Endometru, ovulatie si altele (2)
Raspunsuri - Pagina 14
MRL spune:
lia, la numararoare suntem la fel. Eu una ma rog sa imi vina mai repede sa ma apuc de analizele hormonale pentru IAS. Imi pare rau sa aud ca ia mari probleme. Nu se pot rezolva? Oricum iti tin pumnii, ca niciodata nu stii de unde sare
.
Antonia, felicitari pentru cumnata ta. Sa te auzim cat de curand ca o sa ii calci pe urme.
LilianaM
ariadna33 spune:
Ia ascultati aici ce raspuns a primit o amarata care a scris la 'clinica', in disperare ca nu stie ce sa mai faca sa aiba si ea un bebe:
"Incearca sa te gandesti DE CE vrei atat de mult un copil si raspunde-ti absolut sincer (oricum nimeni nu te aude). Aici are dreptate, cand scrii acolo e ca si cum ai vorbi cu peretii, nici macar nu-ti citeste mesajul pana la capat. Cand vei sti cu adevarat DE CE vrei ceea ce vrei, vei fi iesit din cercul vicios in care se pare ca te invarti de o buna bucata de vreme. Si tot atunci (Messia!!!) vei putea sa cantaresti daca eforurile (de tot felul) trecute, prezente si viitoare sunt justificate de eventualul rezultat final."
Vreau sa aud in direct ce parere aveti.
ariadna33 spune:
Felicity, mi se pare mie sau amandoua 'ne-am acrit' luna asta?! ![]()
Alé, pe cuvantul meu, te reneg daca nu apari odata! 
Felicity spune:
ariadna...luna viitoare asta facem, ne tinem dupa plan, citeste traducerea. inclusiv cumparam kituri de ovulatii. si luam robitussin ce zici? io-s foarte hotarata.
nu ne-am acrit doar ca am devenit realiste
si intreprinzatoare.
am inceput sa cred serios in treaba cu mucusul cervical, mai ales ca observ ca e cam uscat.
fetelor aici e traducerea 
-------------------------------------------------
Fie ca incerci sa ramai insarcinata dupa o eventuala pierdere de sarcina, sau frustrata ca nu ramai iar, acest plan este pt femei care au ramas insarcinate inainte si deci nu au probleme majore de infertilitate. Planul e de asemenea bun pt cele care incearca sa ramana insarcinate pt prima oara, daca doresc sa-si mareasca sansele inainte de a merge la doctor.
Acest plan face sigura posibilitatea ca spermatozoizii sa ajunga la ovul. Daca se intampla sa ramani sau nu insarcinata tine de mama natura, ( 1 din 4 rata de reusita )
Planul, versiunea prescurtata
-Incearca din doua in doua zile incepand cu ziua a8a.
-Cumpara 10 teste de ovulatie (aici Ale o sa faca cu nervu
)
-Incepe sa testezi ovulatia din ziua a10a
Cand testul e pozitiv, “presteaza” in acea noapte, plus in urmatoarele doua nopti.
-Fa pauza de o noapte apoi mai “presteaza” iar in noaptea urmatoare, ca ultima sansa.
-Fa un test de sarcina in ziua 15 de cand testul de ovulatie a iesit pozitiv, daca nu ti-a venit ciclu cumva.
Daca testul de ovulatie nu devine niciodata pozitiv, atunci continua sa “prestezi” din doua in doua zile pana in ziua 35, cand poti face un test de sarcina, daca nu ti-a venit ciclu intre timp.
Statistic, 40% din femeile care au avut o pierdere de sarcina vor fi insarcinate la prima incercare, daca se tin de planul de mai sus, aproape dublu fata de femeile care nu urmaresc acest plan. Asta presupune ca ai asteptat in cazul unei pierderi de sarcina sa ai un ciclul normal si apoi ai incercat planul.
