Mamici noiembrie - decembrie 2004 (94)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

Mai fetelor... ce v-a apucat?... Lasati bebeii sa se dezvolte calumea in burtic...

Felis, 38 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
Pozele mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

anne-marry 37 sapt cu teodor alexandru DPN 21 Dec.
pozele mele
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilie spune:

Buna tuturor,

si eu il astept pe bebe Serban pe 30 decembrie 2004 dar doctorul zice ca din 15 decembrie poate veni oricand.. am inteles ca baietii sunt mai puturosi.. e posibil sa ma apuce ianuarie daca sta mai mult de 40 sapt?

Va sarut si multa sanatate
lilie si bebe Serban 36 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

quote:
Originally posted by lilie

Buna tuturor,

si eu il astept pe bebe Serban pe 30 decembrie 2004 dar doctorul zice ca din 15 decembrie poate veni oricand.. am inteles ca baietii sunt mai puturosi.. e posibil sa ma apuce ianuarie daca sta mai mult de 40 sapt?

Va sarut si multa sanatate
lilie si bebe Serban 36 sapt

buna ile...pai daca sta mai mult de 40sapt, da...e pozibil sa nasti in ianuarie. mie imi e sa nu nasc de sarbatori,craciun an nou etc....ca am obsesia ca cine se ocupa de mine?

anne-marry 37 sapt cu teodor alexandru DPN 21 Dec.
pozele mele
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Moss,felicitari pt programul Alexiei.Cum ai reusit,ca eu sunt capie de somn.Al meu nu negociaza nimic cu noi,cand au trecut 2 ore si jumatate de la ultima masa....incepe concertul.

Inteleg ca si tu ii dai tot lapte praf.Cu ce fel de apa e mai bine sa preparam laptele?Am citit ca apa minerala plata e prea bogata in saruri si minerale si solicita prea tare rinichii lui bebe,asa ca e mai bine sa fierbem bine apa de la chiuveta si cu ea sa preparam laptele.Asa o fi?Parca era mai comod cu apa plata din sticla.De azi am inceput si eu sa fierb apa de la chiuveta.

Si inca o intrebare : baie faceti cu apa fiarta si racita sau cu apa calda de la chiuveta?Mie mi-a zis asistenta sa-i fac baie cu apa fiarta si ne trambalam in fiecare seara cu 3 oale de apa la fiert : una e apa fierbinte,una e apa rece sa incropim apa fierbinte si una e apa pt clatit.Destul de obositor.Voi cum faceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Andreap, eu l-am scos pe Alex afara din prima sapt. Parca de pe la 4-5 zile. Aici te incurajeaza sa scoti copilul afara zilnic, nu sa-l tii in casa. Singura restrictie aici este: fereste-te de locurile aglomerate (magazine, mall-uri, alimentatie publica), dar eu vreau sa-ti zic ca zilnic pergem prin magazine si mall-uri, ca nu pot sta afara cu el chiar 2 ore si asa ne plimbam prin mall-uri cu el. E foarte bine si se simte bine si el. De cand iesim pana ne intoarcem acasa, baiatul mamii doarme dus. Mai are din cand in cand si treziri, dar il pun la san (oriunde as fi - noroc ca e iarna si ma pot acoperi cu haina linistita) si in 10 minute se linisteste, il ia somnul din nou si doarme iar dus.
E mai bine sa fie scos afara dupa ce a mancat ca sa nu aiba motiv de plans odata iesit cu el afara.

Jasmine, felicitari pentru sutele de grame luate. Doamne, cand ii vezi cum iau de bine in greutate, uiti de tot, de nopti nedormite, de oboseala si de cate se aduna peste zi. Cu programul se pare ca mare lucru nu e de facut, ma refer la faltul ca alaptezi. Am mai spus eu intr-un mesaj anterior, cele care alapteaza trebuie sa-si hraneasca bebelusii mai des decat cele care dau formula la bebe. De-aia si trebuie sa ne trezim mai des noaptea. lapticul de mama e mai usor digerabil, trece usor prin stomac si ca urmare bebe ramane rapid cu stomacelul gol si are nevoie de reumplere. Plus ca bebelusii care sug la san trag mai putin cantitativ decat cei care beau din sticla si deci iarasi e un motiv sa aiba nevoie mai des de sedinte de papa decat cei ce beau formula.

Bits, asta e consecinta faptului ca ai alternat biberonul cu sanul. Stiu ca e mult mai usor cu biberonul, insa in timp uite ce se intampla: bebe devine mai lenes la suptul la san, iar asta are ca si consecinta reducerea cant. de lapte pe care o produci tu. Ce poti sa faci este ori sa scoti definitiv biberonul si in felul asta sa speri ca bebe se va reinvata din nou la san si-si va recapata obiceiul de a suge complet pe saturate, ori sa te mulgi tu (dar consecvent, la fiecare 2 ore) si ce mulgi sa-i dai tu. In felul asta speri ca nu ti se va reduce cant de lapte. Ca sa te ajute, poti sa te mulgi tinandu-l pe Ken pe genunchi, gandeste-te la el cand faci operatiunea asta etc. Partea psihologica joaca un rol important in productia de lapte, foloseste-te de stimulii astia ca sa iti lucreze corpul la capacitate maxima.

