Mamici noiembrie - decembrie (93)
Raspunsuri - Pagina 5
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by ad_rianna
GANDACELU am observat ca si Biencuta mea are bubite rosii pe gat, zici ca merge cu crema de galbenele? Sau cutaden? Am zis ca sa nu merg la doctorita pentru atata lucru.
scuze, acum am vazut replyul tau!

cred ca pe gat are de la transpiratie, mai mult ca sigur... spal-o mai des, chiar si numai cu putina vata umeda... pe gat cred ca merge f bine si baneocin pudra... depinde cum arata bubitele... daca sunt micute baneocin, daca sunt mai "congestionate", as da cu mixtura mentolata (za best!!!)... nu stiu, fetele, voi ce ziceti?
crema de galbenele nu cred ca merge daca transpira, s-ar putea sa o irite mai tare... nu stiu ce sa zic... depinde!!! depinde cum arata... daca sunt cateva da-i cu galbenele!
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by roserb
Gandacelule, no doare, mama, epidurala (eu tot incerc sa te conving pentru ca sunt fan inrait al acestei metode).Iti face o anestezie locala inainte a de introduce cateterul in coloana, si oricum cateterul nu se introduce pana in maduva spinarii , ci mai putin, deci riscurile nu sunt asa mari. Eu de data asta nu am avut parte de un anestezist nemaipomenit si mi-a fost un pic teama , pentru ca nu mai nimerea odata locul cu pricina
(eu am si un pic de scolioza, deci coloana un pic stramba, asa ca e un pic mai greu), dar tot n-am renuntat , mai ales cand am vazut cat se chinuiau fetele din jur care nasteau natural, si cand stiam cat de bine a fost first time.
Gata , am incheiat pledoaria, nu mai zic nimika.
nu suport acele, mai ales in... coloana

