Despre contraceptia hormonala (2)
Raspunsuri - Pagina 15
v_florina spune:
Fetelor, eu v-as sfatui sa faceti un drum la medicul ginecolog inainte sa incepeti la luati contraceptive. pana una alta, cu tot progresul stiintific si medical din zilele noastre, tot pe baza de hormoni sunt. eu tocmai am venit de la ginecolog, unde spunandu-i ca vreau sa reincep sa iau contraceptive (am mai luat acum vreo 4 ani), mi-a luat secretie si m-a trimis la medicul de familie pt analize complete de sange si urina, ca sa stie ce mi se potriveste mai bine. acum 4 ani mi-a recomandat triquilar (nu se mai poarta, stiu), tot dupa set complet de analize, si nu am avut modificari de greutate sau apetit. asa ca sfatul meu este sa nu luati dupa ureche, pana una alta este vorba de organizmul vostru. si doar stiti ce probleme pot aparea pe la 40 de ani.
pupici si succese!
mira_h spune:
Buna fetelor!
Am citit toate cele 10 pagini cu privire la acest subiect, dar nu am gasit raspunsul la problema mea. Ma puteti ajuta? Please?!?!?!
Problema: Din anul 2000 pana acum 3 luni am luat continuu anticonceptionale. Initial medicul mi-a prescris Diane de la care m-am simtit OK. Am luat 1 kg in greutate in prima luna, dar atat. Dupa aprox. 4 ani, am intrebat alt medic daca nu cumva ar trebui sa opresc anticonceptionalele sau sa le schimb. Mi-a recomandat Logest. Din nou fara probleme majore. Ei bine, dupa ce am incetat administrarea anticonceptionalelor ciclul meu este aproape inexistent. A mai patit cineva asa ceva? Care este solutia? Precizez ca am intrerupt pastilele deoarece nu mai aveam nici un fel de dorinta de a
. Va rog ajutati-ma cu un sfat?!?!?!
anamc spune:
Buna,
am si eu o intrebare, daca as putea capata un raspuns de la voi, v-as fi recunoscatoare.
Spuneti-mi, va rog, daca stiti, exista o pilula care sa impiedice ovulatia total, adica in fiecare luna, fara exceptie? Sau un contraceptiv injectabil?
Din cate am citit eu, acest lucru nu este garantat de pilulele anticonceptionale. Ma refer la ovulatie, adica este posibil, ca, din 4 in 4 luni sau mai rar, aceasta sa se produca totusi, in ciuda hormonilor din pilula care ar trebui sa pacaleasca organismul.
Multumesc
livia spune:
anamc:eu am luat contraceptivul de care zici...s.n.CERAZETTE(cred ca am scris corect denumirea)...se adm.tot timpul fara intrerupere si nu-ti vine menstruatia deloc-deloc!Ovarele sunt in repaus total iar odata intrerupta adm.isi reiau activitatea fara nici o problema.
O prietena a mea il ia de 12 ani ...in fiecare an face analize hormonale si este ok!!!
Designer spune:
Am luat Tri-regol, timp de 3-4 ani, apoi am facut pauza obisnuita de o luna, dar acea luna a insemnat de fapt o jumatate de an si asta pentru ca nu am mai avut menstruatie in acel timp. Dupa aceasta perioada am hotarat sa schimb pilulele si doctorita mi-a recomandat Logest, le iau de aproximativ doi ani, dar in toamna, cand am facut obisnuita pauza anuala am avut din nou o intarziere de mai bine de doua luni.
Este posibil sa aiba legatura cu pilulele? Cand am fost la control doctorul a dat vine pe oboseala, stress si altele, dar nu stiu ce sa mai cred.
