Fiecare crestin are o cruce de dus ?
Raspunsuri - Pagina 2
irina.c. spune:
Ma gandesc ca nu ne putem exprima simplist privitor la 'cruce',la suferinta si nu e bine sa generalizam.Dumnezeu are cai foarte diferite de ale noastre si gandurile Lui nu sunt la fel cu ale noastre.Depinde foarte mult de fiecare cum primeste suferinta din viata lui.Suferinta nu ne este trimisa de Dumnezeu,ci El permite ca ea sa existe in viata noastra,pentru motive doar de El stiute.De cele mai multe ori omul si-o face cu mana lui,cum se zice.De exemplu,femeia care s-a casatorit cu un om betiv si violent si-a asumat cu buna stiinta niste riscuri,nu cred ca Dumnezeu are vreun amestec aici.Daca aceasta femeia ar fi dus o viata evlavioasa inainte de casatorie,poate ar fi facut o alegere mult mai buna si care L-ar fi bucurat si pe Hristos.Daca tu,ca femeie,iti alegi ca sot un om necredincios si fara frica de Dumnezeu,la ce te poti asrtepta?Multe din necazurile vietii sunt tocmai rezultatul liberului arbitru,fiindca alegem raul ,nu binele.Acum depinde si pentru ce sufera fiecare.Daca o femeie indura totul de la barbat ,rugandu-se pentru el si nadajduind ca il va aduce pe drumul cel bun,poate ca Dumnezeu ii va rasplati in vreun fel.Cred ca nu putem generaliza,ci fiecare implicat in astfel de situatii sa ceara sfatul si rugaciunile duhovnicului sau.Si sa nu ne grabim sa judecam o situatie sau alta,fiindca nu detinem cunostintele necesare.Cred ca cel mai bine e sa ne rugam pentru cei in necaz,sa le lumineze Dumnezeu mintea si sa ii ajutam cu ce putem,sa le mangaiem sufletul dupa priceperea noastra.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
irina.c. spune:
Ioana draga,credinta fara fapte este moarta!Irina si bb Iinca(26apr04)
casandra spune:
Acest subiect mi-a reinviat cateva amintiri din scoala primara. Desigur ca si la mine in familie, tata era seful casei si folosea mijlocul cel mai la indemana pentru a-si mentine autoritatea: bataia. Cand eram mica, mica ma gandeam ca tata e un om rau si am fost eu mai fara noroc sa am un asa tata. Apoi am vazut ca tot asa sunt si alti tati in familiile lor, privind la vecini, rude,...
Surprinzator, cand am ajuns la scoala, cum copiii spun tot ce vad prin casa, am constatat ca asta se intampla si in familiile colegilor mei. In pauze povesteam ce au mai facut tatii nostrii, unul a spart televizorul, altul a taiat plapuma si a pus-o pe foc, altul si-a batut socrii, altul nevasta. Una peste alta, cam toti aveam ce povesti.
Imaginea familiei mi se contura clar. Nu era tata om rau, ci asa erau tatii. Ma hotarasem, de maritat nu ma voi marita in veci, toate ca toate dar asta nu.
Cum de este asa populara, intr-o tara crestina, familia al carei cap isi face de cap si foloseste joarda pentru a isi impune autoritatea? Sunt sigura ca si atitudinea toleranta a bisericii fata de aceste cazuri a contribuit la perpetuarea comportamentului, de la o generatie la alta.
lily spune:
Isus a purtat crucea deoarece a vrut sa ne mintuim prin El.
Cei care se incred in El stiu ca toate pacatele, bolile,necazurile au fost purtate deja de El. Si totusi, unii oameni accepta sa poarte povara unei familii dezbinate, neintelegeri, suferinte gindind ca in acest fel se vor mintui, ca isi 'duc crucea'.
Am trait ingrijoare, anxietate,teama ca ca nu voi putea reusi sa fac fata singura in fata greutatilor vietii, asa ca m-am rugat si I-am predat Lui poverile.
