Dozari hormonale
Buna ziua dragele mele,
As avea si eu nevoie de un sfat din partea voastra.
Saptamana trecuta mi-am ridicat rezultatele dozarilor hormonale si sincer m-am ingrozit.
Ziua 14
-F.S.H. 8,156 (N;7-20)
-Estradiol 56,71 (N:130-370)
-Prolactina 16,72 (N:2,39-25,15)
Ziua 21
-L.H. 38,56 (N: 2-20)
-Progesteron 0,6 (N:4-25)
Aceleasi analize le-am mai facut o data anul trecut si toate au iesit in paramentrii normali, mai putin Prolactina (prea mare) pentru care, (la recomandarea medicului) am luat de atunci Broncriptina.
Spuneti-mi ce ar trebui sa cred in urma unor astfel de analize "dezastru".
Am programare la medic peste doua saptamani dar nu mai rezist pana atunci. As vrea sa stiu si parearea voastra.
Multumesc mult pentru ajutorul vostru!!!!
Raspunsuri
MRL spune:
micha08, cand ai facut analizele a fost o luna stresanta pentru tine? Intreb pentru ca stresul influenteaza negativ multe dintre analize. Eu una am patit la fel. Primul set de analize facut a fost dezastru, a fost o luna un care am fost foarte stresata (am facut si HSG si eram numai un nerv toata). Cand am primit rezultatele nu m-am speriat ci m-am ingrozit. Tot fetele de pe DC m-au facut sa inteleg ca poate stresul este de vina si i-am cerut dr. sa ma lase sa imi repet analizele. M-am calmat si totul mi-a iesit in parametrii normali. Asa ca, vorbeste cu medicul si daca poti repeta analizele si pastreaza calmul.
Pupici si succes
LilianaM
micha08 spune:
Multumesc frumos pentru raspuns!
E adevarat!!! De cateva luni sunt foarte stresata, cu ceva probleme la servici. Sper numai sa fie o situatie temporara si ca analizele mele sa nu fie permanente!
O zi buna!!!!
Elise spune:
Va rog mult, spuneti-mi si mie care sint valorile normale ale acestor analize. Trebuie sa primesc rezultatele saptamina viitoare si habar n-am la ce sa ma astept.
Multumesc,
Elise
mirelas76 spune:
Fetelor, am si eu o rugaminte pentru cine stie exact, care sunt analizele hormonale si in care zile ale ciclului se fac?? Am citit si la celelalte subiecte...dar parerile sunt destul de impartite si tot nu m-am lamurit!! Please...Eu oricum am ciclul f variabil in ultima vreme, intre 28-37 de zile...poate ca prin aceste analize gasesc o explicatie..
Tia spune:
daca ai un ciclu cu o plaja atat de larga, mai bine intrebi 
pentru un ciclu de 28 de zile, in general se recomanda (dar fiecare medic are metoda lui):
- ziua 3 (sau 5): FSH, LH, estradiol
- ziua 14: FSH, LH, estradiol
- ziua 21: estradiol, prolactina, progesteron
se mai fac: T4 si TSH, in orice zi a ciclului
utocatalina spune:
Of fir-ar sa fie Mirelas....naspa
...cred ca te-ai saturat sa ii pandesti
...dar care a fost cea mai lunga perioada la care au venit...si in a cita zi esti acum?
Hai ca poate iti vin odata si incepi numaratoarea pina la vizita la
T...eu martea viitoare sunt in ziua a11-a ai ma duc la eco
...Te pupic si nu mai fi trista
...or sa vina ei nemernicii!
Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata