Profesori de engleza din gradinite
Raspunsuri - Pagina 8
crinuta spune:
Fetelor, incercati si " All I want for Christmas is my two front teeth", apoi " Santa is coming" ( aceeasi muzica de la " Are you sleeping").
Foarte frumos mai e " Feliz Navidad", desi e atat in spaniola cat si in engleza, dar e scurt si se tot repeta.
Tot pentru Craciun mai merge " Oh Christmas tree".
Ca tematica generala mai puteti incerca " Itsy, Bitsy spider", e foarta haios.
Daca imi mai vin idei va mai spun.
Sa vad ce casete mai am prin casa.
Crinuta si Rayan
crinuta spune:
quote:
Originally posted by anamariame
Credeti ca "Santa Claus is coming to Town" e prea dificil pentru grupele pregatitoare? As vrea sa ii invat si altceva in afara de clasicele "Jingle Bells" si "We wish You a Merry Christmas", si ma gandeam la cantecelul asta. Ce parere aveti? Voi ce altceva pregatiti cu cei mai mari?
Vreau ca pe cei mari sa ii invat "Jingle Bells" in intregime, si la fel si celalalt cantecel (deja refrenul il stiu suficient de bine de anul trecut), iar pentru cei mici ma gandeam ca refrenul este suficient. Sunteti de acord? Haideti, ajutati-ma cu un sfat, pls...
Ai putea face "Santa Claus" dar numai prima parte, deoarece ce urmeaza este foarte sus pentru voce si va fi greu de realizat dpdv muzical.
"Jingle Bells"vrei sa faci toate strofele? Din cate stiu eu are cam 3. Eu zic ca prima e suficienta.
Mai poti face " I'm a little snowman short and fat, here is my broom stick, here is my hat/ when the sun is coming up to stay, then, i slowly melt away". Linia melodica este de la " I'm a little teapot" din ce imi amintesc eu.
Ana-Maria
"Some people see things as they are and ask WHY?
I dream things that never were and ask WHY NOT?"
Crinuta si Rayan
crinuta spune:
Versurile de la "Santa's coming":
Santa's coming
Santa's coming
Over the hills
Over the hills
Bells are ringing
Bells are ringing
Ding/ dang/dong
Ding/ dang/dong
Crinuta si Rayan
sinzi_ana spune:
Eu stiam o alta versiune a Santa Claus:
You better watch out,
You better not cry
You better not shout
I'm telling you why
Santa Claus is coming to town....
Dar ce ai spus tu Criunuta e ff usor si cred ca pot sa ii invat si la grupa mica...
Eu ma gandeam ca serbarea sa decurga cam asa: se prezinta fiecare in parte (numele si varsta) apoi avem un joc cu manutele ("open shut them / give them a little clap / put them on your lap / creep them to your nose / creep them to your toes / creep them to your cheeks / and give a peek-a-boo) si apoi un cantec si o poezie...
Dar toti in cor, caci nu am 20 si ceva de poezii si cantece sa spuna fiecare copil in parte...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
anamariame spune:
La noi serbarea va fi pana la urma in felul urmator: vor canta Jingle Bells, apoi Santa's Coming, varianta Crinutei (multumesc mult, nu stiam cantecelul asa, l-au invatat imediat), apoi varianta Sanzi_anei (pe care eu o cant ingrozitor, dar ei au prins-o repede) si la sfarsit We Wish You a Merry Christmas. La grupa pregatitoare vor fi toate aceste 4 cantecele, cu precizarea ca la Jingle Bells stiu si prima strofa, iar la ultimul stiu doua strofe.Ma gandesc sa spuna cate doi copii cate o poezie (cea cu anotimpurile si ma mai gandesc macar la una) printre cantecele.La cei mai mici vor fi doar doua cantecele si eventual o poezie. Sper sa iasa totul bine...Ana-Maria"Some people see things as they are and ask WHY?I dream things that never were and ask WHY NOT?"
anamariame spune:
Indraznesc sa readuc pe prima pagina subiectul acesta (era tocmai pe la pag 6) pentru ca mie mi-a fost de un real ajutor si mi-ar parea rau sa se piarda.Cum au iesit serbarile? Eu am reusit pana la urma sa ii mai invat un cantecel despre zapada, si per ansamblu a iesit totul ok.De luni reincepem activitatea...si curand o sa ne pregatim pentru serbarea de 8 martie. Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.
