Despre contraceptia hormonala (2)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns proadelina spune:

Buna fetelor! Am citit pe aici si as vrea sa pun si eu o intrebare.
Am 29 de ani, un copilas de 3 luni si jumatete si as mai vrea inca un copilas, dar peste vreo 3-4 ani, timp in care as vrea sa utilizez anticonceptionale hormonale. Pe la noi prin zona se recomanda calduros (de catre ) Desorelle (parca asa se scrie). Sa incerc asta sau altceva? Pot utiliza asa ceva 4 ani, fara sa fie afectat prea tare organismul (ficat, silueta, etc.)?

Adelina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

Buna tuturor...

As avea si eu o intrebare... inainte de a ramane insarcinaat am luat mai bine de 3 ani Marvelon...totul a fost ok, nu m-am ingrasat, ciclul era super regulat...

Acum am inceput iara sa le iau...sunt la a 3 folie... acum le-am luat fara sa ma mai duc la doctor... mizand pe faptul ca au fost bune data trecuta...

Intrebarea : daca raman insarcinata in timp ce iau anticonceptionale ciclul imi vine normal, fara sa imi pot da seama in functie de acest lucru...? adica ar iesi numai la un control sau un test de sarcina...?

multumesc frumos.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns auras_80 spune:

O intrebare: a folosit cineva JEANINE ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns auras_80 spune:

Chiar nimeni nu a luat Jeanine?
Va rog pareri!!!
Urmeaza sa iau si stau cu gandul la schimbarile ce vor surveni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blondel spune:

buna fetelor!
am si eu nevoie de ajutor...in prima parte a threatului scria asa:
daca ati uitat o pilula din a 2-a saptamina: luati pilula de indata ce va amintiti, apoi continuati in mod obisnuit; efectul pilulei va fi pastrat – producatorii spun ca nu este nevoie sa utilizati alte metode suplimentare (dar eu personal, daca as uita, parca tot m-as proteja si cu altceva, pentru siguranta!!).
dar ce fac daca eu am uitat sa iau pilula marti si am vazut abia cand a trebuit sa o iau pe cea de joi? mentionez ca miercuri am luat pilula dar nu am observat ca de fapt o iau pe cea pe care scrie marti
sa iau joi 2? mai are rost sa iau 2 abia joi? ( este sapt 2 de pilule )
sunt destul de speriata pt ca miercuri ne-am facut de cap si eu habar nu aveam ca exista vreun pericol din partea si o sarcina acum nu este tocmai ce trebuie, din pacate!

stiu ca poate pana veti putea sa raspundeti va trebui sa iau o hotatarare insa simteam nevoia unui sprijin si citesc forumul frecvent chiar, daca scriu rar, si oricum vor urma cateva saptamani de neliniste pana voi fi sigura daca sau nu :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza26 spune:

Buna! Va rog sa ma sfatuiti si pe mine. Am 26 de ani si de 4 ani (cu mici pauze) iau Rigevidon. La inceput m-am simtit relativ bine, doar ca m-am ingrasat cateva kg. si mi-a scazut dorinta, dar in ultimul timp simt ca ceva nu e in regula. Am niste dureri de cap insuportabile in timpul menstruatiei si nu numai, mi-a crescut si tensiunea. In plus, in timpul menstruatiei imi apar cheaguri de sange care ma sperie. Ma gandesc sa-mi schimb anticonceptionalele cu Yasmin. Ce credeti? Problema e ca nu sunt in tara si nici nu pot sa ajung in viitorul apropiat la vreun doctor. N-am suferit de nici o boala pana acum, nu fumez si nici n-am probleme cu tenul. Va rog, ajutati-ma!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almy spune:

Buna fetelor, am si eu o intrebare. Fetita mea are 5 luni si 3 sapt, alaptez exclusiv, nu mi-a venit ciclul inca. Cat de sigura este alaptarea ca metoda contraceptiva? Problema este ca am avut contact neprotejat, ca sa evit un eventual risc pot sa iau contraceptive de urgenta? Afecteaza lactatia? Doctorita mea a zis sa nu iau, dar imi va spune mai sigur maine. Multumesc!

Alma & Eleni Maria (26.09.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia2904 spune:

Buna Almy ,si eu am o fetita de 5 luni si o saptamina, o alaptez,iar de la 3 luni iau Exluton,nu am inca menstruatie.Pentru a evita o sarcina , eu zic ca cel mai bine este sa te protejezi,daca ai aiceput diversificarea si nu o mai alaptezi tot asa de des s-ar putea sa ai ovulatie si poti ramine insarcinata.Exlutonul are foarte putini hormoni si nu afecteaza alaptarea dar te protejeaza doar daca il iei la ore fixe.Pediatra mea a spus ca atita timp cit alaptez exclsiv,nu sint sanse prea mari de a ramine insarcinata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almy spune:

Multumesc pentru raspunsuri. Nu am inlocuit inca nici o masa de lapte, tot la fel de des alaptez, ziua chiar si la 2 ore si jumatate.
Nu am luat Postinor, ca ar fi trebuit sa ii dau alt lapte, si ea vomita laptele praf, ca am incercat.
Dar cum se da Exlutonul daca nu ai menstruatie? Din ce zi incepi sa il iei? O sa intreb si eu doctorita de el, ca am mai citit ca e cel mai bun in perioada de alaptare.
Multumesc, fetelor, pupici!

Alma & Eleni Maria (26.09.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia2904 spune:

Daca nu ai menstruatie incepi in orice zi .Folia are 28 tablete,cind ai terminat prima folie continui cu urmatoarea folie,nu faci nici o pauza intre ele.Eu am intrebat ginecologul si asa mi-a recomandat.Nici eu nu am menstruatie.Eu am acum 2 copii si nu as vrea sa risc sa ramin insarcinata.Sper sa-ti foloseasca raspunsul meu.

Mergi la inceput