mai ales ca o sa stea si sotul pe perioada travaliului... nah! sa vaza si el cum este
ps: sa ii iau distonocalm???
Eliza5 spune:
Dragelor, dupa ce cade buricutzul, cum fac sa protejez cumva zona? Cred ca maine cade pentru ca se tine doar putin de tot, dar vad ca e ceva sange pe acolo si ma gandesc ca o sa se frece de pampersi.. Sa pun o compresa sterila, sau sa las asa?
Eliza si
Alex (15 nov. 2004)
Jasmine spune:
Eliza,dupa ce cade buricul,dai pe zona aia cu alcool alb de 70 de grade si apoi cu baneocin pudra.Faci asta de 2 ori pe zi pana se cicatrizeaza bine.
Mai fetele,plimbarea (sau scoaterea in balcon 10-15 minute)se face inainte sau dupa masa?Mie nu prea mi-e clar.
try spune:
quote:
Originally posted by camys_2000
mamicilor, voi cate grade faceti in casa ptr bebe???
Eu la inceput faceam chiar 27 de grtade si pediatra mi-a zis ca trebuie sa o obisnuiesc cu 24 de grade la baie si cu 22 in rest, dar mie mi-e frig la 23 grade !!!!
Si pe deasupra eu mereu o tin pe Nicole cu caciulitza. Am citit ca voi nu prea tineti caciulita in casa.
Deci, cum e cu gradele???
Carmen Mamica Din 21 Octombrie 2004
http://community.webshots.com/user/camys_2000
Camys, e prea cald ce faci tu acolo: 27 de grade? Noua ne-au spus aici toti ca sa tinem 20-21 de grade. Evident e prea frig pt. noi, or fi ei canadienii astia mai caliti, dar noi inca nu. Eu am in casa cam 24-25 de grade si il tin pe Alex doar cu un body cu manecute scurte si fara craci gen pantaloni. Il tin tot timpul pe un scutecel si lateralele scutecului stau peste el asa, ca un fel de protectie. Dar nu il tin nici cu caciulita, nici cu sosetele. Noaptel sta cu o camasuta tot cu maneca scurta si cu scutecelul infasurat in jurul braului si picioarelor (nu mai suporta manutele legate, dar picioarele stau mai legate inca).
Alex - 5 Nov. 2004
try spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
adica mie vineri imi induce nadsterea!!!ca sa nu nasc in afara programului!
sunt deprimata de mooooooooooooooooooooooooooooooooor!!!
plus ca inducerea e mult mai dureroasa, iar eu vreau sa nasc fara epidurala
Gandecel, si eu stateam acasa de 2 zile cu contractii dureroase in pretravaliu si ma intrebam incrancenata de ce nu-mii nduc astia odata nasterea daca eu ma to chinui cu durerile astea si nu ma dilat deloc. Vezi cum e viata asta? Tu vrei naturel, naturel, iar eu ajunsesem disperata sa vreau orice doar sa nasc si sa se termine odata cu durerile. Stiam ca la inducere dureaza totul mult mai putin, dar ca durerile sunt mai intense. Insa e de preferat sa te chinui cateva ore cu dureri mari decat cateva zile cu dureri medii. Asta te epuizeaza fizic si psihic.
Alex - 5 Nov. 2004
try spune:
quote:
Originally posted by Ela2001
Try si eu as vrea sa stiu cum sa-i fac program fetitzei mele. CInd am venit cu ea de la spital se obisnuise cu masa la 3 ore, dar acum se trezeste si din ora in ora.La inceput ii dadeam sa suga de cite ori se trezea, dar de o sapt vad ca are dureri de burtica,s-a cam stricat la stomacel si pediatra mi-a zis sa nu-i mai dau sa suga la intervale mai mici de 2 ore ca se amesteca in stomacel laptele mai vechi cu cel proaspat supt si fermenteaza; din cauza asta are dureri de burtica si se trezeste f des.Am inceput sa-i dau suzeta (desi ma doare sufletul,nu suport s-o vad cu suzeta in gura cind stiu ca o sa-i deformeze dantura) ca s-o pacalesc sa mai doarma si poate asa revine la programul de 3 ore de la inceput.
Ela2001 -bebitzei Diana Andreea
http://f2.pg.photos.yahoo.com/mirelai2001
Ela, eu am zis ca mai astept un pic cu facutul programului. Oricum intrezaresc o usoara forma de program la Alex. Se scoala dimineata in jur de 8-9, apoi sta treaz pana pe la 11-12, dupa care vad ca picoteste. Ca sa-l pot adormi zdravan iesim afara din casa pentru vreo 2 ore (umblam cu masina si mergem pe la magazine). Doarme dus in timpul asta. Apoi iar se trezeste pe la 3 si sta asa cateva ore, iar pe la 6:30-7 il apuca iar picoteala, insa incerc eu sa trag de el sa nu doarma prea mult pana la baita (ora 8) ca apoi nu-mi doarme dupa. La 8 e baita si apoi intram in regim de noapte: lumini stinse in dormitor, zgomote reduse la maxim, adormit copilu' (uneori dureaza si pana la 9:30 - se ma itrezeste, iar il adorm etc.). Doarme asa pana pe la 11-12 noaptea (cel mai lung somn al lui in casa) si apoi o tine din ora-n ora cu trezitul, insa nu e o forma clara de trezire, e mai mult ametit, undeva adormit, dar se frichine si stiu ca trebuie schimbat, iar sanii mei cer gurita de bebelus, asa ca il alaptez. El nu suge mult noaptea motiv pt. care se si trezeste des. Sicam asta e programelul nostru.
Astept pana ajung la pediatru la o luna sa vedem ce ma sfatuieste, pana atunci las lucrurile sa curga de la sine, chiar daca asta inseamna si nopti crunte.
Alex - 5 Nov. 2004
try spune:
quote:
Originally posted by gandaceluquote:
Originally posted by roserb
Gandacelule, si eu am avut nasterea indusa la prima sarcina, si totul a fost super OK, a durat vreo 3 ore pana am nascut. E drept ca am avut epidurala ca si acum , deci nu m-a durut nimika.
hai merci si pace buna!
mai cum e cu anestezia aia la epidurala?? iti baga acu in coloana?!doare???
ma doare capu!
chiar trebe sa nasc??? io???? iarasi???????????????????
Nu doare mey nimic. Iti face o mica anestezie in locul unde iti baga cateterul si apoi nu simti nimic-nimic. Adoua zi am simtit doar ca o jena in spate, ca si dupa o injectie.
Alex - 5 Nov. 2004
Miche spune:
quote:
Originally posted by Bobita
Miche ce copiii cuminti sunt persani, stiu ce-i aia statul la coada
Nastere usoara Miche, Gindacel si urmatoarele.
Eu toti copiii persani pe care i-am vazut erau ingrozitor de obraznici...si ma gandeam cu bucurie ca al meu va sta departe de ei..sa nu se molipseasca
Cred ca eu sunt mai nerabdatoare...
adica sigur!!!
ad_rianna spune:
GANDACEL multumesc de raspuns. Adevarul e ca ieri nu avea bubitele, azi le-am descoperit. Eu nu-i fac zilnic baita ci o data la 2 zile (ma omoara sa le fac la amandoi baita) si o fac cu o pudra de musetel, poate nu e buna nici aia. Ce ma streseaza pe mine mai nou e ca tot vomita, nu des, dar cam o data pe zi vomita fiecare. Am mai tot citit pe aici si se pare ca nu e o problema asta, dar ma doare sufletul cand fac asta, nu stiu de ce, si nici cum sa-i ajut
Adriana si gemenusii: BIANCA si TUDOR pozele noastre

).Iti face o anestezie locala inainte a de introduce cateterul in coloana, si oricum cateterul nu se introduce pana in maduva spinarii , ci mai putin, deci riscurile nu sunt asa mari. Eu de data asta nu am avut parte de un anestezist nemaipomenit si mi-a fost un pic teama , pentru ca nu mai nimerea odata locul cu pricina
.