Gancacelule, felicitari de mii de ori. Sa-ti fie beblusul sanatos si mancacios, cuminte si ascultator. Ma uimeste cate fete de pretutindeni au intrat sa te felicite. Esti tare iubita de multa lume si cu siguranta ti-ai facut o gramade de prietene pe forumul asta. Las ca te prind eu odata prin Ro.

Minune mare, Alex al meu nu s-a trezit decat de 2 ori azi-noapte. S-a culcat pe la 9 fara un sfert, a mai durat o ora pana l-a luat somnul definitiv (caci dormea 20 de minute, apoi iar plangea, il luam in bratic, pus la san pana readormea si pus iarasi in patut). A dormit asa pana la 1 noaptea (deci vreo 4 ore). M-am chinuit o ora sa-l reculc (papica, plus schimbat plus un pic de leganat etc) apoi s-a trezit peste 2 ore pa 4 dimineata, iar mi-a luat o ora si un sfert pana l-am cuclat (dar de data asta imi pierdusem si eu orice rabdare si nu mai stiam ce sa-i fac pt. ca maraia oriunde-l puneam: la san, pe umar, in patul meu, in patul lui etc.) De la 5 si ceva dimineata a dormit pana la 9. A mai avut reprize de scanceli pt ca facea cacuta, dar readormea singurel dupa 1 minut, asa ca nici nu l-am mai deranjat cu schimbatul, l-am lasat asa pana dimineata. De si-ar pastra obiceiul asta as fi tare multumita.

Avem poze noi la
http://photos.yahoo.com/andra_marinescuro

Alex - 5 Nov. 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camys_2000 spune:

Fetelor, daca nu ma insel, bebela mea a inceput sa gangureasca diferit de astazi, a inceput sa zica un AAAAAA mai clar...Si a inceput sa zambeasca si cand e treaza, nu doar in somn, cand era un gest involuntar...Doamne, ce repede se petrec toate.
De vreo saptamana adoarme pe la 12 noaptea si se trezeste dupa 6 dimineatza. Dar am impresia ca are crampe, colici etc...Azi cel putin pana la ora 16 a plans aproape mereu, chiar si la mine in brate.
Si ii dau si ceai de kimen si picaturi de colici ( Bonisan). Sper sa nu o tina mult, ca ma turbeaza de creieri. Am ajuns sa-mi chem sotul acasa, sa nu fac o criza de nervi.

Carmen Mamica Din 21 Octombrie 2004

http://community.webshots.com/user/camys_2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camys_2000 spune:

Cum e cu apa plataaa???? Cine stie??

Carmen Mamica Din 21 Octombrie 2004

http://community.webshots.com/user/camys_2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Felicitari Gandacelule!!! Ma bucur ca ai nascut repede si de-abia astept sa te intorci sa ne povestesti!!
Dragelor, inca o mamica a sucombat in lupta cu alimentatia exclusiva la san: eu. Dupa cateva zile in care il puneam pe Alex la san, sugea vreo ora, il puneam sa se culce, se trezea iar peste o ora urland de foame si tot asa, am hotarat sa fac ceva pentru ca programul asta m-a dat total peste cap. Sunt foarte obosita si deja iritata de programul asta infernal si mi se rupea sufletul cand il vedeam atat de flamand. M-am muls si am reusit in jumatate de ora sa scot 30 de ml din ambii sani. Azi am fost la dr. si i-am spus toate astea si mi-a spus ca trebuie sa ies din cercul asta vicios suplimentand mesele cu lapte praf. Mi-a spus sa il pun mai intai la san (cate 10 minute la fiecare, nu mai mult), si apoi sa ii dau biberon pana se satura. Deci nu renunt la alaptat, dar ii dau totusi sa manance pana se satura. In felul asta doarme si bebe linistit 3 ore, mie mi se reface (sper) productia de lapte si poate in ceva timp o sa revin la alaptarea exclusiva. Nu pot tine copilul cu 30 ml la fiecare masa cand el are nevoie de vreo 70.. Intre timp o sa continui sa beau multe lichide si sa ma mulg si poate cine stie..

Eliza si Alex (15 nov. 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubbles spune:

Gandacel, mami, felicitari si sa fiti sanatosi si fericiti cu totii!

Nici n-ai tu habar ce m-am bucurat cand am citit Dupa ce ieri, pe cand povesteai ce se petrece, si apoi ai disparut, ma tot gandeam la tine... (vezi, productivitate maxima in ...).

Sotul "te stie" din ceea ce i-am trimis pe e-mail cu Ile, si aseara l-am adus la curent E bucuros si... vrea si el !!!! Mey, ca ma fac?!

la o asa familie mare si frumoasa!
Bianca

Mergi la inceput