Bebelushi de iulie-august (17)
Raspunsuri - Pagina 12
rain spune:
neata si de la noi!
Lia, n-are nimik puiul, doar nu l-ai culcat la -4 grade, stai linistita!
voi stiti ce fac eu, aerisesc in dormitor si imediat o culc pe moata, iar temperatura in camera imediat dupa aerisire e de 18-19 grade, va dati seama ce frig e ...insa doarme moata mea asa de bine!
hai sa va zic, ca eu sint putin derutata, ieri a dormit moata mea vreo 6 ore, aproape toata ziua, de la 10-12, 13-14, 15-17, 19-20.30, apoi baita pe la 10 si iar somnic de la 11, a dormit toata noaptea, s-a trezit doar sa pape pe la 4 dimineata, apoi la 7, a mai dormit inca 2 ore pana pe la 9, iar acum doarme iar de la 10 ...credeti ca e normal sa doarma atat ???
cand avea o luna nu dormea nici 2 ore ziua ...iar acum nu-mi explic de ce ii e asa somn?
mai sint puiuti care dorm asa mult?
pupici
Nicole & Andreea Alexandra (fomista)
http://community.webshots.com/user/niar1
eli spune:
Buna si de la noi! A adormit picul asa ca am reusit sa va citesc. Duminica am fost la medic, acum parca se simte mai bine Stef. Insa tot tuseste. Mai avem un pic de siropel, a fost un chin sa i-l dau de 3 ori pe zi.
Sambata s-a rotit 30 de grade in patut de a scos piciorusele printre zabrele. Si mi se pare ca si-a descoperit manutele. AI vostri la cate luni le-au descoperit? Insa dupa ce se plictiseste de ele incepe, iar, se le suga.
Ieri am fost in vizita, nu a dormit decat foarte putin, dar a fost cumintele, numai zabete si rasete. Cand am plecat spre casa a adormit dar s-a trezit imediat cum am intrat pe usa si a stat trez pana la 1. Si eu care credeam ca va dormi neintors pana dimineata.
Bebeii dupa botez au fost imbracati din cap pana in picioare doar in alb?
Nici mie nu mi-a venit menstruatia si sper sa mai fie asa cateva luni.
Eu il hranesc la san pe Stef si papa la 3 ore ziua pana ce venim de afara, dupa aceea pana adoarme are toane, papa si la o ora sau 2, putin insa, pare ca mai mult ii e sete decat foame. Noapte se trezeste doar o singura data la 3 sau 4 sau 5 ore.
Pofta buna la bebelusi, sa pape mult si fara mare bataie de cap. Va urez o zi frumoasa! Pupicei!
mami Eliza & bebe Stefan Takeshi (16/08/2004)
www.geocities.com/flakeherald/Moments_of_our_life.html" target="_blank">Paginuta personala www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Povestea nasterii
alice2004 spune:
Buna dimineata si de la noi ... Mei, ce-mi place cind va citesc ... Cind dorm putin cupiii e rau - dar cind dorm si mai mult e si mai si !!! Nu va mai faceti o gramada de probleme, fetelor !!! Daca bebicii sint bine, maninca bine, sint voiosi cind s-au trezit, de ce va impacientati ? Acu pe bune ca suna a paranoia ...
Lia, si io ii dau cu ulei lu'Moflea pe capshor si nu ii pun nici o caciulita mai apoi. Drept este ca nu ii dau cu un kil, doar cit sa ung binisor ... Iar Daria, lasa kilogramele alea in pace, ca fetita ta este ok ! Tocma ce povesteam patania cu asistenta lu'peste care vine in control la baietelul meu si care ultima data s-a strofocat ca la 3 luni avea doar 6,400 grame si nu 6,600 !!! Ca cica asa trebuia sa aibe ! Bai, da e stresant rau cu greutatile astea, pe cuvintu meu ! Io ma uit la cupil, e voios nevoie mare, trage niste concerte de se aude pina la parter (ieri cinta cu taica-su odata de il acoperea lejer !!!), creste frumos - ca doar io stau cu el zi de zi - asa ca ce ma aia-aia la cap cu cit trebuie sa aibe (conform graficului ???!!!) ...
