Despre contraceptia hormonala (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Buna!

Va pun si eu o intrebare, ca tare nu ma pricep la anticonceptionale. NU prea am luat decat vreo 6 luni adunate toata viata mea. Acum, dupa 2 bebei m-am hotarat sa iau. Medicul mi-a recomandat Yasmine, am luat o luna si cand sa incep folia a doua....AM UITAT!

Ideea e ca trebuia sa iau prima pastiluta din folia a doua aseara si mi-am amintit azi dimineata pe la 10 cand am si luat-o, de altfel. Diseara mai iau una, nu-i asa? Si ma protejez suplimentar cam o saptamana? E bine?

Multumesc!

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

e foarte bine ceea ce vrei sa faci
acelasi lucru scrie si pe prospect

Mergi la inceput

unde a-ti disparut fetelor?

Mergi la inceput

SPER CA NU V_ATI PUS PE FACUT COPII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Salutare, fetele!

Am si eu o intrebare/problema legata de anticonceptionale. Eu iau Logest, am luat Triquilar inainte. E relativ ok, adica nu am greturi sau sangerari, insa cu ambele, pe cand ajung pe la ultimele 10 tablete, am asa o tensiune in , cateodata ma dor si sunt tare tare sensibili... I-am spus medicului despre asta cand luam Triquilar, si mi l-a schimbat cu Logest, zicea ca are concentratia de hormoni mai mica, dar in privinta asta nu s-a schimbat nimic. Apoi, in ambele cazuri am luat 2 kg, desi se laudau ca sunt anticonceptionale de "ultima generatie" cu continut mic de hormoni si ca nu ingrasa... Imi puteti da vreun sfat?

Miresica de 15 iulie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Fetelor, care luati Diane35 (si eu ma numar printre voi) ia priviti ce am citit azi pe acest site.

Femeile folosesc gresit pastila Diane 35!
Arhiva de stiri
Femeile folosesc aceasta pastila in mod gresit (traduce din presa olandeza)

Scandal medical in Olanda:

Zeci de mii de femei au luat un anticonceptional care in fapt este destinat impotriva acneei in forma grava. Doctorii nu au permisiunea de a folosi Diane 35 ca tratament generic cu aceiasi hormoni ca si un anticonceptional. Doctorii insa il prescriu ca si anticonceptional. Asta scrie ziarul "Volkskrant" miercuri - 15 februarie 2006..

10% dintre femeile care au folosit aceasta pastila au putut folosi aceasta pastila drept puternica pastila hormonala, scrie ziarul. Multe femei au inceput a folosi aceasta pilula impotriva acneei si au continuat sa o foloseasca. Efectul secundar a fost ca pastila functioneaza si ca anticonceptional.

Conform Colegiului de Evaluare a Medicamentelor al Regatului Olandei, Diane 35 nu este inregistrata ca anticonceptional. De aceea celora care li s-a prescris impotriva acneei li se poate rambursa valoarea medicamentului. Deci pentru acnee este valabil, dar ca si anticonceptional, nu. Colegiul avertizeaza femeile sa foloseasca doar pilule inregistrate drept anticonceptional.

Pastila Diane 35 este pe piata olandeza din 1988. De atunci patentul inregistrat a expirat acum 5 ani, moment in care au aparut alte pilule mai compatibile, scrie ziarul. Folosirea acestora a crescut anual in medie cu 3%, in timp ce folosirea acestuia ca si anticonceptional a scazut."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela-alina spune:

BUNA TUTUROR!
SUNT NOUA AICI ...ESTE PRIMUL MEU MESAJ.
STIE CINEVA DESPRE ACELE ANTICONCEPTIONALE CARE NU INGRASA???? EU AM LUAT LOGEST SI AM LUAT PROPORTII.EU AM AUZIT CEVA DESPRE ACELE ANTI.... CARE NU INGRASA DAR CICA AR AVEA EFECTE SECUNDARE VIZIBILE.
CU DRAG MIRELA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puishor spune:

mirela eu iau Yasmine (dar numai dupa ce mi l-a recomandat medicul). nu m-am ingrasat, nici sanii nu ii am tensionati! dar mai bine mergi la medic si iti recomanda el ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna231 spune:

Ciao tuturor!
Sunt noua pe forum si acesta este primul mesaj pe care-l postez.
As vrea sa va impartasesc experienta mea cu anticonceptionalele si sa va cer un sfat.
De aprox un an iau Diane 35. La mine nu au avut efecte adverse, nu m-am ingrasat si nici apetitul sexual nu s-a modificat. Am fost la medic si deci, mi-au fost prescrise, nu le-am luat asa de capul meu. Mie mi se pare ca mi-au facut un ten super ok, nu mai am probleme cu acneea. Acum o luna am fost din nou la control si mi-a zis doctorita ca daca sunt ok cu ele sa mai continuu cateva luni iar apoi sa trec pe Laurina(eu i-am spus ca mi-e frica sa mai contiuu cu Diane 35 pentru ca am auzit si citit ca sunt foarte puternice). Acum trebuie sa-mi cumpar anticonceptionale si nu stiu cum sa procedez...adica oare e ok sa le schimb asa fara pauza de cel putin o luna sau trebuie pauza? Si nici nu sunt foarte hotarata sa le schimb mai ales ca ma simt ok cu ele, mi-e frica acum sa trec pe altceva...daca vor avea efecte adverse? Si in plus deLaurina nu am auzit multe, nu am gasit prospect pe nicaieri si nu stiu ce contin. Fetelor care folositi Laurina va rog spuneti-mi cum s-au manifestat la voi. Daca puteti sa-mi raspundeti si mie va rog.
va pup
Ioana.

Mergi la inceput

eu iau laurina
sunt tare multumita de ele
nu ma dor sani, nu lipsa de chef denu mi-au modifiact apetitul, din contra
nu cosuri

Mergi la inceput