Obiceiuri ciudate sau... anormale??

Obiceiuri ciudate sau... anormale?? | Autor: gandacelu

Link direct la acest mesaj

ma intereseaza daca ne pot raspunde psihologii de pe forum daca anumite obiceiuri ale copiilor nostri sunt normale, inseamna ceva, sau sunt chestii mai... complexe, care arata un comportament "anapoda"?

de exemplu, fetita mea de 2 ani si 4 luni are urmatoarele chestii destul de deranjante, care se repeta atat de des incat m-au pus pe ganduri: sunt normale?
- se uita extrem-extrem de des in oglinda (avem o oglinda imensa in sufragerie) chiar si cand plange se examineaza - poate il mosteneste pe sotul dar nici el nu sta chiar atata... e normal narcisimul asta?? ar putea arata o inclinare catre... actorie?
- isi rasuceste parul pe degete toata ziua, sau parul meu, parca intra in transa cand gaseste un par desfacut, sta si-l "despica in 4" (cam tot mostenire de la sotul, dar nici la el nu e in cantitatile astea) - e ceva ca o transa, ritual de somn la inceput, dar prelungit si in afara somnului

poate par ciudate intrebarile mele, dar ma intreb: oare inseamna ceva??

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

asta cu oglinda o avem si noi..de cate ori se vede in ea sta acolo minute in sir si se priveste, cred ca e doar o curiozitate normala.Cu firul de par ar putea fi un tic, care trece cu varsta.Poate sa aiba legatura cu afectiunea pe,care vi-o arata daca despicasi parul tau...imi dau si eu cu parerea, nu ma pricep.dar cred ca nu sunt motive de ingrijorare!!!

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

quote:
Initial creeata de gandacelu

- isi rasuceste parul pe degete toata ziua, sau parul meu, parca intra in transa cand gaseste un par desfacut, sta si-l "despica in 4" (cam tot mostenire de la sotul, dar nici la el nu e in cantitatile astea) - e ceva ca o transa, ritual de somn la inceput, dar prelungit si in afara somnului

poate par ciudate intrebarile mele, dar ma intreb: oare inseamna ceva??

asta e un gest-ritual. Multi copii mici au. Ii calmeaza. Stefan freca intre degete un batic de matase, un nepotel freca urechea mamei, o nepotica (ca io am un batalion ) facea un gest de vino incoace cu dosul aratatorului lipit de nasuc. Toti au prelungit gesturile pana departe in copilarie.

Sapte dintr-o lovitura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Eu zic sa nu-ti mai faci atatea griji. Fetita mea, la fel isi rasuceste parul pe deget (mai ales cadn e obosita) si profit de ocazia asta si o insfac si in pat cu ea la culcare, ca altfel am scandat cand vreau sa o culc. Cu oglinda, pai noi nu mai avem oglinzi curate in casa (si am patru late de un metru si inalte de doi). Lucia sta si ea si se cocheteaza, se pupa, se cearta in oglinda. Cand e vorba sa sterg oglinda trebuie sa o fac pe ascuns, daca ma vede ma trimite la plimbare, ca doar e oglinda ei, noi nu avem voie sa ne uitam. Asa sunt copii, fiecare are cate o ciudatenie. Lucia mai are un tic, dar sa nu radeti, se mangaie pe buric. Poate sa faca asta si o jumatate de ora. Mie mi se pare distractiv, dar incerc sa o opresc, pentru ca exista riscul sa face vreo iritatie.
Multa sanatate si sa fiti fericite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Monica este o maimutica. Imediat ce ii scot sosetelele se pune pe spate, isi ridica un piciorus in treptul nasului si is curata atent si migalos fiecare degetel in parte. Operatiunea ii ia cca. 15 minute si se repeta cel putin in fiecare seara (in mod normal de 2-3 ori pe zi).
Obicei enervant: Isi pune in mod intentionat degetele pe ochelarii mei pana nu mai vad nimic
Oglinda nu este o atractie deosebita, doar cand primeste o caciulita noua sau un fular se probeaza in fata oglinzii, ceea ce mi se pare normal
Nu cred ca rasucitul parului sau uitatul in oglinda sunt anormale. Cred totusi ca uitatul in oglinda - hmmmm! s-ar putea sa dai ceva bani pe rochite si margele peste cativa ani

Sorana si Monica (2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gen68 spune:

mey, la voi se pune sa se uite in oglinda, ca e fetite, dar de-al meu ce sa mai zic? tot asa cand plangea se ducea la oglinda sa se vada plangand, sau isi scotea limba, sau se scalambaia in oglinda.

dar ne-a trecut, acum ne place sa ne uitam dupa umbra.
gen, mamica doar de marius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claza spune:

Si Ilinca mea imi smulge parul din cap fir cu fir... Si are 4 ani!
Cel putin eu stiu de la ce i se trage, ca pe vremea cand o alaptam (si-am alaptat-o pana pe la 11 luni) aveam parul mai lung, si cand ma aplecam spre ea reusea sa insface cate o suvita in pumnisor... asa ca sunt sigura ca la ea e un fel de ritual de confort psihic, ii readuce cumva senzatia de ocrotire si de bine...
Acum am inceput o campanie de eradicare a prostului obicei (mai mult de gura lumii). Chiar, am si eu o intrebare pentru experti: este chiar asa de important sa-i dezvatam de obiceiurile astea? Atata vreme cat pe plod il fac sa se simta bine intr-un fel sau altul, iar pe mama n-o deranjeaza (prea tare...), chiar trebuie sa-i fortam sa renunte la ele? de ce?

_
iaca si noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

eu nu am incercat sa il dezvat pe al meu, desi bunicii ii spuneau ca e rusine ca un baietel asa mare sa doarma cu esarfa mamii. Si acum, si are 8 ani, in serile cand ii e urat, strecoara o esarfa sub perna. Si cred ca o sa ii pun una si in valiza de soldat. Cand s-o insura si o sa adoarma cu esarfele nevestei, nu o sa il deconspir, o sa o las sa creada ca e de dragul ei

Sapte dintr-o lovitura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

He he he, sa va spun ca eu la 38 de ani inca mai am ticuri de genul asta ? Cand sunt foarte concentrata, (invat, citesc ceva captivant, la examene scrise... etc.) imi strecor permanent mana prin par, sau ma scarpin prin par la ceafa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claza spune:

quote:
Originally posted by descintec
Si cred ca o sa ii pun una si in valiza de soldat. Cand s-o insura si o sa adoarma cu esarfele nevestei, nu o sa il deconspir, o sa o las sa creada ca e de dragul ei

Sapte dintr-o lovitura!

Tati-al nostru e stresat ca s-o marita fi-sa cu vreun rocker de-ala pletosu'

_
iaca si noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni25 spune:

Noi nu avem oglinda mare acasa,daravem un magazin in bloc care are asa ceva.Asta vara de cate ori ieseam trebuia sa mergem sa se admire vreun sfert de ora in oglinda.Cel mai rau ma enerveaza cand plange si se uita in oglinda si pe cuvant ca nu e "plansul ei"

Mergi la inceput