Pregnyl in sarcina?
Buna fetelor,
a mai luat vreuna dintre voi Pregnyl injectabil in sarcina?
eu sunt insarcinata in saptamana a 7-a, si acum vreo 4 zile am avut o mica sangerare maronie (2-3 picaturi). speriata un pic m-am dus la doctor care mi-a prescris urmatorul tratament pentru 1 luna (pana intru in saptamana a 12-a):
1 injectie Pregnyl 5000 U.I./ 4 zile
3 tablete Utrogestan/ zi
4 tablete Magne B6/ zi
1 tableta acid folic/ zi
pe urma mi-a zis ca daca am greturi (si am ceva), inseamna ca am destul progesteron si pot sa nu mai iau utrogestan.
insa am fost un pic ingrijorata in privinta Pregnyl-ului. pt ca n-am vazut pe nici una dintre voi sa ia in timpul sarcinii; din contra am vazut ca e folosit pt stimularea ovariana. una peste alta, pe prospect zice ca nu trebuie folosit in sarcina si alaptare.
asa ca l-am sunat pe doctor sa-l intreb, dar el mi-a zis ca sa nu ma iau dupa prospect, ca pregnyl-ul contine HCG care este secretat de placenta si ca mi l-a dat preventiv pt iminenta de avort. am uitat sa va spun ca mi-a facut si eco transvaginala si ca bebe era ok (ii batea inimioara) si sarcina in general. a zis ca nu vede nici o posibila cauza a sangerarii. iar de-atunci n-am mai avut sangerari.
voi ce stiti de recomandarea pregnyl-ului in sarcina? a mai luat una dintre voi?
Raspunsuri
sibip spune:
DA este OK, fa cum ti-a spus doctorul. Si cred ca stiu care e medicul tau...
Am luat si eu acelasi tratament, fara utrogestan desi nu aveam deloc greturi. Din cite stiu, pregnylul e hcg, un hormon care e secretat de placenta si ajuta la formarea progesteronului, deci teoretic nu ar mai fi nevoie de utrogestan in plus. Dar sigur nu strica. Sa stii ca nu-i nimic grav ce ti s-a intimplat si o sa mergi cu bine mai departe. Nu ai motive de ingrijorare.
Ioana
papu spune:
multumesc sibip,
curios ca numai doctorul asta da tratament cu pregnyl.
am tot citit de-atunci pe net despre administrarea de pregnyl in sarcina si se pare ca s-a mai dat si prin alte parti dar ca s-a ajuns la concluzia ca n-are nici un efect in sarcina. in plus parerea personala a doctorului este ca utrogestanul nu ajuta cu nimic, ci este mai mult un medicament de tip placebo. asa ca sincera sa fiu nu prea inteleg de ce zice ca scade iminenta de avort de la 50% la 15%.
anyway, important este sa nu faca rau, chiar daca nu face nici nimic bine. macar stau cu impresia ca fac tratament :) cred ca scaderea procentului are legatura cu scaderea stresului ;)
nique15 spune:
Buna!
Si mie mi-a dat dl. dr. acelasi tratament (sunt in sapt 6 si in iulie am pierdut o sarcina 

). Am fost nelamurita de ce scrie in prospectul de la "Pregnyl"...dar cum am foarte mare incredere in dl. doctor si cum ma simt deja mai bine (eu am inceput imediat cum am avut testul pozitiv) fac injectiile in continuare.
Sa auzim de bine!
Ioana
Creola spune:
Nu-ti face probleme in privinta pregnylului;si eu sunt o viitoare mamica,la inceputul sarcinii din cauza micilor sangerari doctorul mi-a recomandat acest medicament ingectabil,timp de o luna,o data la 3 zile.
Rezultatul:m-am simtit mai bine,iar sangerariile au disparut!
Nu o fii recomandat poate si din cauza pretului,sau fiindca este cam greu de gasit(cel putin in Cj).
Dana si bebelusul de 20 saptamani
sibip spune:
Ce-mi vorbesti de preturi Creola???? Este GRATUIT pentru gravide cu reteta de la medicul de familie! Acum sa nu inceapa din nou discutia cu gratuitatea in functie de salariu, care e o gogorita... daca nu-ti da la o farmacie sigur te descurci la alta. Iar medicului ii spui de la obraz sa-ti zica el unde scrie ca e in functie de salariu. (Oricum asta e alta poveste)
Creola spune:
Imi cer scuze,nu stiam caci pregnylul se da si gratuit,mi-am spus doar parerea.Oricum ideea era ca nu ar avea efecte negative in timpul sarcinii!
Eu ,dupa cum am mai scris m-am simtit foarte bine dupa tratamentul cu acest medicament recomandat de un medic f.f.bun.
Monica-Elena spune:
Placenta incepe sa functioneze din saptamana a 11-a, iar din saptamana a 12-a placenta incepe sa secrete hormoni siriscul de avort scade substantial.
Eu stiam de Gravibinon si Duvadilan ptr mentinerea sarcinii.
Monica, DPN 25 iulie 2005 dr DENISA PROTOPOPESCU
Esentele tari se tin in sticlute mici.
Shobo spune:
si eu am urmat 1 luna tratament:
Pregnyl inject 5000 UI 1/4 zile
Magne-B6 4/zi
Aspenter 1/zi doar 10 zile pt ca am avut IR artera uterina dr. 0.71-0.73 cu risc preeclamptic. dupa 1 luna m-am simtit ff bine si in acea luna mi-au scazut si nr-ul de contractii/zi iar la final IR-ul meu scazuse la 0.3, adica SUPER!
Eu si bibisor sapt. 30
Dr. Tutunaru - ELIAS
ariadna33 spune:
quote:
Originally posted by Monica-Elena
Placenta incepe sa functioneze din saptamana a 11-a, iar din saptamana a 12-a placenta incepe sa secrete hormoni siriscul de avort scade substantial.
Eu stiam de Gravibinon si Duvadilan ptr mentinerea sarcinii.
Monica, DPN 25 iulie 2005 dr DENISA PROTOPOPESCU
Esentele tari se tin in sticlute mici.
Eu am facut Gravibinon cand am inceput sa sangerez la 6 sapt. si tot am pierdut sarcina. Si nu pot sa nu ma gandesc ca poate tratamentul cu Pregnyl mi-ar fi prins bine ATUNCI, mai ales cand citesc ca A DAT REZULTATE IN IMINENTA DE AVORT!
ariadna33 spune:
Am si eu niste intrebari, PAPU, daca poti sa-mi raspunzi: ai facut tratamentul respectiv? Cum a evoluat sarcina ta, pentru ca nu te-am vazut la "mamici"?
Am vazut ca singura ta preocupare a ramas pregnylul.
Si inca ceva: de ce ti-ai schimbat versiunea in subiectul cu "IR artere uterine"? In subiectul "Pregnyl in sarcina?" spui ca ti-a fost recomandat personal tratamentul, iar in subiectul "IR artere uterine" spui ca o prietena a primit acest tratament.
Care este adevarul de fapt? Sau ce incerci tu sa demonstrezi oare?
"Cand prezentul va fi trecut, visele vor fi realitate"