Sfaturi pentru aspirante...

Sfaturi pentru aspirante... | Autor: Tonnia

Link direct la acest mesaj

Buna dimineata fetelor! M-am gandit sa deschid la voi acest subiect, pentru ca sunteti singurele in masura sa raspundeti la intrebarea mea. Eu sunt doar o aspiranta dar toate cele ca mine citim si capitolul "Odiseea...". In concret va rog sa ne ajutati si pe noi, impartasindu-ne cum anume ati ramas insarcinate? Nu radeti, please!
Adica, ati folosit teste de ovulatie, anumite pozitii,ati masurat temperatura, sau n-ati facut nimic din toate astea, ati facut FIV, instilatii, ati "prestat" din doua in doua zile sau nu, ori a fost o pura intamplare,etc...

Va doresc sa fiti sanatoase si sa aveti parte numai de bucurii de la cei mici!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

da o raita si pe la www.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=16" target="_blank"> aspirante

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

Tonia, eu pot sa-ti spun cum a fost la mine
si io ma minunam cu puteau altele sa ramana gravide
dar uite, ca mi s-a intamplat si mie acum 2 luni sa reusesc???cum??
pai, ma chinui cam de 1 an si cateva luni, dar nu la greu, adica aveam grija sa o facem cam in perioada ovulatiei (2 sapt de la ciclu), si asta nu de jde ori in zilele alea, ci acolo, de 2-3 ori, deci nu m-am stresat prea tare, cu toate ca imi doream sa se-ntample
in fine, dupa aproape un an, prin primavara-vara anu asta, am hotarat:unu din noi e defect,deci merg la medic, sa-mi fac investigatii, la care medicu cica primu pas:spermograma sotului si porma vedem.asa ca de atunci am amanat luna de luna sa merg sa fac spermograma, tot sperand ca dehhh, luna respectiva o sa raman gravida.ei,uite,si s-a intaplat exact in luna in care eram resemnata, nestresata in timp ce, si horatarata ca dupa ce imi vine ciclul sa mearga sotul sa-si faca spermograma si io pirma in a 11-zi sa merg sa-mi fac histerosalpinografia.
concluzia : cand nu te gandesti ca faci dragoste ca sa ramai insarcinata, o sa ramai, asa am citit si pe forum despre alte fete, asa mi s-a intamplat si mie, (io sunt in luma 2 acum), si asa, am aflat ieri ca o prietena care se chinuia si ea de mai bine de 1 an a reusit, tot asa, fiind relaxata si gandindu-se ca merge sa-si faca analizele dupa ce-i vine ciclul.
aoleu, cat am scris, o sa ai rabdare sa citesti atata??
iti doresc bafta si te asteptam din randul aspirantelor in randul gravidutelorah, si am uitat sa spun, io stateam juma de ora dupa, in iltimele 2-3 luni, ca citisem tot aci, pe forum, ca asa trebe, nu stiu daca m-a ajutat si asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Multumesc mult pt. raspuns. Da, eu ma cam stresez, ce-i drept. Daca simulez ca sunt calma si nepasatoare, o fi suficient?! Astept si alte mamici cu pareri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

mai, eu nu am spus ca am simulat ca sunt calma si nepasatoare, chiar eram, intelegi, adica eram cam resemnata, iar cand am facut sex nu m-am gandit deloc ca tre sa raman gravida, in sensul asta

Mergi la inceput

Stiu ca n-ai spus, iarta-ma, am inteles ce ai vrut sa spui si iti multumesc. Era o autoironie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Tonnia, noi am asteptat 2 ani si jumatate sa se intample minunea. Dupa mai bine de un an de incercari am inceput peregrinarile pe la doctori. Concluzia dupa analize de secretie, sange, HSG, spermograma, etc. : sotul meu OK, dar cam la limita de jos, eu OK deci nimic care sa conduca la un diagnostic clar cu tratament. Asa ca am intrat oarecum in panica pentru ca nu e prea bine sa nu descoperi nici o cauza si asa a inceput stresul, analize din nou, clinici specializate pentru infertilitate, IAS, temperaturi luate zilnic, teste de ovulatie si stres cat incape... dupa care, intr-o buna zi am spus gata, luna asta nu mai mai intereseaza calendarul, temperatura si doctorii, ca innebunesc ! Si surpriza a venit exact in acea luna. Acum astept cu nerabdare sa imi vad puiutul care se va naste la sfarsitul lunii decembrie sau inceputul lui ianuarie...

