Despre contraceptia hormonala (2)
Raspunsuri - Pagina 16
Alinus25 spune:
quote:
Originally posted by maria carmen
Ceau fetelor!
Fac un tratament pentru a ramane insarcinata in care am avut si o luna de anticonceptionale-novinette.In timpul novinette-ului(mai exact incepand din ziua 12-13 pana pe la sfarsit)am avut niste scurgeri maronii sau usoare sangerari, nu stiu exact ce au fost.Sunt stresata mai ales ca si menstruatia intarzie de cateva zile.Este normal?In aceste zile de intarziere mai au efect anticonceptionalele sau trebuie sa am contact protejat? Daca trebuia sa continui cu novinette-ul, cand incepeam a doua folie,dupa 7 zile de la ultima pastila, indiferent de aparitia menstrei sau in prima zi a menstrei? Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine.Multumesc mult!
Carmen
Draga Carmen, din cate stiu eu si in pauza de 7 zile esti protejata. Practic ai luat o folie cu 21 pastile, dupa care faci o pauza de 7 zile - timp in care apare menstruatia, iar dupa pauza de 7 zile de la ultima pastila luata, incepi folie noua, indiferent daca menstruatia s-a oprit sau nu.
Daca totusi menstruatia nu apare in cateva zile eu iti recomand sa mergi la medic. Bafta! Pupici.
maria carmen spune:
Alinus25 mersi mult de raspuns.Sa inteleg ca in zilele de intarziere a menstrei nu sunt protejata?
Carmen
Alinus25 spune:
quote:
Originally posted by maria carmen
Alinus25 mersi mult de raspuns.Sa inteleg ca in zilele de intarziere a menstrei nu sunt protejata?
Carmen
Pai nu stiu cate zile ti-a intarziat? Au trecut deja cele 7 zile in care trebuia sa faci pauza si nu ti-a venit menstruatia? Daca au trecut cele 7 zile si nu ai inceput folie noua atunci nu mai esti protejata. Iar daca inca nu ti-a venit menstra dupa expirarea celor 7 zile de pauza, fugi repede la medic. Pupici.
Nunta noastra
maria carmen spune:
Sunt in a 5-a zi de intarziere a menstrei, in afara celor 7 zile de pauza (mai exact sunt in ziua 33 a ciclului).Hai ca m-ai speriat cu fugitul repede la medic, am mai citit ce au scris unele fete ca le-a intarziat menstra chiar si cateva luni dupa novinette, sper sa nu fie si cazul meu, mai ales ca pana acum a fost in regula menstruatia mea.Tocmai am sunat pe dr. mea si mi-a zis sa astept menstruatia si daca nu vine pana pe la sfarsitul saptamanii viitoare sa o sun.Sunt nelinistita in continuare cu toate ca nu mi-a dat de inteles ca ar fi o problema.
Te pup!Carmen
Alinus25 spune:
Draga Carmen, nu stiu ce sa-ti zic, probabil ca de la Novinette iti mai intarzie ciclul, dupa cum au spus si fetele care au luat. Eu cu Microgynon nu am avut niciodata probleme de genu asta, venea intoteauna la fix, atata ca eu aveam din cand in cand sangerari intermenstruale, in rest toate bune si frumoase... Dar daca dr. ta a spus sa astepti pana la sf. saptamanii viitoare inseamna ca trebuie sa mai astepti putin. Iti doresc multa bafta. Pupici!
doremy spune:
Buna, fetelor.Sunt noua pe aici.abia m-am logat de 5 min.Vadca sunteti tare dragute. ajutati-ma si pe mine, fiindca sunt disperata. Am luat Orgametril acum 3 luni, cate 2 pastile pe zi, in noe si dec cate una in a14ea , a25ea zi aciclului,in celelalte zile iau anticonceptionale, exluton, fiindca am un ater fibromatos si am avut un ciclu prelu git de aproape 30 zile.Orgametrilul se mai ia si ptr. intarzierea menstruatiei.Cat timp intarzie? Stie cineva.AM CAM INTRAT IN PANICA.Sa nu fiu insarcinata. La anii mei nu imi doresc asta
cocaa spune:
cine are rabdare sa ma ajute sa calculez dupa metoda calendarului cand sunt zilele fertile si cand nu? ca ma incurca teoria..
mamica oana spune:
Mai fetelor,care ati luat Jeanine?Eu am inceput de la 1 ian. 2006(din prima zi a menstruatiei),dar nici acum nu s-a oprit sangerarea,ce-i drept 2-3 picaturi,dar totusi,sunt 17 zile.Am citit in prospect ca e posibil sa apara sangerari intre menstre,asa ca nu am intrat in panica,desi uneori ma gandesc ca nici normal nu prea e
.
Hai pupici si astept un sfat,daca sa ma opresc sau sa-i dau bataie inainte.
poze CRACIUN
Criss75 spune:
Am o nelamurire. Am luat 2 ani Diane 35 si acum la inceputul lunii am intrerupt deoarece imi doresc sa mai am un copil. Ginecologul meu mi-a spus ca nu este nevoie sa fac pauza cateva luni si ca pot sa raman insarcinata fara probleme chiar si acum. In prospect scrie acelasi lucru si totusi mie imi este teama. Ce ma sfatuiti?

')