Profesori de engleza din gradinite

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns radu26 spune:

Din ce am vazut eu in majoritatea gradinitelor se afiseaza orarul lectiei, mai ales ca se afiseaza si ceea ce se invata, probabil cu intentia de a repeta acasa. In unele locuri se lasa chiar multiplicate textele poeziei sau cantecelului pentru toti copiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LORE33 spune:

Cris1iana ,de "vestita" gradinita H. C.nu ai auzit inca?Acolo lucrurile nu merg ca peste tot.Am fost prima mamica care am pus problema afisarii programei la ora de engleza.Eu am vorbit-Eu am auzit.Nu am fost luata in seama .De ce mai duc copilul acolo?Pentru ca una dintre educatoare nu este buna este buna la superlativ.Pentru ca piticul meu a invatat foarte multe lucruri bune.Aceasta educatoare completeaza toate lipsurile gradinitei.Si daca unele mamici in fata iti spun una iar cind se deschide discutia respectiva la sedinta parintilor nu mai au nimic de comentat,crezi ca te ajuta cu ceva?Oricum va multumesc pentru ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Salutare dupa o vacanta lunga tare!!!
Acum ne pregatim si noi de un an nou de gradi, si de abia astept sa imi vad noii copii de la grup amica, si sa vad cum au evoluat ai mei copii si ce isi mai aduc aminte de anul trecut!!!

Orange, mi-au placut ff mult ideile tale...eu am un dvd player acasa si as putea sa il iau cu mine la gradi, dar spune-mi te rog de unde cumperi dvd-urile si ce sunt pe ele...???

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi si David
David la 2,6 ani printre valuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Bun gasit!Ma bucur enorm ca exista asa un subiect, am citit dintr-o suflare tot ce ati scris. Incepand cu aceasta toamna voi preda si eu engleza la cei mici si bine-nteles ca am ceva emotii, si asta pentru ca nu am mai lucrat cu mai multi copii odata pana acum. Am facut ore foarte multe in particular, cu copii de la 4-5 anisori in sus. Sper sa ma descurc cu ei, la inceput e mai greu.Am si cateva intrebari pentru voi: ce fel de materiale folositi? Daca scot pe niste hartii A4 imagini cu diferite obiecte e ok? Adica sunt suficient de mari sau trebuie si mai mari? Desigur ca o sa imprim pe o hartie cartonata.Ce fel de abtibilduri folositi drept recompensa pentru cei mici?In ce fel ii pedepsiti pe cei care sunt mai neastamparati? Si, fiind prima oara cand lucrez la o gradinita, as dori sa va intreb si care sunt preturile. Cat plateste un parinte pentru o luna si cat retine gradinita? Aproximativ, desigur, stiu ca preturile difera de la un oras la altul. Aici anul trecut o mamica platea 20-25 mii lei pe luna. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si va doresc un an minunat alaturi de cei mici, plin de impliniri!Ana-Maria"Some people see things as they are and ask WHY?I dream things that never were and ask WHY NOT?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orange spune:

Pentru Sanzi_ana - ma bucur ca ti-au placut ideile, iar in legatura cu DVD-urile, situatia e diferita la mine pentru ca, asa cum am spus, momentan lucrez in Tailanda deci nu cred ca te-ar ajuta cu nimic sa iti spun ce folosesc aici. DVD-urile pot avea orice fel de desene animate, depinde si de nivelul copiilor. Daca inteleg mai mult poti realiza si diferite fise de lucru pe care sa le inmanezi copiilor (poti sa le desenezi singura sau sa cauti poze cu personajele respective pe net)si unde sa ii intrebi de exemplu "Who's this?" "How many...." "Has he got long hair" etc. (asta poate fi mai complicat, nu stiu cum e situatia in gradinitele din Romania). Aici folosesc "Kipper the dog" (foarte usor de inteles si simplu), Kanga sau un DVD special pentru invatat engleza.
Cat despre afisarea programei pentru ora de engleza mi se pare un lucru mai mult decat normal. E un subiect ca oricare altul. :)
O zi buna tuturor!
Orange

Mergi la inceput

Stimate doamne si domnisoare profesoare de engleza, unde sunteti?Eu incep de luni activitatea in gradinite, si am emotii. Sper sa decurga totul cat mai bine...Am achizitionat deja materiale, ma gandesc la teme legate de venirea toamnei.Nu vreti sa mai povestim despre cei mici?Mie experienta voastra imi prinde tare bine si pretuiesc fiecare sfat...Ana-Maria"Some people see things as they are and ask WHY?I dream things that never were and ask WHY NOT?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

Buna, eu nu sunt profa de engleza (decat acasa cu copiii proprii).
Ma gandesc ca v-ar putea interesa ce se mai intampla pe la baietii mei pe la gradi.

