Fiecare crestin are o cruce de dus ?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

-----------
irina.c :
Cred ca trebuie sa facem diferenta intre persoanele care isi asuma o cruce,un necaz in mod duhovnicesc,si cele care accepta fiindca nu au alta iesire.
-----------
Ai dreptate.

---------
irina.c :
Femeile nu au unde sa se duca si cu ce sa se intretina,de asta suporta abuzul barbatului,nu pentru ca au credinta in Dumnezeu.
---------
Cred ca majoritatea femeilor suporta abuzul din motive financiare, dar cunosc si cazuri de femei capabile sa se intretina mult mai bine singure, dar incapabile sa se desprinda de abuzator, si nu dragostea de sot le tinea alaturi, ci teama. Femeile de care spun aveau credinta in Dumnezeu, dar nu pot spune ca din dragoste de Dumnezeu acceptau violenta, ci mai degraba le era teama ca vor fi pedepsite pe lumea cealalta ca nu au fost sotii bune, ca in lumea asta vor fi aratate cu degetul, ca isi fac parintii de rusine, ca si daca se depart altul mai bun nu gasesc, ca asa-s toti, ca femeia nebatuta e ca brazda nearata, ca femeia trebuie sa se teama de barbat, sa nu-i raspunda,....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samsara7 spune:

S-a vorbit in treacat despre copii cu boli grave, despre pacatele omului care vor fi platite de catre urmasi... Poate ca sunt oameni care se intreaba cu manie de ce sa plateasca copiii nevinovati pacatele parintilor! Si despre ce pacate poate fi vorba exact?
Eu vad lucrurile astfel:
Dumnezeu ne-a dat legi clare de convietuire, si ne-a avertizat ca daca le incalcam vom fi pedepsiti! Omul subintelege ca pedepsiti de Dumnezeu! Eu spun ca este o eroare de interpretare. Cei care cred ca Dumnezeu este Creatorul sunt de acord ca legile naturii pe care le cunoastem cu totii au fost instaurate de acelasi Dumnezeu: ciclul apei in natura, anotimpurile, miscarea planetelor pe orbita, etc etc, etc, nu stau sa le enumar pe toate! De la firul ierbii pana la pasarile migratoare, exista o lege care le conduce pe toate. Dar cum omul nu a fost intelept, traim epoca in care platim greselile trecutului (cunoastem cu totii de pilda efectele poluarii: gaura paturii de ozon, supraincalzirea planetei). Pentru asta nu ne gandim sa dam vina pe Dumnezeu , stim bine cine a generat starea aceasta a lucrurilor, stim bine ca omul este vinovat.
Tot astfel, de ce nu ar fi la fel si cu ceea ce numim ereditate. Poate nu stiti ca medicina e clara in ce priveste cauza si efectul cand e vorba de anumtie boli.
Daca un om vine pe lume cu o mostenire genetica buna, asta nu inseamna ca el insusi nu poate schimba cursul lucrurilor pe parcursul vietii sale. Sa zicem ca la un moment dat va avea hipertensiune arteriala, din pricina unui mod de viata nefast, netinand cont de consecintele pe care le va avea aceasta asupra capitalului sau de sanatate (bun prin nastere dar neintretinut). Rezultatul va fi ca la randul lor copiii pe care ii va concepe pot sa poarte in genele lor aceasta modificare, deci posibilitatea de a avea intr-o buna zi hipertensiunea arteriala.Sa nu credeti ca cei bolnavi trag ponoasele incepand de la Noe incoace, si nici ca cei sanatosi sunt norocosi si au o linie de stramosi curati genetic.Exista atatea accidente de parcurs, accidente pe care poate eu in clipa aceasta le creez, si tu, si el, si ea....
Ca sa continui exemplul. Punand pe deasupra posibilitatea ca tovarasul de viata al eroului nostru sa poarte si el ca mostenire niste gene damblagite, capitalul genetic al urmasilor celor doi nu va mai fi pur (sa zicem asa). Si chiar daca prima generatie nu va mosteni riscurile de a avea boala parintilor intr-o buna zi (riscuri ce depind si de igiena de viata dar nu intotdeauna), in mod sigur a doua, a treia generatie,o va mosteni printr-un algoritm ce tine de o anumita combinatie cromozomiala si care e aproape matematic,(asadar un fel de teorie a probabilitatilor, care nu are nimic de a face nici cu hazardul dar nici cu predestinarea).
S-a vorbit despre cromozomul crimei, al sinuciderii, al alcoolismului, al nebuniei, a tot ce vreti! Chiar daca unele sunt doar speculatii, in mod cert exista boli ca cele cardiace, HTA, obezitate care sunt transmise urmasilor. Nu mai vorbim de malformatiile congenitale, nici de diverse boli genetice grave si rare. Putem foarte bine transmite o fragilitate nervoasa copilului nostru, la fel de bine cum ii putem transmite posibilitatea de a avea ulcer.
Ideea este ca pacatul pe care parintii il vor plati prin ce au mai scump, prin copiii lor adica(chiar daca de la un punct incolo nu va cunoaste soarta generatiilor viitoare), ei bine, nu poate fi considerat ca o pedeapsa data de Dumnezeu! Mai probabil ca pe o cruce de dus! Eu daca imi invat copilul sa nu alerge ca face buba, si sa nu puna mana pe cuptorul incins, explicandu-i consecintele (ca isi va face rau) iar daca copilul face exact pe dos (din pricini multiple, mergand de la curiozitate, pana la a incalca porunca parinteasca) nu inseamna ca pot fi considerata o mama rea doar pentru ca stiam ce se va intampla.

