Idei de afaceri
Raspunsuri - Pagina 11
alina023 spune:
Eu chiar aseara ma gandeam ca tare mi-ar face placere sa ma ocup de organizarea de nunti, botezuri....diverse petreceri. Cred ca investitia initiala este minima iar piata pentru asta va fi mereu. In plus am cateva idei originale care sunt convinsa ca plac si nu exista inca la noi.
Voi ce credeti???
Alina si puiul Luca
magdala spune:
Alina, cred ca depinde si unde vrei sa deschizi aceasta afacere. Dupa cate am citit in Buc este o oferta destul de generoasa, insa daca spui ca ai idei originale acesta va fi atuul tau. Asa ca nu mai astepta, "go for it" altfel s-ar putea sa constati ca ti-a luat-o altcineva inainte.
Poate chiar eu ?!?!
Glumeam.
Glumeam de Bucuresti.
Magda.
Mami Magda si scumpa Rafaela
noi
Sa lupti si sa cauti, sa gasesti si sa nu te lasi doborat!
Viovio spune:
E un subiect foarte interesant si vad ca idei sunt multe dar destul de greu de pus in practica.In ro te lovesti de legislatie,in primul rind si apoi de mentalitatea oamenilor de care ai nevoie.Pina obtii o aprobare,un aviz,ceva,pina gasesti spatiu,pina il amenajezi ca sa multumesti toate "organele abilitate"...De obicei pina la sfirsit iti vine sa-ti iei cimpii.Si nimeni nu-ti garanteaza ca vei avea si succes in afaceri.
Sotul meu viseaza de citiva ani la o afacere a sa.Are o gramada de idei si daca a pus citeva in practica nici una nu s-a dovedit "o revelatie"
Eu am fost mai modesta.Mi-am pastrat serviciul si am ales ca firma pe care o am sa colaboreze cu o firma mare si cu ceva renume in Ro,pe baza unui contract de prestari servicii.Din pacate eu m-am apucat destul de tirziu de asta.Cei care au fost mai rapizi pot sa traiasca foarte bine azi de pe urma acestei afaceri.Eu ma multumesc doar sa-mi suplimentez veniturile fara prea mult efort...
Oare colaborarea asta poate intra la idei de afaceri?
Daca nu imi cer scuze ca m-am bagat si eu "ca musca-n lapte" si am raspuns total pe linga subiect.
pentru toti cei care si-au pierdut timpul citind acest mesaj...
Violeta mami de printesa Cristiana Bianca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/violeta_avon/my_photos
dely99 spune:
Vin si eu cu o "idee de afaceri" dar nu stiu cat este de profitabila... Sincer ! Poate ca nu prea este, de aceea nu a deschis nimeni acest subiect. Poate imi mai deschideti si voi ochii ca eu acum nu vad dezavantajele, numai avantajele. Asa sunt eu cand imi intra ceva in cap dar de obicei imi si iese la fel de repede ! Ma gandeam la livrari la domiciliu de diferite chestii, in mod special ma gandeam la produse pentru bebelusi. Mi-a venit ideea intr-o zi cand nu puteam iesi din casa din cauza vremii si am ramas fara pampers. Sotul era la servici si nu avem nici masina. Bine ca am rezolvat-o eu, ca am chemat-o pe mama sa stea cu bebe dar ma gandeam ce bine era daca aveam pe cineva sa-mi aduca acasa ! Bine pe langa pampers ma gandeam la toate celelalte necesare pt. un bebe: sampon, sapun, servetele, cereale, lapte praf, biberoane, suzete, ... si pe langa astea poate si altele... Ma gandeam sa iau produsele direct de la "sursa" si dupa ce imi fac un mic stoc as putea incepe cu reclama, in primul rand in ziare si maternitate. Astept sa-mi deschideti ochii sa-mi spuneti ce parere aveti despre asta.
Danutza Mamaruta spune:
Am o intrebare pentru cei care s-au gindit la o spalatorie auto si un mic barulet: ati facut ceva calcule, aveti idee care ar fi costurile pentru lansarea afacerii? Si in ce constau cheltuielile? Eu de exemplu m-am gindit ca ar fi cam urmatoarele cheltuieli:
- Cheltuieli infiintare firma: ???
- amenajarea spatiului: ???
- echipamente: ????
- chirie in avans pe 3 luni:???
- publicitate pentru lansare: ???
- asigurari obligatorii: ???
Haideti sa facem un brain storming, ce credeti ca mai trebuie si cam care ar fi costurile? Si altceva, ce suprafata minima ar trebui sa aiba spatiul respectiv?
razhore spune:
quote:
Originally posted by cris1iana
Poate ne ajuta unul din moderatorii site-ului
Cred ca sunt cei mai in masura sa ne explice cum e cu site=urile, reclamele, etc
multumim anticipat.
"cine inceteaza a fi copil, acela a murit deja "
in primul rand daca vrei sa faci un site care sa ajunga cunoscut trebuie facut cat mai profesionist, asta insemnand compatibilitate cu toate browserele (pentru ca ceea ce se vede bine in internet explorer nu se vede neaparat bine si in mozilla, netscape si opera si reciproc), trebuie sa fie search engine friendly (adica sa poata fi indexat usor de motoarele de cautare).
pentru ca saitul sa aiba vizitatori nu e suficient sa il pui pe net si sa astepti sa il gaseasca lumea pur si simplu:) trebuie investit mult timp si multi bani in reclama si mai trebuie sa aiba si ceva interesant, care sa aduca vizitatorii si sa ii tina pe sait:)
Daca ai noroc si situl devine vizitat poti sa te gandesti sa pui si reclame, se castiga foarte bine din asta, daca gasesti clienti, bineinteles.
