Bebelushi de iulie-august (17)
Raspunsuri - Pagina 11
AncaMaria spune:
quote:
Asa ca acum suntem doua ia o pauzari care se invart in jurul copilului si nu stiu ce sa-i faca si cum sa-i faca pe plac...
Hehe, voiam sa zic ca suntem doua femei "care se invart in jurul copilului si nu stiu ce sa-i faca si cum sa-i faca pe plac", dar am folosit alt termen pentru "femei" si vad ca mi-au transcris cuvantul...
Anca & bb Bianca (19 iulie 2004)
http://community.webshots.com/user/aneagu100
amironeanu spune:
Daria, cand Stefi a fost iritata la fundulet am dat-o cu Bepanthen si pudra de la Nivea (are oxid de zinc). Dupa ce am scapat de iritatie o sterg cu servetele umede, daca face kk o spal cu apa calda sau ceai si o dau doar cu Bepanthen.
Apropo, voi cu ce apa faceti baita. Noi inca o facem cu ceai de musetel, tei si galbenele si o racim la temperatura potrivita cu apa de la chiuveta. Dar m-am cam plictisit sa-i fierb baita in fiecare seara (mama denaturata).
Cred ca intram si noi in criza de trei luni , dar nu in privinta mancatului (poate si acela, dar nu imi dau eu seama), ci in privinta somnului. A inceput sa se trezeasca noaptea (in afara de "pauza" pt. supt) si adoarme foarte greu. Ieri i-am facut baita mai repede (la 8:30), dar a adormit abia la 22:40 . Cred ca a durut-o si burtica un pic.
Am o problema. De cind iesim afara pe vant si frig, a inceput sa i se usuce pielea de pe obrajori. La fel cum patim noi daca nu ne dam cu crema. Eu o dau cu ulei de la Nivea si pe obraji, dar se pare ca nu este suficient. Voi ii mai dati cu ceva pe obraji pe ?
Astazi o iau pe Stefania cu mine la servici pentru vreo 2-3 ore, intre mese. Cind voi aparea vor spune ca sunt mama nebuna pt. ca la noi este un pic de viscol.Dar oricum mergem cu masina.
Pupici,
Andrea si Stefania (13.08)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/amironeanu/album?.dir=/c30a&.src=ph&.tok=ph3V4BCBLUsydlKP
mihaella spune:
Neatza,
Maimutza mea pare sa se fi reparat de vreo 2 zile incoace.Drept ptr care o mai lungec cu lapte cat mai pot,iar apoi trecem si noi la diversificare.
Cristalule, o sa fie bine,nu0ti fa probleme.Odata ce ai inceput diversificarea,va gasi ea ceva care sa-i placa di tot meniul zilei.Mult succes!Sunt alaturi de tine si sa ma tii la curent cu evolutia Mariei!
amironeanu spune:
Si mai am o intrebare. Voi le puneti cauciulite cind stau in casa si in timpul noptii? Eu ii mai pun, noaptea cel putin, dar atita da din cap incat ii cade pe spate. Ea ramine legata sub barbie si mi-e frica sa nu se sugrume cu ea.
Pupici,
http://pg.photos.yahoo.com/ph/amironeanu/album?.dir=/c30a&.src=ph&.tok=ph3V4BCBLUsydlKP
amironeanu spune:
Mai am o intrebare (azi este ziua cu intrebari)
Voi va treziti in timpul noptii sa-i intoarceti pe bebelusi (pe aceia care inca nu au invatat sa se intoarca singuri). Tot timpul ma gindesc ca amortesc daca dorm intr-o simgura pozitie, dar mi-e frica sa nu se trezeasca daca o intorc. Cand era mai mica o intorceam aproape din ora in ora, iar acum deloc.
Am mai pus citeva poze in albun, dar sunt scanate si nu sunt foarte clare
Pupici,
cristalina spune:
Neata!
Noi ne intoarcem la momentele fericite de cand avea o luna...hehehe
Se pare ca i-am gasit...mai bine zis si-a gasit...remediul pentru pitic..Tzitze!!
Aseara s-a culcat nemancata dupa baie si eu m-am apucat de muls. Cand mai aveam un pic se trezeste in urlete de foame. Dupa o criza de foame de o ora in care urla de foame de ne bagase in sperieti (biberoane peste biberoane...ceai, apa, lape de mama, Humana 1, Humana 2...) s-a infipt in tzatza si a tacut instantaneu....
Tzitzele evident ca erau goale...dar baga tzutzusca de foame ...:)))
V-am zis eu ca ma bazez pe instinctul ei de conservare...:)
Eu mulgeam cam 500-600ml/zi...asa ca fata de 300ml cat a mancat ieri e o diferenta...Nu stie sa manance, ne umplem de lapte si se lupta in karate cu ele, dar rade si ii place...:)))
Cand i se face foame o sa ceara ea completare si biberon.
Sper sa nu fi scazut in greutate saptamana asta...si intr-o luna sper sa o dau pe brazda...:)
Gata, ma duc sa mananc ca trebuie sa furajez vacile! Citesc mai tarziu ce ati scris...
O zi excelenta sa avem!
