreptul barbatului musulman de a avea 2-4 sotii? Voi, daca cumva "el" ar mai dori o sotie, ati putea sa il lasati sa isi exercite ( ca sa nu spun sa se bucure de) acest drept? O sotie musulmanca, poate sa divorteze de sotul ei pe motiv ca acesta doreste sa mai aibe inca o sotie? Stiu ca cineva mi-a spus aici ca musulmancele sunt mai geloase si isi controleaza mai mult sotii, tocmai din teama ca ei sa nu isi gaseasca inca o sotie.
Maryam, acum ca sunt mai libera, as vrea sa merg la moschee; poate ne vedem pe acolo.
Va pup pe toate.
P.S. v-am vazut ( in sfarsit!) albumele, Catan si Hannen, sunteti niste dulceti.
maryam spune:
Ca de obicei,imi vajaie ideile prin caputz,ca si tenurile Intercity,da` las` ca ma "uniformizez" si ceva,ceva oi posta aci,ca sa va tin cu sufletul la gura,da` pe urma sa nu va "aud" ca ziceti:ce-i mai "trancane melita" si asteia
Printre ghilimele si incercari ce-i drept esuate de a face pe amuzanta,as vrea sa scriu ca de fapt durerea care ma copleseste este mult mai puternica decat as putea s-o fac sa apra,prin dramatismul sau (chiar!) satririzarea cuvintelor.
Chiar ieri imi aminteam zicala asta cu "a fi musulman va fi ca si cand ai tine un carbune incins in mana",de fapt asa a spus Muhamad(saaws).Pote ca nicicand ea nu a avut atatea valente si din nefericire nu a fost mai plina de semnificatie ca astazi.Dar in naivitatea mea,imi face bine sa cred ca "cicatricele" din palma solidifica mintea,credinta;as vrea sa am aceasta convingere,ca asemenea unui munte,musulmanul devine mai puternic,mai impunator cu cat este mai lovit si mai "escaladat" de vicisitudinile naturii(umane!),din nefericire insa,exemplele,nu putine la numar pe care le intalnesc,sau mai rau care-mi sunt tangente in viata denota cu totul si cu totul altceva;de plida dorinta de a fi pe plac,de a tainui ntr-un fel propria convingere,sau mai rau propriul "eu" si ca atare adaptabilitatea la mediul inconjurator.Este de-a dreptul lipsit de sens,de logica,este de-a dreptul trist sa vezi cum oamenii cauta desertaciunea si lasa undeva intr-un ungher al sufletului atata candoare,atata luminam,pentru arazbate,pentru a se preschimba spre a fi mai bine.
Nu stiu altii cum sunt sau cum poti deveni capabil sa faca compromisuri,sa se teama ca i-ai leza sau dezamagi pe ceilalti si sa uite de propria menire.
Nu stiu deasemenea daca din dorinta disperata uneori de a te face cunoscut,de a intoarce priviri admirative asupra-ti este permis(sau indicat,parca sunt prea...reci termenii!) sa deviezi de la fond.
Am auzit deunazi pareri care m-au lasat cu un gand in plus,cum se poate ca tocmai cei care au cumva privilegiul de a fi musulmani,sa nu aiba jena si mai multa pudoare,frica in fata lui ALLAH,crezand ca la El se vor intoarce totusi?
Nu stiu deasemenea daca este un plus de generozitate,de constiinta civica,,de iubire de aproape sa ma mulez pe un tipar care nu mi-se potriveste deloc.Imi lipseste total aceasta trasatura (defect) de caracter de a fi ipocrita.Nu pot sa abdic in ruptul capului de la ideile in care cred,de la ceea ce sunt,doar pentru cauneori trebuie sa socializezi,sa faci fata,sa pastrezi o unda.Nu stiu daca e vremea,de pe acum a bilantului,poate ca am pierdut lasand in urma attea alte lucruri,dar nu simt asta;uneori evit sa spun exact ceea ce cred sau ce simt pentru ca nu vreau sa se deduca o super autoapreciere.
Ma gandesc mereu,cu liniste si cu limpezime in ganduri ca datorez ceea ce sunt,ceea ce am ,numai lui ALLAH,imi spun si spun mereu ca ALLAH cauzeaza cauzele,drept pentru care nu cer,nu consider ca mi-se cuvine,nu astept,nu datorez si nu am nevoie de nimic de la nimeni altcineva.
Cred cu dragoste de parinti,de familie,de prieteni ca indeplinim roluri si nu e cazul sa ne ierarhizam nici relatiile,nici sentimentele,asa incat dac mi-ai cere sa definesc cum sau cat ii iubesc pe cei delanga mine n=-as sti- s-o fac,am intotdeuna acea senzatie ciudata ca,cuvintele n-au mai nimic in comun cu sentimentele.Poate doar cu starile.
De fapt vroiam sa incep spunandu-va cu totul altceva,apropo de carbunele din palma,da` ca de obicei m-am intins mult.
Am prostul obicei,atunci cand scriu sa nu citesc din urma, atunci cand desenez sa nu sterg.
Pentru asta inca mai scriu cateva randuri pe an la o carte pe care am inceput-o demult,demult.Si poate de-aia cand am vazut prima rochie facuta dupa un desen propriu am simtit un fior,mi-e teama mereu si nu-mi p-lac imitatiile,copierile...
As vrea sa va urez sa fiti puternice si tari,sa aveti taria de a spune fara dubii si regrete ceea ce simtiti,dar ma simt ca si cum as da sfaturi la copii.
Asa ca va doresc ce-i mai bun si mai bine,va doresc numai bine tuturor!!!
Once Abu Umamah asked the Prophet about the rights of parents over their children. The Prophet replied, “They are your Paradise and they are your Hell.”