Cel mic (grupa mare) are o profa de nota 11, si ce este f. important, are continuitate: adica a fost cu ei de la inceput, si chiar daca a repetat unele lucruri, a mers mereu si mai departe.
Intotdeauna afiseaza ce se face (cuvinte, poezii, jocuri).
Lucreaza intotdeauna in propozitii: copilul meu nu "stie animalele, culorile etc." ci poate spune "This is a dog" , "I like the colour pink", "The cat is under the table" - nu pe dinafara, ci intrebat la intamplare.
Ei sunt la o gradi step-by-step, la care parintii pot participa la ore. La grupa asta chiar se insista pe participarea parintilor, si am vazut cum face:
Copiii stau in semicerc. Poeziile se repeta in cor, apoi ii intreaba: cine vrea sa vina in fata sa spuna? Toti vor, desi majoritatea habar n-au poezia: ea repeta cu fiecare "mura in gura" si insista sa "joace " textul. La sfarsit ii lauda pe toti.
Apoi repeta "lectia veche" - o lectie se repeta chiar si 4-5 zile - Prin intrebari si raspunsuri complete: How is the cow? - The cow is dirty. Daca un copil spune doar "dirty", il pune sa repete cu ea: The cow...
Apoi trec la lectia noua, si incheie cu un cantecel pe tema respectiva. Cel putin un cantecel nou pe saptamana. Nu stiu de unde le ia, are tot felul de carticele.
Pe cei neastamparati rau ii cheama langa ea si ii lasa sa se uite pe carte sau ii ia in brate. In rest, ii mai muta daca cate doi incep sa stea de vorba/incaiere. Nu toti invata, dar toti au toate sansele.
Un mare ajutor a fost kitul OZMO: Casete video + carti de invatat lb. engleza produs de BBC cu desene animate. Nu il urmaresc in timpul orei de engleza, ci numai dupa ce termina celelalte activitati ale zilei. Este cu adevarat bun. Eu am mai gasit si imprumutat de la British Council si Muzzy, si Pingu loves English, si Wizadora. Pe astea nu le-am gasit de cumparat, dar Ozmo costa vreo 5 milioane (si l-am vazut chiar ieri la Humanitas).
Este o profa minunata! Multumesc, Roxana!

La baiatul meu cel mare (la pregatitloare): auch! S-au schimbat o groaza de profesoare, si fiecare a luat-o de la inceput. Invata cuvinte, dar nu in propozitie. Invata o poezie la 3 saptamani, si cantecele doar de Craciun. Se plang de faptul ca nu-i pot controla, si au dreptate: daca educatoarele principale nu au creat o atmosfera de lucru in calm si liniste, este aproape imposibil ca profa de engleza sa faca asta in jumatatea ei de ora. Toti copiii mai stiu de pe acasa si ar fi incantati sa faca ceva (Tudor abia asteapta sa-mi spuna ca a facut si el o poezie noua, sau un joc, ca mereu il aude pe frate-sau). Dar adevarul este ca nu prea cheltuie nimeni energie cu ei.

Sper ca nu v-am adormit de tot. Va pup,

Mergi la inceput

Miruna, mie mi-a fost de folos ce ai scris, imi pare rau insa ca nu mai scriu si celelalte fete.Eu as vrea sa fac ceva deosebit pentru serbarea de Mos Craciun, insa nu am nici o idee inca. Ma gandeam ca poate ma ajutati voi. As vrea si altceva pe langa clasicele poezii si cantecele.Ana-Maria"Some people see things as they are and ask WHY?I dream things that never were and ask WHY NOT?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Eu lucrez cu copii cate 1 ora pe saptamana (30 de minute de 2 ori pe sapt)...si e foarte putin sa poti invata engleza un copil de 3-7 ani!!! In plus sunt foarte multi copii in grupa, peste 20!!!

Cum decurge ora la noi: 5-10 minute recapitulam ce am invatat data trecuta, apoi invatam (prin repetite ceea ce nou) 15-20 minute, si daca ne ramane timp jucam jocuri (in engleza), mima le place foarte mult la pregatitoare si mare (mimam animale, forme, plante si copiii trebuie sa le spuna in engleza).

Si eu incerc sa ii invat in propozitii, dar de cele mai multe ori nu e timp pentru asta...mai ales la grupele mici...
De ex, cand invatam partile corpului (sapt trecuta am invatat culorile) ii invat "my eyes are blue" sau "his hair is brown"...
Si animalele le leg de culori sau marimi..."the dog is white" sau "this cat is small"..
Cam asta...
SApt asta invatam "good morning" "good afternoon" "good evening" "good bye" "thank you" ...si alte formule de politete...

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput

Sanzi_ana, asa e si la mine la gradinita. Cate 30 min de doua ori pe saptamana. Eu incerc sa ii invat la fructe si legume, de ex, "I like ..." si sa raspunda la "What's this?" asa ca sa nu invete cuvinte pur si simplu. Si am cartonase cu fructe, si scot in fata cativa copii care sa tina cate un fruct, iar ceilalti sa vina pe rand sa spuna ce fruct le place si sa arate in acelasi timp fructul respectiv. Sau ii intreb "Is this an apple?", iar ei sa imi raspunda : "No, this is a lemon". Asta e deocamdata cam dificil, timpul e putin, ei isi pierd rapid rabdarea, iar pana ora urmatoare cam uita.Eu nu reusesc sa ii invat cate o poezie pe saptamana, e prea mult pentru ei, le trebuie cam o saptamana jumate de poezie, cel putin. Pana acum am invatat "Good morning, dear teacher..." si vreau sa ii invat si cea cu anotimpurile.Eu am doua gradinite la care predau, iar la una dintre ele copii sunt cam slabuti, este o diferenta destul de mare intre cele doua gradinite.Voi ati facut planificari? Pe tot anul sau doar pe primul semestru?Ana-Maria"Some people see things as they are and ask WHY?I dream things that never were and ask WHY NOT?"

Mergi la inceput