GOBLENUL = pasiunea mea!

GOBLENUL = pasiunea mea! | Autor: Ramonika

Link direct la acest mesaj

Fetelor,

Care dintre voi coase goblen? Eu una is innebunita dupa asa ceva. Nu stiu cum am prins “boala” asta, probabil de la mama care a cusut si ea mai de mult, acuma s-a lasat ca are probleme cu ochii…

Em cusut la viata mea cam 14-15 goblene, poate nu e asa de mult, insa nici nu prea am timp. Am inramat majoritatea goblenelor cusute de mine, care atarna acum in camera la mine… Imi venea sa imi iau goblenul si in tren, cand aveam de facut cate o calatorie mai lunga, dar imi era rusine...

Vi se pare ca (,) cusutul de goblene este ceva demodat, sau specific numai femeilor fara prea multa carte? Eu personal prefer uneori sa nu mentionez despre acest hobby al meu catre anumite persoane, care ar putea sa faca afirmatii de genul: “Numai femeile casnice cos goblene”, „Goblenele sunt kitsch”...

Poate fetele din strainatate stiu daca sunt apreciate in afara goblenele, pentru ca acolo nu se prea coase asa ceva. Eu una am auzit ca ar fi foarte apreciate si scumpe, insa nu stiu sigur daca peste tot, sau numai in anumite tari. Interesati-va si poate facem si ceva afaceri, cu vandutul goblenelor, desi pana acuma nu am vandut nici unul ca nu m-am indurat, mai ales ca aici nu iei cine stie ce bani pe ele...

Ce parere aveti? Cine mai are acest hobby? Ce modele aveti? Secrete? Sfaturi? Este goblenul un kitsch sau nu?

Uitati si un site interesant despre asa ceva: www.rogoblen.ro

Ramonika si pisica

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Ramona, si mie imi place sa cos goblen. Ma linistete. Nu pot spune ca e o pasiune pentru ca ma apuca si apoi imi trece, dar am cusut vreo 4 pana acum. De cand am inceput lucru si apoi a venit bebe nu prea am mai cusut. Acum as mai vrea, dar e cam greu sa cosi goblen cand ai un copil de 6 luni. Mai ales ca acum am o nou pasiune, site-ul DC...
Nu cred ca este ceva demodat sau de care ar trebui sa ne fie rusine, in definitiv este o activitate onorabila, e drept ca nu implica nu stiu ce efort intelectual, dar te disciplineaza, iti testeaza rabdarea si dorinta de creatie.
Ale mele nu sunt inramate, imi tot propun dar tot aman. Nici nu stiu unde sa le atarn, nu prea merge cu restul casei... Da, le gasesc eu loc candva !

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Si inca ceva, daca te uiti la profilul meu o sa vezi la pasiuni si goblenul, deci evident nu mi-e rusine de hobby-ul asta...

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Este foarte frumos ca stii sa cosi goblenuri. Si mie mi-ar placea sa cos goblen dar eu sunt pasionata mai mult de impletit.
Cand eram mica bunica mea m-a invatat sa fac tot ce se considera la vremea aceea ca trebuie sa stie o femeie. De la ea am invatat sa impletesc, sa croiesc si sa cos, sa crosetez, sa cos fete de masa pe etamina sau matador, sa brodez. E tare bine sa stii sa faci de toate. Din punctul meu de vedere nu ai motiv sa te simti jenata.

Aurora, mami lui Vladut (6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns val77 spune:

am auzit si eu ca sunt foarte apreciate in strainatate
mie imi plac, dar nu ma pricep sa cos, mi se par foarte migaloase si apai nu prea am rabdare
oricum nu are de ce sa/ti fie rusine din contra trebuie sa fi mandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

