Ati lasa Elvetia pentru SUA?...

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Felicitari Andreea! Succes in Franta, poate e mai usor cu copii acolo, aici e cam greu si cu cariera si cu copii, intr-adevar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Multam mult Lia. Cred ca-i greu pe masura salariului primit si a conditiilor oferite. In .fr va fi o mizerie comparat cu ce castig acum, resursele laboratoarelor sunt modeste, dar voi castiga timp pentru copii evident doar supravietuind cu greu dpdv job. Tampenia este evident ca daca as intrerupe complet nu as mai putea relua, asa mai e o speranta...

Pentru un job intr-o companie nu m-as intoarce in Europa nici moarta...

Bafta tie multa Lia ca l-ai luat pe taurache de coarne acum. Ce mai nu ceda nervos:):):).

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Da, la o asemenea alegere trebuie sa aiba in vedere si puterea de adaptare a fiecaruia.
Am vizitat doar cateva tari din Europa, dar ceea ce sustin sus si tare este ca America nu mai este ceea ce se numea odata "tara tuturor posibilitatilor!" , si asta s-a simtit mai ales dupa atacurile de la 9 sept.
Joburile se gasesc greu, viata s-a mai scumpit, asigurarile de toate felurile(sanatate, masini si de orice fel) au niste preturi mari si tot urca, scolile de stat, cum ar venii, sunt slabe, si tot ajungi sa dau bani mult pe educatia copilului inca din clasele primare, nu mai zic de colegii sau universitati. am cunostinte care au terminat aici colegiu, nu au probleme cu engleza(fiind veniti de la 5-6 ani aici), si totusi nu isi pot gasi job, pe masura pregatirii lor.
Sistemul de invatamant este destul de organizat, dar mai nimic pe gratis. Mult trambitata protectie sociala a copilului(aici ii dau dreptate perfecta lui Raymond) se rezuna doar la amenintarea parintilor ca vin si le iau copilul din casa daca vezi Doamne il supun la cine stie ce, dar niciodata sa te ajute cu ceva, cumva material vorbind.Cu sfaturi, la dat sfaturi sunt primii.
Acum nu stiu cum este in Elvetia, dar ceea ce am expus aici este doar o parere personala vis-a-vis de unele aspecte legate de USA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

AC,stiu mai multe despre America decit crezi tu si daca tu nu te-ai descurcat in Europa nu inseamna ca altii nu se descurca.

O zi buna

Anca DPN 08.05.05si Bianca Melissa 02.02.03

http://community.webshots.com/user/anky2100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by anky

AC,stiu mai multe despre America decit crezi tu si daca tu nu te-ai descurcat in Europa nu inseamna ca altii nu se descurca.

O zi buna

Anca DPN 08.05.05si Bianca Melissa 02.02.03

http://community.webshots.com/user/anky2100

si in final si acest topic- pina acum interesant- deviaza din schimb de idei in atac la persoana.

"Noi suntem trecatori ca iarba cāmpului, numai muntii stau pe loc. Numai limba si datinile ramān sa vorbeasca despre trecerea noastra pe pamānt."

Mergi la inceput

Anky... ma intelegi gresit...si te agati de mine inutil. Daca stii destule despre State, spune-le... evident ce stii tu direct nu din povestirea lui X. Dupa vreo sase ani de Olanda, eu nu-mi permit sa relatez povesti traite de altii la care eu n-am fost nici macar martor.

Legat de descurcat . Nu am de ce face parada de ceva, dar daca problema se pune ca nu m-am descurcat, s-ar putea sa rad cu pofta. Eu m-am descurcat in Olanda foarte bine, oamenii au regretat ca am plecat, am ramas membru asociat al laboratorului de unde am plecat ceea ce nu-i chiar ceva obisnuit. Profesional si din punct de vedere cetatenie in Europa aveam suficient. Financiarul era rezonabil si corespunzator cu studiile ca sa zic asa. Asigurarile erau rezonabile si oricum nu m-am impiedicat niciodata in ceva medical fara sa-i gasesc solutie in EU in general.

Problema mea cu Europa este ca in State pot avea mai mult financiar, mai mult dpdv asigurare sanatate si mai mult dpdv uman. Toate cu conditia de a munci pe branci un numar de ani. Si cum tot stateam seara de seara, cum tot munceam si-n weekend de ce sa fiu la egalitate sau mai jos decat olandezul comod care la ora sase maxim si-a luat drumul sa nu piarda cina. De ce sa semnam ca nu lucram mai mult de 8h x5 cumulate pe saptamana cand tot laboratorul stie ca nu-i adevarat. Cum oricum eram pusi pe muncit nu ne-a deranjat, iar factorul uman este ceva decisiv.
Deci noi am plecat la mai bine, nu pentru ca nu ne-am descurcat.