Alinta spune:
Buna! Sunt un
pe acest forum, acesta este primul dintr-un sir de multe mesaje de acum incolo. Am aproape 25 de ani in martie si de anul trecut din mai iau anticonceptionale DESSORELLE, recomandate de medic ca tratament in urma unei operatii de inlaturare a unui chist. Dupa perioada de tratament de 6 luni am continuat sa iau anticonceptionalul ca metoda contraceptiva, impacandu-ma bine cu el, cu exceptia unei mici senzatii de tensiune in sani pe la mijlocul tabletei cca 2-3 zile. Intrebarea mea este daca folosesc anticonceptionalul o perioada mai indelungata 1-2 ani fara pauze, pot aparea efecte adverse organismului sau in cel mai rau caz riscul aparitiei infertilitatii ??? In acest caz la cat timp sa face pauza si cate luni ? Astept raspunsul de voi din experienta sau stiinta dvs pentru ca as vrea sa-l folosesc in continuare pentru prevenirea aparitiei unor noi chisturi si evitarea aparitiei unui copil pana dupa nunta, care va avea loc in vara
. Multumesc pentru atentie si astept raspunuri, poate mai foloseste cineva Dessorelle si-mi poate spune mai multe !
claucia spune:
Buna ziua,
As vrea sa ma luminati si pe mine cu ceva: de cand am terminat cu anticonceptinalele: Marvelon (luate 3 ani) mi-a venit CM asa: la 28-19-33-17 zile. Este posibil sa fie asa o dereglare care sa persiste sia cum la 3 luni? PLus ca vine putin, nu foarte intens ca si colorit, cand mai deschis cand mai inchis dar ca timp cam 2 zile si redus cantitativ mult.
Merg la doctor la sfarsitul saptamanii, ce sa fie oare insa?
Multumesc

Designer spune:
Din cate stiu eu, trebuie sa faci o pauza de o luna cam dupa un an de zile in care ai luat pilule anticonceptionale, daca iei de mai multi ani, atunci pauza ar trebui sa fie facuta cel putin o data pe an si trebuie sa dureze minimum o luna de zile, asa m-au sfatuit mai multi doctori. Oricum cel mai bine este sa consulti un medic si sa afli cat mai multe detalii despre acest subiect.
Alinus25 spune:
Buna fetelor!
Am luat si eu pastile, Microgynon, 6 ani de zile fara nici o intrerupere, deoarece mi s-a spus ca nu trebuie sa fac intrerupere pentru ca pastilele pe care le iau eu sunt in concentratie foarte mica de hormoni si nu este necesara pauza de o luna la 1 an de zile. Pauza de o luna trebuie facuta de cele care iau pastile in concentratie mare de hormoni, dar in zilele noastre nu cred ca mai exista cineva care sa le foloseasca (spre ex. Regividon, sau cum i-o spune
). Am fost la trei medici si fiecare mi-a spus acelasi lucru.
Dupa ce le-am intrerupt nu am avut probleme, menstruatia a venit cam asa 23-23-25-25, inca nu este cum ar trebui sa fie, inca astept sa se regleze.
Apropo, si eu aveam mici sangerari intre menstruatii pe perioada cat am luat pastile, dar la fel medicul mi-a spus ca pastilele sun cauza lor, dar nu exista nici o problema.
Cum am renuntat la pastile am mers la control, iar medicul mi-a spus ca sunt sanatoasa fara nici o problema, doar ca trebuie sa astept vreo 3 luni pana sa raman gravida. Eu inca mai astept putin, inca nu am prestat la acest capitol.
Dar am putine emotii cand ma gandesc ca am luat pastile 6 ani fara intrerupere...
Pupici
Nunta noastra
maria carmen spune:
Ceau fetelor!
Fac un tratament pentru a ramane insarcinata in care am avut si o luna de anticonceptionale-novinette.In timpul novinette-ului(mai exact incepand din ziua 12-13 pana pe la sfarsit)am avut niste scurgeri maronii sau usoare sangerari, nu stiu exact ce au fost.Sunt stresata mai ales ca si menstruatia intarzie de cateva zile.Este normal?In aceste zile de intarziere mai au efect anticonceptionalele sau trebuie sa am contact protejat? Daca trebuia sa continui cu novinette-ul, cand incepeam a doua folie,dupa 7 zile de la ultima pastila, indiferent de aparitia menstrei sau in prima zi a menstrei? Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine.Multumesc mult!
Carmen