Mic dejun pentru copil 1 an si 2 luni

Mic dejun pentru copil 1 an si 2 luni | Autor: Elena-Teodora

Link direct la acest mesaj

Nu mai stiu ce sa-i dau sa pape dimineata fetitei mele. Pana acum, a papat cereale, gris, orez si, din cand in cand, cate un sandivis cu painita cu unt . Eu zic ca, probabil, pot sa-i dau si altceva, insa chiar nu am idee ce, avand in vedere ca fetitei mele nu i-a iesit inca nici o maseluta si nu papa bine mancarea daca nu e pasata. M-ati putea ajuta cu un sfat?

Georgiana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

ce zice de iaurt, creme de branza, paine unsa cu branza topita, cremvusti fierti, pateu de ficat?

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002http://community.webshots.com/user/gabibarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

Ce maninca BOB al meu dimineata : o banana mica, un mar mic dat pe razatoarea de sticla (sau plastic), o bucatica de brinza cam cit o nuca mare facuta in casa, 3 felii de mandarina, citeva boabe de strugure si 1-2 masuri de cereale, toate astea se amesteca in mixer.

http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena-Teodora spune:

Gabi, iaurt mananca si, cateodta, si crema de branza. Sincera sa fiu, crenvursti si pateu de ficat nu i-am dat pana acum, pentru ca medicul meu pediatru mi-a interzis cu desavarsire sa-i dau asa ceva pana pe la vreo doi ani si chiar mai bine. Mi-a zis ca aia baga tot felul de prostii in ele si ca, daca nu vreau sa risc sa faca vreo enterocolita nasoala sau, doamne fereste altceva, sa ma abtin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

atuci evita mezelurile, incearca pateu facut acasa, daca ai chef si timp
Fiul meu m-a invatat un lucru: daca unui copil e foame, e capabil sa manance la un an cu 3 dintisori chiar si paine prajita! Poti sa-i dai paine chiar si cu coaja!

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002http://community.webshots.com/user/gabibarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Al meu are aproape 2 ani si nici eu nu-i dau cremvursti si mezeluri, toate pe care le-am gasit pe aici contin E 250 - Natriumnitrit.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina chiriac spune:

Baietelul meu are un an si trei saptamini si ii dau dimineata in general fructe.Chiar vroiam sa lansez si eu o astfel de intrebare, insa cu privire la celelalte mese, pentru ca ,chiar nu mai stiu ce sa ii fac de mincare.
De ex: la7.00 lapte cu cereale
10.00 piure de fructe(banana ,portocala,para,kiwi,mar)+4-5 biscuiti+suc portocale sau ceai .
Altceva la masa de dimineata ii mai fac citeodata -
-cereale ,simple cu orez in care ii pun banana sau iaurt de fructe(lui nu ii plac in general cerealele si asa il mai pacalesc)
-biscuiti cu lapte
-ou cu putina brinzica si piine(dar al meu nu se omoare dupa ou)
-mar cu brinza prospata +biscuite
-banana +biscuite+brinza proaspata
-iaurt+banana+brinza proaspata+biscuite(combinatia asta o dau mai mult la masa de la ora 18.00)
Cam asta ii dau eu lui David insa cum am mai spus la noi dimineata domina piureul de fructe(fac tot felul de combinatii pentru a nu se satura numai de un anumit gust) pentru ca il ajuta la dijestie foarte mult si astfel nu am avut niciodata probleme cu constipatia .
MADY&DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_cafea spune:

piticul meu dimineata bea un biberon de lapte aprox 200 ml , asta pe la 7 dimineata iar apoi pe la 10 - 10.30 mananca 2 iaurtele danonino si pe la 13.00 deja ajungem la supita.

quote:
Initial creeata de Elena-Teodora

Nu mai stiu ce sa-i dau sa pape dimineata fetitei mele. Pana acum, a papat cereale, gris, orez si, din cand in cand, cate un sandivis cu painita cu unt . Eu zic ca, probabil, pot sa-i dau si altceva, insa chiar nu am idee ce, avand in vedere ca fetitei mele nu i-a iesit inca nici o maseluta si nu papa bine mancarea daca nu e pasata. M-ati putea ajuta cu un sfat?

Georgiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Masa de dimineta este deosebit de importanta si dupa cea de pranz trebuie sa fie cea mai bogata caloric....Ioana ex biberoana mananca diminetsa cereale integrale (simple sau musli cu fructe si stafide) cu iaurt natur....aprox 250 ml, ou fiert, branza cu rosii sau castravete, cascaval sau branza topita, miere cu unt, crema de branza, uneori sunca de pui/curcan (o feliuta) sau cate 2 crenwusti (asta cam o data la 2, 3 saptamani), piept de pui rece cu paine si fructe, unt cu gem de casa, sana....combinate in sandwich-uri sau ca aliment unic. Din fericire mancarea nu este o problema...ar manca orice...dar cu o conditie sa nu fie crema...sa nu fie pasat fin...pt ca are o placere deosebita sa-si foloseasca dintisorii si maselutele din dotare. Eu prefer sa-i dau sa manance consistent dimineata...nu mult....decat sa tot rontaie diverse biscuiteli intre mese...si oricum si masa de pranz o primeste fara probleme...iar energia pt joaca si alergat ii este asigurata dimineata.
Numai bine va dorim:)

Dana si Ioana Catalina (24.09.2003)
http://community.webshots.com/user/floarea_soarelui

floarea soarelui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lau10 spune:

Fetitei mele de un an si 3 luni ii dau asa:
La ora 8 cand se scoala vreo 100 ml de lapte cu 3 sau 4 biscuiti.
La 9.30-10 piure de fructe ( banana + mar+ para+ mango)
La 13.00 ii dau supa intotdeauna pentru ca eu consider ca legumele sunt foarte sanatoase si importante pentru cei mici; ii fac din pastarnac, morcov, cartofi, dovlecel, telina
La 5 ii dau un snack, de obicei un sandwich pentru ca ii plac la nebunie, cu paine prajita si fie pastrama de pui, cascaval la cuptor topit; ori ii dau putin spanac amestecat cu cartofior, placinta de dovlecel, sufleu de cascaval, piure de cartof cu ficatel etc.
La ora 7.30 cand stam cu totii la masa ii dam si ei cina, care de obicei este ce mancam noi, mancare gatita, sau fripturica, orice. Pana si desert ii dam, placinta cu mere, sau cu orice fruct, putina banana...
Inainte de culcare pe la 9 ii dau vreo 50 ml de lapte mai fierbincior ( bineneteles suportabil de ea) pentru ca e bine inainte de a adormi sa aiba ceva cald in stomacel.
Cam asta e...eu zic ca de la varsta asta e mult mai usor, caci mananca cam ce mancam si noi si nu prea treuie sa ii gatesc separat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena-Teodora spune:

Dana, stiu ca masa de dimineata este foarte importanta si ca dispozitia copilului depinde in mare masura de ea, tocmai de aceea am postat acest subiect. Dupa cum am scris, si eu incerc sa-i asigur tot ce trebuie fetitei mele, nici eu nu am probleme cu mancarea, numai ca ea nu papa decat pasat, mai mare, mai mic, dar pasat, ca nu are decat cativa dintisori si nici o masea si, probabil, nu stie sa mestece cum trebuie. De regula, ea papa 7 linguri de cereale cu banane si cu lapte (astea-i plac cel mai tare), plus un biberon cu lapte Milumil 3, in jur de 150-180 ml, dupa aceea. Si orez, si gris, numai ca mie mi s-ar fi luat de atatea dulcegarii, ca sa zic asa (ca sunt toate putin dulci) si de aceea iti multumesc pentru ideile pe care mi le-ai dat. Dar am si cateva intrebari si, sper eu, sa ma "luminezi". In primul rand, as vrea sa-i dau si eu cereale integrale cu musli, insa nu stiu de unde sa le iau. Cer cereale integrale cu musli? De unde? Apoi, ma intereseaza cum ii dai tu branzica (ce fel? telemea, de vaci? cu rosii? Rosia o oparesti, o fierbi sau cruda? Le pasezi si le amesteci? Sper sa nu razi de mine, dar incerc sa fac totul cat mai bine si, cand ii dai puiutului tau pentru prima oara ceva, esti cam obsedat, asa cum sunt eu...
Georgiana

Mergi la inceput