Despre contraceptia hormonala (2)
Raspunsuri - Pagina 14
konsuella spune:
Salutare.Eu de cand iau diane-35 nu am avut nici o problema.Corpul meu s-a adaptat foarte bine la ele,mi-au disparut si cosurile si un chist care imi dadea bataie de cap.Am avut ceva probleme cu ele la inceput pana s-a obisnuit corpul meu cu ele.Aveam o foame de nu mai puteam ..
,dar a trecut dupa ceva timp.Bafta in continuare
Deanny spune:
OanaO,
Eu iau Yasmin de aproape un an si n-am avut nici o problema, ciclul imi vine intotdeauna ceas in a cincea zi dupa terminarea foliei si n-am avut niciodata alte sangerari (spooting). Este normal insa sa depinda de la organism la organism, probabil eu m-am acomodat foarte bine cu ele; dar cel mai bun cred ca ar fi totusi raspunsul unui medic.
Numai bine,
Pupici
,
Fiquelle spune:
Fetelor, am si eu o intrebare: care contraceptive maresc sanii, macar si putin?![]()
Mada
si
minunea Sofia Maria, 12.08.2004
ooka spune:
quote:
Originally posted by OanaO
Buna!
Am si eu o problema si as vrea sa-mi spuna cineva daca e sau nu cazul sa ma duc la medic.
Asta e a doua luna de cand iau Yasmin. In prima luna m-am simtit f bine si nu am avut nici un fel de reactii adverse. In a doua luna insa mi-a venit ciclul ( nu e spooting ) in ziua a 18 adik cand inca nu terminasem folia. In plus, daca de obicei sangeram cam 4 zile acum au trecut 6 zile si abia abia se opreste. Pe langa toate astea am si dureri de cap (suportabile).
Oare ar trebui sa merg la medic sau sa mai astept sa vad daca se obisnuieste organismul? A mai patit cineva asa?
Astept raspuns.
salut
eu am luat mercilon cred ca aprox. 4 ani, timp in care am avut dureri rebele de cap
am fost la control ginecologic insa intrebarile erau referitoare la picioare nu la cap, iar daca ma duceam la doctor sa vad de ce ma doare capul si spuneam ca iau si anticonceptionale, nu imi spuneau nimic
asa ca, dupa ce am facut si un rmn si mi s-a spus ca sunt sanatoasa tun dar cu migrene, am incetat sa mai iau mercilon din proprie initiativa
si durerile au disparut
ba mai mult, recent, am citit ca se poate infarctiza creierul daca nu-ti priesc anticonceptionalele,
so, recomandarea mea ar fi sa te duci la medic si sa intreb ce poti face (analize, teste) ca sa vezi ce compatibilitati ai sa nu patesti ca mine
iar capul din ce mi s-a spus, ca acum sunt doctor in materie nu e normal sa te doara (chiar daca durerile sunt suportabile), ceva nu-i prieste asa ca vezi ce si trateaza
ai grija si sanatate
pau spune:
Buna fetele,eu folosesc pilule Jeanine,de 2 ani la recomandarea medicului,dupa consultatie si nu am nici o pb.Nu stiu daca din cauza lor am cam slabit.
Fiquelle spune:
Pau, super ca ai slabit, de obicei contraceptivele ingrasa!
de la Mada
si
minunea Sofia Maria, 12.08.2004
svety spune:
Mie imi merge ok cu exluton, numai nu-l prea iau la fix. Mai ales ca alaptez. Altceva nu am incercat. Dupa alaptat voi trece pe Marvelon.
river spune:
As avea si eu o problema legata de anticonceptionalele NOVYNETTE. Le iau cam de un an si jumatate, dar pe parcursul administrarii apar fie spotting-uri, fie niste sangerari intermenstruale la vreo 10 zile dupa incheierea menstruatiei. Acestea dureaza o zi si sunt mai slabe, sau mai multe zile si sunt abundente, insotite de dureri de burta, exact ca in timpul menstruatiei.
Este deja a treia oara cand apare aceasta sangerare intermenstruala ce dureaza cateva zile, chiar daca am luat pastilele corect, la aceeasi ora.
S-a mai confruntat cineva cu asa ceva? Oare ar trebui schimbate? Sau este normal?
Sauciuc_C spune:
Iau Novinette de 3 ani, ma simt bine si nu am avut efecte secundare. Le-as recomanda cu incredere, dar cel mai bine e sa consulti un medic.
Am si eu o intrebare in legatura cu modul de administare, in cazul in care iau un tratament cu antibiotice.
Acum 3 saptamani am fost diagnosticata cu pneumonie si ulcer, am luat tripla terapie pt ulcer si amoxicilina pt pneumonie, apoi medicul mi-a schibat antibioticul pt pneumonie cu unul mai puternic (din pacate nu-mi amintesc numele acum). Oricum a fost un numar mare si un spectru larg de antibiotice pe care le-am asimilat in decurs de 2 saptamani.
In timpul tratamentului am avut usoare sangerari si dureri asemanatoare cu cele de menstruatie si doctorul mi-a sugerat sa nu fac pauza de 7 zile, ci sa continui cu o noua folie imediat ce o termin pe cea curenta. Am terminat folia curenta pe 17-Dec si am inceput cu o noua folie imediat.
As dori un sfat pentru ca nu am gasit prea multe informatii despre aceasta situatie: este bine sa nu fac pauza si sa continui cu o noua folie, sunt efecte secundare si care ar fi acestea? Am luat o singura pilula din noua folie, ar fi vreo problema daca as stopa acum?
Cristina
svety spune:
Totusi am o problema!! ori sunt
, ori Exlutin mi-a facut ceva...ca nu-mi vine ciclu. Luna trecuta am luat Exluton din prima zi de ciclu si la a doua folie nu mi-a mai venit, si sunt deja la jumatate. Bebele meu avea 3 luni jumate cand am inceput sa iau. Spuneti-mi va rog ce s-a intamplat!!!
Ziceti-mi si mie ce s-a intamplat, ca am facut cezariana si nu ar fi cazul pt. alta sarcina asa repede.
mami de dani
Daca totul pare sa mearga bine, cu siguranta ai omis ceva.