Despre contraceptia hormonala (2)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Draga "mamica Oana", si mie mi s-a intamplat la fel, atat doar ca eu n-am luat Janinne ci Diane 35. Dar in prima luna am avut sangerari aproape pana la urmatoarea menstruatie. In urmatoarea luna mi s-a intamplat la fel si m-am dus la ginecolog. El mi-a spus ca nu e nici o problema, este perfect normal ce se intampla dar daca sangerarile persista si dupa luna a 3, 4 atunci sa merg la control sa-mi prescrie altceva. Am fost relativ multumita de Diane dar am totusi o problema. M-am ingrasat 4 kg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica oana spune:

Criss75,multzam de raspuns,m-am linistit acum.Si eu m-am ingrasat vreo 2 kg de cand am inceput sa iau Jeanine,asa ca am intrat de urgenta la cura.Am luat si eu inainte Diane 35 ,si cand l-am facut pe bebe am facut pauza de 3 luni inainte de a ramane insarcinata,asa mi-a recomandat medicul.
Pupici si tinem pumnii pentru sarcina!

poze CRACIUN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DAdria spune:

Bine v-am gasit!E super interesanta tema acestui forum, d-asta am si hotarat sa ma alatur voua. Povestea mea in materie de contraceptionale e intortocheata, dar poate ajuta pe unele dintre voi!Am 26 de ani si am inceput sa iau anticonceptionale la 19 ani( am luat Mercilon 3 luni, timp in care am sangerat incontinuu, dupa care am trecut la altceva- memoria nu ma ajuta in acest sens). La un momentdat am inceput Marvelon k care m-am simtit excelent( nu dureri de cap sau de sani, mentra regulata, libidou nealterat), dar nu prea i-a priit gastritei mele- a agravat-o, de altfel. Asa k dupa 2 ani de folosit non-stop, m-am oprit si... dupa o luna am ramas insarcinata . Din ce mai citisem si eu, intelesesem k 2-3 luni nu se poate sa ramai gravida, motiv pt care nu am fol nici o alta metoda contraceptiva. Bebeul e bine, are deja 3,5 ani, merge la gradinita, e sanatoasa si frumoasa.La un an dupa nastere mi-am pus sterilet, dar dupa 6 luni de sangerat absolut incontinuu si numeroase tentative de tratament a trebuit sa fie extras- se pare k se miscase si acest lucru provoca sangerarea. Am trecut din nou la Marvelon, insa imi dadea senzatii de greata si voma. La indemnul aceluiasi medic din toata povestea asta am incercat k ovule- super nasol, am renuntat dupa cateva luni, cand mi-am dat seama k am inceput sa iau zdravan in greutate( 10 kg pana acum) si continui sa urc.Dr m-a trecut pe Jeanine, dar nu ma ajuta nici k kg nici k circulatia periferica a sangelui(am IVC- insuficienta venoasa cronica).Asa k, fetelor si mamicilor, aveti grija ce folositi, dar neaparat sa fie o parere avizata k altfel poate iesi si mai rau! Va pup, Adria!

Mergi la inceput

Multumesc si eu pentru recomandari si pentru urari dar cred ca am sa renunt la ideea de a mai avea un bebe. Brusc mi-a pierit cheful si curajul dupa ce ieri cumnata mea a pierdut un bebe la 24 de saptamani, de fapt i s-a provocat nastere pentru ca bebele suferea de hidrocefalee. In familia sotului meu a mai fost un caz in urma cu cativa ani, o verisoara a lui a patit la fel. Acum nu stiu sa fie oare vorba de o nefericita coincidenta sau de ceva genetic. Mi-e frica acum si nu stiu daca mai vreau sa incerc sa chem barza.

quote:
Originally posted by mamica oana

Criss75,multzam de raspuns,m-am linistit acum.Si eu m-am ingrasat vreo 2 kg de cand am inceput sa iau Jeanine,asa ca am intrat de urgenta la cura.Am luat si eu inainte Diane 35 ,si cand l-am facut pe bebe am facut pauza de 3 luni inainte de a ramane insarcinata,asa mi-a recomandat medicul.
Pupici si tinem pumnii pentru sarcina!

poze CRACIUN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabellas spune:

Buna dimineata,
eu am luat 2 luni Mycroginon. Ciclul mi-a venit la 24 de zile (eu am ciclul normal la 26 de zile) dar acum dupa ce am intrerupt mi-a mai venit inca odata ciclul dupa 10 zile (ultimul ciclu am avut in 11 Ian , am intrerupt tabletele si acum in 22 Ian iar mi-a venit ciclul). Este normal?

Mergi la inceput

Draga Criss75, e groaznic ce s-a intamplat familiei tale! Sincere condoleante! Intr-adevar 2 cazuri de aceasta boala ingrozitoare in aceeasi familie poate fi mai mult decat o simpla coincidenta! Dar a fi mama e o experienta ce merita traita! E mai presus de orice cuvinte(scuze pt clisee!)
Parerea mea personala e k n-ar trebui sa renunti imediat- poate unele dintre fete iti pot oferi mai multe info sau intereseaza-te singura ce sanse sunt sa ti se intample la fel! Dar nu te da batuta, daca iti doresti k adevarat un bebe...
Scuza-ma daca te-a deranjat mesajul meu, am pus tot sufletul in aceste cuvinte!
Numai bine, Adria!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by DAdria

Draga Criss75, e groaznic ce s-a intamplat familiei tale! Sincere condoleante! Intr-adevar 2 cazuri de aceasta boala ingrozitoare in aceeasi familie poate fi mai mult decat o simpla coincidenta! Dar a fi mama e o experienta ce merita traita! E mai presus de orice cuvinte(scuze pt clisee!)
Parerea mea personala e k n-ar trebui sa renunti imediat- poate unele dintre fete iti pot oferi mai multe info sau intereseaza-te singura ce sanse sunt sa ti se intample la fel! Dar nu te da batuta, daca iti doresti k adevarat un bebe...
Scuza-ma daca te-a deranjat mesajul meu, am pus tot sufletul in aceste cuvinte!

Draga mea, cum sa ma deranjeze mesajul tau? Dimpotriva, iti multumesc mult pentru sfaturi si pentru incurajari. In privinta bebeului ma mai gandesc, oricum deja sunt fericita mamica a unui bebe dulce(bine, nu e chiar bebe, are 2 ani si 8 luni, dar pentru mine e tot bebe). Merci mult oricum. Ma mai gandesc, insa pentru moment mi-a cam pierit si cheful si curajul de a mai avea un copil.
Numai bine, Cristina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria carmen spune:

Ceau!Am scris in pagina 10 despre intarzierea menstruatiei dupa o luna de novinette.Nici acum nu a aparut, insa am gasit motivul pt care imi intarzie.Am citit in prospect ca interactioneaza cu bromocriptina(pastile care le iau de vreo 2 luni pt inhibarea prolactinei)si provoaca amenoree. Va rog mult sa-mi spuneti daca exista aceasta interactiune si la alte anticonceptionale pe care le luati voi sau numai la novinette. Va multumesc mult si va pup!
Carmen

Mergi la inceput

PT CRISS75: placerea a fost de partea mea. Ma bucur k exista deja un bb in viata ta si mult succes in rezolvarea dilemei: bb2 sau nu?
In rest, pe aici se mai ocupa cineva de noi? Cam multa liniste in ultimul timp!
Va pup, Adria!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

fetelor
tocmai ma-m intors de la ginecolog
e prima data cand folosesc anticonceptionale
mi-a prescris Laurina (cica nu ingrasa si face tenul frumos)
ce stiti de ele?

Mergi la inceput