Mamici de Noiembrie-Decembrie 2004 (92)
Raspunsuri - Pagina 7
roserb spune:
Andreea, pentru fundulet e foarte bun Bepanthen-ul.Eu ii dau lui Mihnea ceai de fenicul sau de musetel de la Milupa, din cele instant, ca sunt mai lenesa de fel...
Miche, daca te straduiesti un pic, nasti pana maine, asa ca nu te lasa

Roxana&Co
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu
Jasmine spune:
Dama si Nitulica,felicitari mamicilor pt bebeii vostri.Sa va traiasca si sa fie sanatosi.
Fetelor,voi vorbiti serios ca dup ce implinesc bebeii o luna e mai usor???Sau ati zis asa…pt incurajarea noastra?
Eu sunt chiauna de somn,bebe nu vrea sa doarma dupa masa.In timpul mesei mai adoarme si ma straduiesc sa-l mai “activez” ca sa termine de papat,dar imediat dupa masa deschide ochii mari si e foarte vioi,nici vorba de somn.Nu vrea sa doarma nici dupa plimbarea pe afara.Desigur ca noaptea e mult mai vioi decat ziua iar eu nu apuc sa dorm mai deloc.Ce sa mai vorbim de alte chestii.Azi am reusit la 3 dupa amiaza sa mananc ceva pe post de micul dejun.
Camys,inteleg ca tu nu mai alaptezi.Ce fel de lapte praf papa bebe si mai ales CAT?Noi papam Humana 1 ,6 mese pe zi a cate 100 ml.Nu stiu daca nu cumva e prea mult.
Andreap,si noi luam Vigantol 3 pic/ zi si calciu 10 zile pe luna.De ce sa o mai intepi daca poti sa-I dai picaturi?Eu i-am dat in fiecare zi Baby Drink,cu linguritza.Am luat tetina NUK pt 0-6 luni,ca sa-I dau laptele.Are gaura foarte mica si vad ca bebe nu s-a lenevit,suge si la san cand il pun.Inceraca si tu cu tetina de asta.
La capitolul fructe,mie mi s-a spus de la spital ca avem voie numai mere si banane pe perioada alaptarii.Eu ma tin de chestia asta desi la mine alaptatul e o chestie simbolica.Din pacate.
Gandacelule,ai fost tare cu votarea.Ii arde cuiva de asa ceva?
Intrebare pt mamicile cu experienta : cand bebe are colici se aud gazele din burtica?Pt ca de ieri aud si eu niste gaze prin burtica lui,si face partzuri si plange si e agitat.Asta inseamna ca au inceput colicile?????Asa devreme???/Noi inca n-am implinit o luna.
Va rog,cine stie cum e cu colicile astea?
Eliza5 spune:
Eu deocamdata am reusit sa nu-i dau altceva lui Alexutzu decat lapte.. Nu i-am dat deloc apa sau ceai. Sunt foarte fericita ca am reusit sa-mi desfund canalele si acum are si micutul ce sa manance. In rest, cum incepe sa planga si cauta "tzitzi" cu gurita, imediat il pun la san, desi asta inseamna o data la o ora.. Slava Domnului, noaptea doarme bine de tot, pana acum nu m-a trezit decat de doua ori pe noapte. Eu am alta problema: fornaie asta micu cateodata si scoate niste sunete cand respira de ma sperie rau de tot. Mi se pare ca horcaie, ca se ineaca. Nu sunt sunete din nas, ci din laringe de undeva. A fost pediatra azi pe aici si a spus ca e normal, ca sistemul respirator nu e dezvoltat si din cauza asta scoate sunete ciudate. Dar adevarul e ca, atunci cand a venit pediatra, Alexutzu dormea dus, asa ca ea nu a auzit ce aud eu
. L-a ascultat insa la plamani (asa dormind) si a spus ca totul e ok :-)
Operatia vad ca se vindeca destul de bine... Miche, din experienta mea eu ti-as spune totusi ca, avand in vedere ca tu o sa faci epidurala, ar fi mai bine sa se intample natural.. In cazul meu primele 3 zile dupa cezariana au fost destul de crancene.. Apropos, Bits, cum ai putut tu sa te duci la toaleta singura dupa ce ti-au scos sonda? Pe mine m-au dus 2 oameni la toaleta in primele 2 zile.. 
. Si ma mai roade o intrebare: cam cati centimetri are operatia ta? Eu crezusem ca o sa fie mai mica... dar cred ca are peste 20 de centimetri..
Eliza si
Alex (15 nov. 2004)
roserb spune:
Jasmine, si noi tot Humana 1 papam deocamdata, 6 mese de cate 100-120 ml pe zi, plus cam 100 de ceai.Dar doarme foarte bine dupa masa (cam 3-4 ore )
Sincer, mie mi se pare muult mai comoda alimentatia artificiala (puteti sa dati cu pietre!), exceptand spalarea si sterilizarea biberoanelor, operatiune de care se ocupa din fericire Catalin. Cu toate astea, sper ca de joi sa reusesc sa alaptez din nou, desi cand ma gandesc la mesele cu durata interminabila , si care se repeta din ora in ora, ma apuca disperarea.
Eliza, stai linistita, ca astia mici scot tot felul de sunete, care mai de care mai ciudate, dar sunt normale. 