Alice si Andrei Florin (12.08.2004)
http://community.webshots.com/user/alice20041
ochi verzi spune:
Daria, incearca sa te detasezi de problema asta cu kg. Sigur, nu de tot ca e imposibil dar trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca fetitele noastre asa sunt probabil genetic si nu avem ce face. Mi-a adus mama cateva poze cu mine la 2 luni si par mult mai slaba decat Iris si asa am fost toata copilaria si tineretea, toata lumea imi zicea ca tin cura de slabire dar eu am mancat tot timpul foarte bine si orice, in special grasimi si dulciuri si nu se punea nimic pe mine, nu ca as fi vrut inainte de a ramane insarcinata aveam 54kg. dar pt. ca a fost o sarcina mai speciala ,datorita tratamentului, metabolismul meu s-a dereglat si acum fac greva foamei si nu reusesc sa scap de 3 kg. care mai sunt in plus. Iris a mea s-a NASCUT DE 3100 si de aproape 5 luni de lupte cu mancarea a luat aproape 3500 asa ca zambeste, noi suntem mai slabi ca voi.
ALINA SI IRIS MARIAM 30.06.2004 http://community.webshots.com/user/rafaela192
Dorsilia spune:
Da, logic, nici mie nu mi se pare sa raceasca de la crema pe cap, chiar daca i-am pus mai mult ca asa-s instruciunile, prima oara i-am pus numai putin, in 2 minute a intrat in piele si n-a avut efect, a doua oara i-am pus asa, nu un kil dar mai mult, i-am naclait un pic pufuletele de pe crestet, ca mai are crusta numai pe fontanela acolo unde nu insist io cu spalatul.
De 3 zile am adoptat o tehnica noua de aerisire a copilului din motive de neputinta de a scoate noul carut afara (are niste roti de zici ca e tanc, cu camere, cu ventile de umflat....e foarte bun si are un landou in care nu intra nici musca, dar cu tot bicepsul meu jur ca nu fac fata sa cobor cu el 4 etaje, sa fug inapoi sa imbrac puiu- urlete si incrancenare impotriva hainelor, si sa cobor cu el, apoi la intors manevra inversa, cu aceleasi urlete ca de ce l-am trezit din somn)... de marsupiu nici vorba, ma rupe la spate si nici nu vrea sa intre in el, asa ca am inventat altceva. La dormitor avem cel mai mare geam imaginat vreodata...de sus pana jos, se deschide de ti-e frica sa te uiti in jos sa nu te ia ameteala sa cazi ...asa ca iau frumos carutul mic ce il tin in casa pt plimbat copilu pe ruta bucatarie-camere tur-retur, deschid geamul cu jumate de ora inainte, sa ajunga tem,peratura la 17-18 grade si il duc pe Danut imbracat ca de afara si-l plasez in dreptu geamului in carut, unde adoarme instant si fara zgaltaiala...intre timp ii verific nasul, si vaz ca nu-i e frig, temperatura din jurul lui e cam ca afara, mai mare putin cu cateva grade ca deh, bate vantul mai putin in casa. Si asa am impacat si capra si varza, ia copilu aer si nici eu nu-mi rup rinichii cu ditai carutu pe scari in sus si in jos. Si ca tot nu vin vremuri mai bune prevad ca asa o sa fie toata iarna manevra. In weekendujri il scoatem pe bune ca e si tati acasa
mitzura spune:
Victorie!!!!
Am reusit sa-l pun in marsupiu fara urlete si chiar sa iesim afara. Dar nu am stat decat vreo 40 de minute. El ar mai fi stat, era gata gata sa adoarma, dar mie mi-a fost teama sa nu-i inghete piciorusele. Si intr-adevar cand am intrat le avea cam reci.
