Profesori de engleza din gradinite

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Buna seara, Cristiana..

Ar fi o idee buna cu cartice pentru copii in lb engleza... Oana tot vantura de la gradi niste copii alb-negru, cu care ajunge facute cocolos... cat despre carticele de pe piata, am gasit cei trei purcelusi, foarte frumos desenata... dar e prea lunga si ea nu vrea sa o citesc in doua seri... asa ca o sarim de cele mai multe ori...

Ar fi o idee buna sa faci ceva in acest domeniu..., cat despre desene poate ii pui pe copii sa te ajute... Oana ti-ar desena cu placere... niste mamici cu picioare lungi sau pisici slabanoage...

5 ani -14 februarie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lolilo spune:

scuze pt absenta,insa prezenta mi-a fost solicitata exclusiv in alte parti in ultimul timp :)
ok deci nu e nici o problema in leg cu cartile, contactati-ma va rog in prv si dati-mi eventual o adresa unde sa trimit carti si cam ce v-ar interesa.

scuze de stilul telegrafic dar duc o mare lipsa de timp :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris1iana spune:

hei
ce mai fac profesorii? dar parintii? vorbesc copilasii in engleza?
sa fiti sanatosi

Mergi la inceput

Hello
Unde sunt profesoarele noastre? Eu invat pt licenta ..
Sunt mandra de copilasii mei de la gradi, invata de zor si sunt cuminti ..ai vostri?
Va pup !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laurica27 spune:

buna! chiar e interesanta tare discutia asta intre profi de engleza, avem toti de invatat.
eu predau la o gradinita particulara. au cate o ora de engleza pe saptamana...de 2 ori cate jumatate de ora...cate se pot face in timpul asta? ce am invatat din expereienta mea de profesor (predau de 5 ani la grupe de varsta de la 3 la 22 de ani)ca inevitabil exista cativa indivizi pentru care nu se poate face nimic..apropo de cei obraznici din cale afara. se ignora si gata!
mai e ceva cu gradinita si astia mititei...pe profa dinaintea mea au dat-o afara ca avea rezultate, s-au plans parintii...si tot asa...
eu i-am injurat pe parinti in gand (ca vorba ceea...ai o ora pe saptamana cu 10-15 pusti de 4, 5 ani)si am facut ce am crezut eu ca e bine si posibil...cuvinte, dialoguri simple, cantecele de 4-5 versuri...si Doamne! ce incantati au fost parintii!!
aaaa...tipa dinaintea mea s-a apucat sa predea la grupa mijlocie tot Jingle Bells!!!!
nimeni nu se asteapta sa faci minuni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

E laudabil ce faceti voi.Si eu am avut copiii la gradi la engleza intensiv,4 ore pe saptamana,o chestie m-a intrigat,educatoarele,pai ce treaba au ele cu engleza sau ce-o fi?Noi parinti o platim separat si asta e. Nu putem avea pretentie de la ele cu cateva milionute pe luna,daca au gradul I sa aiba grija de copiii nostrii la ora de limbi straine care se plateste separat in gradi de stat,de multe ori neimpozabil.Daca stim sa-i stapanim e ok daca nu asta e!

Mergi la inceput

Tot jingle bells la grupa mijlocie?

Bella are nevoie de noi www.bella.netfirms.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LORE33 spune:

Chiar exista gradinite in Bucuresti unde profesoara de engleza sa afiseze cuvintele si poeziile ivatate de pici?La noi la gradi am insistat de atatea ori si tot degeaba.Si eu sunt mamica unui pici care raspunde mereu ca nu a facut nimic la lectia de engleza.Profesoara spune ca este atent si raspunde dar ca este cam timid.Ce este de facut ?(gradi este in sectorul 6)

Mergi la inceput

Eu am lucrat 2 ani ca profesoara de engleza la 2 gradinite si afisam lectiile o data pe saptamana la o gradinita si de 2 ori pe luna la cealalta
este firesc sa afiseze lectia, sfatul meu este sa vb cu profesoara de engleza personal
mult noroc :P

Bella are nevoie de noi www.bella.netfirms.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orange spune:

Salutare tuturor!
Tin sa precizez ca acesta este primul meu mesaj pe acest forum si ca nu sunt o mamica insa citesc uneori postarile de aici (cumnatea mea este cea care a adus "microbul"). Sunt insa profesoara de engleza la o scoala primara din Tailanda si acest subiect m-a interesat, asa ca m-am decis sa va povestesc cateva din experientele mele de aici. Predau engleza o ora pe zi la diferite clase de a intaia si a doua si 4 ore pe saptamana la gradinita, copiii avand 4,5 ani. Acolo este bataia mai mare de cap. Grupele au de la 27 la 35 de copii. In mod firesc, am profesoara clasei care ma ajuta cu disciplina clasei uneori si cu explicatiile. Altfel ar fi imposibil de predat unor copilasi carora nu le cunosc limba si care nu stiu engleza. Trebuie sa spun ca pentru mine la aceste clase DVD-urile si cantecelele sunt indispensabile si le folosesc saptamanal. Daca este posibil sa folositi DVD-uri in clasa, le recomand cu cea mai mare caldura fiindca atunci atentia copiilor este toata concentrata intr-un singur punct. In prealabil introduc vocabularul pe care vreau sa il pun in evidenta (flashcards de obicei) iar pe parcurs opresc DVD-ul de mai multe ori spun cuvintele si arat imaginile. Repovestesc ce s-a intamplat, le pun diferite intrebari.
O alta metoda pe care o consider utila sunt cantecelele. Trebuie sa mentionez ca nu trebuie sa il invete tot, cuvant cu cuvant. Mai intai pot desena pe tabla sau sa arat despre ce e vorba prin imagini. Apoi il cant singura sau pun caseta sau CD-ul si in acelasi timp asociez niste miscari sugestive pe care copii sa le imite cand canta (lucru pe care il consider foarte important)-de exemplu daca e vorba de ploaie imit ploaia cu ajutorul mainilor si degetelor. Repet cantecelul de mai multe ori si ma pot opri uneori si lasa pe ei sa spuna un cuvant sau o propozitie pe care as vrea sa le invete.
Un exemplu de cantecel care imi place si care prinde foarte este "Itsy Bitsy Spider":
Itsy Bitsy Spider went up the water spout
Down came the rain and washed the spider out

Out came the sunshine and dried up all the rain
And the Itsy Bitsy Spider went up the spout again.

Jocurile sunt de asemenea foarte importante. Unul pe care il folosesc foarte des: impart clasa in doua echipe, un copil dintr-o echipa si unul din cealalta trebuie sa se intreaca in a-mi aduce pe cat de repede posibil un obiect sau o un desen dintr-o serie de 5 sa zicem, toate asezate in capatul celalat al clasei.
Ma opresc aici deocamdata fiindca as putea continua pe nenumarate pagini cu idei si nelamuriri despre modul de a preda engleza celor mici.
Orange

Mergi la inceput