Roxana&Co
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu
andreap spune:
Buna din nou!Roserb, ii dau mereu cu Bepanthen, degeaba!Bubitele sunt doar cateva, pe fese,si arata ca niste cosuri fara cap, uneori sangereaza.
Jasmine, asa mi-a recomandat si mie doctorita la care am inscris-o, dar cealalta pediatra, prietena cu soacra mea si care are grija si de baiatul cumnatei mele, a spus injectabil la 2 luni.Cum sa-i spun ca nu sunt de acord fara sa o jignesc si sa pastrez relatii bune cu ea?Dilema asta ma omoara!
Fetelor, nu va mai fie frica!Asta va spune o mamica "proaspata", care cu 2 saptamani inainte de nastere inca vroia cezariana, care s-a hotarat sa nasca normal cu epidurala si pana la urma a nascut in 1 ora, n-a mai apucat nici epidurala sa o faca!!!!!Asa ca poate aveti si voi noroc!
Chiar acum a venit un prieten al sotului sa-i dau ceva, m-am aplecat si au inceput sanii sa-mi curga pe jos...Vai ce rusine mi-a fost!Parca sunt o pompa defecta!
Andreea si BBlusa Maria
http://community.webshots.com/user/andreap124
Ele spune:
Eliza si a mea face la fel, scoate tot felul de sunete chiar si cand doarme. Si are somnul agitat tare , rar prinde cate un somn de 3 ore linistit. Binenteles ca si eu m-am panicat dar am deschis topic"somnul la bebe" si am inteles ca multi copii fac asa.
A mea are colici si nu doarme decat cate o ora cel mult si vrea toata ziua san (drept urmare ma dor din nou sfarcurile) si plange de imi vine sa plang cu ea 
.
daca o iau in plapuma langa mine se linisteste si ea si doarme mai bine, asa ca s-ar putea sa o invat in pat ..si nu in brate ![]()
Elena si bb Denisa
FELIS spune:
Fetelor... Intreb si eu...
E adevarat ca daca se naste cu cezariana... nu prea va avea mama lapte?... Am intzeles ca e la inceput da pt putin timp?...
Imi zicea cineva ca acesta ar fi inconvenientul la cezariana...
Monica... tu cat timp l-ai alaptat pe Alexutul?....
Ca pe proaspetele noastre mamici e prea devreme sa le intreb...
Felis, 38 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
Pozele mele!
monica-elizabet spune:
eliza si operatia mea avea vreo 17-18 cm dar eu am fost si grasana rau prima data cand am nascut...apoi cand am slabit la 60 de kg si disparuse de tot burta...adica eram din nou cu abdomenul plat...avea 10-11 cm...dar din cate am auzit eu la alte fete poate sa ajunga si mai mica...depinde de la organism la organism...dar noi si bb sa fim sanatoase ca in rest...ce mai cnteaza cati cm are...va dati seama cum o sa arate la mine dupa 2 operatii de cezariana???brrr...nici nu vreau sa ma gandesc...dar tot abia astept.
andreea, cum ai procedat cu hainutzele mariucai in spital? ti-au imbracat-o ei cu hainutze de la ei sau ai adus si tu de acasa?
acum 3 ani si jumate nu m-au lasat cu hainele mele de acasa pentru alex decat in ziua externarii...de-aia te intreb.
azi i-am aratat-o si mamei mele pe mariuca si ea a zis ca seamana cu tine...te pup si-i urez multa sanatate grasunei.
monica
FELIS spune:
Mamici si burtici... Uitati-va la TEO... acum... E emisiune cu mamici si bebici... si vorbesc de bebici...: Mihaela Radulescu (cica bb ei doarme de la 3 saptamani toata noaptea si nu a avut colici), Oana Cuzino etc... (si zice si Teo de fetitza ei)
Felis, 38 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
Pozele mele!
monica-elizabet spune:
felis...la mine cred ca este exceptia de la regula daca ar fi sa ne luam dupa ce zici tu...eu i-am dat lui alex 1 an si o luna si cred ca mai aveam inca 1 an hi hi daca nu luam brocriptol...parca...nu mai retin exact dar am luat un medicament de intarcare ca altfel...scoteam productie serioasa fetelor...aporximativ-400 ml din ambii sani la 1 an si o luna.l-am intarcat atunci fiindca toti dr-ii mi-au zis ca la varsta asta laptele de san nu mai are aceleasi proprietati ca la inceput...asa ca...l-am intarcat
este adevarat ca mi-a venit putzin mai greu laptele..adica dupa vreo 3 zile...a inceput sa curga ca lumea pana atunci aveam doar cateva picaturi, dar asistentele mi-au zis ca in primele zile este de-ajuns pentru bb si cateva picaturi de colostru...si-i mai dadeau ele laptic ca supliment cu linguritza.
v-am zis ca eu de fapt aveam canalele infundate si m-au strans de tzate asistentele de-mi venea sa le omor numai cand le vedeam...dar apoi cand il alaptam pe alex ma gandeam ce bine ca mi-au facut asa ca altfel...poate renuntzam si nu-i mai dadeam.
chiar acum este emisiunea teo cu bb-elasii cataorva vedete
va pup si mai vb
monica