Plecand de la Adam si Eva pana in ziua de azi, incalcarea legilor, regulilor, poruncilor, a dus la rau! Boli, suferinte, moarte. Ei da,aceasta consecinta pacatelor noastre (a faptelor rele deci, ceea ce nu are nimic de a face cu orgoliul lui Dumnezeu de a fi ascultat orbeste altfel am fi pedepsiti, ci doar cu rezultate negative, pe care El le cunostea, si despre care voalat ne-a avertizat).
Nu, sunt convinsa ca Cel care a creat atat de minutios micuta celula (celula pe care nici in zi de azi cercetatorii nu o inteleg in deplinatate), cel care a creat Universul si legile lui, a instaurat un echilibru in toate! Odata rupt acest echilibru este un fel de cutie a Pandorei care revarsa toate relele. Si Dumnezeu nu e ca un copil capricios caruia nu ii place un desen si il sterge iute ca sa incerce un altul. Dumnezeu vrea sa distruga raul, pacatul si nu omul purtator de pacat. In momentul in care vom intelege sa fim cuminti, cand ne vom proteja darurile date (sanatatea, capacitatea de a ne autodepasii, de a tinde catre o lume mai buna, de a pastra echilibrul in toate) vom avea probabil mai putin de suferit! Cand vom fi invatat lectia, dar nu revoltandu-ne ci constientizand schimbarile care se impun in viata noastra. Porunca de a-ti iubii semenul ca pe tine insuti, e foarte graitoare! Cum imi pot iubii oare semenul daca nu ma iubesc indeajuns pe mine insami pentru a ma proteja? Cand ma autodistrug, ce fel de iubire pot da aproapelui meu?

Crucea lui Iisus a fost simbolul tuturor relelor omului! A ales sa o duca pentru ca era singura noastra posibilitate de salvare. Pentru ca numai abnegatia si sacrificiul putea intr-o buna zi schimba fata urata a lumii.Pentru ca ne iubea si nu putea schimba esenta omului.
Prin sacrificiul lui si mesajul de speranta si de dragoste ne putem privi asa cum suntem, putem sa ne acceptam si sa vrem sa ne schimbam. Daca El a suferit atat inseamna ca merita sacrificiul, inseamna ca omul reprezinta o speranta!
Crucea noastra nu este destinul, ci este a ne duce viata luptand cu tot ceea ce intervine si a ne lupta cu raul (care are forme multiple)! Poate fi o boala, poate fi insa batalia de zi cu zi, de a vietui cat mai frumos, de a nu ne da batuti. Poate fi un sacrificiu pe care trebuie sa il facem in anumite momente ale vietii, da! Un sacrificiu are un rost, menirea lui este de a repara ceva, de a pastra ceva, de a perpetua ceva pretios.

Scuzati-ma daca am batut c$ampii, sunt obosita si imi vin prea multe idei pe care nu le pot ordona cum mi-as dorii.

Michaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Michaela.
Osolita,prin femeie evlavioasa inteleg o femeie care traieste in mod constient o viata de credinta si face niste alegeri in functie de aceasta traire.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

quote:
Originally posted by DARAEL

quote:
Originally posted by casandra

Pe maica-mea am auzit-o de multe ori spunand "rau cu rau, dar mai rau e fara rau". Nu stiu ce gandea despre tata, pentru ca nu ne-a spus niciodata. Unul dintre vecini, preot la biserica de langa noi, spunea ca femeia trebuie sa asculte de barbat. Preoteasa era batuta.

! Acum mi-a picat fisa ca o cruce nu este dacat imbinatea a 2 bate puse intr-o pozitie privilegiata...

Mama Doamne, fetelor, de unde le tot scoateti ? Parca sunt stirile PRO de la ora 17 !
„O ciresa amara e dragostea mea...”

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Asa e, zau! Viatza bate filmu'!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Osolita,prin femeie evlavioasa inteleg o femeie care traieste in mod constient o viata de credinta si face niste alegeri in functie de aceasta traire.

Draga Irina, stiu ca Sfintii Parinti ne invata sa facem orice lucru in functie de trairea in Dumnezeu. Insa concret: daca trebuie sa iau o decizie majora in viata, ma rog mult, tin post, incerc sa nu fac pacate, etc., cum stiu care este calea pe care mi-o arata Dumnezeu? Cum stiu ca decizia pe care o iau este cea buna, data de El?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Originally posted by DARAEL
! Acum mi-a picat fisa ca o cruce nu este dacat imbinatea a 2 bate puse intr-o pozitie privilegiata...

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Asa este, Darael, crucea a fost chiar si pentru Domnul un blestem !

Mergi la inceput

Draga Star33,cand am de hotarat ceva ma rog la Dumnezeu sa-mi arate ce sa fac si apoi ma duc la duhovnic si il intreb,si ce raspuns imi da il consider venit de la Dumnezeu.Chiar daca e altfel decat as fi dorit ,prefer sa ascult de ceea ce imi zice el,caci din experienta,am observat ca e mai bine.In general,pe cat posibil,incerc sa cer binecuvantare de la el pentru tot ce fac.Am citit undeva ca ,daca ai o intrebare la care doresti cu adevarat un raspuns de la Dumnezeu,El iti raspunde prin gura orisicarui preot ,in Taina Sf.Spovedanii;numai sa fi pregatit sa primesti raspunsul,caci de multe ori el nu se potriveste cu asteptarile noastre...Irina si bb Iinca(26apr04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

Irina, iti multumesc!

Mergi la inceput

Cu placere.Irina si bb Iinca(26apr04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

draga irina, tare bine procedezi, cu multa intelepciune.
subscriu!!!!

Mergi la inceput