Mamici de mai-iunie 2005 (10)
Raspunsuri - Pagina 14
Aurasa spune:
Buna fetelor!
Revin si eu dupa o scurta absenta. Am citit totce ati scris despre bbii vostri. Si bb-lina noastra se simte bine. Eu..... mai putin. Placenta este inserata jos de tot, aproape de col (din fericire este inchis) si nu am voie sa fac prea mult efort. Am dureri de urcat pe pereti si daca merg mai mult pe jos (inainte faceam kilometri la pas). Doar strictul necesar. Ma gandeam sa imi iau un medical ca aglomeratia din mijloacele de transport si statul pe scaun la serviciu, pur si simplu, ma ucid.
Voi dormiti bine? Mie mi-e somn pe la mijlocul zilei, iar noaptea numar umbrele de pe tavan si pana la urma ma enervez si deschid tv, spre disperarea sotului, care inca ma taraste in bucatarie sa mananc putin si acum insomniile. Nici nu stiu ce sa fac sa dorm si eu o noapte, de seara pana dimineata. Ieri am zis ca dorm toata ziua. Vise..... Am incercat fara succes. Am tricotat ca sa-mi treaca timpul si m-am hlizit la tv.
Dr. mi-a recomandat sa iau Magneziu-B6. Altceva nimic (in afara de No-Spa, de care iau de la inceputul sarcinii). Doar sa stau cuminte si sa am grija de bb-lina. Voi luati alte suplimente nutritive?
Pupici
Aurasa
12+
UM 3.09.2004 DPN 10.06.2005
mamaruta spune:
Buna fetele,
am si eu o intrebare, voi unde si cam cand nashtetzi? Eu am sa nasc la Elias cu Mateescu.
DPN este 27 mai, dar penca fac cezariana o sa se intample cu o saptamana mai devreme. Negocierea nasterii a fost chiar bestiala. Cica zi meseriasa, nasti pe 27 mai, la care eu ii zic, ntz ca o sa ma chemati cu o saptamana mai nainte. Poi cand vrei sa nasti? Oricand numa pe 20 mai nu, ca e ziua lu socrela. Sa fiu daca nu pe 20 tzi-l scot. Poi nu ar fi pacat sa stricati traditia domn doctor,pe fie=mea ati scos=o pe 4 iulie si acu ce faceti???
La care el bine, atunci ramane pentru 10 mai, iti convine?? Ok bine
pisik 4ever spune:
Salut viitoarelor mamici!
Eu sunt "prevazuta" sa nasc daca totul se desfasoara ca la carte in a doua jumatate a lunii mai. Am facut prima ecografie acum 2 saptamani, bebe avea 8,7 cm si o inimioara care batea la 150pm. In curand o sa am 33 de ani si pana acum am suportat bine sarcina, fara greturi, varsaturi, ameteli, doar cu o stare continua de oboseala. Alte mici neajunsuri sunt ca am gingiile inflamate si imi sangereaza f usor, la fel si nasul, si am senzatia de nas infundat. Dar am citit aici pe site ca este un simptom ce poate aparea destul de frecvent, deci m-am linistit. Voiam sa va spun sa nu fiti ingrijorate daca aveti pisici in apartament, deoarece toxoplasmoza odata avuta creeaza imunitate pentru restul vietii. Eu am avut o pisica timp de 10 ani si nu am avut aceasta boala, am facut analiza de sange si nu am anticorpi, asa ca acum sunt atenta. Evitati sa curatati dupa ele si e suficient.
You're unique. Just like anyone else.
red rose spune:
Buna seara dragi mamici,
Acum am ajuns sa citesc si eu ce s-a mai discutat in ultimele zile. Si ieri am scris un mesaj dar cand sa-l trimit in aer mi s-a blocat PC-ul (cel de acasa ca e cam obosit saracul). Acum sunt la office, si ma delectez cu mesajele voastre. Trebuie sa va spun ca imi plac la nebunie discutiile si cred ca sunteti cele mai harnicutze dintre toate celelalte mamici. Ieri ii uram lui Crissu La multi ani fericiti pentru tati
, o fac acum din nou, cu intarziere e adevarat. Crissu, am vazut ca mai e cineva care face morfo la Herghelegiu mai devreme decat mine si poate ne va spune cum e.
Pentru mamicile care mai au si suparari, vreau sa va rog sa incercati sa fiti cat puteti de linistite, sa nu mai puneti totul la suflet pentru ca asta il afecteaza si pe BB. Se va vedea, din cate am inteles dupa nastere, cand unii bebelusi sunt mai agitati decat altii. Stiu ca nu se poate sa fim tot timpul fericite dar sa facem tot posibilul...
Ma tot uit sa vad si eu cu cine sunt "de-o varsta". Cred ca pisik4you (careia ii urez bun venit printre noi) si Cloreta sunt pe aproape, eu fiind "programata" sa nasc pe 28.05.2005. Vreau sa va intreb daca ia cineva suplimente de vitamine pentru ca mie nu mi-a indicat dr. nimic. Iau doar acid folic si Duphaston (am avut cateva zile sangerari prin saptamana a 7-a si de atunci tot iau). Nici de spitalul la care o sa nasc nu sunt prea incantata, Polizu, dar au niste rezerve de lux sa zic asa si voi sta acolo.
Mi-e cam teama sa nu ma fac cat o balena pana la finalul sarcinii, dar sunt hotarata sa ii dau lui BB tot ce are nevoie din punct de vedere nutritiv. Deocamdata am luat 1kg si 1/2. Nu stiu inca ce voi avea si sunt cam curioasa. Dar parca mi-ar placea sa fie surpriza, desi nu cred ca am sa rezist. Imi doresc mult un baietel si sper sa mi-l dea Dumnezeu sanatos si frumos. Si voua va doresc sa aveti ceea ce vreti mai mult si sa fie sanatosi sau sanatoase.
Pa si pe curand
Red Rose &
15+
loreen spune:
gabitzam iti spun eu cum era inainte sa duci o sarcina fara atatea analize.Eu am ramas prima oara in ianuarie 1996.Atunci inafara de echo bidimensional si cate un doctor mai rasarit, nu prea se punea baza pe alte investigatii.Mergeam la doctor o data la luna, nu ca acum la 2 sapt., niste banale analize la sange si din luna 7 calciu si fier.Basca mai mergeam la medicul de la dispensar pentru luarea in evidenta, neexistand medici de familie.Si am nascut o fetita perfecta, la 3,100 kg care nu a avut nici o problema si acum termina semestrul II din clasa II.
Cred ca in prezent se face totusi prea multa tetavura mai ales ca nu toate sarcinii sunt problematice.
Fiecare medic are optica lui si in concluzie asta este.