Mamici de mai-iunie 2005 (10)
Raspunsuri - Pagina 13
Cloreta spune:
Buna ziua la burtici,
azi va salut cam tarziu, am avut de rezolvat ceva si am stat sa si citesc inainte ce ati mai scris. Eu ieri am stat acasa, ma rog, am fost libera ca acasa nu am stat.
M-am lasat de fumat incepand cu 1 martie si nici nu ma gandeam ca o sa fac un bebe atunci, pe umra m-am gandit ca poate si faptul ca m-am lasat de fumat a conritbuit pentru ca eu nu am ramas multa vreme insarcinata si fac primul bebe la 35 de ani impliniti in vara.
Am avut putere, seful meu fuma ca un turc, s-a lasat si el dupa vreo doua luni cred ca din ambitie ca eu am putut:))
Asa...cu triplul test, eu am facut analiza de sange rezultatul a iesit de marti dar abia maine ma duc sa il iau in drum spre doctor, m-a costat 975.000 lei la Sanador. Eu l-am facut din cauza varstei desi avorturi spontane nu am avut.
Eco 4D (scrie la mine pe trimitere) o fac tot la Sanador pe 18 ianuarie la dr. herghelegiu, atunci am gasit loc si tot 2,4 mil. mi-a spus atunci ca o sa ma coste, nimic de caseta sau altceva. E drept ca o sa sun inainte cu o zi sa confirm ca ma duc, eu m-am programat acum o luna, poate imi spune atunci. Pot sa intreb si maine de fapt cand ma duc sa iau rezultatul de la triplul test.
Eu deja ma simt mai bine, greturi usoare pe care le combat intre mese cu bomboane cu lapte sau mentos.
Mi-am cumparat salopeta cu burtica, e dragutica.
Cloreta
at andreea spune:
Mai, ce ciuda mi-e pe voi, care aveti in Bucuresti ecografe de ecografe si stiti deja ce aveti.
In legatura cu fumatul eu m-am lasat de tot si nu cred ca o sa ma mai apuc. E drept ca numai pe la 2 luni jumate am scapat de tigari. Cateodata mi-e pofta, dar imi trece repede. Sotul meu fumeaza-e exilat ba pe balcon, ba in baie, ba la plimbare cu el.
Despre concediul de maternitate m-au lamurit si pe mine aici pe forum ca se poate lua, dupa calcule alambicate, specific legislatiei romanesti, 63 zile inainte de nastere si 63 zile dupa.
Asa ca la un calcul cat de cat iese ca din 2 sau 3 martie ma pot retrage legal de la postul de lucru.
Andreea si Thomas/Emma de 16 saptamani +
micorint spune:
Androix, reducerea timpului de lucru cu 1/4 (de la 8 la 6 ore/zi) se acorda de catre medicul de familie/ cel care iti urmareste sarcina. Se da un certificat medical pt asta si poti sa-l iei oricand in timpul sarcinii.
Stiu sigur ca e asa, am avut si aici la birou un astfel de caz.
Mihaela
si Alex (2 ani si 5 luni)
Pozele noastre aici:
http://community.webshots.com/user/micorint
carolinah spune:
Cloreta, nu trebuie sa suni tu la Sanador sa confirmi. Te suna ei, stai linistita.
Pe de alta parte, in dreptul numelui meu puteti pune pe lista
ca noi nu vrem sa stim ce este pana la nastere. Pe de alta parte am dubii ca vom fi atat de batuti in cap sa nu ne dam seama la eco 4D, dar ma rog. Asta este... La Alina nu am stiut, dar am facut doar eco 2D.
Gata, chiar ca
acum.
Va
pe toate.
lina, cu Alina (12.11.02) si BB la purtator (DPN 14.05.05)
ile2003 spune:
Buna dragelor!
legat de triplu test ..eu il fac maine la Medicover(in Cta) si costa 780000 ;partea aiurea este ca rezultatul va fii gata in 10-12 zile lucratoare ..dupa care ma duc cu el(rezultatul) la dr.ginecolog ..sper sa nu intre in vacanta:(
Cumplit de mult dureaza pana vin rezultatele ..oare asa este peste tot ?
la mine nu era obligatoriu sa il fac -am 30 de ani dar am avut o sarcina oprita in evolutie anul trecut...si dr a zis sa il fac totusi desi nu crede ca vor fi surprize neplacute
cu fumatul ..eu am fost inraita -cam un pachet /zi ..m-am lasat brusc cand am inceput sa am greturi ..am fost si "ajutata"de o "minunata"raceala..
bai fetelor eu tot nu am inteles de ce trebuie sa imi iau concediu
cu doar 63 de zile innainte de nastere daca in OU 96 se specifica doar de cele 42 de zile minim de postnatal ..pentru ca asa vor muschii unui anume medic de familie care poate nici nu e prea bine informat?!..oricum cred ca maine ma duc si la medica mea de familie sa -mi clarifice niste chestii ..una cu concediul pre si post si alta cu programul de 6 ore..
hai ca v-am zapacit de cap ..pupici la
si la 
ileana
Cloreta spune:
Eu o sa intreb contabila cum e cu concediul. Daca ma simt bine vin cat mai mult la serviciu.
Cloreta
Mercedes spune:
Androix - reducerea programului de lucru o poti face intradevar cu o adeverinta de la med de fasmilie prin care se recomanda reducerea orelor cu o patrime dar numai dupa ce ti ai anuntat angajatorul de starea ta de graviditate.Daca ai rabdare citeste OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca.
ART. 13 din OUG 96/2003
În baza recomandării medicului de familie, salariata gravidă care nu poate îndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fătului său, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menținerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale privind sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale.
gabitzam spune:
Tot umblind pe net si cautind diverse informatii, am dat peste o pagina unde este explicata ecografia mai pe larg. Asa am aflat si eu ce inseamna citeva chestii de la ecografie, care habar n-aveam ce inseamna( BPD,CRL,FL,AC), si mai sint o multime de poze si un fisier cu sunet, cu bataile de inima ale unui bebe.
Adresa este aceasta: http://www.ob-ultrasound.net/index.html
Apropo de atitea informatii, cum rezistau femeile de acum mai multi ani, de exemplu mamele noastre, fara ecografii, analize si alte cele?!
Gabitza
pengunica spune:
Buna burtici!
Nu am mai intrat de mult ....pt ca am tot petrecut....mi-au facut fetele o petrecere surpriza..si a fost super ...am primit o gramada de cadouri...dar pana la urma cel mai frumos cadou pt o zi de nastere tot bebica ramane
Bebica al meu la 11 saptamani de la UM are 6 cm .....deabia astept sa mergem din nou pe 11 decembrie sa vedem cat a mai crescut si sa-l mai inregistram pe caseta ....pt ca o tot vizionam noi dar fiind inregistrat f putin nu prea avem ce vedea....si eu am auzit inimioara bebicului si a fost un moment asa de emotionat....ca mi-au dat lacrimile .....in rest ce sa va mai spun am racit ,ma doare in gat si ma tot amagesc cu tot felul de dropsuri pt ca am fost la spital mi-au dat ceva medicamente dar nu le-am luat decat o zi ...decat sa am probleme cu bebica mai bine o dau tin asa cu ceaiuri si fructe....
la toat lumea si multa sanatate...
ANDRA
11 saptamani jumatate![]()