Daca vrei sa vinzi ceva pe sait trebuie sa integrezi un procesator de carduri cum ar fi 2checkout.
O sa mai revin cu completari daca ma mai gandesc la ceva, sau puteti sa ma intrebati daca aveti si alte curiozitati.
danna2002 spune:
mie imi venise <geniala> idee de a creste ciuperci la tzara...in beci..asta pe perioada de vara ca toamna si iarna stau merele acolo..numai ca tre sa mai cresc un pic..sa termin fac care nu are nici o legatura cu ciupercile..si dupa sa ma apuc..sa cresc...ciupercutze...
mai era la un moment dat la moda cresterea melcilor.prepelitze..etc..:D..
deah poate oi fi pe langa subiect dar ies bani daca ai o suma initzial de investit..;)
danna2002
Carmen_So spune:
quote:
Originally posted by dely99
Vin si eu cu o "idee de afaceri" dar nu stiu cat este de profitabila... Sincer ! Poate ca nu prea este, de aceea nu a deschis nimeni acest subiect. Poate imi mai deschideti si voi ochii ca eu acum nu vad dezavantajele, numai avantajele. Asa sunt eu cand imi intra ceva in cap dar de obicei imi si iese la fel de repede ! Ma gandeam la livrari la domiciliu de diferite chestii, in mod special ma gandeam la produse pentru bebelusi. Mi-a venit ideea intr-o zi cand nu puteam iesi din casa din cauza vremii si am ramas fara pampers. Sotul era la servici si nu avem nici masina. Bine ca am rezolvat-o eu, ca am chemat-o pe mama sa stea cu bebe dar ma gandeam ce bine era daca aveam pe cineva sa-mi aduca acasa ! Bine pe langa pampers ma gandeam la toate celelalte necesare pt. un bebe: sampon, sapun, servetele, cereale, lapte praf, biberoane, suzete, ... si pe langa astea poate si altele... Ma gandeam sa iau produsele direct de la "sursa" si dupa ce imi fac un mic stoc as putea incepe cu reclama, in primul rand in ziare si maternitate. Astept sa-mi deschideti ochii sa-mi spuneti ce parere aveti despre asta.
Mie mi se pare foarte buna ideea ta, insa trebuie sa vezi intai cam care ar fi clientele, si cate, ca nu se merita sa faci pentru cateva persoane. Apoi sa vezi care ar fi marcile preferate, sa nu te trezesti ca tu-ti faci stoc de pampersi "x" si lumea vrea "y". Ai putea sa faci un fel de chestionar, zic eu, ca sa vezi cate persoane ar fi interesate de asta, in care sa treci si nr comenzilor pe care le-ar face in medie pe luna un client, si volumul lor, apoi marcile preferate. Ce mi se pare mai greu la ideea asta ar fi sa convingi lumea sa cumpere de la tine (ma rog, sa le livrezi tu), impresia mea este ca oamenii prefera sa caute ei singuri, si foarte multi fac asta cautand nu neaparat o marca anume, ci oferte, reduceri. Va trebui sa-i faci sa aiba incredere in tine, probabil sa accepti plata numai la livrare. Ai putea sa-i fidelizezi cu reduceri, pe care tu, la randul tau sa le obtii de la furnizorii de la care cumperi cantitati mari, dar si asta vine cu timpul. Pana atunci vei avea nevoie de ceva bani ca sa cumperi stocurile de produse.
Succes
Carmen
misty spune:
Dely, au facut altii, au expunere pe internet si pe la targurile pentru copii, livreaza si in provincie si trimit cataloage prin posta. Eu asa am supravietuit in primul an cu bb, mi-a prins tare bine, venea comanda la usa in 3-4 ore.
Cred ca este piata, dar si concurenta, iti trebuie nume si prost e ca nu-ti poti fideliza clientii decat pe vreun an, cat e bb f mic.
melus spune:
Andrada, si eu am fost acasa cu copilul, si sa stii ca nu am avut nici un ajutor. Sotul lucraese in mass media, de dimineata pana seara....eram in chirire....nasol....Dupa 7 luni am crezut ca innebunesc daca nu fac ceva....si atunci m-am dus inapoi la lucru ca nu-mi ajungea banii de concediu de maternitate. Dintr-o prostie a sefului meu nu am primit doar dupa salarul minim pe economie, 85%, vreo 1.600.000 de lei in anul 2000. Numai laptele praf costa 1.250.000 lei / luna si atunci inca nu am vorbit despre scutece, madicamente, hainute, chirie......Daca stiam eu atunci despre posibilitatile oferite de Network Marketing cu siguranta nu mergeam inapoi la lucru. In momentul de fata sunt intr-o retea nou aparuta si incerc sa formez echipa mea, reteaua mea, incerc sa fac un castig suplimentar ca normal ca nu ajunge salarul. Asta este, din pacate nu avem inca salarii atat de bune sa nu fim nevoiti sa facem si altceva. Aceasta problema nu cred ca va disparea vreodata.
Sunt multi care din principiu resping ideea de Network Marketing sau MLM. Nu vor nici macar sa vada un catalog sau un sistem de lucru. Dar va asigur ca se sunt multi care au reusit.