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
http://community.webshots.com/user/cristalina_monica
Dorsilia spune:
Buna!
mamicilor am si eu o intrebare:stiu ca voi nu ati avut probleme cu crustele la copilasi insa noi da. Aseara l-am uns pe crestet pe micul nostru crustaceu si am pus un strat mai gros, apoi i-am pus caciulita pe capsor sa stea acolo si sa nu se stearga de patut, de paturici.
Acum, ingrijorarea mea e urmatoarea: e posibil ca crema sa tina rece la cap? pentru ca de dimineata erau doar 20 de grade in camera si caciulita parea rece-unsa, nu-mi dau seama cum era mai tare...unsa sau rece.....insa ma intreb daca e posibil sa raceasca puiutu din cauza ca l-am uns cu mai multa crema si a stat si cu caciulita pe cap, care probabil s-a imbibat cu crema? ce credeti
multumim
mitzura spune:
Cristalina, ar fi chiar fain sa se intoarca botosica la tzatze. Ai mai scapa si tu de stresul biberoanelor.
La noi a nins mult azi noapte (cand ne-am culcat era de-a dreptul feeric, era alb peste tot si ningea...), asa ca azi nu putem iesi cu caruciorul. Din acest motiv o sa incerc pentru a nu stiu cata oara sa il pun in marsupiu si sa ies. Pana acum incercarea asta s-a soldat invariabil cu urlete de alea mari, asa ca de fiecare data am cedat eu (nervos). Mai facem si azi o incercare, daca nu reusim, ne multumim cu balconul. Desi tare mi-ar place si mie sa ma plimb prin zapada.
mitzura cu bebe Tudor Codrin
roxanaz spune:
buna dimineatza.
Lia, nu cred ca are nimik copilul.
Monica, bravooo!!!!! dati-i inainte ca poate se repara pitika in no time! multi pupici si...pofta buna si ei si tie!!!
Andreea, nu i-am pus niciodata lui Patrick nimic pe cap in casa (nici chiar cind erau 20 d egrade in casa)...dar acum e si sauna aici....vreo 27 de grade, asa ca avem alte probleme, alea de a nu muri de cald. adevarul e ca asa l-am si obisnuit, neinfofolit si a fost intotdeuauna cam rau de caldura.
aici a nins azi! vreo 10 minute....dar a vazut si pitakul!
pupici si sa fiti cuminti ....
szivarvany spune:
`Neatza !!!
1. Ema - - da` sunt paranoica. Normal ca e sensul vietii mele Giulia, da` am devenit pentru ca ea a fost cel mai mare nou nascut la pediatra noastra (cu 3700 si si lungana) si chiar si in perioada aia in maternitate (asa s-a nimerit si acolo) iar acum e cea mai slaba. Pe bune. De cate ori o duc la medic, toti bb-ii au peste 7 kg iar ea nici prin apropiere. Ma mai si bate lumea, neamurile la cap ca de ce-i asa slaba, ca ce-i dau sa amanance (dupa ce ca-s singura cu ea si ciuciu ajutor de la dragele mele matusi, soacra), ultima data le-am zis sa plece ca ma apucase damblaua si am dat in plans si le-am dat afara din casa. Si le-am zis sa vina cand le chem io Adica never ever ! Si ma uit la pozele bb-ilor vostri, asta e ritualul in fiecare seara, ca tare frumosi sunt si-i d o l o f a n i . Am devenit obsedata. Imi cer scuze ca va plictisesc ! Nu ma bagati in seama !!!
Lia - si la noi sunt 20 de grade si si eu o dau pe Giulia cu ulei J&J pe capsor, ca mai are si ea naparleli , da` nu a racit, eu zic ca e senzatia ca e mai rece de la crema. Daca noi nu am patit nimik, stai linistita, mai ales daca nu sunt semne.
Amironeanu - eu o culc pe o parte, seara, ziua pe ai`lalta, da` oricum se intoarce ea cum are chef. Cat a fost pitica am pus-o alternativ ! Caciulita o punem cand o spal pe capsor (nu ca nu ar urla destul la momentul respectiv de foame si draci), dar i-o desfac in momentul cand o pun in patut, tot asa, sa nu se intample ceva, mai ales ca se misca toata noaptea si pedaleaza. Cat a fost micuta, am legat-o dar mai largut !
Apropo poponetz: nu a fost inca iritata, da` io o dau cu un strat gros cu Bepanthen ziua de cate ori o schimb (o sterg cu cateva servetele Pampers), iar seara numai uleiul J. E bine ? Asta de cand am ajuns acasa (ca in 3 zile s-a gatat pasta Petrini pe care am primit-o de la spital si apoi o luna am dat-o pe tot corpul cu ulei vitaminizat preparat in farmacie). Deocamdata e ok, dar am sa incerc si eu de la Nivea. Am eu alta idee fixa ca poate se obisnuieste pielea si nu mai are efect. Voi ce credeti ?
La noi e un friggg ... brrr ... asa ca iesim mai incolo, acum isi face somnicul de ora 10,30 , asa ca am s-o scot pe la 4, cand are tura no.2 de somnici si macar va sta cu caciulita pe ureci, frunte, gura, nasuc , altfel e jaleee !!!
la voi !
Leoaicele Daria & Giulia (16.08.2004.)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16