tin sa-ti spun fara nici o urma de rusine ca si eu cos goblen de la virsta frageda si-mi place la nebunie! si eu stiu despre situl ce l-ai indicat, eu cos mai ales alegorii, am mai bine de 1/2 di cele ce apar pe site, inca nu le-am cusut pe toate dar le-am cumparat ca aici nu sint cu ochiuri mici si nu sint atit de frumoase!
http://www.goblenuri.frumoase.go.ro/products.html, aici poti vedea ceva preturi reale ptr un goblen adevarat! stiu ca cel putin in Europa de vest erau cautate, aici colegii mei de l aservici nici nu stiau ce-i asta pina nu le-am aratat!
nu are de ce sa-ti fie rusine e o arta ca si pictatul! e drept ca lumea ma mai lua peste picior dar nu-mi pasa, cum unii picteaza sau cinta eu cos... si nu are legatura cu studiile superioare, eu am 8 ani de studii universitare si 3 diplome...si nu ma simt cu nimic mai "proasta"...singura problema e ca de cidn a aparut puiutul meu mic nu mai am timp deloc, si am inceput 2 (Isus si Maica Domnului) pe care as fi vrut neaparat sa le termin ca sa le ofer mamei mele! dar se pare ca mai amin ca abia mai am timp sa citesc o carte despre bebe sio sa-mi fac treaba in casa...si...sa ma uit pe forum sa mai vorbesc putin cu voi...
asa ca coase linistita-n continuare...

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlbaIulia spune:

Goblenul este una din pasiunile mele,

M-a destins enorm in timpul anilor de facultate cand imi pleznea pur si simplu capul de studiu...in prezent am cusute vreo 20, marea majoritate pe numarate, am in lucru Carul cu Boi de Grigorescu (in lucru de vreo 2 ani). De cand o am pe puiutza nu am mai cusut nimic din pacate...

Marea problema este insa inramatul, nu am gasit un loc sa inrameze ca lumea, in Ro ramele mi s-au parut destul de grosolane,nu mi-au placut deloc, mai ales faptul ca trage goblenul si il tapseste sub sticla. In Germania si in Franta unde am mai vandut goblenuri cand eram studenta se inrameaza superb, goblenul este pus in evidenta, o rama buna ridica enorm.

Aici in Canada lumea habar nu are de goblen, nu am inramat nici unul deocamdata, le-am aratat prietenilor care se mira continuu, am de gand sa inramez cateva cand vom merge in vacanta in Europa.

In ceea ce ma priveste goblenul este o arta deosebita.

http://community.webshots.com/user/albaiulia101

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

quote:
Originally posted by AlbaIulia

Marea problema este insa inramatul, nu am gasit un loc sa inrameze ca lumea, in Ro ramele mi s-au parut destul de grosolane,nu mi-au placut deloc, mai ales faptul ca trage goblenul si il tapseste sub sticla. In Germania si in Franta unde am mai vandut goblenuri cand eram studenta se inrameaza superb, goblenul este pus in evidenta, o rama buna ridica enorm.

AlbaIulia

http://community.webshots.com/user/albaiulia101

In Bucuresti, pe Calea Victoriei vis a vis de casa de moda Venus exista un magazin unde se vand materiale, ace, ata, etc. Tot acolo se si inrameaza goblenuri. Au tot felul de rame. Mie mi-au placut si mi s-au parut foarte fine. Cand esti in tara poate incerci sa treci pe acolo sa arunci o privire.

Aurora, mami lui Vladut (6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxica spune:

Si eu fac goblen..de fapt faceam dar de cind am nascut nu am mai putut..am mai incercat dar esec....asta pentru ca eu lucrez dupa schita si de abai reusesc sa mi le asez sa imi dau seama de patratelul unde am ramas si hop..vine puiuta mea si ma intreaba ceva, e de ajuns sa ridic ochii si gata, o luam de la capat; asta in cel mai fericit caz cind nu isi baga ea minutele peste tot..asa ca mai bine deocamdata lucrez, tricotez..este mai lejer si pot vorbi si cu ea intre timp, chiar ma uit cind se joca sau ma uit la tv si sint atenta la ce vad...
dar imi place la nebunie sa lucrez, tricotat, golblen, crosetat ,,totul..ma destinde..ma linistete..de multe ori stau pina la 12-1 noaptea sa lucrez linistita dupa ce ii culc pe amindoi...(sotul si copilul)
nu e o rusine, din contra; este o mindrie sa poti face asa ceva.....!
si o sustin din toata inima
Bravo noua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns padi spune:

Roxica si mie imi place sa tricotez.
Era un subiect deschis cu tricotatul, dar nu-l mai gasesc. Erau si ceva adrese de site-uri unde erau tipare. Cum sa-l gasesc? Ajutoooor!!!

Padi

http://community.webshots.com/user/padi_badi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Ma bucur fetelor ca mai exista si altii carora le place sa coasa... Ma gandeam eu ca nu-s singura...
Multumesc!

Ramonika si pisica

Mergi la inceput