Cum spune Casandra, tolerarea violentei barbatilor indreptate impotriva sotiei si copiilor, a familiei -adica a celui mai slab, e un obicei ingrijorator. Pur si simplu, se considera normal sa fie batuti si nu numai cei din casa de cel mai tare membru; am auzit ca unele femei acceptau fericite 'tratamentul' ca fiind dovada de iubire din partea sotilor. Asa ma oripileaza atitudinea asta, ca am ramas nemaritata. Nu as suporta nici sa tipe la mine sau la proprii copii si nu stiu de ce as fi in stare daca m-ar lovi ...
Oare femeia romana cit mai considera 'cruce' bataia???
Elena, Ioana, Casandra
Va doresc o viata senina si partasie cu Domnul nostru Isus.
"Secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc" - Andre Malraux
irina.c. spune:
Draga Casandra, aici era vorba de "crucea" vietii.Mama ta cum privea comportamentul tatalui tau,ca pe ceva normal sau ca pe o "cruce" pe care o suporta din cine stie ce motiv?Parintii tai mergeau la Biserica in mod regulat si un preot ii indemna sa continue asa?Familie crestina este cea in care parintii si copiii sunt uniti in credinta in Dumnezeu si sunt parte activa a Trupului lui Hristos,Biserica.Familia ta si celelalte familii pe care le-ai cunoscut erau crestini care traiau credinta ,sau numai isi ziceau crestini dar traiau cum doreau ei?Tare ne mai place sa judecam si sa dam vina pe Biserica...
osolita spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Daca aceasta femeia ar fi dus o viata evlavioasa inainte de casatorie,poate ar fi facut o alegere mult mai buna si care L-ar fi bucurat si pe Hristos.
Imi explici si mie ce intelegi tu prin viata evlavioasa? Si-mi dai voie sa aberez mai departe? Eu cred ca tocmai cele care duc viata "evlavioasa" au parte de "surprize" de genul barbat care bea, etc.
Elena spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Tare ne mai place sa judecam si sa dam vina pe Biserica...
Irina, Casandra banuiesc ca se referea la faptul ca unii preoti, spre rusinea lor, in loc sa condamne clar comportamentul acelor soti, le indemna pe femei ca sa reziste, pentru ca, ce sa-i faci, asta este crucea lor si ca in felul asta se vor mantui si ii vor mantui si pe sotii lor.
Elena&Laura
casandra spune:
Pe maica-mea am auzit-o de multe ori spunand "rau cu rau, dar mai rau e fara rau". Nu stiu ce gandea despre tata, pentru ca nu ne-a spus niciodata. Unul dintre vecini, preot la biserica de langa noi, spunea ca femeia trebuie sa asculte de barbat. Preoteasa era batuta.
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by casandra
Pe maica-mea am auzit-o de multe ori spunand "rau cu rau, dar mai rau e fara rau". Nu stiu ce gandea despre tata, pentru ca nu ne-a spus niciodata. Unul dintre vecini, preot la biserica de langa noi, spunea ca femeia trebuie sa asculte de barbat. Preoteasa era batuta.
! Acum mi-a picat fisa ca o cruce nu este dacat imbinatea a 2 bate puse intr-o pozitie privilegiata...
Mama Doamne, fetelor, de unde le tot scoateti ? Parca sunt stirile PRO de la ora 17 !
„O ciresa amara e dragostea mea...”
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
irina.c. spune:
Casandra,ce pot sa zic?Cred a parintele Cleopa zicea"Femeie,daca barbatul tau nu te iubeste,sa nu asculti de el".Cred ca trebuie sa facem diferenta intre persoanele care isi asuma o cruce,un necaz in mod duhovnicesc,si cele care accepta fiindca nu au alta iesire.Femeile nu au unde sa se duca si cu ce sa se intretina,de asta suporta abuzul barbatului,nu pentru ca au credinta in Dumnezeu.Irina si bb Iinca(26apr04)