Versiunea lunga
din ziua a8a (de la prima zi a ciclului) incepe sa “prestezi” la doua zile odata
din ziua 10 incepe sa folosesti testele de ovulatie, cumpara doua pachete a cate 5 (10 in total) sa fii sigura ca nu ramai in pana de teste. Ca sa fii sigura ca le folosesti corect, fa testul dupa amiaza, sau dupa lucru si nu bea lichide si nu te duce la buda pt cel putin 4 ore inainte de a testa. Nu testa dimineata ca in general cresterea hormonului LH are loc in timpul zilei. Citeste instructiunile de folosire cu atentie, pt ca de obicei o linie abia vizibila nu inseamna ca testul e pozitiv, linia trebuia sa fie de intensitate mai mare decat cea de control, ca sa fie pozitiv. LH este produs pe parcurs intregii perioade dar testul de ovulatie nu prezice decat cand LH are o crestere abrupta.
Cand testul de ovulatia devine pozitiv, incepe sa “prestezi” in fiecare zi, trei nopti consecutive, in a4 zi ia o pauza si mai incearca inca o data, in urmatoarea zi. Apoi opreste-te! Si pregateste-te sa astpti!
Fa un test de sarcina in ziua 15-16 de cand testul de ovulatie a iesit pozitiv, daca nu ti-a venit ciclul pana atunci.
Rezista tentatiei de a face un test de sange, ca sa afli mai devreme rezultatul, doar daca nu cumva ai vreun motiv medical sa faci asta. Ovulele fecundate care nu se dezvolta sunt foarte normale in proportie de 75%, si vazand un test de sange pozitiv, desi cu valori foarte mici poate duce la multa emotivitate si speranta inutila. Cand un test de sarcina se pozitiveaza, atunci s-a implantat foarte bine si sansa sa pierzi sarcina scade la 10%.
Daca testul de ovulatie nu devine niciodata pozitiv, atunci “presteaza” din doua in doua zile pana la ziua 35 cand poti face un test de sarcina. Daca cumva e negativ, atunci poti face un test de sange. Si nu uita ca nu toate femeile ovuleaza lunar.
Cand incerci acest plan, fii sigura sa “prestezi” cel putin odata intre ovulatie si ziua 8 a urmatoarei luni in asa fel incat nu mai mult de 10 zile sa fi trecut fara sa se produca sperma noua. Sperma trebuie sa fie proaspata, altfel poate cauza defecte genetice.
Daca nu ai reusit din prima luna, nu e pt ca sperma n-a ajuns la ovul, ci pt ca 75% din ovule se pierd in primele 14 zile datorita defectelor genetice sau erorilor de fecundare. Incearca in continuare!
Cateva lucruri care te pot suprinde:
In carti scrie ca sperma poate trai 5 zile, si ca ovulul 24 de ore. Desi in principiu e adevarat, in majoritatea cazurilor spermatozoizii traiesc 2 ore daca nu ai mucus cervical fertil. Iar ovulul traieste in medie doar 12 ore. Acum se poate vedea cat e de important mucusul cervical. N-ai sa ramai niciodata insarcinata cu sperma care traieste 2 ore si ovul care traieste doar 12. aceasta informatie nu e sa te sperie ci sa te linisteasca in caz ca incerci demult si nu s-a intamplat in condiitile in care toate testele partenerilor sunt normale.
Daca planul nu merge si l-ai incercat trei luni atunci incearca sa iei o doza de Robitussin sirop de tuse sau orice medicament de tuse pe care scrie expectorant si nu antihistamina, in fiecare zi, preferabil cu cateva ore inainte de a “presta” incepand cu ziua a10a si continuand in cele trei zile dupa ce testul de ovulatie a iesit pozitiv. Sperma intr-un mucus mai putin vascos va trai pana la doua zile si e probabil ca va fi acolo gata sa fertilizeze ovulul in cele 12 ore de viata ale lui.
Pt cele care iau clomid, clomid in genearal diminueaza mucusul cervical. Daca consideri ca nu ai mucus suficient, ia Robitussin. Vezi daca ai neaparata nevoie de Clomid, daca ovulezi fara stimulare, si nu ai un defect de faza luteala, probabil ca nu ai nevoie de clomid.
Incercand prea des, poate face mai mult rau decat bine. Nu incerca in fiecare zi, vei deveni extenuata si “sore” si mucusul -ca fertilitate dar si ca lubricare- se va usca si te vei opri din “prestat” prea devreme si poate vei sari “prestarea” intr-o zi care e importanta. Din doua in doua zile e mai mult decat suficient, cu cele trei zile consecutive la ovulatie.