Cristina_MC spune:
Buna ziua. Sunt noua pe acest forum si as dori cateva informatii privind derularea/desfasurarea unei ore de limba engleza pentru gradinita avand ca tema " Legumele" . Astept raspunsurile voastre cat mai urgent.
Multumesc anticipat.
cris1iana spune:
Buna!
Poti incepe prin a ii ruga sa ghiceasca ce ai tu in saculet(unde ai legumele )-e o modalitate de a le capta atentia, le starnesti curiozitatea.
De exemplu :
-Oare ce am eu in saculet?
-Ce credeti ca v-am adus? O surprizaa...
-sa va dau indicii .. si ii intrebi daca ei au invatat legume in lb romana, sa le spuna pe masura ce le scoti din sac (daca nu le ai reale, poti pune de plastic, sau jetoane)
Neaparat trebuie sa ai materiale de acest gen
apoi le spui cum se spune in engleza la legume, ei sa repete, cate unul
pe urma jocuri :
1.ii rogi sa vina la tine si sa traga cu ochii inchisi cate un jeton/sablon.leguma din saculet si sa ghiceacsa ce leguma e ..
2.le poti da o fisa in care ii pui sa coloreze legumele si sa spuna :the potato is green ..the carrot is orange,etc
3.poti face dialog intre ei :
Uite variante:
a. What is this? This is the potato
b. Do you like the cucumber? Yes, I do /No, I don't
c. What is your favourite vegetable?
My favourite vegetable is the carrot
4.aranjezi pe masa jetoanele si ii chemi cate unul, ii rogi sa iti arate o anumita leguma:
Show me the potato, please!
daca sunt mai mici, ii pui sa aleaga doar din 2 jetoane
de ex, ridici carrot si tomato si il rogi sa indice care este tomato din cele 2
5.poti face un cosulet cu legume .. decupezi de acasa legume si ii pui sa le lipeasca in cosulet(pe masura ce le lipsesc, le si spun)
sper sa te ajute ideile mele, evident nu vei avea timp sa le faci pe toate la o lectie..alegi ce iti place
multa bafta!!
Cristina_MC spune:
Buna seara tuturor.Multumesc mult Crisliana pentru informatii. Au fost de mare ajutor. Eu am o grupa mixta de la copii de 3 ani pana la copii de 7 ani. Imi este foarte greu sa-i tin langa mine si sa le captez atentia tot timpul.In schimb acum am nevoie de o fisa ( de lucru ) cred, fisa pe care o pregatim in fiecare zi alaturi de lectia pe care ne-o propunem pentru ziua urmatoare. Din pacate nu am asa ceva si am nevoie pana maine la pranz. Poate cineva sa ma ajute?
Ce jocuri/catecele mai stiti ?
Va pup, si va multumesc anticipat.
Cloreta spune:
Ce fisa?
Pot sa iti zic ce face fetita mea la gradinita daca vrei dar trebuie sa iau hartiile de acasa. Tema asta cu toamna e generala anul asta pe un semestru intreg. Si educatoarele fac tot asta si le poti ruga sa iti spuna ce fac si ele cu copilasii, poate iti vin idei, doar ca le vei pune in engleza.
La noi auinceput cu legumele, si i-au invatat cateva verbe, ma rog nu stiu ei de verbe:))
Dar chestii de genul: itiplace cutare? da imiplace sau nu, nu imi place
Au invatat si culorile, cifrele, nu cred ca emusai sa ii legi numai de toamna, in fond la engleza daca e optionala acolo unde predai trebuie sa invete notiuni de baza mai intai.
Poti sa le spui despre flori, cum se uda, despre radacina, tulpina, petale etc.
Puteti sa va jucati de-a floraria, sa cumpere flori, sa ainiste sortulete si niste bonetele si sa sugerati un chiosc dintr-o masa sau scaunel etc. Planse sigur gasesti la educatoare, doar sa ti le dea, toti parintii strang materiale de pe internet si le duc printate.
Sper sa te ajute.
Succes!
“If you want to feel rich, just count the things you have that money can’t buy”