Uita-te in jur la ceva amuzant ... mai toti imigrantii puri in Europa si dupa ceva generatii nu se considera olandezi, francezi etc. Nu ma refer la casatoriile mixte ca-s alt subiect si fata care a postat oricum nu era in aceasta situatie. Si nici populatia de baza nu-i vede asa... In timp ce chiar si pe DC vei vedea ca majoritatea celor din SUA se vad macar partial americani daca au actele, iar copii si-i vad sigur americani. Oare de ce? Oare de ce americanii au tipuri diferite de vize de munca functie de studiile si calificarea ta ? De ce ? Pentru ca nimeni nu pune semnul egalitatii intre un refugiat si un om care pune umarul din prima la societate... De asemenea nici pe cei care au venit cu loteria nu i-a tratat cineva de straini veniti la mila publica. De esti bunicel si muncesti esti acceptat si evident folosit asa cum esti si societatea se straduie sa te foloseasca pentru ce ai tu bun fara sa-si piarda timpul cu imbarligaturi filosofice milenare.

Este irelevant discutiei ca unii se descurca in Europa. Unii se descurca si in .ro, si totusi multi vor sa plece. Important e sa stii care au fost dorintele celor care au plecat si sa afli ce asteptari si-au realizat si ce nu si-au realizat.

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

AC,iti reamintesc ca nu eu am fost cea care s/a agatat de tine

Anky eu zic cinstit sa nu-ti dai cu parerea despre chestii pe care nu le stii. Iren daca ai job iti poti plati tu sau angajatorul (adesea) pentru tine si familia ta asigurari foarte bune. A noastra este excelenta.

O zi buna

Mergi la inceput

Anky... eu cred ca am facut in mod banal referire la postul tau care-si da cu parea despre sistemul asigurarilor sociale intr-o anumita tara pe care eu nu cred ca o cunosti. E problema fetelor insarcinate deja la momentul venirii in State sau luarii unei noi asigurari. E o situatie mult discutata si foarte delicata frumos spus.
Ai intervenit si acolo comentand sumele care ti se par enorme ni nevrand sa pricepi ca trebuie sa-ti iei o asigurare buna si ca platile la doctori si spitale sunt...la fel de enorme ca si salariile. Deci pana nu vezi cum se incadreaza in buget e absurda discutia. Ca sa nu mai vorbim ca de esti sarac si nu-ti poti permite ceva bun plata se poate face in timp, timp de ani, daca un lucrator social e de acord. Sau tot acelasi lucrator social te pune la Medicaid, asigurarea standard a saracului (exista mey asa ceva!), sau chiar te scuteste de plata.

Dovada ca stii povesti e ca faci afirmatii gresite. Eu am Multiplan(Performax) si n-am platit un dolar pentru nastere. Cu copil prematur, anestezist, teste peste teste pentru mine in prima zi dupa nastere. Si o plateste integral angajatorul sotului pentru el si fetita. Si ar plati integral si pentru mine in cazul in care as sta acasa la gura sobei.
O asigurare foarte buna costa insa in general si multa lume sanatoasa prefera sa nu ia una medie care in cazuri exceptionale ii penalizeaza. E o tara libera alegi ce ti se pare bun pentru tine. La urma urmei si-i oOlanda ai optiunea asigurare particula de n-spe tipuri si aceea de Ziekenfonds, nu? Eu mi-am platit tratamentul de mii de euro pentru paradontoza..din buzunar in Olanda... si aveam asigurare bunicica. So, what?

Cei care discutau pe acest topic mi se parea normal sa fi trait un numar de ani si colo si colo sau macar un numar de ani in State pentru a putea sa se descurce in hatisul birocratic. Nu era ceva personal sa-ti spun sa nu faci referiri la o tara pe care eu cred ca o stii din povesti. In timp ce postarea ta la cum m-am descurcat au nu eu.. este ceva personal.

Si m-am oprit aici... ca se pare ca se incing meciuri Europa-State pe n-spe topicuri.

Iren,eu zic sa nu lasi mama Europe pentru America.Sistemul social e la pamint in America,nu ai nici un avantaj in privinta asta.Asigurarile medicale costa enorm,nu acopera toate cheltuielile,chiar daca ai cea mai buna asigurare de ex. la o nastere te mai costa vreo 1200 de dolari in plus.
Te sfatuesc sa citesti topicul Nasterea in America(Nasterea pe Glob),te vei lamuri acolo mai bine

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

Eu as cam lasa SUA pentru Elvetia, din motive personale, deci subiective pentru ceilalti si obiective pentru mine. Din pacate, din aceleasi motive nu e ceva realizabil...

Mergi la inceput

Mey eu facusem planul.. la 50 de ani o casa in Alpi undeva si una in Bahamas:):):) Pur subiectiv:):)

Andreea

Mergi la inceput