Deci sfatul meu este ca daca analizele sunt bune (le gasesti pe toate la "asteptand un ingeras...") stresul poate fi clar o cauza pentru care sa nu ramai insarcinata. Si oricum, din discutiile cu medicii am inteles ca organismul femeii perfect sanatoase nu este pregatiti in fiecare luna pentru sarcina, deci nu in fiecare luna sansele de a ramane sunt mari...

Multa bafta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

la mine s-a prins din a 2 a luna, in prima am stat stresata, luasem 5 ani anticonceptionale, am hotarat sa facem si noi un bebe am facut pauza 6 luni de aniticonceptionale ca asa auzisem ca trebuie, si cum au trecut alea 6 luni ne-am pus pe treaba, eram sigura ca raman, cand colo mi-a venit CM exact cand trebuia, asa suparata am fost, si am zis ca nu ma mai stresez, a 2 a luna am uitat si faceam... cand ne aduceam aminte, am zis ..cand o vrea Dumnezeu o sa raman, nu credeam eu chestia cu stresul su planificatul dar asa e, atunci cand vrei nu ramai , cand nu te mai gandesti atunci se intampla minunea, eu eram la mare si ma durea burta rau trebuia sa-mi vina, si muream de ciuda ca mai aveam de stat 5 zile si era o vreme asa frumoasa si o apa asa calda,si cand colo ...pauza, dupa 4 zile de stat la plaja tot n-a venit, si zic eu ...sa vezi ca-m ramas, si asa a fost, nici nu ma gandeam la asa ceva, trebuie sa fi relaxata, sa faci dragoste si nu doar asa...ca trebuie sa faci bebe, bucurati-va de clipele alea si o sa vina si bebe si dupa aia incepe distractia, eu va doresc la toate sa veniti mai repede la burticoase, sa facem bebelusi frumosi si sanatosi

pupici
Adriana si bebelinul din burtica 17+ DPN 30 aprilie
Dr Laura Dracea -Giulesti

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

La noi s-a prins la ambii copii din prima luna si anume astfel. Cam 2 luni inainte mi-am monitorizat temperatura bazala si semnele de ovulatie (dar lunile alea ne-am protejat). Avand ciclu regulat, a fost simplu sa realizez cand ovulez. La primul copil am prestat din 2 in 2 zile incepand cu 5 zile inainte de data prezumptiva a ovulatiei si pana 2-3 zile dupa.

Acum, la bebele asta, sotul si-ar dori un baiat, ca avem deja o minune de fetita, asa ca am prestat doar in ziua dinaintea ovulatiei de 2 ori si in ziua ovulatiei de 2 ori. Am prestat de mai multe ori ca statusem inainte vreo 5 zile pe sec (pt calitatea spermei) si ne era dor, nu de alta, ca probabil sperma nu mai avea calitati reproductive de nici un fel.

Sper ca te-am ajutat in vreun fel si iti doresc mult spor la treaba si rezultatele dorite.

Editez ca uitasem sa spun ca eu am stat dupa prestari pe spate, cu o pernuta sub fund si picioarele in sus vreo 10-15 min.

lina, cu Alina (12.11.02) si BB la purtator (DPN 14.05.05)

Mergi la inceput

Eu, chiar daca mi-as spune ca luna asta nu ma intereseaza, tot as sti care e perioada buna, cand am ovulatie. Mi-ar trebui o lobotomie sa fac abstractie total.

Carolina si ai aflat? O sa fie baiat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Bineinteles ca nu poti sa faci abstractie total de perioada fertila, mai ales dupa luni de zile in care numai la asta te gandesti !
Dar nu iti mai stresezi sotul deloc si, in plus, faci dragoste fara ideea ca o faci pentru bebe... nu stiu cum sa iti explic, e o detasare, nu totala dar suficienta ca sa nu iti mai induca stresul.

Mergi la inceput