Nu te ingrijora din cauza stresului, e perfect normal sa te stresezi. Nu baga in seama pe cei care zic sa te relaxezi si sa nu te mai gandesti. Nu e problema lor, e a ta. Doar stresuri puternice pot afecta fertilitatea ta, ca mutatul intr-o casa noua (de abia m-am mutat
, pierdearea jobului (hehehe ariadna), moarte in familie sau alte lucruri care te fac sa fii bolnav fizic sau deprimat. Dar nu te va afecta pt mult timp si in luna urmatoare poti fi normal din nou.
Daca iti vine ciclu mai devreme nu inseamna ca ai avut o pierdere prematura de sarcina, ci ca oul nu a fost fecundabil, si deci nici cantitatea de progesteron nu a fost adecvata sustinerii lui. Cateodata ovulele nu se dezvolta suficient in timpul procesului de ovulatie, dar asta e o problema care poate aparea doar intr-o luna. Daca vezi ca mai putin de 10 zile trec intre ovulatie si menstruatie in mai multe luni, e timpul sa incerci un test de defect luteal.
---------------------------------------------
BellaDonna spune:
Felicity,
Te rog mult sa-mi spui si mie ce teste ai facut tu si cum se chiama, mie dr. nu mia facut decat ultrasunet si sange( nivelul hormonal) , desi am numai 30 ani am intrat in menopauza iar dr. m-a spperiat ca deja luna februarie e prea tarziu sa mai am sansa de a mai ramane insarcinata,
tratament hormonal nu am vrut sa iau caci am auzit ca nu e prea sanatos si nu am incredere in hormonii chimici, eu am inceput un tratament din plante pt marirea estrogenilor(caci ii am scazuti) si in urma tratamentului la analize deja sa vazut rezultatele plus ca mia revenit menstruatia spre surprinderea dr. caci ea a fost sceptica la tratamentul meu din plante
eu acum fac un test pt ovulatie pe baza de saliva si e interesant deocamdata
bafta la toate fetele si cat mai repede

Tonnia spune:
Sursa articolului este un site ca al nostru, nu cred ca pot sa-i fac reclama. Iar cu traducerea, noroc cu Felicity!
Fetelor, dragutelor, eu nu stiu daca m-as descurca cu planul asta. Adica, e moartea pasiunii. Sunt confuza, ba l-as incerca, ba as lasa cateva luni fara calcule. Nu mai stiu ce strategie sa adopt.
Intrebare de baraj: credeti ca e vreo diferenta intre copiii facuti din dragoste spontana si pasionala si cei programati?
Ma streseaza chestia asta. Am luat-o pe aratura, nu?
Spuneti si voi niste incantatii, ceva, sa-mi vina si mie ciclul asta
odata!
BellaDonna, chiar ai intrat la menopauza? La 30? Aoleu!
Ariadna, despre raspuns: am ramas pe ganduri definitiv!Nu stiu ce a intentionat sa spuna, dar i-a iesit ca si cum ar sfatui-o: "mai bine las-o balta!Nu merita!"
Felicity, nu se spunea ca dupa HSG sunt mai mari sansele? Dar inainte de asta, te-ai gandit daca merita efortul?![]()
Sorina7 spune:
Buna fetelor !...nu zic scuze de deranj ca ma bate Antonia...
...eu sunt tare entuziasmata de acel plan, dar o singura chestie e ciudata rau. Faza cu exepctorantul ! Chiar ma uitam in dulap si cochetam cu Mucosolvanul (ca banuiesc ca e bun si ala, Robitusin fix nu cred ca este in tara, dar am inteles ca orice expectorant e bun), dar ma intreb daca e chiar asa indicat de luat, ca totusi e si ala plin de chimcale. Al meu sot murea de ras, a zis ca ar fi culmea sa tratam "problemutza" cu sirop de tuse...da daca-i musai ia si el...
...Felicity, tu inca inainte de articol vorbeai de Robitusin, deci ai mai auzit de faza asta ?
Sorina