Voi le dati ghetute sau cizmulite pe afara? Eu pana acum i-am dat doar sosete, doua perechi, dintre care unele de lana groase, dar vad ca nu sunt de ajuns.
mitzura cu bebe Tudor Codrin
Dorsilia spune:
nu cred Mitzura ca are rost sa chinui copilu cu cizmulite. Am citit ca pana nu merge bine e de dorit sa fie incaltat cu botosei doar, chiar cand incepe sa mearga prin casa sa poarte sosetute ca sa se formeze piciorul. Piciorusele puiului tau erau mai reci din cauza pozitiei din marsupiu, si tie ti se racesc daca stai cu ele balanganite. Eu zic sa faci rost de ciorapei de lana dublu de grosi, eu am facut asa ceva si ii las si pantaloneii de fas peste picioruse, ca oricum ii sunt un pic lungi
amironeanu spune:
A aflat Stefi ca vreau sa o scot afara pe frigul asta (sunt doar -4 grade, dar cica se simte ca -11 grade - este un site foarte fain www.weather.com, actualizeaza starea vremii din 15 in 15 minute, pt. orasul care il vrei), asa ca doarme de la 10:30
Si Stefania are zile in care doarme in prostie (ca azi, de exemplu) si zile in care doarme foarte putin. Si nu se reflecta in somnul de noapte. Cum au chef, cred
Eu o scot in ham pe Stefi, chiar daca avem concert cind o imbrac si o inham (mai ales de cind cu salopeta de iarna, incape tare greu in ham), dar ne place afara, asa ca ... Lia si pe mine ma durea initial spatele de la ham, pina cind am inceput sa pun bretelele in X pe spate si acum nu mai am probleme. Stam si cite 2 ore afara. Si avem un model ieftin, de 300.000, chinezesc cu verde si rosu. L-a inceput nu mi-a placut, dar acum este OK. Oricum este foarte practica si buna si ideea ta de a lua aer . Cum se mai simte Danut? A trecut peste pasa proasta, te-ai mai linistit?
Pupici,
Andrea si Stefania (13.08)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/amironeanu/album?.dir=/c30a&.src=ph&.tok=ph3V4BCBLUsydlKP
Doamna Bibi spune:
Vrabiuta,si eu am patit asa ceva acum o luna si am crezut ca mi-a venit ciclul.Normal ca alarmata am sunat-o pe doctorita mea cu care am nascut si mi-a zis ca e normal,se numeste "mica menstruatie" si nu e nimic ingrijorator,asta nu inseamna ca de acum incolo iti va veni ciclul regulat,mai ales ca alptezi.
Chiar daca alaptezi,ciclul poate reveni inainte de intarcare daca:
- alaptarea se face mai rar de 6 ore
- nu mai alaptazi peste noapte
- in momentul diversificarii sau completarii (corpul nu mai furnizeaza atat lapte cat ar trebui)
Ete posibil ca laptele sa-si schimbe gustul si copilul sa refuze,dar nu renunta,de foame o sa manance.
Monica si bebe Bogdan
http://community.webshots.com/user/monicaotelea
Dorsilia spune:
Da, Andreea, Slava Domnului ca eu slabisem deja 2 kg in 2 zile (nu ca asta ar fi rau), l-am carat pe la medici, de era sa ma paruie sotul ca nu las copilu in pace, ca sunt obsedata, bla-bla-bla...dar cine nu ar fi cand ar vedea copil de 8 kile oprindu-se din mancat asa brusc si pe deasupra alte simptome (invinetit la gurita si agitatie)?
speram sa fie bine in viitor, ca nu vreau sa mai trec prin asa stres, abia imi mai taraiam picioarele si ajunsesem in ultimul hal de oboseala si depresie