Pregnyl in sarcina?
Raspunsuri - Pagina 2
ariadna33 spune:
quote:
Initial creeata de papu
Buna fetelor,
a mai luat vreuna dintre voi Pregnyl injectabil in sarcina?
eu sunt insarcinata in saptamana a 7-a, si acum vreo 4 zile am avut o mica sangerare maronie (2-3 picaturi). speriata un pic m-am dus la doctor care mi-a prescris urmatorul tratament pentru 1 luna (pana intru in saptamana a 12-a):
1 injectie Pregnyl 5000 U.I./ 4 zile
3 tablete Utrogestan/ zi
4 tablete Magne B6/ zi
1 tableta acid folic/ zi
pe urma mi-a zis ca daca am greturi (si am ceva), inseamna ca am destul progesteron si pot sa nu mai iau utrogestan.
insa am fost un pic ingrijorata in privinta Pregnyl-ului. pt ca n-am vazut pe nici una dintre voi sa ia in timpul sarcinii; din contra am vazut ca e folosit pt stimularea ovariana. una peste alta, pe prospect zice ca nu trebuie folosit in sarcina si alaptare.
asa ca l-am sunat pe doctor sa-l intreb, dar el mi-a zis ca sa nu ma iau dupa prospect, ca pregnyl-ul contine HCG care este secretat de placenta si ca mi l-a dat preventiv pt iminenta de avort. am uitat sa va spun ca mi-a facut si eco transvaginala si ca bebe era ok (ii batea inimioara) si sarcina in general. a zis ca nu vede nici o posibila cauza a sangerarii. iar de-atunci n-am mai avut sangerari.
voi ce stiti de recomandarea pregnyl-ului in sarcina? a mai luat una dintre voi?
?
"Cand prezentul va fi trecut, visele vor fi realitate"
papu spune:
adriana33,
hai sa-ti raspund daca tot esti asa de curioasa:
nu am scris practic eu acest subiect, ci prietena mea de care vorbeam si la ir-uri, si care atunci era destul de stresata si a venit la mine acasa si a scris de pe contul meu ca ea nu avea sens sa-si faca daca tot nu are acces din alta parte. asta e tot.
iar in ce priveste tratamentul, stiu ca l-a luat, desi nu-mi dau seama in cazul ei cat a fost de necesar pt ca ea a avut niste sangerari f mici maronii si-atata. dar la cat era de speriata a zis ca nu vrea sa riste nimic. si f bine a facut.
ea cum ti-am zis e f incantata de doctor, uneori mi se pare un pic cam exagerata, dar ce sa zic din cate am inteles si de la ea chiar este un medic f bun si cu care poti vorbi. sincer chiar citesc site-ul lui si am aflat multe lucruri utile de-acolo. daca ar fi avut cabinet particular probabil ca m-as fi dus si eu la el.
uite initial n-am vrut sa raspund la aceste "atacuri" ale tale pt ca nu simt nevoia sa-mi justific fiecare cuvant pe care il zic. eu am trait mereu cu impresia ca e un forum unde lumea isi zice parerea liber.
in ce priveste prezenta mea pe forum, sunt genul care citeste f mult (le stiu pe toate fetele de la mamici iulie-august) dar nu scriu decat atunci cand cred ca am ceva de zis si m-am lovit si eu de problemele respective. nu sunt genul care sa scrie in fiecare zi ce-a mai mancat, ce crema si-a mai luat sau ce hainutze, daca a durut-o in partea dreapta sau stanga, etc.
si uite desi imi propusesem sa nu ma justific...tot aici am ajuns...da promit ca n-o s-o mai fac :)
Androix spune:
quote:
Originally posted by papu
in plus parerea personala a doctorului este ca utrogestanul nu ajuta cu nimic, ci este mai mult un medicament de tip placebo. asa ca sincera sa fiu nu prea inteleg de ce zice ca scade iminenta de avort de la 50% la 15%.
Parerea personala a dr. Tutunaru, caci despre dansul vorbim, este ca dupa saptamanile 12-14 placenta incepe sa secrete o cantitate considerabila de progesteron astfel incat orice tratament cu utrogestan dupa aceasta perioada este apa de ploaie.
Ca sa raspund la subiect, pregnylul este mai degraba indicat pentru iminenta de avort la varste mici de sarcina decat pentru rezistenta arterelor uterine. Adica mai logic este sa fie pentru sustinerea sarcinii, avand in vedere ca contine HCG, si de altfel scrie si in prospect ca se da la varsta mica pentru sustinerea sarcinii.
"Actiune terapeutica: Gonadotropina obtinuta din urina de femeie gravida are activitate predominant luteinizanta; la femeie favorizeaza mentinerea corpului galben si secretia de progeteron (pana in luna a 3-a de sarcina); la barbat stimuleaza producerea si secretia de testosteron de catre celulele interstitiale."
Deci ramane sa elucidati de ce prescrie dr. Tutunaru pregnyl pentru IR-uri, cred ca apropo de sustinerea sarcinii v-am lamurit cu citatul din prospect.
Daca prietena ta este atat de nedumerita apropo de acest tratament, pe care stii ca l-am urmat si eu si am fost la fel de nedumerita (dar asta e alta faza), de ce nu cere o a doua opinie, de la un medic?
Andreea
29 sapt.Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!
mika1 spune:
eu ce sa mai zic? sunt la a 3-a luna consecutiva de pregnyl
sunt in saptamana a 20 a si inca imi e f greata
. dar daca va fi cazul voi face pana la final.L-am intrebat pe d. T. de ce imi mai e greata si mi-a zis ca nu e normal la saptamana 20 si imi va recomanda un tratament homeopat.
simodina spune:
Salutare fetelor si bine v-am gasit!
Sunt si eu o pacienta a dlui dr careia i-a prescris aprox. acelasi tratament. Eu, din pacate, nu am ajuns la el din timp, cand au inceput acele pete mici si maronii ci la urgentza, dupa vreo 10 zile, cand avem deja o hemoragie de toata frumusetzea... Va spun asta pentru ca si acum ma gandesc la faptul ca daca l-as fi consultat mai devreme poate aceste hemoragii n-ar mai exista acum. Curioasa ca si voi si citind prospectul care m-a lamurit din partzi, eu luand deja Progesteron 4/zi, l-am intrebat si eu pe dr care mi-a zis,mimandu-mi in acelasi timp, ceva de genul: "Draga, bb al tau se hraneshte cu juma' de gura si vede cu juma' de ochi. Injectzia asta il ajuta sa-si foloseasca si cealalta jumatate... ai intzeles?" ( cred ca stilul vi se pare cunoscut
)Iar bb este OK deocamdata, desi riscurile nu-mi vor scadea decat dupa sapt 14. Ba chiar sapt trecuta crescuse vreo 8mm in 4 zile si inimioara ii batea, in aceste zile eu avand un alt val de hemoragie insotzit chiar de cheaguri si dureri...
Oricum, la mine a fost singurul medic care, in afara de Utrogestan+stat in pat+un zambet oarecum compatimitor mi-a prescris si ceva care ar trebui sa-l ajute pe bb sa treaca prin toate incercarile astea...
Mika 1, tu de ce ai facut asa de mult timp Pregnyl? Eu am 1+12 fiole la 3 zile ( prima in noaptea cu hemoragia) si ar trebui sa le termin saptamana viitoare. Si chiar ma intrebam daca imi va da altele...?
Bafta multa si bb-i sanatosi!
SIMODINA
Androix spune:
Simona, dar o cauza exista pentru hemaorgia pe care o ai?
Andreea
30 sapt.
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!
mika1 spune:
quote:
Originally posted by simodina
Salutare fetelor si bine v-am gasit!
Mika 1, tu de ce ai facut asa de mult timp Pregnyl? Eu am 1+12 fiole la 3 zile ( prima in noaptea cu hemoragia) si ar trebui sa le termin saptamana viitoare. Si chiar ma intrebam daca imi va da altele...?
SIMODINA
Eu am facut in prima luna pentru ca am o problema cu tiroida, am un numar foarte mare de ATPO , dupa care mi-au iesit mari IR pe stanga, iar in a 3a luna IR au mai scazut, dar nu cat ar fi vrut D. T. si corelate si cu problema la tiroida, mi-a mai dat si a 3-a luna injectii...
simodina spune:
Mika1, multumesc pentru raspuns. Se pare ca noi avem probleme diferite. De fapt eu nu stiu cum stau cu Ir-urile pentru ca nu mi-a spus nimic. Tie cine ti le-a masurat, el sau Iosup? Ca sa stiu sa-l intreb data viitoare, mai ales ca vineri era tentat sa-mi recomande Aspenter dar s-a razgandit...
Androix, la prima hemoragie mi-a descoperit un hematom decidual destul de maricel ( de vreo 3 ori mai mare decat bb dupa cum s-a exprimat dl dr),situat exact langa sac si inconjurand-ul pe jumatate aproape - asta din ce am vaazut la echografie.Dr-ul mi-a spus ca ar fi aparut in urma unei implantari oarecum defectuase..El a fost si cauza pentru a doua hemoragie, mai mica de data asta. In vreo saptamana a disparut - partial absorbit, partial prin hemoragie. In schimb lunea trecuta la echo mi-a descoperit alt hematom maricel, de data aceasta in fundul uterului si nu langa bb. Si luni noaptea a inceput cosmarul celei de-a doua hemoragii care a fost mult mai nashpa decat prima - mai lunga, cu dureri si cu cheaguri nu foarte mari. Sincera sa fiu la asta am cam clacat nervos fiind aproape sigura ca am pierdut orice sansa... La echo de vineri insa lucrurile n-au stat asa cum am crezut, multzumesc lui Dzeu! Acum sincera sa fiu, desi eu sunt groaznica si-l rog pe dr sa-mi explice orice - cred ca l-am exasperat - vineri eram intr-o stare ft nashpa si n-am fost in stare decat sa plang la consultatie... Mi-e rusine si nu-mi sta in fire, dar se pare ca psihicul meu a suferit transformari multiple... Asa ca habar n-am de ce s-a mai format si al 2-lea hematom...Abia astept sa se intoarca dl dr sa merg la urmatorul consult si sa-l exasperez! Sper numai sa reuseasca sa-si deschida cabinetul sapt viitoare, ca altfel presupun ca o sa fie o aglomeratie in primele zile de-o sa-mi inghit toate intrebarile si o sa stau iar sa ma framant singura acasa...Si cand ma gandesc ca mai am inca 2,5 saptamani de incertitudine...
Sper ca esti multzumita de raspunsul meu, mai aveam putin si iesea o nuvela...![]()
![]()
SIMODINA
Androix spune:
Offf, nu de multumire te-am intrebat.
Exaspereaza-l ca nu se supara!
De masurat nu le masoara el ca nu are ecograf cu dopler ci dr. Iosup.
Bafta in continuare, iti doresc sa duci sarcina la capat cu bine! 
Andreea
30 sapt.
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!
simodina spune:
Merci pt raspunsul legat de IR-uri. Tu chiar in sapt 14 ai fost la Iosup? Eu nu prea mai am rabdare!
Ultima fraza era de fapt un mishto legat de logoreea mea si nicidecum de intrebarea ta! Sorry daca a sunat altfel.. 
Sa fie, asa sper si eu!
Nadina
SIMODINA